Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
aanon288 ::
Eschelon: Thanks za dobro idejo. 1600X1200 resolucija bi bla res zakon zame. Zdaj sem samo še v dilemi al 2001fp al 2005fp. mislim da bom šel kar na 2001fp ker ima 2005fp tisto čudno resolucijo 1650X1050. Sem navajen na klasični aspect ratio pa kakor razumem zgubiš 150 pikslov vertikalno: 1680 x 1050(1,764,000 totalno) proti 1600x1200 (1,920,000).
A ma kdo kakšnega od teh lcdjev?
Hvala še enkrat
Aanon
A ma kdo kakšnega od teh lcdjev?
Hvala še enkrat
Aanon
Eschelon ::
aanon288: moja napaka. 2005fp je 16:9 monitor, zato je med tema dvema boljša ideja 2001fp. Zdaj bi bilo dobro še, če bi kdo povedal, kako je z barvami, zornim kotom pri tem monitorju - tudi mene zanima.
Vedeti, razumeti, znati.
gmocnik ::
A ima kdo mogoce monitor CTX F773L?
Kako se kaj obnese in a se ga splaca kupit za 66.000 SIT?
Njegove karakteristike so pa take:
diagonala zaslona 17
tip matrike aktivna
največja ločljivost 1280 x 1024
odzivni čas 12ms
kontrast 500:1
svetilnost 400 cd/m2;
vidni kot (H/V) 140°
velikost točke 0,264mm
vertikalna frekvenca 59 - 75Hz
horizontalna frekvenca 30 - 80KHz
število barv 16 Mil.
vhodni priključki 15 pin D-sub, DVI-D
vgrajeni zvočniki ne
notranji napajalnik da
poraba energije 39W
kompatibilnost s standardi TCO'99
barva srebrna
masa 6 kg
priloženo CD z gonilniki, priključni kabli
dodatno možnost zidne montaže, NeonLife tehnologija
garancija 3 leta
Hvala in lp
Gregor
Kako se kaj obnese in a se ga splaca kupit za 66.000 SIT?
Njegove karakteristike so pa take:
diagonala zaslona 17
tip matrike aktivna
največja ločljivost 1280 x 1024
odzivni čas 12ms
kontrast 500:1
svetilnost 400 cd/m2;
vidni kot (H/V) 140°
velikost točke 0,264mm
vertikalna frekvenca 59 - 75Hz
horizontalna frekvenca 30 - 80KHz
število barv 16 Mil.
vhodni priključki 15 pin D-sub, DVI-D
vgrajeni zvočniki ne
notranji napajalnik da
poraba energije 39W
kompatibilnost s standardi TCO'99
barva srebrna
masa 6 kg
priloženo CD z gonilniki, priključni kabli
dodatno možnost zidne montaže, NeonLife tehnologija
garancija 3 leta
Hvala in lp
Gregor
korenje_ver2 ::
moja ocena monitorja syncmaster 913n
sem uporabnik tega monitorja od dne ko je prisel na nase police...
v glavnem dobro mi je to, da so odzivni casi zelo nizki, kar se tudi prakticno zelo pozna. Motijo me cudni hiroglifi, ki se pojavijo pri hitrih slikah... kako nej to opisem... v glavnem bele pikice se pojavljajo... sam ne vedno. Naprimer vrtenje gume avtomobilske gume na video posnetku, povzroci bele pikice zaradi hitrih sprememb... potem je vidni kot zelo slab - zgoraj se vidi temno, spodaj svetlo. Pri vertikalnem kotu se pri spremembi gledanja za 20° bela barva spremeni v rumeno. moti me tudi vga prikljucek. pravijo da ni razlike, vendar pogled od zgoraj navzdol, se vidi zamaknjenost teksta... kot naprimer pri gledanju satelitske televizije. ce gledamo pravokotno na monitor, se to tezko opazi.
sem uporabnik tega monitorja od dne ko je prisel na nase police...
