» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
27 / 168
»»

@ljash ::

OK, hvala za nasvet(e).

LP,
bmw-f1
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

softwar66 ::

Pred dnevi sem pisal, da sem pri mimovrste kupil samsung 172x, ki je imel 2 slaba pixla. Monitor sem po 5 dnevih uporabe zamenjal. Pri tem nisem imel nobenih problemov, kupnino se lahko porabi za novi nakup ali pa ga v parih dnevih nakažejo na TR. Zanimivo je, da mi monitorja niso hoteli zamenjati, ker slabi pixli v mejah ISO 13406/2 niso šteti v garancijo, torej sem ga menjal v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ponovno sem kupil 172x, tokrat pri enaa, ta je brezhiben. Tako, da tale zaščita potrošnika je meni zelo pozitivna.

SkyNet ::

Tako, kocka je padla!
Pri e-misiji sem naročil Hyundai LCD l70s za 116.000 Sit. Resda sem v prejšnjem postu dejal, da sem se omejil na Q17, vendar jebat ga. L70S je isti šmoren kot Q17 le da nima DVI-ja. Meni bi to tako ali tako malo pomagalo ker je pri R8500 DVI lahko le sekundarni izhod in ne primarni.
Lepo sem jih prosil da naj poskrbijo da bo jutri že pri meni, ker drugače bojo batine :D
Tako da, če ga jutri dobim, sledi raport :))
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

Evo, monitor je na mizi in z njim sem zadovoljen.
Malček sem razočaran ker ima en defekten pixel čisto spodaj, ampak je viden le ta temni podlagi, tako da me res ne moti. Preizkusil sem ga z igrami, textom, filmi in vseposod se odlično odreže. Celo v UT ni zaznati nobenega ghostinga! Prav tako ga ni med scrolanjem po slo-techu. Torej ghostinga dejansko ni!
Res pa je da je da ima ta monitor 16ms odzivnega časa.
Slika je taka da bi z njo meglo rezal, res "razor sharp".
Edino kar mi ni jasno je to, zakaj mi ne dela 1280*960 resolucija? Monitor pravi "mode not supported". Ostalo vse dela.
Interpolacija je dobra, če le ne greš v extreme, recimo 800*600, kjer je slika podobna "razmazani" jpeg sliki (če daš jpeg sliki nizko kakovost).

Skratka monitor je zakon, imam ga direkt pred sabo in občutek med igranjem je super!

perci ::

Jst bi ga nesu nazaj, če ima defekten piksl. Sej morda te res ne moti, ampak sigurno te pa "moti". Če daš za monitor 120k, hočeš da dela tko kot mora.

Ne, tudi "moti" me ne. Ker:
1.) Je viden le na temnejših podlagah, le-te se pa ponavadi pojavljajo le v igrah, kjer je moja koncentracija drugje.
2.) je 3 milimetre nad spodnjim robom in ker na svetlih podlagah ni viden, se ga v windowsih (ker pixel leži točno na taskbar) sploh ne opazi. Če bi bil višje bi ga res nesel nazaj, tako ga pa ne bom, ker nočem biti niti minute brez njega :D

kockish ::

Kupujem nov LCD, kupil ga bom pri JAE. (reklamacija pri njih) Katero 17ko priporocate?
Trenutno si ogledujem
NEC 1760NX
LG L1710B

katerega priporocate oz. ce je kateri od samsungov boljsi?

freserovski ::

jaz imam naročenega samsunga 173P , kolikor sem gledal reviewe ima vse kar potrebujem, kontrastno, lepo sliko pa odzivni čas tudi ni tako moteč. Upam, da bom zadovoljen. 8-)
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

boštjan ::

lordkocka,za 125k dobiš 173t nasproti koloseja

Hja, pri JAE moram kupiti, ker bom ze kupljen monitor reklamiral. Tako da pride v postev le tisto, kar oni ponujajo.

Keyser Soze ::

NECa. Kratko malo. Njegova šibka stran je design. Kakor za koga.

ČE imaš šanso ga vzemi. V HArveyu so imali enega v akciji prejšnji teden, pa je bil že rezerviran, ko sem ga videl. ZA neke male pare.
OM, F, G!

