Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
Dr_M ::
aleksej2: tako je
locljivost je ista, se pravi mata enako stevilo pik.
locljivost je ista, se pravi mata enako stevilo pik.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Boeing ::
Fantje, še jaz svoj piskrček:
Rabim en 19" LCD, ki se bo nucal poleg običajne uporabe predvsem za grafično oblikovanje, recimo photoshop, corel itd... zdej, vse skupaj je še na pol-profi ravni, zato gospod kolega še ne razmišljajo o kakih večjih investicijah ala SpectraView ipd.
Nekaj sem gledal splošno dostopne modele NEC 1880nx, Philips 193 in 194, Samsung ipd za okoli 100-130 jurjev, zelo mi je všeč tudi HP 1955 (samo je po moje neprimeren za grafiko) idt.
Torej, rabim DOBER LCD za grafično oblikovanje, 19", cenovni limit tam nekje do 150k z davkom, seveda obvezno na DVI.
Danke sehr!
J
Rabim en 19" LCD, ki se bo nucal poleg običajne uporabe predvsem za grafično oblikovanje, recimo photoshop, corel itd... zdej, vse skupaj je še na pol-profi ravni, zato gospod kolega še ne razmišljajo o kakih večjih investicijah ala SpectraView ipd.
Nekaj sem gledal splošno dostopne modele NEC 1880nx, Philips 193 in 194, Samsung ipd za okoli 100-130 jurjev, zelo mi je všeč tudi HP 1955 (samo je po moje neprimeren za grafiko) idt.
Torej, rabim DOBER LCD za grafično oblikovanje, 19", cenovni limit tam nekje do 150k z davkom, seveda obvezno na DVI.
Danke sehr!
J
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Boeing: verjetn bi biu se najboljsi samsung 194T, ali pa ksn z S-IPS matriko.
izogibi se TN matrike za to. se pravi razni neci in podobno odpade.
tist kar je pod 20ms je vse TN. razn parih izjem, ampak to ni omembe vredno.
izogibi se TN matrike za to. se pravi razni neci in podobno odpade.
tist kar je pod 20ms je vse TN. razn parih izjem, ampak to ni omembe vredno.
Huh, l'answer rapide lo pa moja francoščina
Kakorkoli, gledal sem še NEC 1970GX, ceno ma cca 500-530 evrov... meni osebno je bla slika še kar všeč, kako je pa realno pa ne vem, niti se nisem spuščal toliko v detajle lcd-jev...
Torej, potem očitno ne nec-a... Kaj pa je pod 20ms z S-IPS matriko ?
Na netu se da najdit en klinc podatkov o vrsti matrik v posameznih modelih...
dankse sehr :)
J
Kakorkoli, gledal sem še NEC 1970GX, ceno ma cca 500-530 evrov... meni osebno je bla slika še kar všeč, kako je pa realno pa ne vem, niti se nisem spuščal toliko v detajle lcd-jev...
Torej, potem očitno ne nec-a... Kaj pa je pod 20ms z S-IPS matriko ?
Na netu se da najdit en klinc podatkov o vrsti matrik v posameznih modelih...
dankse sehr :)
J
em, S-IPS 25ms matrika je nekak tok hitra, kot TN 16ms. vsaj tako pravijo na linku, ki sm ga dau par postov nazaj.
je pa tezko dubit monitor z S-IPS matriko.
je pa tezko dubit monitor z S-IPS matriko.
jurre ::
ok bom pa tukaj napisal...zanima me glede NEC-a 1770NX? Imajo akcijo za 70k, s tem da ti za star monitor dajo 20k (tudi nedelujoc) - drugace je 90k. Ali se ga splaca kupiti? Bral sem en test na netu kjer je kar ok, razn glede filmov pise da slika nekaj miga in da ne mores dolgo gledati? Ali se bo splaca kupiti samsunga 710T za 6k vec?
Dead_Eye ::
aleksej: meni osebno je pika/velikost ikon na 19" ravno prave velikosti. 1280x1024 je za 17" preveč, še na 19" CRT-ju(ki je btw 1" večji od 17"LCD) so ikone skoraj premajhne.
The one and only
jurre, sam imam 1760NX, sta praktično identična, razen da ima 1770 12ms, 1760 pa 16ms. Ko sem ga kupil je bil špica ponudbe (no saj še zdaj je relativno zelo dober), po cel dan lahko buljim vanj in me nič ne pečejo oči, filmi izgledajo super in brez migetanja, lahko da so imeli na testu kako napako ali pa kaj narobe nastavljeno
skratka za 70k je špica monitor, res.
LP J
skratka za 70k je špica monitor, res.
LP J
veteran ::
je razlika med 19" in 17" lcd monitorjem le v tem, da je pri 19" pika vecja...torej moras sliko gledati iz vecje oddaljenosti?
