» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
54 / 168
»»

TribesMan ::

Ali pa Apple cinema displaj 20"... 1680*1050 vgrajen USB 2.0 in Firewire hub, cena 190kSIT...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Racko ::

Zanima me kaj mislite o tem LCDju LCD LG 1715S 17" in specifikacije (12 ms 250 cd/m2 450:1) dobim ga za 55k.Je Neovo F417 se vedno boljši?ima za 10 cd/m2 boljšo osvetlitev.Vendar naj bi imel 16ms odzivnost v resnici.

LP

maco88 ::

No neki sem bral tule.. pa me zanima kaj mislte o temlem LCD-ju če se mi ga splača kupt al nej rajš kajga drujg 19" CRT naprimer..

LCD Monitor-OPIS

Monitor LG LCD 19" L1915S
Monitor delo uspešne firme LG, ki že vrsto let prizvaja LCD monitorje in številne druge računalniške izdelke. Monitor ima odlično odzivno hitrost in primeren za tiste, ki želijo res najboljše. Primeren zlasti za ljubitelje igric.

Tehnične lastnosti:
Ime modela: LG L1915S
Tip zaslona: 19"
Maksimalna ločljivost: 1280 x 1024
Hitrost osveževanja: 75 Hz
Svetilnost: 250cd/m2
Kontrast: 500:1
Barvna globina: 16,7 mio
Delovna frekvenca: horizontalna frekvenca: 30~83kHz
vertikalna frekvenca: 56~75Hz
Velikost pik: 0.294 mm
Odzivni čas: 12 ms
Vidni kot: 160/160 (H/V)
Videoizhod/analogni videosignal: RGB, VGA
Napajalnik: vgrajen
Standardi: TCO 99

Myth ::

A mi lahko kdo pove kam je izginil LG1980U na com-shop-u? :\ Ravno zadnjič sem dal gor opis in ceno.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Sydk ::

Mr|ce: ko sem jaz teden dni nazaj iskal 1980U ga ni bilo za dobit nikjer, bili so samo 3-je v sloveniji pa še ti rezervirani, jaz sem ga dobil preko vez pa še to komi in mi ni žal, monitor rula, poskusi čez mejo (Avstrija), npr. mediamarkt v klagenfurtu, majo od a do ž:D

Sydk, zaželjen je temeljit opis. Od dela v wordu od igerc ala NFSU , COD, HL, CS:S in nekaj filmov. :)

Mr|ce: saj si že mel opis in to zelo korekten TULE :)) Zdej ko monitor mam lahko potrdim da je vse res kar piše, ghostinga v vseh tvojih naštetih igrah NI mogoče ga je še največ v NFSU ampak tam je slika zamegljena tudi na CRT-ju, pač hitrost>:D , barve so zelo žive kot so napisal v testu, kar je meni sicer kar všeč, lahko jih tudi omiliš če te to moti. Kar mi je tudi zelo KUL je da zraven dobis program forteManager in z njim upravljaš vse nastavitve kar se jih da, priročno, prvič pa poženeš Wizzarda da si točno nastimaš vse nastavitve ki si jih želiš in na koncu shraniš profil, neenakomerne osvetlitve ni, se jo pa malenkost opazi ko res v temi gledaš kak film in sicer zgornji kot je malce svetlejsi, ampak to samo če sem picajzlast, mogoče kdo drug sploh ne bi opazil...s filmi v glavnem ni panike, glede worda in surfanja po netu, ni panike sploh:) pa dead piksla nimam nobenega sem ga pregledal v trgovini ZELO detaljno>:D

Sicer pa česarkoli se dotakneš pri tem monitorju je res kvalitetno izdelano s kvalitetnih materialov in verjamem da sem ta monitor na ta račun preplačal vsaj 15-20 k sit več kot je dejansko vreden ampak če ti je do dizajna kot je meni (ne morem dat nekega grdobca zraven novega ohišja)>:D pol kar po njem...nikakor ti ne bo žal. LP

p.s: gumbi na dotik (senzor) rulajo:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sydk ()

Sydk, čeprav preko veze, koliko si pa dal zanj? Cena v com-shop-u je bila 132 ali 123k v mojem omenjem postu.

