» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
5 / 168
»»

Flamer ::

Kaj pa menite o Philipsu 170S4? Najprej sem mislil kupit Samsunga 172v, ampak so to v monitorju enga od 17" serije precej pograjali, philipsa pa pohvalili, rrazlika v ceni je majhna tako da ni problema, samo o philipsovih monitorjih pa tuki ne govorite.

morphling1 ::

Hmm meni pa ni velik problem čitat na 17 colarju. Problem večjih monitorjev je zaenkrat predvsem cena in višji odzivni časi.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kopernik ::

Jaz že pol leta gledam v 17" LCD in nimam problemov z velikostjo črk. Oči so manj utrujene, kot so bile pri mojem prejšnjem monitorju (po logiki bi morale biti bolj, če bi jih stalno napenjal zaradi majhnosti črk). Jaz ne nosim očal, moja punca pa jih in včasih res zgleda, kot da bo zlezla v monitor - ampak to pri njej zgleda na vsakem monitorju, ki nima dvo centimetrskih črk.

boštjan ::

naj še sam povem nekaj o 17" LCD in 1280X1024 resoluciji. Na začetku mi je bilo res vse premajhno in sem na penjal oči ali pa bil full blizi monitora, toda zdaj sem se navadil na tako resolucijo in na monitor gledam iz za mene primerne razdalji(treba si je samo poštimat razdaljo monitora in vas kako sedite.),oči ne trpijo več,prav pomirjajoč je moj samsungLCD 172T.

mat11 ::

Sam sem v dilemi. Kupujem večji LCD, sedaj imam 15inčnega.
Gledal sem pri ANNIju AOC 19 inčni dvi in zvočniki, cena 175.000 sit. Ali kdo pozna to firmo?
In pa LG 18 inčni tudi z dvi, brez zvočnikov, cena 155.000 sit.
Kaj je za vzeti?
mat

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: boštjan ()

tropinovec ::

evo testa AOC LM919 KLIK!
:\

mat11 ::

Hvala vsem za odgovore in test AOCa:)
Ja Samsung je po temu testu boljši, samo kaj ko se ga ne da dobiti. Ali kdo ve, če ga kje imajo?
mat111

Teya ::

Zanima me mnenje o NEC 1701?

Matri[X] ::

Uf, ko sem tole bral sem se resno začudil nad kakovostjo vaših oči. Napram temu, da imam sam očala, nimam problemov z velikostjo stvari na resoluciji 1600x1200 na 15" LCDju-UltraSharpXGA (Dell Inspirion 8100). Zadeva je stara že dobro leto, ampak še vedno top-class pomoje >:D . Sedaj me pa zanima če je v sloveniji kakšen dober 19" LCD monitor z resolucijo VSAJ 1600x1200, DVI izhodom in odzivnim časom največ 16ms. Kakšen Samsung 192X mogoče? Ker sedanji, 11 let star 17" panasonic na 1280x1024 bo kmalu šel po gobe > teram že ves njegov čas na max. resoluciji :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matri[X] ()

tropinovec ::

še en najnovejši test 192T KLIK!
8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Zoidberg ::

No zdajle sem prebral cel thread in sem skoraj prepričan kam gre moja plača:D . Zaenkrat sem še na 15" navadnem monitorju. Sedaj me pa zanima ali je 15" navaden na 1024x768 skoraj enaka velikost črk kot 17" LCD na 1280x1024.

Hvala za odgovore
Just keep on trying, keep on flying. I will be the light.

Tejc ::

To tut mene zanima. Primerjava velikosti crk in ikon na 15",17" CRT proti 15" in 17" LCD, ki furata vecjo locljivost.
Sedaj furam na 17" CRT 1024x768....:\

boštjan ::

no jaz sem prej na 17" CRT tudi mel 1024x768 in ko sem prešalto na 17"LCD,kjer je resolucija 1280X1024 sem rabil nekaj cajta,da sem se privado na majhne črke.Toda ob pravi postavitvi monitora in sebe je zdaj vse v redu:D

Niccodemi ::

A je razlika med samsungom 191t in 192t samo v funkciji magicbright ali še v čem drugem? Predvsem me zanima razlika pri igranju iger (test med njima bi bil dobrodošel).

dady ::

Danes sem koncno dobil Samsung191t. Jupiiii :D . Najprej mi je izgledal nekam majhen, ampak ko zadevo vzges...ogromen 8-O 8-O . Slika mi je zelo vsec, je veliko boljsa od prejsnjega 700nf. Se mi pa zdijo crke prav tako velike kot prej, torej bi bil 17" odlocno premajhen.

