Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
ender ::
Svetlost in kontrast naj bosta čim večja, odzivni čas čim manjši (največ še sprejemljivo je 25ms). Sicer, pa če ti to ni jasno, si poglej ekran, in če ti slika ne ustreza, pač išči drugega.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Webmojster ::
Boštjan, sem testiral 172t v rač. firmi in je imel nažalost en grd zelen dead pixel :) ampak so mi nabavili novega. Slika je bila pri 75h zamegljena (na 60hz je bla ok), vendar je imel rač. eno slabo grafično not. Bom še doma stestiral in ti povem kako se mi zdi.
boštjan ::
no pri meni, hvalabogu ni DP.Kaj si ga mel prek DVI priključenega,ker v tem primeru frekvenca osveževanja ne igra nobene vloge,vlogo iga pri analognem priključku,kjer moraš naštimat na MAX
Če imaš monitor preko analognega priključka, se moraš s frekvenco osveževanja nekoliko igrati - ni res, da je slika pri 60 Hz, ali pa pri največji frekvenci, ki jo monitor podpira najboljša. Npr. ko sem imel Hansol H530, je bil edini način, da sem se znebil utripanja stranskih stolpcev na Slo-Techu, da sem nastavil frekvenco na 72 Hz. Pri vseh ostalih vrednostih (60,70,75 Hz), je ozadje nekoliko utripalo.
Pa še to: večinoma so kabli, ki jih dobiš zraven monitorjev zanič (ogromno analognega ghostinga, še posebej pri višjih frekvencah/ločljivostih). Če sem priklopil svoj 19" Samsung prek priloženega kabla, so robovi oken odmevali do roba zaslona, kar pa je izginilo takoj, ko sem monitor priklopil prek starega kabla, ki sem ga dobil pri Hansolu (in ki ima ravno 2x premer novega kabla).
Pa še to: večinoma so kabli, ki jih dobiš zraven monitorjev zanič (ogromno analognega ghostinga, še posebej pri višjih frekvencah/ločljivostih). Če sem priklopil svoj 19" Samsung prek priloženega kabla, so robovi oken odmevali do roba zaslona, kar pa je izginilo takoj, ko sem monitor priklopil prek starega kabla, ki sem ga dobil pri Hansolu (in ki ima ravno 2x premer novega kabla).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ender ()
Ok, sedaj imam pred sabo Samsung 172t .. Slika se mi zdi super, svetloba je enakomerno razporejena.. DPjev ne vidim .. edina stvar, ki me malo moti je to, da je za 10 cm prenizek. Ampak to ni problem (odvisno pač od višine mize in stola) .. bom nekaj podstavil, pa bo.
No, ko scrolam po slo-techu navzdol se črke zamegljijo, skoraj izginejo (tega pri LGju ni bilo). Sem hotel uporabit nasvet, da bi uporabil kabel od stare 19'ke (hansol), vendar ima ta na eni strani fiksno pritrjen kable :) Verjetno si bom nabavil novo grafično (sedaj geforce mx420 - ja vem ja .. slaba grafična) z DVI pa bomo takrat videli.
Pri drugih straneh, ki so svetlejše od Slo-tech se to izginjanje črk ne pojavi.
Evo, to je zaenkrat vse .. se še oglasim ko opazim kaj novega
p.s.: na 60hz se mi zdi slika boljša kot na 75hz
No, ko scrolam po slo-techu navzdol se črke zamegljijo, skoraj izginejo (tega pri LGju ni bilo). Sem hotel uporabit nasvet, da bi uporabil kabel od stare 19'ke (hansol), vendar ima ta na eni strani fiksno pritrjen kable :) Verjetno si bom nabavil novo grafično (sedaj geforce mx420 - ja vem ja .. slaba grafična) z DVI pa bomo takrat videli.
Pri drugih straneh, ki so svetlejše od Slo-tech se to izginjanje črk ne pojavi.