v glavnem dobro mi je to, da so odzivni casi zelo nizki, kar se tudi prakticno zelo pozna. Motijo me cudni hiroglifi, ki se pojavijo pri hitrih slikah... kako nej to opisem... v glavnem bele pikice se pojavljajo... sam ne vedno. Naprimer vrtenje gume avtomobilske gume na video posnetku, povzroci bele pikice zaradi hitrih sprememb... potem je vidni kot zelo slab - zgoraj se vidi temno, spodaj svetlo. Pri vertikalnem kotu se pri spremembi gledanja za 20° bela barva spremeni v rumeno. moti me tudi vga prikljucek. pravijo da ni razlike, vendar pogled od zgoraj navzdol, se vidi zamaknjenost teksta... kot naprimer pri gledanju satelitske televizije. ce gledamo pravokotno na monitor, se to tezko opazi.
branko_bm ::
kateri je boljši? samsung 193p ali 920t ?
kdaj pride 193p plus v slo ali avstrijo, nemčijo?
kdaj pride 193p plus v slo ali avstrijo, nemčijo?
BigFoot ::
^ Enkrat sem bral en test na netu, mislim da na behardware.com in jim je bil 920 bolj vsec kot 193P. Drugace sta pa kar podobna monitorja, razen po dizajnu. Osebno je meni bolj vsec 920T, je pa res da je to samo stvar osebnega okusa.
Mr_Globus ::
Zdanjši LCD počasi crkuje tako da gledam za novim. Neodločen sem med samsugom 193p in LG 1980q. Večinoma bi ga uporabljal za filme in internet, malo za igre. Zdej najbolše za te pogoje bi bil 193p ampak ima tudi LG dobre barve. Kakšne so vaše iskušnje? Je mogoče kakšen drugi 19" primeren?
Doman ::
Preveč je odgovorov da bi vse bral, zato bom kar direktno prašal.
Kateri 19 LCD monitor mi priporočate. Uporabljal bi ga predvsem za internet, DW,Photoshop... Igric skoraj nič(mogoče 10ur igranja na leto). Rad bi pa, da so barve "močne".
LP!
Kateri 19 LCD monitor mi priporočate. Uporabljal bi ga predvsem za internet, DW,Photoshop... Igric skoraj nič(mogoče 10ur igranja na leto). Rad bi pa, da so barve "močne".
LP!
boštjan ::
danes sem gledo BB reklamni listič in dobiš 913N od samsunga za 80k(mislim,da je taka cena)+ najnovejši splinetr cell
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
DjVirus ::
jz sm ravno kupu samsunga 913N pivot, morm rečt da v igri sploh ni duhcov tle se pozna da je 8ms odzivn cajt, slika je lepa, pivot funkcija pride ful prav za po internetu brskat ali v wordu delat, ker obrneš ekran 90 stopinj in vidiš celo stran na ekranu, vglavnm supr monitor, edino škoda da nima Digitalnega prklučka ampak je slika že tako al tko čudovita
PiKi ::
Zdravo
Jest sem si 1 tedn nazaj nabavu samsunga 193P in morem reč da sem ful zadovolen z njim. odzivni časi so super, v filmi se gledajo super. ni nč razmazana slika. Barve so super, tko kot more bit. Vidni kot je več kot odličen. Lahko g a gledaš od strani pa se še vedno vit tko kt se more. v špilah se pa tud lepo odnese. Seveda ni CRT tko da morde če se "skoncentriraš" vidš mal tisga zamika pa še to k špilaš kake pol urce se uč navadi tko da ni nč moteče..Sam pomoje je to skor pr vseh LCDjih. Pr kolegu je isto pa ma 16ms...Tko da moje mnenje kdor kup ta monitorček bo čist zadovolen.Tist ko kupuje pa more pa vedt da ni to gejmerski monitor.... :) sam se da tud špile profesonalno špilah :)..
l.p.
Jest sem si 1 tedn nazaj nabavu samsunga 193P in morem reč da sem ful zadovolen z njim. odzivni časi so super, v filmi se gledajo super. ni nč razmazana slika. Barve so super, tko kot more bit. Vidni kot je več kot odličen. Lahko g a gledaš od strani pa se še vedno vit tko kt se more. v špilah se pa tud lepo odnese. Seveda ni CRT tko da morde če se "skoncentriraš" vidš mal tisga zamika pa še to k špilaš kake pol urce se uč navadi tko da ni nč moteče..Sam pomoje je to skor pr vseh LCDjih. Pr kolegu je isto pa ma 16ms...Tko da moje mnenje kdor kup ta monitorček bo čist zadovolen.Tist ko kupuje pa more pa vedt da ni to gejmerski monitor.... :) sam se da tud špile profesonalno špilah :)..
l.p.
