» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
41 / 168
»»

brezdelnez ::

Če je res tog kot stara mama ga bom obesu za jajca na Veso.
Kdo ve kje se da pogledat na netu kako kej zgleda ta vesa nastavak
za LCd

marnit ::

A to dobijo na zalogo ali samo kdor je naročil?

Me prov zanima ali bodo res dobili. Averta in Lancon nimata (več) - Averta so rekli naj pokličem v petek, pravtako ne bof, bigbang...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: marnit ()

Jst naj bi ga danes prevzel pri Mlacomu pa nič od tega rekli so
da ga lahko jutri po 13 sigurno pridem iskat me prav zanima.

Sem ga pa rezerviral nevem kako je če ga nisi

Bom poročal

No sej osebno ne pričakujem da jih bo mlacom imel (on jih bojo imeli, uradni uvoznik pa ne...)... slabe izkušjnje s njihovim nategovanjem pač.

Gandalfar ::

A se je se komu zgodilo, da je nov LCD po parih tednih dela zacel zgubljat 'focus' v katerem od robov. To je direkt za v garancijo verjetn?

TribesMan ::

LCDji nimajo focusa... :D Ga ne morejo zgubiti... Mozna je le kaksna tezava z osvetlitvijo... ali pa mogoce tezava, ce uporabljas VGA priklop... mogoce bi Auto Adjust pomagal...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

913N sem dobil in sem zelo zadovolen, čeprav ga še nisem odpru :D.

Upam da bo vse ok, sem pa navdušen že nad dejstvom da ga mlacom res ma!

Evo jst sem ga tud že dobil in odpru sa da se še mal stabilizira pa bom poročal kaj vas zanima?

Meni osebno zelo usreza. Pri NFS U2 pa osebno ghostinga ne opazim, barve pa so pravtako odlične (sploh za 103k)!

Edino me zanima, kje se ga da nastavit po nagibu? V tisti vrečici dokumentov nič ne piše 0:)

Samo položiš ga nazaj nič bat se ne bo zlomu.

Totscha ::

Mene ful zanima kako se obnese pri prikazovanju filmov. Dithering naj bi bil pri teh monitorjih kar opazen.
Haters gonna hate... ;)

Iztok7 ::

Mene pa zanima kaj se je zgodil z vsemi Hyundai L90D+ zdej? Kaj so vam rekli po trgovinah glede neenakomerne osvetlitve? Se da trenutno ta monitor dobit brez te napake? (nujno namreč potrebujem monitor in bi ga vzel ker ustreza mojim kriterijem :) zato bi prosil sam cimprejsni feedback)

lp in lep dan

JACK1 ::

ZDRAVO!
Jaz kopujem LCD zaslon do 100k.Zaslon naj bo 19 palčni.
Prosim če mi svetujete katerega in zakaj tega...NUJNO RABIM INFO.

HVALA

LP

JACK16: Samsung 913N? 103k v mlacomu (vendar pohiti. Jaz k sem kupoval sva ga dva testirala pa še eden ga je prišel pogledat, tako da povpraševanje je veliko).

Probal sem ga v Vice City (tuki ma baje 193p težave) in ghostinga ni opaziti (izvajal vse mogoče fore). NFS U2 sem že povedal da ni problemov, Pandora tomorrow pa tudi u redu laufa (tukaj sem bol preverjal kako je s kontrastom in je ok).

Glede filmov... osebno ne opazim večjih težav, ampak tudi priznavam, da ne vem kakšne težave bi moral opaziti :\... zankrat sem zelo zadovoljen in menim da je ta monitor eden boljših (sploh za 103k!).

Res hvala ti loup!:))

Prosim naj mi še kdo da kakšno info za monitor.:))

baker ::

Kupil sem tale 913N in moram reči, da je res super monitor.
Barve so zelo lepe, ghostinga se ne opazi.
Tudi v filmih se mi zdi slika zelo lepa (res, pa je da sem imel prej 15" CRT).
Res sem vesel, da nisem kupil 17" za 90k , ko pa imam zdaj super 19" za samo 103k.
Tako, da hitro v trgovino (v Mlacomu jih majo) preden jih zmanjka!