Evo, to je zaenkrat vse .. se še oglasim ko opazim kaj novega
p.s.: na 60hz se mi zdi slika boljša kot na 75hz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Webmojster ()
Ker so meni črke na slo-techu skoraj izginile, sem vrnil SyncMaster 193T - to zame ni sprejemljivo (to ni odvisno od kabla - preprosto panel je zanič).
Hmmm .. zanimivo, ko pa brskam slo-tech v Mozilli, to izginjanje črk ni tako vidno. (vidno je samo v IE)
Naloži si Opero, in na Slo-techu klikni s koleščkom, potem pa premakni miš nekoliko navzdol. Med takim scrollanjem mora besedilo ostati čitljivo.
Če najdeš 19" z dobrim odzivnim časom, se ga vsekakor splača vzet.
[MYTiX] ::
Sej po drugi strani itak nima pomena ker imasta oba isto resolucijo. Problem je ker imam 21" CRT in je 17" bol mala stvar. A misli sony update-at tudi HX serijo v kratkem?
Meni se zdijo črke na 17″ premajhne, zato sem vzel 19″.
Gost ::
Ali se bo v Sloveniji v naslednjih mesecih kaj povečala ponudba 19" in 20" lcd-jev, glede na to da pridemo v EU? Računam na kaki model samsunga 193p ali dell-a 2001fp.
r5r ::
Kako se vam zdi Samsung 173P ? Ga je kdo ze videl v zivo in kaksnen je ghosting in osvetlitev ozadja ...
And it makes me wonder.
lvirag ::
mene pa zanima LGjev LCD 17" L1710B. Ima odzivni čas 16ms, kontrast 450:1, svetilnost 250cd/m2 in priklop prek DVI. Cena je okrog 130k. Monitor rabim za delo, IGRE in filme. iger se najbolj bojim na lcdju ker nočem da mi karkoli šteka. Ta monitor se mi po karakteristikah zdi zelo dober, uporablja isti zaslon kot iiyama, vendar pa iiyama nima priklopa prek DVI. Kaj vi mislite? Kateri monitor kupiti oz. ali je ta LG v redu?
imott3791 ::
Kaj ma kdo izkušnje z MONITOR TELEVIZOR PRESTIGIO TFT 19" P190T ki je vse v enem pa še fajn zgleda precej drugače od ostalih LCDjev. Prosm če kado kaj ve naj mi pove tut kako je z igranjem špilov na njem kako matriko ima in če je z njim vse ok tako za delo z grafiko, teksti, streljačinami (čas 25ms??) in za gledat TV in pa seveda kolk kvaliteten TV sprejemnik ma ta stvar in ali tut teletekst? Thx za odgovore kdor ga pa ima doma pa bi lohka pršel pogledat pa dam za pir.
Pa še to a je kje kdo vidu še nižjo ceno tega monitorja od Rolanove štarcune?
Pa še to a je kje kdo vidu še nižjo ceno tega monitorja od Rolanove štarcune?
Najboljša ženska je Miki Miška, ko se je naveličaš ugasneš risanko.
carota ::
Imam eno vprasanje za vas strokovnjake: kako se vidi razlika med monitorjema, ki imata 0.264 in 0.297 velikost pixlov?
Enkrat sem videl 17" LCD, ki je imel v toolbarih (tista mala okenca) nekega graficnega programa (paint shop?) popacene crke v naslovu in se sprasujem ali ni to ravno od velikosti pixla odvisno.
Enkrat sem videl 17" LCD, ki je imel v toolbarih (tista mala okenca) nekega graficnega programa (paint shop?) popacene crke v naslovu in se sprasujem ali ni to ravno od velikosti pixla odvisno.
Jacke ::
Ali ima kdo kakšne izkušnje z LCD monitorjem LG 1715S. Kakšen je v primerjavi z LG1720B?
Vsakršne informacije dobrodošle.
Vsakršne informacije dobrodošle.