Majhno žrebe pa opasan ko sam hudič!
bart ::
Zdravo!
Jaz pa imam eno vprašanje glede dvi in analognega priklopa.
Imam samsunga 920T in imam oba priklopa dvi in anal., dvi imam prikloplen na graf.. Ali bi se dalo priklopit analogni kabel se na drug racunalnik tak da bi potem izbiral samo med dvi in analognim vhodom?
zanima me predvsem ce se lahko pojavijo kake napake (ce lahko unicis monitor, bilo kaj....)
hvala za odgovore
LP
Jaz pa imam eno vprašanje glede dvi in analognega priklopa.
Imam samsunga 920T in imam oba priklopa dvi in anal., dvi imam prikloplen na graf.. Ali bi se dalo priklopit analogni kabel se na drug racunalnik tak da bi potem izbiral samo med dvi in analognim vhodom?
zanima me predvsem ce se lahko pojavijo kake napake (ce lahko unicis monitor, bilo kaj....)
hvala za odgovore
LP
akulp ::
Vaše mnenje o Samsugnu 713N ?..ravno sem ga naročil...(jutri še lahko prekličem naročilo:)...a je v redu zadeva?
Razen to da nima DVI..to res ne rabim...
Kako je kaj s temi "dead pixli"...a je to zelo pogost pojav? Koliko resnicno moti ce pride do enega, dveh...ker tale monitor nima tiste garancije da bi lahko vrnil če se pojavi že samo eden...
Hvala!
LP, luka
Razen to da nima DVI..to res ne rabim...
Kako je kaj s temi "dead pixli"...a je to zelo pogost pojav? Koliko resnicno moti ce pride do enega, dveh...ker tale monitor nima tiste garancije da bi lahko vrnil če se pojavi že samo eden...
Hvala!
LP, luka
Lukcc
NemecRok ::
Mi lahko poveste kter LCD monitor bi vi trenutno kupili za okoli 60.000/70.000sit?
Vem, da je o LCD-jih bilo že zelo veliko napisanega,vendar da bi jst to vse prebrav ter da bi iz tega razbrav kteri sodijo v krog najboljših, bi rabu kr neki časa...
...zato bi vas prosu, da mi svetujete kter model bi kupila za ta denar,
...na kaj naj bom pri izbiri LCD monitorjev še posebej pozoren,
Rad pa bi imev 17˝ monitor
LP
Vem, da je o LCD-jih bilo že zelo veliko napisanega,vendar da bi jst to vse prebrav ter da bi iz tega razbrav kteri sodijo v krog najboljših, bi rabu kr neki časa...
...zato bi vas prosu, da mi svetujete kter model bi kupila za ta denar,
...na kaj naj bom pri izbiri LCD monitorjev še posebej pozoren,
Rad pa bi imev 17˝ monitor
LP
Toshiba Satellite Pro A300-1NT
marnit ::
akulp: če si ga naročil preko interneta, potem itaq imaš možnost oz. pravico v 15 dneh (ne vem točno) vrnit robo, tak da naj te dead pixli ne skrbijo. Če pa boš pač šel sam ga prevzeti pa pač zahtevaj da ti ga pokažejo preden ga kupiš.
Drugače pa jaz osebno ugotavljam da to ni pogost pojav, sploh če robo kupuješ previdno. Od mojih sošolcev do sedaj noben nima dead pixla.