Ne, sploh ne, le bolj udobno je, ker so točke malce večje. No, razen če kupiš TN film matriko (ki ima slab vertikalni kot), tista jajca je treba gledati z malo večje razdalje.
Jaz gledam 19" lcd z razdalje pribl 0,5m.
Na 17" je pri 1280x1024 vse predrobno, katastrofa za oči. Ni čudno, da sem videl več 17" lcd-jev na 1024x768, kot pa na nazivni ločljivosti.
Ne, sploh ne, le bolj udobno je, ker so točke malce večje. No, razen če kupiš TN film matriko (ki ima slab vertikalni kot), tista jajca je treba gledati z malo večje razdalje.
Jaz gledam 19" lcd z razdalje pribl 0,5m.
Na 17" je pri 1280x1024 vse predrobno, katastrofa za oči. Ni čudno, da sem videl več 17" lcd-jev na 1024x768, kot pa na nazivni ločljivosti.
jurre ::
|ZiP|
v harvey normanu - ce vzames NECa 1770NX ki je drugace 90k, ti dajo 20k za KATERIKOLI racunalniski zaslon (CRT ali LCD), delujoc ali ne
v harvey normanu - ce vzames NECa 1770NX ki je drugace 90k, ti dajo 20k za KATERIKOLI racunalniski zaslon (CRT ali LCD), delujoc ali ne
ZiPeK ::
Hja pa se je treba še zapelat do tam pa cestnina in mi pride 5k dodatnih stroškov. Na mimovrste pa se dobi 710T za 76k. Eh bom še počaku kak mesec mogoč bo še kej cenej al bo pa kak nov dober model pršu.
marnit ::
A se vam tudi veliko prah na panel prijemlje od lcdja? A mogoče kake krpice pomagajo proti temu prahu da ga ni treba vsak dan pucat?
RoK_123 ::
Mene pa zanima a ma kdo kašno mnenje o neovo M-19!! nenajdem o njemu kej dost pa se mi zdi da je monitor kr vredu !!
prosim lastniki da na napišete + in - tega monitorja.
HVALA!
prosim lastniki da na napišete + in - tega monitorja.
HVALA!
Be WeLL!!
R|pper ::
ah crap.....sploh nism vedo za te matrike....no trenutno imam 19" iiyama vision master pro 450 ki ga mislim obdrzat za igre ker trenutno noben LCD se ni dovolj dober za resno igranje....torej kateri LCD() 19" mi priporocate za programiranje, divx, surfanje(v bistvu hocem da oci najmanj trpijo)? pa se pomoznosti kako ceno zravn ce bo slo:)
Denos ::
Malo sem preletel temo in nisem opazo da bi kdo kje omenil SAMSUNG 17" TFT 713 N. Kaksno je vase mnenje? Se ga splaca kupit?
marnit ::
Ja sej to je v bistu sam pomanjšan 913N. Gotovo je odličen za igre, prav tako pa za normalno delo (za profesionalno oblikovanje gotovo ni).
Seveda je spet vprašanje za kaj rabiš lcd oz. katero aktivnost boš najpogosteje izvajal na njem zato poglej zadnjih nekaj strani te teme.
Seveda je spet vprašanje za kaj rabiš lcd oz. katero aktivnost boš najpogosteje izvajal na njem zato poglej zadnjih nekaj strani te teme.
Myth ::
zdajle imam pred sabo comtronov cenik.
LG LCD L1730P = 76.680 SIT (dober nakup , monitor , december 2004)
17˝ TFT LCD
Resolucija 1280x1024
Svetilnost: 300cd/m2
Kontrast: 550:1
Odzivni čas: 12ms
analogni vhod, dvi
LG LCD L1980U = 123.800 SIT
19˝TFT LCD
R.:1280x1024
S.:250cd/m2
K: 500:1
Oč.: 12ms
analogni vhod, dvi, pivot, tilt
LG LCD TV L193ST = 134.880 SIT
19˝ TFT LCD format
S.:400cd/m2
K.: 500:1
analogni, dvi, s-video vhod, scart
nekaj zanimivosti, ostale poglejte na www.com-shop.com
LG LCD L1730P = 76.680 SIT (dober nakup , monitor , december 2004)
17˝ TFT LCD
Resolucija 1280x1024
Svetilnost: 300cd/m2
Kontrast: 550:1
Odzivni čas: 12ms
analogni vhod, dvi
LG LCD L1980U = 123.800 SIT
19˝TFT LCD
S.:250cd/m2
K: 500:1
analogni vhod, dvi, pivot, tilt
LG LCD TV L193ST = 134.880 SIT
19˝ TFT LCD format
S.:400cd/m2
K.: 500:1
analogni, dvi, s-video vhod, scart
nekaj zanimivosti, ostale poglejte na www.com-shop.com
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Myth ()
Sydk ::
drugače je pa ta LG1980U hudobec, sem si ga dobro ogledal, ghostinga nisem opazil, pač 12ms, barve so super, zorni koti za TN matriko solidni, ima pa čisto KRALJEVSKI dizajn, najlepši kar sem jih videl do sedaj...upam da ga kje dobim jutri grem v akcijo...spet :>
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()
boštjan ::
evo vam še testa tega 19" LGja
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek
glinik ::
Za dizajn so se pa resnično potrudili. Kapa dol.