Mr|ce: preko vez sem samo prišel do njega, nisem ga pa dobil nic ceneje, dal sem 123k, a avstriji bi ga gotovo dobil nekaj ceneje, ampak ni blo ne časa, ne volje:))

marmar ::

Včeraj sem nabavil Samsung SyncMaster 930MP. LCD s TV tunerjem in FM radijem. Barve odlične, oblika monitorja, priključki vse super, brez mrtvih pikslov..... Imam pa eno vprašanje: v filmih se kar opazno "zatikajo" slike. Ni nič megle in po moje to ni ghosting, so pa precej ostri prehodi in je kar moteče. Če gledam TV (z vgrajenim tunerjem), se tega ne opazi. A mi lahko svetujete, kaj bi lahko bilo narobe (podobno je za divx in DVD filme)? A imam slabe driverje? Kriva grafična kartica?
Monitor ima 25 ms čas, grafično pa imam Radeon 9200. Priklopljena ju imam preko DVI kabla.
Hvala za kakršen koli nasvet.

matic ::

Iscem dober 17" ali morda 19" LCD za programiranje, foto obdelavo (sortiranje/urejanje slik, photoshop), gledanje filmov in video obdelavo. Obcasno morda tut kako igro, ampak kot vidim s takim LCDjem to ne bo slo lih nevem kako, ampak itaq ne igram vec nic skor.

Ogledal pa sem si (po cenovnem vrstnem redu):
Samsung 173P - PVA matrika, 179° kot geldanja, 25ms, 270cd/m², 1000:1 (ni mal premocna osvetlitev 270cd/m²?)
NEC 1970NX - S-IPS matrika, 176° kot gledanja, 25ms, 250cd/m², 450:1 (tok mejhn kontrast in kot, sam je pa S-IPS!?)
Samsung 193P - PVA matrika, 179° kot geldanja, 20ms, 250cd/m², 1000:1

Tale NEC 1970NX je edini ki sem ga nasel z S-IPS matriko, pa se dokaj ugoden se mi zdi za 19"! Ima pa mal manjsi kot gledanja in majhen kontrast. Naj pa bila za moje potrebe IPS matrika najboljsa izbira... Sam se res splaca? 193P ima baje boljsi response time od 173P, mal vecja slika pride pr filmih in kr dost drazji za moj zep, drugih razlik ne opazim, nevem a se mi splaca 19"?

NAJBOLJ PA ME ZANIMA KAJ MENITE O TEMLE NEC-U?
Predvsem s primerjavo s tema Samsungoma.
-----------------------------------------
podpis: _____________

pumaxx ::

Potrebujem en nasvet. Za otrokov rač.(5 let) kupujem LCD monitor. Nisem pripravljen dosti investirat, kaj predlagate. Lahko tudi boljši in rabljen. Oko sem vrgel na to EIZO dobim ga za 25.000sit. Kaj menite.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pumaxx ()

PaJo ::

pumaxx: popolnoma spodoben lcd za taksno ceno, se splaca vezet vsekakor.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

TribesMan ::

pumaxx take LCDje imamo v službi. Povsem spodobni LCDji. Veliko boljši kot Compaqovi 15" novejše izdelave. Edin dead pixli se radi pojavljajo gor.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ZiPeK ::

Matic: Ja zdej bi se res splačal mal še počakat na samsungove lcd-je 173P+ in 193P+. Karakteristike so ubijalske. Sam kdaj pridejo pa kuk bojo koštal je problem....

aleksej2 ::

Danes semi s malo po Big Bangu ogledoval monitorji...zelo pa mi je v oko padel monitor od firme NEovo - modelF419. Samo sedaj mi ni jasno, a obstajata dva drugacna modela F419 al kaj? Tukaj in tukaj si lahko pogledate dve strani, na katerih je ta monitor. Pri obeh ima 700:1 kontrast in 16 ms odzivnosti, kar se mi zdita odlicna podatka. Sedaj pa ne vem, katera matrica je tole sploh in kako to, da je razlike v ceni za 20 tisocakov? Zgleda mora biti nekaj drugace, ker je taka razlika v ceni, drugace dvomim, da bi ga eni prodajali toliko ceneje.

Eschelon ::

Gre za isto zadevo. Marže so marže (...so marže...)
Originalne specifikacije (Dokaj pošteno - le še GTG (namesto ISO) odzivni čas manjka...). Tole je TN matrika.
Samo ni pa slab nakup za 76 jurjev. Sploh ne.
F417 in F419 sta kar solidna nakupa. Še največja zamera z moje strani je nezamenljiv (direktno zvezan) DSUB kabel, ki je v podn - povzroča odboj signala (ni tolk hudo, pa vseeno)...:\
Vedeti, razumeti, znati.

perci ::

F419 nima nobenega direktno zvezanega kabla.