Jackass ::
Virci: Men se zdi ta monitor dost vredu, drgač pa dej poglej mal starejše poste, sej je bil LG velikrat omenjen.
Jacke: zate tudi enako
imott3791:
Pr 25ms odzivnega časa boš mel vidn ghosting, pa nej gor piše Prestigio, Samsung, Sony...
Sam poglej kako je z garancijo pr tem monitorju (mrtvi, pol mrtvi... pixli), ker te leve firme kot je Prestigio, AOC, Benq majo pol kšne take fore - garancija na 3 mrtve pixle v obsegu 10×10cm. To pomen da maš lohk cel ekran popikslan pa če niso na ravnini 10×10 ne bo nč z garancijo.
Kr se pa tiče TV sprejemnika - to je tko slabše firme dodajo še pa još enih dodatkov zato, da zaslepijo kupca, da preusmer svojo pozornost na druge stvari (npr. tv sprejemnik).
Drgač morš pa probat, pa boš vidu. Sicer pa tut TV tunerji nimajo glih dobre slike...
Jacke: zate tudi enako
imott3791:
Pr 25ms odzivnega časa boš mel vidn ghosting, pa nej gor piše Prestigio, Samsung, Sony...
Sam poglej kako je z garancijo pr tem monitorju (mrtvi, pol mrtvi... pixli), ker te leve firme kot je Prestigio, AOC, Benq majo pol kšne take fore - garancija na 3 mrtve pixle v obsegu 10×10cm. To pomen da maš lohk cel ekran popikslan pa če niso na ravnini 10×10 ne bo nč z garancijo.
Kr se pa tiče TV sprejemnika - to je tko slabše firme dodajo še pa još enih dodatkov zato, da zaslepijo kupca, da preusmer svojo pozornost na druge stvari (npr. tv sprejemnik).
Drgač morš pa probat, pa boš vidu. Sicer pa tut TV tunerji nimajo glih dobre slike...
jAcKaSS
jELKO ::
Kupujem LCD 15' ekran za mojo boljšo polovico, ker pa sem omejen z denarjem in ekran ni zame, se pač ne znajden v najnižjem cenovnem razredu teh ekranov. Zamima me kakovost/cena za naslednje LCD ekrane:
PRESTIGIO P154 (www.mlacom.si)
HYUNDAI Q15 (www.mlacom.si)
PHILIPS 150S4FG TCO99 (www.mlacom.si)
SAMSUNG 152V SILVER (www.mlacom.si)
LG 15 L1510S(www.mlacom.si)
EIZO L365 15 (www.kadarkoli.com)
Kak BENQ in ACER
Najbolj mikaven se mi zdi EIZO(75.072,00 SIT), sam ne vem kako se kaj odnese. Za PRESTIGIO pa pravijo, da jih veliko ima mrtve pike(do 4), za LG pa da jih oči bolijo?
Hvala za info. in nasvet.
PRESTIGIO P154 (www.mlacom.si)
HYUNDAI Q15 (www.mlacom.si)
PHILIPS 150S4FG TCO99 (www.mlacom.si)
SAMSUNG 152V SILVER (www.mlacom.si)
LG 15 L1510S(www.mlacom.si)
EIZO L365 15 (www.kadarkoli.com)
Kak BENQ in ACER
Najbolj mikaven se mi zdi EIZO(75.072,00 SIT), sam ne vem kako se kaj odnese. Za PRESTIGIO pa pravijo, da jih veliko ima mrtve pike(do 4), za LG pa da jih oči bolijo?
Hvala za info. in nasvet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jELKO ()
emkey ::
Eizo L365 je odličen monitor! Za tole ceno bi jaz takoj kupil dva, lol. Na toti strani je najbrž napaka, saj je potem taisti model v ceniku še enkrat. Tokrat za 150 jurjev, kar je ''realnejša cena'', hehe.