Še zmeraj se mi zdi čudno, da je pri nas samo 103k, ko pa je v tujini 500€.

LP,

P.S.: Aja pa mrtvih pik na mojem ni, pa baje, da jih na teh monitorjih pri nobenemu ni (sicer je to rekel prodajalec ampak vseeno).

Tudi meni je nekaj govoril o tem ja.... upam da res, sam 100% pa ne more biti noben tako da ga je treba prej pogledat!

Tudi meni je nekaj govoril o tem ja.... upam da res, sam 100% pa ne more biti noben tako da ga je treba prej pogledat!

Made at home.

Kaj mi lahko prosim poveste kje je ta trgovina Mlacom:\

Ja vsekakor ga je treba prej pogledati!

Popravljam moje ugotovitve:
Ghosting opazim:\ , vendar ni moteč (pa ni mi treba govort, da je nemogoče ker ga jaz prav lepo opazim). Vidim pa ga le če primem okence in ga vlečem po zaslonu (verjetno se to vidi pri vseh LCD-jih).
Ostali, opazite ghosting?
In pa koliko imate naštiman svetilnost in kontrast? Jaz mam zaenkrat še auto adjust.

Čudim se, da mi špili na moji bogi mašini delajo enako hitro kot prej na 800*600.

Kje je mlacom?
V Ljubljani-Šiška, sicer pa mlacom.
Zemljevid v roke pa bo.

Baker: res je... šele sedaj vidim. Sam pri špilih ga pa še nisem opazil!

Medi je auto adjust premočna svetilnost. Jo imam na ene 25.

Zgodovina sprememb…

TommyBoy ::

Mene tud zanima kaj je zdej z monitorjem HyundaiL90+???? Kako se kej obnese???
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

Iztok7 ::

mene pa ne zanima več ker sm z avstrije naroču Viewsonic VX912... 12ms, DVI pa kot sem ga videl je odlicen (www.prad.de za vec informacij o tem monitorju). cena je pa beri: 400 €

bom pa porocal ce koga zanima kako se obnese (mene je tut dizajn preprical na celi crti), dobim ga pa bogsigavedikdaj :)

TribesMan: priklop je preko DVI. Desni kot pa je postal zamegljen :/

megla?

TribesMan ::

Prvič vidim kaj takega...

A si mogoče probal monitor na več računalnikih? Je povsod meglica prisotna?

Če je potem je vsekakor monitor zrel za garancijo.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Alexius Heristalski ::

Gandalfar, kateri model je to, 193P? Jaz nimam tega.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

LordWorm ::

HyundaiL90D+ update:
Js sem ga kupu pri Emisiji v LJ in danes so mi sporocili da so dobili enega novega(samo enega ker se monitor ful prodaja).No jutri grem tja, jim pokazem napako na mojem monitorju in ce bo tisti novi brez te napake ga zamenjam.
Priznam da je Smasung913 zaradi cene bolj konkurencen, sam imam dokaj mocen sub pod mizo zato rabim ta dvi vmesnik.

Kot smo ze omenili ima ta monitor naj sliko med 19 incnimi LCDji.
Filme gledam cca 1.2m stran in je super slika.Ne priporocam gledanje filmov od zelo blizu!
Igram tudi FPS spile prek neta(ala CoD) in ni ghostinga.Ma isto kot na mojem bivsem 19CRT samo da je 100x bolsi brightness in kontrast in ostrina.
Monitorju bi dal 9.5/10 samo zato ker je vidni kot relativno majhen.Pa tudi zelo flexebilen ekran je-vrtet se ga da, pol zvisat/znizat tudi.Ceprav bi ga rad kar na steno nalimu nekak(brez podstavka).
In kar naenkrat je ogromno prostora na mizi:)) Ok dost reklame za Hyundai;)

Plastiq ::

Baje ima od novega leta Samsung 0-dead-pixel garancijo. Ve kdo kaj o tem?

Kakšne barve je ohišje pri SM913N, ki jih jemljete pri Mlacomu?