Ima lepo dvi in vga konetkot in oba priložena kabla. Je pa super monitor za ta denar. Z F417 pa ne vem cist dobr, sam se mi zdi da nima DVI.

A pa ste zihr, da je F419 samo en model? Ce se ne motm je mel u Big Bangu napisan 25 ms odzivnega casa (nisem pa 100%)...pa tudi da je cena pri njih za 20 tisocakov visja? A je to mozno?

Ime monitorja je tudi malo drugacen pri obeh naslovih, ki sem ju navedel. Nekje je samo Neovo F 419, nekje pa Neovo F-419 B Black. Monitor v Big bangu mi je bil full vsec, samo ne bi pa rad narocil preko interneta tegale za 20 jurjev ceneje, pa da bi bil potem po domace povedano pofl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aleksej2 ()

destiny ::

V Big Bangu majo neke nerazumno visoke cene in to za zelo stare modele, vsaj kar je blo v BB na Rudniku vidt. Spomnim se da sem januarja letos tam videl Samsunga 172X in 171P, katera modela sta že kar v letih (za LCD-ja) za ceno čez 100k (mislim da je bla cena okol 120k), kar je naravnost absurdna cena.
Tko da tistih 20k razlike za enak model je čist možn...

Moja napaka - F417 ima definitivno nezamenljiv kabel. Če se ga da pri F419 zamenjati - potlej se pa res ni več kaj za pritoževat za tako ceno. 96k (spuščeno iz 112k8-OWTF) pri mimovrste je veliko preveč - pri Anniju ga majo za 78k, pa ni nobene "akcije". Kupi pri online trgovini za 76k - pa nikar ne dvomi, da gre za natanko isti model.
Vedeti, razumeti, znati.

Ok, ce je isti, potem ima ta model potencial, da ga kupim. Moram it se enkrat v Big Bang si ga malo bolje ogledat, ker ravno veliko akcije na njem nisem videl. Pozanimati se je treba se, kaksna je garancija, glede mrtvih pik...to je pa tudi vse.

Res da nima, tako hitre odzivnosti, ampak ima pa zato DVI, kar tudi ni kar tako.

Full dober mi je bil tud model M 17 od Neovota. Sicer oblika niti ne (motila me je tista plastika okoli monitorja), ampak slika je bila pa spica. Res nobenega miganja slike...cisti balzam za oci, v primerjavi z mojim CRT-jem. Pa moti me da je samo 17", rad bi imel vecjo sliko...

perci ::

Se neki od f419; mogoce te bo motilo, da je stojalo zelo švoh, če ga mal rukneš, se še ene 10 sekund maje ;). Mene edin to moti ;). Sam sem pač mal bolj pazljiv, oziroma ga stabiliziram z roko, če ga slučajno ruknem ;).

Hehe, ah to so malenkosti...Nasel sem na netu na enem forumu naslednji komentar:

"Sem ugotovil. Obstajata dve verziji monitorja F-419.

1. Tista z krajšim odzivnim časom (12ms)ima osvetlitev 250 cd/m2 in kontrast 500:1
2. Monitor z osvetlitvijo 300 cd/m2 in kontrastom 700:1, pa ima odzivni čas 25ms.

Pri Anniju so preprosto združili obe verziji in obržali najboljše stvari od obeh. Tako so dobili monitor, ki ima zelo solidne karakteristike. Vizualno sta monitorja povsem enaka. Po mojem skromnem mnenju ne drži podatek o odzivnem času, saj je zelo težko preverljiv. Ti, ti Anni!"

Kaj pa na to porecete? Meni je bilo tudi malo nelogicno, da ima samo 16 ms in 700:1 kontrast. Zgleda ima potem tisti v big bangu res samo 25 ms in je zato drazji, tale iz anija pa 16 ms in je cenejsi, ima pa slabsi kontrast .

veteran ::

Poglej specifikacije proizvajalca (prodajalci jih radi navijejo).
BTW, vertikalni kot 130 stopinj. :\

Je pa za 77 kSIT to seveda dober nakup! :D

Sem pogled na neovotovo stran. Tam pise, da ima 12 ms odzivnega casa...sepravi obe nasi on-line prodajalni navajata narobe...isto je s kontrastom, ki je pri neovotu naveden kot 500:1, pri nasih dveh pa 700:1.