No, whatever. Sem klical in hotel kupit nemudoma, vendar so mi kasneje po mejlu dejali, da omenjeni monitor ne bo več dobavljiv. Eh.
No, whatever. Sem klical in hotel kupit nemudoma, vendar so mi kasneje po mejlu dejali, da omenjeni monitor ne bo več dobavljiv. Eh.
SCHalko ::
Kupil AOC-a LM 729 zaradi dobrih rezultatov testa in pa odlično opremljenostjo glede na ceno (dvi, zasuk zaslona). Sem pa zelo razočaran nad njim! Ne vem a je to pomanjklivost samo mojega modela ali na splošno. Vseskozi se mi spreminja osvetlitev zaslona. Recimo če klikam po menijih, sem na spletni strani kjer se spreminja baner.. Še posebej je to opazno če zmanjšam osvetlitev. Opazno je tudi trepetanje-sneženje slike na rastrih - najbolj na avto-netovi strani! Ste tudi vi opazili pri drugih zankih opazili spreminjanje osvetlitve? Bi lahko bila kriva grafična? To se prej na starem LCD-ju ni dogajalo, res pa da ga nisem imel priklopljenega na DVI! Jim ga vrnem?
Karaya 52 ::
Imam neko vprašanje.
Zdaj imam 15 palični CRT monitor na resoluciji 1024×768 in pisava in druge stvari so dovolj velike in so mi všeč. Ali je velika razlika med 15" CRT pri reso. 1024×768 in 17" LCD pri reso. 1280×1024? Ker več kot 17" ne mislim imet. Pojavlja pa se še problem v igrah ker moja grafična ni dovolj močna da bi delovala pri resoluciji 17"LCDja.
Zdaj imam 15 palični CRT monitor na resoluciji 1024×768 in pisava in druge stvari so dovolj velike in so mi všeč. Ali je velika razlika med 15" CRT pri reso. 1024×768 in 17" LCD pri reso. 1280×1024? Ker več kot 17" ne mislim imet. Pojavlja pa se še problem v igrah ker moja grafična ni dovolj močna da bi delovala pri resoluciji 17"LCDja.
[MYTiX] ::
Boljse da si kupis boljsi racunalnik in CRT 17" kot pa LCD 17", in bos cez cas kupil se monitor LCD.
Po mojem mnenju so črke na 17" LCDjih premajhne, če ne nastaviš velikih pisav, kar pa povzroči težave pri izpisu nekaterih programov.
Ghero0 ::
... vse je razmazan če daš na 120DPI
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.
Karaya 52 ::
Sem pogledal v praksi kak je in velikost je enaka pri resolucijah in palcih ki sem jih navedel zgoraj, tak da 17" here i come! Mi je pa en kretenski trgovec rekel da je LCD (vsi) zgrešen nakup za igre, zato so tudi plazmatski televizorji.
ginekolog ::
Jaz imam 17 LCD (samsung 174t) in igram večino iger v 1024 pa ni hudega. Interpolacija kar dobro dela morem rečt.
Divers do it deeper.
Master D.: Jah ghostinga ne boš opazu na 17" LCD-ju, če ma 20 ali manj ms odzivnega časa. Js morm rečt, da me je prve dva tedna motil in sm bil ful pozorn na ghosting (ki seveda pri hitrejših premik je opazen) samo zdej po 3 mescih sploh ne opazm več nobenga ghostinga... V filmih sploh nikol nism opazu nč zamazanga pri hitrem gibanju, pri igrah, pa samo pri GTA 3 če sm nahitr z miško potegnu v eno stran, sm vidu kako se pajac mal razmaže. Ampak to je malenkost v primerjavi s tem kolk so ti hvaležne oči!
Drgač mam ničkolikokrat že omenjen Sony HX73 s 16ms.