Moti pa me nekaj: priklopljen je na dvi. Slika od namizja ni raztegnjena cisto do roba, levo in desno je nekaj mm crne. Web strani pa se raztegnjene do konca. Kaksen predlog?

tropinovec ::

kaj pa tale 19 palčni XELO. ima samsungovo tehnologijo, DVI in odzivni čas manj kot 25 ms...
KLIK!
stane pa zanimivih 167.000 sit.
:\

Zgodovina sprememb…

Niccodemi ::

@daddy: stestiraj monitor v igrah, pa poročaj.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: boštjan ()

dady ::

Sprobal Quake 3. UT, NFS 5 in Warcraft 3. Vse kar lahko recem je VAU 8-O . Ghostinga jaz nisem opazil, barve so ful lepe. Je pa monitor prikljucen na dvi, ne vem, ce je na navaden prikljucek taksna slika, pa tudi sprobaval ne bom :D . Mora pa biti spil v pravi resoluciji. Ko sem najprej pognal q3, je bilo vse nekam zapackano, potem pa sem ugotovil, da je spil v 800x600. Ko sem prestavil na 1280x1024...razlika je ogromna. Zdej samo upam da bo Radeon 8500 zdrzal na tako veliki resoluciji.

Kar se tice Xelo monitorjev: To naj bi bili Samsungovi monitorji pod drugim imenom, vsaj tako sem slisal. Ce se motim, naj me kdo popravi.

tropinovec ::

ja, saj na njihovi uradni strani tudi piše, da imajo vgrajene samsungove panele, torej morajo biti OK monitorji...8-) KLIK!
:)

Malecky ::

Mam 191t, DVI kabel ni zraven ampak je pa obvezen ce bi radi ghosting na nuli. Potrebno je tudi 60hz ne 70 ce bi radi igrali hitre igre (CS, Q3...).

Monitor je brezhiben (sploh ker boste zanj odsteli veliko denarja), ce pa v igrah vasa kista ne premore 1280x1024 in jih veliko igrate bi nakup dsvetoval ker, kar ni native resolucija dobi cez ekran svetle lise, to seveda samo v temnih sekvencah igre ampak pa. Pri 800x600 so lise ze zelo opazne, in jih tudi DVI ne odstrani.

Hm...kaj naj se recem, zame je bil bestbuy:D Preizkusite ga:)

Marjan ::

Pa da se še jaz pohvalim - zelo sem zadovoljen z LG L1810B :D :)

Čeprav sem lahko tudi zelo kritičen in tudi na tem najdem par napak (če koga zanima...)

boštjan ::

marjan,ti samo na dan z besedo

Marjan ::

A kupuješ?
No, enivej. Če kdo kupuje ta model LG L1810B, je dobro opozorit na:

- pri določeni svetlosti pri določeni barvi ozadja se opazi, da je na levem in desnem delu slabša osvetlitev
- ko se ohladi pod 30°C se zadaj plastika očitno skrči in slišati je dokaj glasen pok
- če vanjga sijejo reflektorji eli direkt sence je svetlost na 100 ža malo majhna
- svetlosti se mu ne da zmanjšati na popolno črno
- opaziti je rahel ghosting pri scrolanju pdf-jev
- vrtljiv podstavek (levo-desno) je dokaj trd

To je to. Ampak to so res take finese, ki jih opazi samo moje precizno natančno oko8-):\, pa še to samo če se iščem napake. Vse je popolnoma nemoteče pri vsakdanjem delu.

Potem sta pa še dve stvari, ki sta menda normalni:
- DVI priključek mi je odstranil polovico funkcij nastavljanja prek OSD menija
- pri nekaterih filmih (divX .avi ...) je opaziti neprelivajoče barve


Zame je bil še največji problem se navadit na majhne črke prve dva tedna. Zdaj je OK. Verjetno bi se celo na 17" privadu...!? Ehhh, ne bi se hotel :\

Vsekakor priporočam nakup tega monitorja!