Pa zakaj tako fejkajo teli nasi trgovci? Pa full me moti, da ne pise se ime matrice pri monitorjih. Tako na primer pri monitorju z 20 ms ne ves tocno katera je.

veteran ::

Hmm, mogoče sta pa res dve verziji. Decembra, ko sem kupoval lcd, sem gledal tudi f-419 v bigbangu, pa se mi sploh ni zdelo, da bi imel tako slab vertikalni kot, tudi barve so bile ok. :\ TN-film matriko takoj opaziš, če zadevo pogledaš od blizu navgor/navzdol.

Verjetno je imela stara verzija MVA matriko, nova ima pa TN-film. Je pa skrajno čudno, da kar zamenjajo tip matrike, št. modela pa ohranijo. ;(

Skratka, če dobiš staro verzijo za tak denar, ga vzemi, te nove variante so pa IMHO bolj za gamerje.

Zlatan ::

Ima kdo izkušnje z Dell-ovimi LCD-ji oz. natančneje z naslednjima modeloma:

DELL 19'' LCD TFT E193 FLAT

DELL ULTRASHARP LCD MONITOR 1905FP

Rad bi vaše mnenje o nakupu 19'' LCD-ja, ki bi ga uporabljal predvsem za gledanje divxov in televizije na PC-ju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zlatan ()

Kaj mislite o modelu LG 1730S, odlikujejo pa ga naslednje značilnosti:
velikost: 17"
ločljivost: 1280 x 1024
razmik med pikami: 0,26 mm
kontrastno razmerje: 550:1
vidni kot: 160o/140o (H/V)
svetilnost: 250 cd/m2
odzivni čas: 12 ms
število barv: 16,2 milijona
vhodni signal: 15 Pin-D sub

Pa zanima me kaj je to Pin-D sub?Je to DVI?Aja BTW dobim ga za 56k.

LP

Dr_M ::

D-sub je pravilna oznaka za obicajen kabel (nekateri ga zmotno oznacijo z vga?!)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

STOP - evo - pa sem zajebal orto0:) . Obstajata DVA različna modela F-419.
Kaj takega še nisem videl, tako da tud verjet nisem mogel - še posebej, ko prodajalci specifikacije kar po svoje prirejajo.:(

Evo originalni DVE različni specifikaciji za F-419. En monitor je MVA, drugi pa TN. Da dol padeš.

MVA varianta
TN varianta

Je že kdo kdaj tako zbrko videl?8-O
Vedeti, razumeti, znati.

Ja ponavadi je napisano VGA.Sicer pa je ta cena ki sem jo zgoraj omenil primerna za ta monitor?Neovo F417, se je pri anni.si podrazil na 56k.Torej nevem, ali se mi bolj splača vzet Neovo ali tega LG-ja?

LP

zoune ::

kaj pa je kateri zasledil model samsung 711t v kateri trgovini

matic ::

Zlatan: teli DELLi za tvoje potrebe ne bodo najboljsi. Imajo baje precej veli kresponse time, kar za filme in igre ni dobro. Imajo pa baje zelo dobro ostrino in lepe barve te DELLi in so zato za graficno delo in office nekako najboljsi.
-----------------------------------------
podpis: _____________

[MYTiX] ::

Se spomnite legende Samsunga 193P. No Dell 1905 vsebuje isti panel. Na anandtechu je ocenjen celo bolje od samsunga, ker ponuja vec dodatnih reci. V glavnem idealen monitor ce le nisi zagrizen gamer. Za filme novejsi monitorji sploh niso problematicni.
podpis

AtaStrumf ::

Anni itak da sam lažejo. Njim NIČ ne verjet! Če se mi lahk v faco zlaže prodajalc da mi prodaja 40x pekač, pol mi pa da v skladišču 24x-nega in mi pojasni, da so zamenjali ustaljen vrstni red cifer, pol veš česa so zmožni. Na našmu faxu so kupili od njih LCD-je in so imel skor vsi po več rdečih pixlov (ta najhujši za moje pojme). Resno vam povem, če vam je kaj mar za vaše cekine, ne od njih nič kupovat!

slo-man ::

mene pa zanima kaj menite o tem samsugovem monitorcku ki ga vidite tu . Pa se zanima me ce se bols splaca vzeti 12ms ali 8ms ali je kvaliteta slike res slabsa pri 8ms??

lp

913N.... TN matrika, DVIja ni...
je pa poceni, to je res. :)

193P+ bo precej boljsi. sam se ene 2 mesca je treba pocakat. :)

slo-man ::

kolk pa ma ta ozdivni cajt?

flashy ::

Imam eno tezavo! Prosim pomoc!