Amadej

Srebrn.

Od novega leta kakor jaz vem velja garancija le za Južno korejo.

Koliko pa dajo garancije v Mlacomu za ta ekran Samsung 913N ?:\

Razred 2 po ISO standardu (dopušča 2 mrtva pixla, 5 mrtvih subpixlov, 2 mrtva subpixla v razdalji 5pixlov).
Kaj so subpixli?

Alexius Heristalski: ne, to 17" mlajsi brat od 193P (ni 171P)

subpixli: da samo ena barva ne dela (bodisi rdeča, modra ali rumena - upam da sem prav naštel).

VASkO ::

Kaj res nobenega na TN+film panelih ne moti slabo prikazovanje temnejsih delov slike? npr. detajli v temnih spilih se totalno izgubijo, ce se ti kdo npr. pri CS skrije v senco, ga sploh ne vidis pa take. na prad.de so slike s takih monitorjev v vzporedni primerjavi s kaksnimi S-IPS paneli (Iiyama E481, LG 1910B) in je razlika neverjetna.

torej, kak je s prikazovanjem takih scen? ce das pa svetlost na vec, potem pa je ostalo vse presvetlo. tu je link do ene take primerjave TN+film in S-IPS tehnologije in slike iz CS:S igre, da boste vedli, kaj me zanima. cudi me, da nihce se tega na tem forumu ni komentiral pri TN LCDjih.

smile- ::

danes zjutraj namenoma vstanem ob pol osmih...
zberem telefonske stevilke vseh trgovin ki kaj veljajo...
malo cez osem zacnem klicati tiste ki so odprte...
niti ena ni imela sm913n...
malo cez pol devetih klicem v mlacoma - in rezerviram zadnjega - huh iskanje je bilo uspesno... - malce slabega obcutka ker je ravno zadnji (tisti ki ga noben ni hotel?)
grem tja, preverim - ni nobenega DP - hura - kot so mi rekli tud eden izmed serije ki so jo dobili ni imel nič DP...
domov, klimatizacija - in tada...
zadeva je NORA! - kaksen ghosting nekej - cista pravljica - slika in barve - ma ni da ni...
za to kar ta monitor ponuja tudi 2x-na cena nebi bila prevec...
priporocam!

smile- a se tebi pojavlja ghosting k premikaš okenček (če okono zmanjšaš)?...

Jez mam eno čudno težavo, da je slika utripajoča če miško čisto počasi premikam (opazi se če imate črn stil). Ko sem dal search je eden reku da je to zaradi odzivnega časa!! (a potem vsem lasnikom lcd to dela al kaj?). Če ma kdo podobno težavo naj piše kako se jo reši/če se jo sploh da.

Opazil sem tudi ghosting med scroolanjem po straneh, a drugi lastniki 913N tudi opazite, da se črke rahlo razmažejo? lp

Zgodovina sprememb…

dukedl ::

huh, ocitno je tale sm913n prisel v ene par trgovin...
jz sm ga narocil tukaj... http://www.economic-commerce.si/

dobim ga enkrat v zacetku nasledna tedna... upam da me bo ocaral :D
lp dukedl

LordWorm ::

loup to ga nes na servis in ga primerjaj z novim, da vidis ce je isto.

VASKO brightness je na tem Hyundaiju tako dober da imam contrast:brightness nastiman na 80/32 in imam recimo pri CoD brightness na tretini.Torej brightness je na 32 samo!
Poleg tega igram se Rainbow Six3 ki je precej temen spil in se temno-modra uniforma lepo razloci v temi(sobi brez luci).

dukedl ::

lp dukedl

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dukedl ()

loup: dejstvo je da pri normalnem delu in igranju ghostinga ne bos opazil...

ce ga bos pa iskal ga bos pa prej ali slej nasel - ceprav ne vem cemu smisel...
glede miske ti pa ne vem zakaj...