Drgač mam ničkolikokrat že omenjen Sony HX73 s 16ms.
jAcKaSS
isliame1 ::
zdravo
zanima me kaj je boljsi nakup
samsung 173P ali sony SDM-S73H.
kaj pa se se splaca kupit v tem cenovnem razredu.
l.p. matej
zanima me kaj je boljsi nakup
samsung 173P ali sony SDM-S73H.
kaj pa se se splaca kupit v tem cenovnem razredu.
l.p. matej
Blade ::
Mam eno vprašanje za lastnike Q17 .. ali vidite, da so tabelce na forumu obarvane izmenično siva, črna, siva, ...? Super bi blo tudi, če bi napisali nastavitve, ker pri meni je vse črno.
Zdej mal testiram Q17, in me poleg dosti nenatančnih barv (v primerjavi s CRTjem) moti tudi to, da ima probleme s sivinami. Igral sem se tudi s profili s Tom'sH, a je bla slika še slabša (prevelik gamma) - kako je kaj pri vas.
Drugače pa je monitor dober .. ghostinga ni nič (ut2003, Sturmovik), na začetku če malce moti neenakomerna osvetljenost spodaj in zgoraj, pa tudi DP , ampak se navidiš in ju več ne opaziš.
Ali si kdo lasti SM 173P in če ve kje bi ga lahko stestiral. Mogoče v BOFu?
Zdej mal testiram Q17, in me poleg dosti nenatančnih barv (v primerjavi s CRTjem) moti tudi to, da ima probleme s sivinami. Igral sem se tudi s profili s Tom'sH, a je bla slika še slabša (prevelik gamma) - kako je kaj pri vas.
Drugače pa je monitor dober .. ghostinga ni nič (ut2003, Sturmovik), na začetku če malce moti neenakomerna osvetljenost spodaj in zgoraj, pa tudi DP , ampak se navidiš in ju več ne opaziš.
Ali si kdo lasti SM 173P in če ve kje bi ga lahko stestiral. Mogoče v BOFu?
ČIP 008: 1280×1024 Če sm prov razumel, kaj te zanima?
isliame: Ti tanovi sony-HS73 (+ na konc je še ena črka) so ful dobri, vse majo enak kt HX, samo DVI-ja ni. Samsungi majo pa če se ne motm 25ms odzivnga časa.
isliame: Ti tanovi sony-HS73 (+ na konc je še ena črka) so ful dobri, vse majo enak kt HX, samo DVI-ja ni. Samsungi majo pa če se ne motm 25ms odzivnga časa.
jAcKaSS
zile ::
Fantje jutr v vrsto za 19" LG Flatron LCD 1910B. Cena znižana iz 169.800 na 129.900.
Vrsta bo pa pred Comshop-om ob 10 uri BTC city al pa tm okol njega...
Kdor je dobu mini katalogec lahko sodeluje v nagradni igri za nov računalnik A64 3000+
Vrsta bo pa pred Comshop-om ob 10 uri BTC city al pa tm okol njega...
Kdor je dobu mini katalogec lahko sodeluje v nagradni igri za nov računalnik A64 3000+
ČIP 008 ::
Jackass saj veš da imam isti monitor pa sem te vprašal koliko imaš nastavljen DPI(zaslon,nastavitve,dodatno pa poglej vsoka ločljivost DPI)? Tile novi kot praviš Sonyi-HS 73 gotovo niso slabi samo če ni DVI izhoda potem je to veliki minus saj je slika mnogo boljša z DVI.LP
Pisave mam na 96 DPI, 32bit barvna lestvica.
Nastavitve monitorja:
>Kontrast: 100
>Svetlost: 30
>tista nevemkakšna osvetlitev je pa na Avto
>Gama 2
>Sharpness: 6
>Color: 9300k
To so moje nastavitve, za vsak dan. Drgač sm še neki probu štimat pod PC nastavitve, sam nism dobr naštimu.
Kakšne maš pa ti nastavitve kej?