Imam Samsung 193p prikljucenega na dvi vhodu, mi pa obcasno ko spilam kako 3d igro oz gledam film v bsplayerju na monitorju letijo vse povprek male pike... ekran crno utripa in pa se vidijo vodoravne tanke crte... ko da mi nekaj fuka signal ali nevemkaj... vendar sem zasledil na forumu, da ce imas prikljucenega na dvi-ju naj pacenj ne bi bilo... mogoce veste zakaj se mi to dogaja?? Hvala

slo-man: 173P+ in 193P+ bosta ista, samo en 17" drug 19", oba PVA 8ms. :)
sicer nista tok hitra kot 8ms TN, ampak je pa mnoooogooo boljsa slika. pa se DVI.

jest mam zdej 173P, 25ms PVA, pa je v 2d vec ghistinga kot v 3D spilih. v nfs:u2 popolnoma nic, v far cry cist ena malenkost, v doom3 nic, pa v unreal2 mal.
ce je ze 25ms PVA tok dobr, kok bo sele 8ms trgu >:D >:D

TN je res samo za spile, na ksne filme in ostale stvari lohk pozabis. se skrije proti PVA.

mogoce bo res zelo dober tale 193P+, samo kaj ko dvomim da ga bo mozno dobiti takoj pod 130 tisocaki.

Jest sm prejle mal gledu po netu, pa vidm da obstaja toook enih razlicnih modelov LCD-jev da je joj. Sm najdu en kup enih modelov Samsunga in ostalih firm, k jih pri nas sploh ni.

Kako vi kupujete LCDje? Preko interneta sigurno dobis najceneje kak monitor...dvomim da ima katera stacuna tako ceno kot jo ma mimovrste in podobne strani Samo je pa problem preko interneta narocevat, ker nikoli ne ves kaksnega ti pripeljejo na dom, pa se cakati moras nekaj dni, da ga sploh dobis.

glinik ::

Jaz pa dvomim, da bo stal 193P+ 130k. Glede na to, da je 194T 100k in je odličen monitor, 193P+ ne bi smel stati bistveno več. Mogoče kakih 10-20%, več pa ne ... upam :\

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

ZiPeK ::

Kuk pa predvidevate, da bo 173P+? Da vem, če ga čakam al naj kupim zdej en bolj crap.

Nande ::

Da vem, če ga čakam...

Kdaj predvidoma pa bo možno kupiti ta monitor...? Se že kaj ve...?

krivec ::

Izbiram med dvema monitorjema zato me zanima katerega mi predlagate.

Prvi
Drugi

Bolj mi je všeč Samsung...
1.Samsung
2.Raje 100 kontrasta več kot 10 stopinj pri kotu
3.nisem prepričan če je pri Dell-u priložen DVI kabel

Hvala za odgovore
Bite my shiney metal ass !

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krivec ()

jurre ::

jaz imam samsunga pa ti priporocam da ga kr uzames...meni se zdi super, barve so ok, koti dobri, nastavljiv je po visini, filmi pa igrice laufajo ok, edino sprobat ga ne mores v trgovini...oziroma hocejo placilo za to. Moj na sreco nima mrtvih pixlov. Spada pa v 2. razred glede mrtvih pik, tako da jih ima lahko nekaj. (1. razred ne sme met nič, samo to sele potem vidis ko ga ze kupis)

Markowich ::

Lp!

Rabim pomoč pri nakupu LCDja:\ Ker mi to področje trenutno najbolj ne leži, bi vsak nasvet prišel prav:D

Gledal sm že nektere ponudbe:
Sony 17" SDM-HX 73B
Sony 19" SMD- HX 93B

jurre: ma kaksna stacuna je to, da jim moras dodatno placat, da si ogledas monitor v akciji?8-O Jest vem, da bi ga prej dobro pogledal v vseh moznih variantah (filmi, igre..), ampak ne bi za to nic placeval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aleksej2 ()

jurre ::

Tako imajo pac na mimovrste...sem tudi jaz trapasto pogledal8-O drugace sem pri njih vedno narocil naj pripeljejo, monitor sem sel pa pac sam iskat. Najprej mi rece kam ga bos pa priklopil?? Pa imajo ene 3,4 racunalnike tam...kam le...:\
««
54 / 168
»»