TRIROG ::

Jah ... jst sm lihkar zapregu SM 193P ... in lhako vam povem da je zakon ...

kar se spilov tice pa sledece ... COunterstrike ... nikakor , UT2004 pa bp ... v cemu je trik ne vem ... vem pa da se mi zdi da je slika ko premikam zaslon non-stop zamegljena, porocam kasneje( to je v cs ) ...

btw ... a je kaksen novo peceni lastnik 913n pripravljen narest komparativni test ? oba monitorja side by side ... da mal pofotkamo pa da napisemo kako in kaj ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

Myth ::

Da izbolšam idejo oz. predlog. Vsi tisti ki imate novejše LCD-je, se skup dobite in naredite en dober test le-teh. Na koncu pa lahko nekdo članek o tem napiše. Dobra ideja, kaj mislite? :8)
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Jst se popolnoma strinjam...pa ko bomo ze mel na kupu masine ... lahko se ksn lan usekamo :)

smile-: kar se na splošno tiče 913N je zame carski, saj utripanje opaziš le ko stran premikaš s pomočjo sredinske tipke (pojavi se en krogec...) kar pa zelo redko počnem.

ghosting sploh ne bi opazil če nebi nekdo drug povedal. Sam itaq sploh ni opazen (če premikam s koleščkom ni moteč).

drgač pa sam sprašujem če ma kdo podobne "težave", ker potem je to serijsko (oz. majo vsi/večina lcdjev). Ker drgač bi kuj nazaj nesu.

Ej sam jst bi res rad 193p primerju z 913n a je kdo prpravljen se do mene prpelat da to nardimo?

PM ali email ...

Ghosting pri 913N ni niti malo moteč, toda opaziš ga lahko (sem že slišal, ko so govorili, da ghostinga ne moreš opaziti niti pri 25ms). Opaziš ga pa lahko čisto pri vseh LCDjih, pri temu najverjetneje najmanj.
To naj vas niti malo ne ovira pri nakupu oz. mejnavi CRTja z LCDjem!
Barve in to so fantastične, me pa zanima zakaj še ne obstaja 913T (z DVI-jem)?

Vsakdo, ki kupuje 19" LCD naj kupi tega! Za svojo ceno res ponuja največ.

OK, zdaj pa dost reklame za 913N.

a se komu z 913N ne dela program MagicTune 2.5?
meni stalno tezi: This version of Magic Tune is not supported with the attached display...
sem reinstaliral tako driverje za lcd kot tudi MT... any idea?

AtaStrumf ::

A lahko nekdo od vas novopečenih lastnikov 913N malo primerja kako se digitalne fotografije (ali so lepe barve in prehodi med njimi ali se pojavijo artefakti, ker nima dovolj barv, da bi lepo prikazal vse odtenke; kakšen se vam zdi kontrast) in temni deli filmov (npr. HULK - ogromna izguba detajlov v temi) primerjajo napram CRT-ju. Jaz kar sem do zdaj gledal je bila razlika zelo lahko opazna, seveda je najbolje, da primerjaš enega ob drugem istočasno z isto sliko. Kar sem do zdaj videl me ni prepričalo v nakup LCD-ja, res pa je, da jih nisem videl prav veliko, ker mi je 100k za LCD trenutno izven dosega in nisem še resno gledal. Kolega, ki je že bil naokoli pravi, da so napram temu LCD-ju, ki ga ima moj brat in ki sem ga jaz primerjal z mojim CRT-jem, drugi (dražji modeli seveda) bistveno boljši.

VASkO ::

to sem ze jaz vprasal AtaStrumf pa nisem dobil konkretnega odgovora. Sam ne verjamem, da so TN monitorji zmozni prikazati temne scene brez izgube detajlov, razen ce prklopis na sRGB nacin (ki ga podpirajo le redki), samo v tem pa ni mozno povisevat gamma. Kolko sem gledal slikice na prad.de primerjava TN proti S-IPS (slikano z digitalcem).

KLIK

kaj res nobeden ne opazi take pomanjkljivosti pri temnih scenah (slik je se vec na naslednjih straneh foruma na linku - kontrast in svetlost na TN monitoru vedno na 100% pa se vedno tema)?
««
41 / 168
»»