Gionni ::

Poglejte tole akcijo:

SONY S73H 17" LCD

A bo? :)

Kako sta NEC 1760NX in LG L1710B v primerjavi s temi samsungi?
172V
173B
174T

in iiyamami:
E430-S
e431S-S

hash ::

Kupujem 19" LCD...gledal sem LG L1910B (cena 140.000 SIT) - ima kdo mogoce izkusnje kako je z ghostingom(trenutno imam Hansol H530 in mi za toliko kolikor spilam - na vsake toliko casa kaksen Quake ali kaj podobnega deluje cisto zadovoljivo brez kaksnega ghostinga)?
Katerega 19" priporocate?

nicjasno ::

Zaenkrat imajo vse 19-ke ociten ghosting ker imajo popolnoma drugi tip panela kot 17-ke.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

mainman ::

Jaz imam tega lg-ja in moram povedati, da je slika fenomenalna. Je pa najdovejša revizija
(marec 2004, izdelan v UK).

Za filme in normalno delo je špica, iger pa nažalost ne igram.

Gionni,17" e-yamo dobiš za 96.990sit

budili ::

mainman kje si kupil?

sem bral na prad.de forumu da so tile Uk zadnji zlo dobri (mogoce so kaki novejsi S-IPS paneli)
mogoce ves kaka je garancija pri nas na mrtve pike pri LG-ju?

mogoce kdo ve kako dobri bodo novi samsungi (predvsem me zanima tale tukaj)

Info o samem monitorju
Se zmeraj je 25ms ampak 800:1 je ze skoraj enako kot pri crt-jih.

po 15. je treba nekaj nabavit:\

tole pišem na samsungu 173P, moram rečt, da so barve odlične - v primerjavi z iiyamo vision master pro (ki kot veste ni slab monitor) , slika lepo kontrastna, ghosting preverjen na filmu matrix 2 (DVD) in ni opazen (oz. vsaj jaz ga ne :\ ), skratka zadovoljen 100 na uro, posebno se pozna tista 2 cm več v primerjavi s prejšnjo 17. Sicer ostalih lcd-jev še nisem imel na mizi, ampak priperjava v trgovini me je prepričala v prid samsongu... proporočam.

Easx ::

Hm, eno vprasanje. Dons sm v katalogu od leclerca vidu da prodajajo SAMSUNG 172V za okol 85k. A se to splaca kupt?
Aja, pa kok je kj uredu e-llyama ?

Easx ::

ups, mal sm se zmotu mislu sm na model samsung 710v

Kaj pa pravite na Samsung SM 193P - response time naj bi imel 20ms, prebral sem review na Tom's hardwaru in je ocena zelo pozitivna - je ze kdo sprobal?

isliame1 ::

za vse ki jih zanima samsung 193p.
danes sem ga dobu in moram povedat da je zadeva fenomenalna: dizajn, kontras, barve ...
eni so se neki pritozevali da ko gledajo slo-tech stran se jim tekst razmaze, pri tem LCDju tega ni.
da ne omenim da ni nobenga mrtvega pixla-upam, da jih tudi v bodoce ne bo (a kdo ve kako je s tem
baje da ce jih na zacetku ni jih sploh nikol ne bo ;D )

zanima me samo kako je s pivot funkcijo?
imam v spominu da ko monitor za 90° obrnes se avtomatsko nastavi slika-no jest tega se nisem uspel zrihtat da bi se to
avtomatsko naredilo morem posebej kliknat to funkcijo. a je to normalno tudi pri drugih??

v glavnem jest sem zlo zadovoljen in mislim da se bo mojim ocem nakup obrestoval:)

l.p. matej

isliame: Kako je pa z ghostingom? A lahko prosim zadevo sprobas na kaksnem filmu in spilu in porocas kako deluje...

na 193P nema ghostinga.sprobo ut2004,far cry,toco2,painkillera in dela vse super.
isliame,jutri bom sprobal,če deluje zasuk 90stopinj avtomatsko

meni na 173 p ne dela avtomatsko, ali pa ne znam naštelat, si bo treba navodila prebrat, pa ni časa, ko so izpiti :|
A kdo ve zakaj je ona "guma" vzadaj-spodaj pod napisom samsung(verjetno je pri 193 p tudi), je tisto za kakšen poseben namen ali zgolj zaradi lažjega prijema al kaj jaz vem :\ ?

isliame1 ::

halo
zdejle gledu kill bill 1 nobenga duheca at all pa mam res dober vid.

guma je zaradi tega, ce das ekran cisto dol do mize da se ne ribsa rob monitorja samo to mi pride na misel druzga uporabnega pa ne vidim.

za tiste ko mate software Natural color bi vprasal ce se je ze kdo spilal s temi nastavitvami, stvar je sledeca: ko pozenes carovnika v programu ti po unih pticah,ki sledijo v nadaljevanju, rece da naj pritiskam gumb na ekranu in nastimmam kontrast al neki takega, sam hec je ta, da ta monitor nima drugih gumbov kot samo za vklop/izklop.(a sem dost jasen)

l.p. matej

Keyser Soze ::

Pivot na 193P in 173P nima avtomatike. Bo treba kar desni klik, pa ročno zasukat sliko za 90stopinj.
OM, F, G!