Pa še na hitro pozitivne stvari:
- odlično gledanje pod kotom
- možen priklop dveh računalnikov
- DVI in CRT vhod
- zelo estetski, zelo tanek rob, itd...
- možnost montaže na zid
- dober kontrast
- najboljše razmerje cena/kvaliteta na trgu (!!!)
- nobenega mrtvega piksla
- tri letna garancija (tri mrtvi piksli - zamenjava)

Eko, pa sem napisal že cel test za Slo-tech. Lahko bi bil preizkuševalec monitorjev
:D

Iztirjenec ::

Marjan, vidim da imama oba LG 18.1" Točno tako kot si napisal... Pri meni tudi ni nobenga mrtvega piksla... Res best buy...

sleby ::

bom kar v to temo napisal..

uglavnem .. fotr bi si kupu lcdja 18.1" pa me zanima kaj mi svetujete. rabi ga pa predvsem za sluzbo (corel...) to je pa vec al manj to!

pa sori ce to kje kle pise.. sam se mi enostavno ne da brat 11 strani texta!

tnx!

boštjan ::

samoj ::

Danes nameravam kupiti nov LCD monitor - kateri progam priporočate za stestiranje (mrtve pike...).

Keyser Soze ::

Ima kdo kakšne izkušnje z IIYAMA Vision Master TFT 18" AS4611UT?

Mi lahko kdo razloži razliko med 191T ter 192T modelom?
OM, F, G!

Dusan_HD ::

Ola!

Po prebranih vseh postih sem ugotovil, da ni nobenega podatka danega o tem kako se LCDji obnesejo z tv tunerji (konkretno Hauppauge WinTV).

Prosim torej, če mi lahko kdo kaj napiše v tej smeri... kakovost slike pri tv tunerju torej !

raY_

volk1 ::

Jaz pa rabim en nastvet za nakup monitorja!zanima me kater monitor se bolj splača in sicer Samsunga 172T al Iiyama PRO LITE E430S


Zanima me še kako je s mrtvimi pixlmi, ali ko poteče garancija lahko daš to popravit? Cena?!

Kdaj pixli splohk crknejo, po kolkem času če sploh?

Hvala

Tejc ::

To tut mene zanima samo da se odlocam med Samsung 172T in Nec 1760 NX! :D Nekdo je napisu tole
samo povem, da tisti ki igrate igre kupujte monitorje katerih odzivni cas je najvec 20 ms ali manj, sem kupil 172T za 25 ms pa je kurac od ovce, slika je u redu samo se vidijo sence !
:\ Zdej pa tuhti...8-O

boštjan ::

iz prve roke ti pove da na 172t v igrah ne vidim nobenih senc.špilal sem ut2003 in je slika res lepa.res je da je vse drugače kot pa na crt,barve niso tako krićeće,a sčasoma se navadiš.igram tudi need for speed in tudi tukaj nisem ugotovil nobenih nepravilnosti. edino kar te bo mogoče malo motilo je to,da se na temni podlagi(črna,temno modra) ob scrolanju na netu vidijo lise.mene je to na začetku motilo,a sem se navadil. Ni pa tako moteče,da bi te recimo začele oči zarad tega bolet.Kar se tega tiče,je slika na LCD-ju pomirjajoča in oči ne rabiš napenjat.

samoj ::

Sem ponosni lastnik novega LCD 17'' monitorja.
Imam pa nekaj vrašanj:

Po monitorju občasno "letijo" iz spodnjega levega v zgornji desni kot temnejše črte - proge. Opazne so predvsem na svetlo modri podlagi (privzeta podlaga desktopa pri win2000). Vozeče proge izginejo samodejno (mogoče vpliva tudi premaknitev kabla).

Drugi problem pa je verjetno probem vseh lcd-jev, vendar vseeno želim nekakšno potrditev, da z mojim lcd-jem ni nič narobe: če premikam okno npr. explorer, se fonti in nasploh linije vidno zapacajo in utripajo. Verjetno je to razlog premajhen odzivni čas.