Drugače pa jaz osebno ugotavljam da to ni pogost pojav, sploh če robo kupuješ previdno. Od mojih sošolcev do sedaj noben nima dead pixla.
slo-man ::
Pozdravljeni
Imam eno vprašanje. Pred kratkim sem kupil lcd samsung 913n in slika je lepa edino ko przgem film je slika filma cudno rdeckasta. Ima kdo kaksno idejo kaj bi to bilo??
lp
Imam eno vprašanje. Pred kratkim sem kupil lcd samsung 913n in slika je lepa edino ko przgem film je slika filma cudno rdeckasta. Ima kdo kaksno idejo kaj bi to bilo??
lp
pingec ::
Ker LCD 19" se splača vzet za 90.000 sit? Jst sm gledal samsunga 913n sam me moti ker nima DVI, a je kak LCD, ki se ga splača vzet za ta dnar?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
AtaStrumf ::
loup ti imaš take izkušnje jaz pa ravno obratne. Povsod vidim te dead pixle. Ravno včeraj sem šel k eni prijateljici postavt mašino in so kupili tako čist na blef, ker je bil tamalmu najbolj všeč (PC je za njega), LG 1780U in ugani kaj? Zelen dead pixel skor na sredini! Sem jim rekel naj v roku 8 dni odnesejo nazaj, ker garancija tega ne krije, pa so rekl, da jih kao to ne moti, zato ker se jim po moje ne da nazaj hodit. Nemogoče, da te zelen pixel skor na sredini ne moti no! Pa še svinjsko drag LCD je tole, skor 90k za 17", pa so tolk leni. No ja tud v redu sem si mislil, eni že morjo kupiti tudi take LCD-je. Že tako smo bili zmenjeni, da grem jaz z njimi pa niso mogli počakat en dan in so šli sami v Comtrona v BTC in podobno kot jaz kupim kruh oni kupili računalnik za skor 240k. Seveda so že drugič kupili največje možno sranje, ampak to je že offtopic. Skratka če se vam ne da zajebavat, raje ne tvegat in pejte kupit LCD v štacuno in ga prej preverite, ker dead pixlov je kar veliko.
Sej sem reku, da moraš biti previden in zahtevati kvaliteto! Drugače pa prodajalci so včasih tudi svinje, ker neiskušenim in nezahtevnim uporabnikom zanalšč ponudijo že odprto, zavrnjeno in slabo robo.
pingec: poglej za 913B. To je isti monitor kot 913N le da ima dvi izhod. Meni osebno je grd (ohišje) tako da ga nebi kupil. Stane pa 74k v Leclercu.
pingec: poglej za 913B. To je isti monitor kot 913N le da ima dvi izhod. Meni osebno je grd (ohišje) tako da ga nebi kupil. Stane pa 74k v Leclercu.
TOP ::
EJ akulp: jaz ga mam že ene 14 dni in sem znjim zelo zadovoljen.Slika je super in nikakršnih meglic če spilaš igre.RES super monitor
Person ::
@loup
Kakšna razlika je sploh, če ima DVI vhod al ne?
913B za 74K? Na mimo vrste stane 97k SIT.
913N je na mimovrste za 87k sIT.
Če je res 74k SIT, pol ga bom najbrž vzel, ker za izgled ohišja mi je pa res vseeno
Kakšna razlika je sploh, če ima DVI vhod al ne?
913B za 74K? Na mimo vrste stane 97k SIT.
913N je na mimovrste za 87k sIT.
Če je res 74k SIT, pol ga bom najbrž vzel, ker za izgled ohišja mi je pa res vseeno
Let's make something useful!
bastadu ::
Digitalna DVI povezava je pri LCDjih boljša opcija (bolj ostra slika), saj se pri prenosu slike iz računalnika v monitor nič ne izgubi, ker gre pač za digitalen signal...
aleksej2 ::
to pa prvic slism, da obstja u bistvu 913N (913B) k ma DVI...evo, pa ste dobl vsi tisti monitor, k ste prej hotl 913N z DVI-jem. Govora ni blo nc o tem..je cist tko btw prsla ta informacija na dan...huh.
Nande ::
No, ker bom v bližnji prihodnosti (končno) odplačal še zadnji obrok globe za prometni prekršek (denar je bil sicer namenjen nakupu LCD-ja), bom ponovno prosil za nasvet.
Rad bi kupil cenovno ugoden (do 80 tisočakov) in kvaliteten 17' LCD monitor, ki ga bom večinoma uporabljal za internet, igre, urejanje dokumentov...v tem vrstnem redu...