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
Dead_Eye ::
ripper: imam 913N in ti povem, da se da normalno igrat tudi hitre igre.
The one and only
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TribesMan ()
Blisk ::
samo 1 vprašanje?
V čem je fora 19'' monitorjev, če ne delujejo z višjo resolucijo kot 1280x1024.
V čem je fora 19'' monitorjev, če ne delujejo z višjo resolucijo kot 1280x1024.
TribesMan ::
Če se prav spomnim je to tema o LCDjih in ne o trgovinah in postrežbi v le teh...
Prosim za malo sodelovanja pri ohranjanju debate v smeri topica.
LP
TribesMan
Prosim za malo sodelovanja pri ohranjanju debate v smeri topica.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
evo dubu samsunga 173P.
prvi vtis...slika odlicna, vidni kot , teza taprava , ghosting ze na namizju je.
scrollanje slotecha zgleda provgrozljivo.
grem mal v nastavitve, spile in filme.
prvi vtis...slika odlicna, vidni kot , teza taprava , ghosting ze na namizju je.
scrollanje slotecha zgleda provgrozljivo.
grem mal v nastavitve, spile in filme.
Dr_M,za slo-tech si nastavi drugo ozadje,pa bo vse ok.
mnja...ostala so grda.
no ja, sej samo novice zgledajo cudn, drugac je solidno
filmi so dokaj uredu, razn to, da so kockasti, od spilov sm probu samo unreal2, kjer se precej opazi ghosting, pa slika mal utripa, kjer je bl temno, in pa far cry, ki pa dela malenkost bolje
drugac pa se mi zdi dokaj uredu monitor.
no ja, sej samo novice zgledajo cudn, drugac je solidno
filmi so dokaj uredu, razn to, da so kockasti, od spilov sm probu samo unreal2, kjer se precej opazi ghosting, pa slika mal utripa, kjer je bl temno, in pa far cry, ki pa dela malenkost bolje
drugac pa se mi zdi dokaj uredu monitor.
McSpike ::
1) kaj vsi pravte da je 194T cenejši kot 193P? na mimovrste je 193P 113 jurjev, 194T pa 117.
2) od kje vam podatek da je 194T hitrejši od 193P, če ima 194T 25ms in 193P 20ms?
3) ve kdo za kake cene 193p+? da vidim primerjat s 193p.
4) torej 193p prinaša PVA na 8ms? me prav zanima kako bo to izgledalo.
prekleti kitajci, vse je v njihovi šprahi, pa specifikacije na vsaki strani drugačne...
2) od kje vam podatek da je 194T hitrejši od 193P, če ima 194T 25ms in 193P 20ms?
prekleti kitajci, vse je v njihovi šprahi, pa specifikacije na vsaki strani drugačne...
----------------------------------------------------
Če ne gre na silo, uporabi večje kladivo!
----------------------------------------------------
Fizikalko ::
Sydk, jebeš dizajn, tut jest sem se zanimal za tega LGja, pa sem ga šu pogledat v COMtron - mi ga je dal dol iz razdelilca, pa je bila slika še vedno OBUPNA: Neenakomerna slika in obup od barv (8 bit). Hvala za tak monitor. Vzemi rajši Neca s S-IPS matriko. Hitra vsaj toliko kot 16ms TN, pa še slika je tip-top (razen neenakomerne osvetlitve).
Myth ::
No, ker tako blatite tale monitor, ga bom jaz jutri "vzel pod lupo". Še digitalca bom zravn vzel.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
paperdoll ::
To zanima tut mene. A se splača počakat na 193P+? :/
To zanima tut mene. A se splača počakat na 193P+? :/
RobyRob ::
Kdo je zastopnik za Samsung v Sloveniji? Da pokličem in vprašam kdaj pride tale 193P+. Ker informacija da pride maja 2005 očitno ni točna.
BigFoot ::
^ Na behardware.com so nekaj casa nazaj imeli novico da P193+ (in P173+) ven prideta sele avgusta. link.
RobyRob,LANCOM computers
Sydk ::
No sem le dobil svojega dolgo pričakovanega LG1980U, preko vez, drugače se ga trenutno v Sloveniji ZELO težko dobi...