Tugo ::

CTRL + SHIFT + R

lp, T.

P.S.: Pa v nastavitvah si daš možnost samo 90 stopinj in 0 stopinj.

emkey ::

Našel sem eno ''TFT only'' stran: http://www.prad.de/, ki zgleda kar obetajoče. Mnja, nemška :|

Najbolj zanimiv se mi je zdel njihov progy PixPerAn za testiranje LCDjev. Original je seveda v nemškem jeziku, sem pa v engleškem delu foruma našel povezavo do ENG različice: http://people.freenet.de/wwelti/PixPerAn_english.zip

Med drugim lahko približno ocenite response time monitorja, pa še precej drugih reči. Da pa ne bom kaj kriv, naj opozorim kaj piše: ''PixPerAn comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY. You may use PixPerAn solely AT YOUR OWN RISK.'' :D

Komentarji/rezultati zaželjeni :))

--------------------
Evo, za moj 15'' Eizo L365, najzanimivejši:
- transition time je nekje med 30 in 45ms
- readability test zmorem do stopnje 7

perox ::

zanima me kako povprečno življensko dobo imajo LCD monitorji?
AMD64 3200+ | XFX GF 6600GT AGP | Ceon 512DDR | 3Dmark03 7840

Tomi ::

Verjetno ga boš zamenjal prej kot bo minil rok uporabe...
metrodusa.blogspot.com

dada ::

Kaj torej mente o samsungu 72V v leclercu?

TribesMan ::

Življenska doba LCDja je pogojena z življensko dobo luči ki osvetljuje LCD. Mislim da so dizajnirane tako da naj bi zdržale okoli 8 let uporabe po 8 ur na dan... (tok k traja en šiht)... sam pomojem zna zadeva držati dlje... saj je lučka narejena tako da skoraj ne more crkniti, razen če je kaka huda napaka v materialu... je pa res da te lampe CCFL z leti zbledijo, ker se fosfor izrabi...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

K & K ::

Mene pa zanima ker od teh dveh je boljši: Samsung 172v ali 710v
Ker sm dons v Leclercu kupu 172v dobil pa 710v in če je 710v slabši ga bom šov zamenjat.

dexter_II ::

to K & K

kok pa kostajo teli Samsungi v Leclercu?
Ce si ze kaj priklopu, kako se kaj obnese analogni vhod, pa response time (ce si ze kaj igral?)

Teli 710v so novejsi, budget, tko da ne vem ce je kaka bistvena razlika (po vsej verjetnosti imajo se magicbright).

dexter_II ::

lahko se nekaj...:\

ce bi izbirali med tem Samsungom 710v in E-YAMA 17JN1 za isti denar, kaj bi raje vzeli?

kdo ma boljso garancijo glede pixlov?

bo pa predvsem za word,net, mogoce kak film al 1 na mesec kako igro

K & K ::

to dexter_II: V Leclercu so 172v po 85000 (nazaj dobiš bon za 20% = 17000sit oz. 23% = 19500sit, če maš njihovo kartico, ki ga seveda lahko zapraviš le v njiovi trgovini).
Ko sm šov včeri 172v kupt, jim jih je zmankal in je šov prodajalc gledat v skladišče ter mi po pomoti prinesel 710v in rekel da je zadnji.
Do sedaj mi ga še ni uspel v igrah testirat, ker mam nov rač. sm moral najprej os in osnovne programe gor dat, ostalo pa še ni oršlo na vrsto, ker dons pišem zgodlo. Do sedaj sm z njem čist zadovoln

K0K0 ::

Jest sm si včeri v leclercu prbavu 710v pa so bli vsaj še 3je na polici ko so zapiral.
Men je kr ql za svojo ceno sam ne morem ga pa primerjat z kakim drugim ker je to moj prvi lcd. V čem je razlika med analognim in dvi priključkom? moj ma sam analognega a je to kej slabš?

Backup22 ::

Tut jaz kupujem LCD 19'...