Prosil bi za nasvete uporabnikov, seveda so zaželjene tudi kritike...
Hvala!
Rad bi kupil cenovno ugoden (do 80 tisočakov) in kvaliteten 17' LCD monitor, ki ga bom večinoma uporabljal za internet, igre, urejanje dokumentov...v tem vrstnem redu...
Prosil bi za nasvete uporabnikov, seveda so zaželjene tudi kritike...
Hvala!
Pa v Leclercu majo 913V !!!
Sem malo prej bil tam ...
@loup:
A si ti zamenjal crke?
Sem malo prej bil tam ...
@loup:
A si ti zamenjal crke?
Meni je malo to čudno. Koker se spominjam je pisal 8ms in dvi izhod... res pa je da je zgledal kot 913V!
Ma kdo doma kako reklamo od Leclairca?
Ma kdo doma kako reklamo od Leclairca?
Hm, jaz sem bil tam osebno ... pa so meli tam napise & specifikacije, ki so ustrezale 913V ... :(
Najbrz so naredili napako ... mah, bom pa najbrz kupil kar 913B preko spleta ...
Najbrz so naredili napako ... mah, bom pa najbrz kupil kar 913B preko spleta ...
pingec ::
Hehe kul, jst bom kr 913B vzel, točno to sem iskal pa še pocen je - 89.988,00 SIT to je ene 3k več kot un knima dvija kar se mi zdi ful ugodno :)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
Ja trenutno je 913B najbolši za igre. 8ms odzivnega časa + dvi, pa tudi cena ni pretirano zasoljena. Čudi me le, da ni prišel že prej (vsaj ne na slo trg), kajti 913N je bil navoljo že marca.
Mah, tt 913B za 90k sit nima pivot funkcije (beri zasuk monitorja za 90°).
Mah, verjetno pa boljši od 2k cenejšega bratca (913N angle pivot), ki ima to funkcijo ...
Pa mislim, da je na EnaA najugodnejša cena ...
Mah, verjetno pa boljši od 2k cenejšega bratca (913N angle pivot), ki ima to funkcijo ...
Pa mislim, da je na EnaA najugodnejša cena ...
aleksej2 ::
Person zakaj ti je pa tko pomemben ta pivot?? Jest ne dam 5 cukov, al kokr je pac drazji od verzije brez pivota, za to, da bom lahko obrnu monitor za 90 stopinj. Sej ga pa rocno celga obrnes...kje je problem?
Ne, sej ni problem, ko se mi zdi, da je itak ne bi rabil :)
Pač, jaz sem sam dal link tja, kjer sem našel, najcenejšo varijanto v SLO.
No, če najde kdo še boljšo, naj pove
PS:
913N (brez pivota) je okol 85k v BOFu oz. BigBangu Ljubljana. (če kdo kopuje)
Pač, jaz sem sam dal link tja, kjer sem našel, najcenejšo varijanto v SLO.
No, če najde kdo še boljšo, naj pove
PS:
913N (brez pivota) je okol 85k v BOFu oz. BigBangu Ljubljana. (če kdo kopuje)
root ::
Kaj pa pravite o Samsung 930BF. V nemčiji je cena 416.82 €, pri nas ga pa nisem zasledil v nobeni trgovini na neti. Niti ni kakega testa za primerjavo. Ve kdo kaj o tem monitorju več?
EvilK|NG ::
Mamu jim j**** kupu sm Samsung 913N v BigBangu pred 5imi dnevi pa ma dead pixel komi se opaz na levi strani monitorja sam se OPAZ ! Jutr nesem nazaj!
Play your Cards Right !
Nande ::
Se opravičujem, ni govora o 19' LCD, ampak me res zanima vaše mnenje o tej primerjavi...
Hvala.
P.S. Za internet in igre ter ostalo...
Hvala.
P.S. Za internet in igre ter ostalo...
profii ::
zdej sem pa mal zmeden. samsung 193N ma odzivni čas 8ms pa ceno 87k na enaa
920tm 112k pa 25ms. kje je tukaj fora??