Prvi vtisi: HUDO DOBRI, zorni koti glede na to da je tole 12ms TN so še kar uredu, sem ravno z dirke NFS Underground pa iz streljanke Urban terror, ghostinga praktično ni, samo če ga iščeš, barve so OK, črna je res ČRNA kar mi je najbolj všeč, pri prejšnjem modelu LG1730S je bila črna sivkasta ima pa zgoraj malo neenakomerno osvetlitev malo je svetlejši zgori, ampak sploh ni tako hudo da bi blo moteče, dizajn pa tak da ne morm dat oči dol z njega , pa gumbi na senzor rulez, samo navadit se morš mal pa je..
ok grem jst v nastavitve mal se igrat, uglavnem če kdo razmišlja o tem monitorju in ga kje dobi, garantiram da mu ne bo žal!
p.s.: a ko imaš lcd prek DVI priklopa deluje samo na 60hz ? V čem je sploh fora frekvenc pri LCD-jih? Nekateri pravijo da je bolje 60 hz kot pa 75 ?
LP
Prvi vtisi: HUDO DOBRI, zorni koti glede na to da je tole 12ms TN so še kar uredu, sem ravno z dirke NFS Underground pa iz streljanke Urban terror, ghostinga praktično ni, samo če ga iščeš, barve so OK, črna je res ČRNA kar mi je najbolj všeč, pri prejšnjem modelu LG1730S je bila črna sivkasta ima pa zgoraj malo neenakomerno osvetlitev malo je svetlejši zgori, ampak sploh ni tako hudo da bi blo moteče, dizajn pa tak da ne morm dat oči dol z njega , pa gumbi na senzor rulez, samo navadit se morš mal pa je..
ok grem jst v nastavitve mal se igrat, uglavnem če kdo razmišlja o tem monitorju in ga kje dobi, garantiram da mu ne bo žal!
p.s.: a ko imaš lcd prek DVI priklopa deluje samo na 60hz ? V čem je sploh fora frekvenc pri LCD-jih? Nekateri pravijo da je bolje 60 hz kot pa 75 ?
LP
ce ti je vazna samo cena, pol je ql.
drugac pa poglej mal po drazjih modelih.
drugac pa poglej mal po drazjih modelih.
Racko ::
Ubistvu mi je vazno samo, da LCD je.Ni mi vazna odzivnost ipd. ker ne igram igric.Gre se mi samo za to da pridem cim ugodneje skozi.Mogoče je se kak cenejsi model?
LP
LP
aja, a za ostalo pa ni potreben dobr monitor??
Racko ::
Seveda je, vendar nerabim dobre odzivnosti in gledam samo kako bi najceneje prisel skozi :)
LP
LP
Eschelon ::
Za 50jurjev je trenutno best-buy 17" Neovo F417.
(Čeprav piše, da je 12ms(8+4), je pravzaprav 12+4(16) nazivno, če slučajno kdo najde dejanski graf odziva, se priporočam). Monitor ni ravno kvaliteten - je pa boljši kot Samsung 710V.
(Čeprav piše, da je 12ms(8+4), je pravzaprav 12+4(16) nazivno, če slučajno kdo najde dejanski graf odziva, se priporočam). Monitor ni ravno kvaliteten - je pa boljši kot Samsung 710V.
Vedeti, razumeti, znati.
aleksej2 ::
Rapy: da ni kvaliteten en LCD monitor pomeni, da ima lahko poleg slabega odzivnega casa se slab vidni kot, slabe barve in neenakomerno osvetlitev. Ta za 50k monitor se sigurno ne more izogniti vecini teh podstavk. Zal.
RobyRob ::
Hvala za informacije BigFoot in boštjan.
Sem ravno klical na Lancom in tudi tam pravijo da naj bi Samsung 193P+ prišel avgusta.
Sem ravno klical na Lancom in tudi tam pravijo da naj bi Samsung 193P+ prišel avgusta.
TOP ::
Trenutno imam Samsung 795mb ali se mi ga splača zamenjat z doplačilom za Samsung LCD 710N.
Igram rad igre in gledam filme zanima me kakšna je kvaliteta slike in katerega bi mi vi svetovali
HVALA
Igram rad igre in gledam filme zanima me kakšna je kvaliteta slike in katerega bi mi vi svetovali
HVALA
aleksej ::
Jaz bom v kratkem verjetno menjal iz samsunga 193T v 21". Pa me zanima kaj bi bilo varianta - ker samsung 213T je ze malo star, ceprav je še vedno kar ql.
Torej, kako mnenje?
Torej, kako mnenje?
Wolverine ::
aleksej: pogelej od Dell-a model 2005wfp, je cenejši in ima tudi boljše lastnosti, cena cca 180k sit. Je pa 20" ekran, vendar že ima resolucijo
1600X1200, je pa 16:9 widescreen:)
1600X1200, je pa 16:9 widescreen:)
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)