- 19" Samsung SyncMaster 193T-MM Pivot-TFT
- 19" Samsung SyncMaster 193T Pivot-TFT

Ma kdo kakšne izkušnje s kakšnim od teh monitorjev? (oba imata 25ms, 750:1, 250cd\m^2)

Mogoče piše na prejšnjih straneh - prebral sem samo zadnji dve, ker se mi ne da brat>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Backup22 ()

Backup22,saj to gre za dva ista LCD,samo da ma en zvočnike not(MM)

Backup22 ::

:8) Damn, to pa je to ko ob enih fajhtn bereš slo-tech pa kaki post napišeš:D

MEDENA ::

Samsung 172V je bilo samo 85000 SIT ? kaj ne poveste takih akcij TAKOJ :'(

Karaya 52 ::

A so sploh dobri 15" LCDji na trgu? Ker problem pri 17" je, da moram igre laufat na visoki resoluciji to pa zna biti problem.

bojsi ::

No, koncno sem se tudi jaz odlocil...
Izbiral sem med dvema lcd-jema: 172x ter 173p (oboje Samsung).
Oba sem testiral doma in odlocitev je bila tezka, saj ima vsak svoje dobre in slabe strani.
Na kratko...

173P
Plusi:
- cudovita slika, zive, kontrastne barve
- sirok vidni kot
- pivot funkcija
- fantasticen dizajn
- DVI kabel prilozen
- on/off tipka :)
Minusi:
- ghosting
- vse nastavitve dosegljive le preko software-a

172X
Plusi:
- hiter
- minimalisticen dizajn
Minusi:
- dokaj blede barve (napram 173p)
- ni pivot funkcije
- zraven ni DVI kabla
- ga ni mogoce sukati levo/desno

Ker sem na LCD presel iz klasicne diamondtron Iiyame me je na 173p (ki sem ga testiral prvega) grozno motil ghosting v igrah. Zaradi tega sem si na test priskrbel se 172X. Slednji je resda zelo hiter in nekega vecjega ghostinga ni opaziti, vendar so v primerjavi z 173p barve tako blede, da sem se kljub izrazitejsemu ghostingu odlocil za 173p, kjer me to zdaj sploh vec tako ne moti :)

lp,
D.

Dani8oy, tvoje oči pa so res dobre,da si ghosting opazo in to celo v igrah

bojsi ::

Bostjan:
Hmm, ne vem zakaj bi moral imeti dobre oci, da opazis ghosting...

Pred tem lcd-jem sem uporabljal crt in obcutek v igrah (predvsem v streljankah) je definitivno drugacen, saj je pri hitrem premikanju vse nekam zablurano. Test premikanja slo-techove strani na crnem ozadju tudi pokaze ghosting (ki ga ima 172x obcutno manj).

Ampak kot pravim, sem se ze dokaj privadil in me zdaj to vec ne moti :)

lp,
D.

mahi ::

OJEJ!!! Kako lahko reces da je pri tem 173p ghosting!!!! jaz ne vem kaksne nastavitve imas, ampak pri tem monitorju NI ghostinga!!!!! Niti na analognem, niti na digitalnem! niti na slo techovi stani, niti pri igranju streljacin npr Unreal04,...
In primerjas ga s slabsim monitorjem 172x, ki je jajc od jajca. Poglej si mal teste, pa potem pljuvaj in hvali napacne monitorje. Pomoje si 173p ne znas nastimat pravilno. sam ga imam doma, in sem tudi iz CRT presel na 173p in ga primerjal z ene par lcdji (priznam, vmes ni bil 172x - ker je na vseh testih pogorel! in ga nisem hotel niti blizu) skratka malo je tako kvalitetnih monitorjev kot je ta 173p... obstajajo pa, ampak 172x ni med njimi.
edino kar sem na zacetku malo pogresal so bili gumbki za nastavitve. ampak sedaj ko je enkrat vase nastavljeno tistega softwera sploh ne potrebujem.

pa se en problem sem imel, ko sem dobil monitorj je imel 1 delno mrtev piksel. monitor sem zamenjal in sedajšnji monitor je brez napake.

mahi ::

pa se ena stvar. tisti edini touc gumbek na monitorju ima 3 funkcije - ce se ga le dotaknes potem sluzi kot vklop izklop, ce ga drzis ene 2 sekundi potem sluzi za zamenjavo vhoda (analog/digital) ce ga pa okol 4 sekunde drzis pa sluzi (pri analognem vhodu) za AVTO nastavitve. dost vec pa se ne rabi, seveda ko je enkrat v prilozenem softweru vse nastimano.

[MYTiX] ::

mahi: ti vseeno mal pretiravas. Pri VSEH LCDjih se opazi ghosting. Pomembno je ce te moti al pa ne.
««
27 / 168
»»