193p pa 11k pa 20ms.
kaj pa tisti standardi tco03 so kaj vredni?
920tm 112k pa 25ms. kje je tukaj fora??
193p pa 11k pa 20ms.
kaj pa tisti standardi tco03 so kaj vredni?
Fizikalko ::
Fora je v tem, da je tema že prevelika in se ti ni dal brat nazaj tistega, kar smo nekateri že 100x povedal... RAZLIČNE VRSTE MATRIK! Pač - ta hitre imajo obupno sliko.
OldSkul ::
EvilKing, jaz ko sem kupoval LCD v BOF-u, je prodajalc že kar takoj na začetku reku, če pogledamo za death pixle. Bil je pa isto Samsung 913N.
Mene zdej resno nekaj zanima ! Če piše da spada Samsung 913N v drugo klaso ISO 13406/2 se prav da ce imam samo en crn dead pixel ne morem uveljaviti monitorja na garanciji ??? Potem takem sem lahko se povrh veseu al kaj so mislili s temi standardi ?? Ne me f**** da se LCDji tako prodajajo ? napol uničeni?
Standardi
RAZRED 1 : ni okvarjenih pikslov in sub-pikslov.
RAZRED 2 : dopušča eno ali tudi vse od naslednjih pomanjkljivosti :
- 2 svetla ali temna piksla
- 5 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov
- 2 sub-piksla znotraj razdalje petih pikslov (cca 2mm za 15''in17'' monitorje).
RAZRED 3 : dopušča eno ali vse izmed naslednjih pomanjkljivosti :
- 5 svetlih pikslov
- 15 temnih pikslov
- 50 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov
- 5 sub-pikslov znotraj razdalje petih pikslov (približno 2mm)
Standardi
RAZRED 1 : ni okvarjenih pikslov in sub-pikslov.
RAZRED 2 : dopušča eno ali tudi vse od naslednjih pomanjkljivosti :
- 2 svetla ali temna piksla
- 5 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov
- 2 sub-piksla znotraj razdalje petih pikslov (cca 2mm za 15''in17'' monitorje).
RAZRED 3 : dopušča eno ali vse izmed naslednjih pomanjkljivosti :
- 5 svetlih pikslov
- 15 temnih pikslov
- 50 enojnih ali dvojnih temnih/svetlih sub-pikslov
- 5 sub-pikslov znotraj razdalje petih pikslov (približno 2mm)
Play your Cards Right !
Mlchk ::
Evo, postal sem lastnik:
LCD Samsung 710T
Zdej me pa zanima par stvari. Stvarco imam priklopljeno prek DVI in dela zadovoljivo. Zanima me, če se kje na netu dobi oz. mi kdo od vas lahko pove, kakšne so optimal nastavitve za barve. Trenutno imam vse na default. Edina razlika je ta, da sem na monitorju (na izbiro imas tri gamme, izbras drugo po vrsti, najsvetlejso varjanto)..Torej, ce ima kdo ta monitor in si je posmekal barve u 0 bi ga prosil, ce lahko pove brightness, contrast in pa seveda rdeco, zeleno, plavo..na kakšni vrednosti ima nastavljeno. Če pa je slučajno kje na netu..pa link do tja.
Hvala,
Mlchk
LCD Samsung 710T
Zdej me pa zanima par stvari. Stvarco imam priklopljeno prek DVI in dela zadovoljivo. Zanima me, če se kje na netu dobi oz. mi kdo od vas lahko pove, kakšne so optimal nastavitve za barve. Trenutno imam vse na default. Edina razlika je ta, da sem na monitorju (na izbiro imas tri gamme, izbras drugo po vrsti, najsvetlejso varjanto)..Torej, ce ima kdo ta monitor in si je posmekal barve u 0 bi ga prosil, ce lahko pove brightness, contrast in pa seveda rdeco, zeleno, plavo..na kakšni vrednosti ima nastavljeno. Če pa je slučajno kje na netu..pa link do tja.
Hvala,
Mlchk
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mlchk ()
Kaj priporočate oz ali to spada pod garancijo beri 2 post višji ??? samo eno pikco imam! 913N
Play your Cards Right !