Opazil pa sem tudi, da je slika v zgonjem delu monitorja malenkost temnejša (oz. spodnja polovica svetleša).

Monitor je LG1710B in je priklopljen na analogni signal.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samoj ()

boštjan ::

zraven si dobo DVI kabel,priključi ga prek dvi kabla.seveda če maš na grafični dvi izhod

samoj ::

Žal moj stari GF nima dvi priključka :(

zile ::

Samsung 172X. Matr ta ma še lepši dizajn od 172T. Pa še rahlo je cenejši. Hudo :D

Azrael ::

Mene zanima, ali ima kdo kakršnekoli izkušnje z 17 colskim monitorjem CTX S730 ali z monitorji CTX na splošno ? Karakteristike, ki jih daje firma so zelo dobre, samo zanima me še vaše mnenje.
Hvala.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

morphling1 ::

Jep 172X bo sekal in grem stavit, da bo prvi pravi 16.7mio 16ms LCD. Jaz bom pomoje kr na tega počakal :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

samoj ::

Prvi pravi z 16ms? A 172T ni? Pa recimo LG1710B?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samoj ()

boštjan ::

ne,172t ma 25ms odzivnega časa. 172t v igrah-komentari userjev. Ta LG pa ma 20ms ,kar piše na LG strani.ups vzamem besedo nazaj,piše da ma 16ms odziva,samo vem da sem nekje bral,da ma 20ms

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Mr.B ::

pa 100ms siv to siv odtenek ! Jako dobro za akcijo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

tropinovec ::

evo, sem ga pravkar priklopil (SAMSUNGA 192T) in takoj zatem telefoniral ženi v službo, da naj ne hodi domov ker sem se pravkar srečno zaljubil! :D >:D
zanimivo, da ni priložen DVI kabel, vendar ni problema - sem ga kupil v Lancomu za piškavih 1800 sit - na znanje tistim, ki kupujete ta kabel - pri Gambitu stane 5000 sit!
:)) 8-)

Shkorc ::

Kakšna je pa razlika v kvaliteti slike če primerjamo Samsunga 172T (vel. pike 0.264 mm)in 172X (vel. pike 0.289 mm). Se splača vseeno kupiti 172X ker ima pač odzivni čas samo 16ms?

boštjan ::

zanimivo, da ni priložen DVI kabel, vendar ni problema - sem ga kupil v Lancomu za piškavih 1800 sit - na znanje tistim, ki kupujete ta kabel - pri Gambitu stane 5000 sit!

tudi v ea elekroniki majo poceni DVI kabel,glede na druge trgovine in sicer 2600.

TribesMan ::

Tale 172X je pa tud mene zdejle zamikal. Glede na to da se 19" ne obnesejo glih najbolje (v primerjavi z 17") (ne me tepst če to ni res sem prebral na Anandtechu da so z razvojem nekje 2 leti zadaj glede na 17") Tako da je bolje da kupim eno dobro 17" zadevo. Še posebej za tak denar 130kSIT je dokaj poceni, pa še zgleda svinjsko hudo dobr! Edina stvar ki me mal moti je to da se ga ne da obračat za 90°.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

VASkO ::

pa so sploh ti 16ms zasloni za kaj? ali pa ta samsung 172X nima te optronicsove tehnologije?
ker taki LCDji 16ms dosegajo samo pri doloceni barvni paleti z ful majhnim stevilom barv - ce pa zahtevana barva ni v tej paleti, pa jo zmesa iz dveh najbljizjih barv

zato pa so barve bolj tak tak, ali?

zile ::

Samsung dela svoje LCD panele. No more shit :D

jimboo ::

živjo

Študiram kupiti monitor lcd Hyundai Q17, kaj ima kdo kaj izkušenj z njim, jaz sem prebral nekaj člankov na okoli in ga kar hvalijo tudi na slo-techu sem bral ma ni veliko pisano o Q17, če mi upa kdo pomagat mu bom ful hvaležen.

Od kupavanja LCDja me že boli glava! :( HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

boštjan ::

kaj pa tale LG,je cenejši in tudi pohvaljen

jimboo ::

Kaj ga imaš ti mogoče?

Kaj je kdo že nabavil samsunga 172x?
««
5 / 168
»»