Nastavitve monitorja:
>Kontrast: 100
>Svetlost: 30
>tista nevemkakšna osvetlitev je pa na Avto
>Gama 2
>Sharpness: 6
>Color: 9300k
To so moje nastavitve, za vsak dan. Drgač sm še neki probu štimat pod PC nastavitve, sam nism dobr naštimu.
Kakšne maš pa ti nastavitve kej?
jAcKaSS
Jackass no točno to sem hotel izvedeti.Zdaj pa probaj nastaviti DPI na 120 visoko ločljivost , ter pod videz velikost pisave,navadna.Tako dobiš velikost kot da bi imel 19 palcev zaslon.Kvaliteta pa je presnetljivo na tem Sonyu HX73 S enako dobra.Negdo je zadnjič zapisal,da če poveča DPI dobi vse razmazano,pri meni o tem ni duha in ne sluha vse dela OK.Probaj in poročaj.LP
Redman ::
Mene pa zanima kaj kej menite o lg flatron 1910b ki je zdej 130k? Kok ma odzivni čas ker nič ne piše v prospektu.Kaj pa 1715s model kt je 17?Rabu bi ga za igre:f1 pa fuzbal pa za normalno delo, filme gledam na tv.
Keyser Soze ::
Po daljšem premisleku sem se odločil za nakup 17" LCDja. 19" se mi zdijo še malo prepočasni.
Sedaj pa sem v tisti dilemi, kot večina. Prevelika ponudba milijon specifikacij,ipd.
Kolebam med. Samsungom 172x, NECom 1760NX, ter Hyundaiem Q17. Pri 172X me preseneča dober(???) odzivni čas. NEC je v zadnjem SWPowerju dobil zelo dobro oceno kakor tudi Q17 ki ima še ene par dodatnih bombončkov(USB, zvočnik,..). Cenovno so si dokaj blizu tako da ostaja samo še dilema cost/bennefit ter firma.
Od teh nekako najbolj zaupam NECu, potem pa samsungu ter hyundaiu. Pač se mi zdi da si je NEC ustvaril najboljši imiđž ampak ne me spraševat zakaj tako mislim.
Ali je kateri tako dober, da se na ostale sploh ne splača pomisliti? Ter kako je z garancijo na mrtve pixle?
P.S.: Še malo za po vrhu. Bi vi dali malo več denarja ter vzeli Sonyja HX73
Sedaj pa sem v tisti dilemi, kot večina. Prevelika ponudba milijon specifikacij,ipd.
Kolebam med. Samsungom 172x, NECom 1760NX, ter Hyundaiem Q17. Pri 172X me preseneča dober(???) odzivni čas. NEC je v zadnjem SWPowerju dobil zelo dobro oceno kakor tudi Q17 ki ima še ene par dodatnih bombončkov(USB, zvočnik,..). Cenovno so si dokaj blizu tako da ostaja samo še dilema cost/bennefit ter firma.
Od teh nekako najbolj zaupam NECu, potem pa samsungu ter hyundaiu. Pač se mi zdi da si je NEC ustvaril najboljši imiđž ampak ne me spraševat zakaj tako mislim.
Ali je kateri tako dober, da se na ostale sploh ne splača pomisliti? Ter kako je z garancijo na mrtve pixle?
P.S.: Še malo za po vrhu. Bi vi dali malo več denarja ter vzeli Sonyja HX73
OM, F, G!
Ja jaz sem dal nekaj več za Sonya HX 73s in sicer da sem točen 158 tisoč sit in lahko rečem da mi ni žal.Pri ekranu mislim da se ne splača šparati saj vam bodo oči zelo hvaležne.Kayser Soze omenjene modele si oglej prižgane po možnosti vse na enkrat,kajti vsake oči imajo svojega malarja.Moje oči so med 15 LCD-deji videle takoj da je Sony HX 73 S vsaj za razred boljši in po kvaliteti slike kakor tudi po dizajnu tvoje bodo mogoče videle drugače.Sicer pa odločitev in denar sta v tvojih rokah pa veliko sreče pri nakupu.LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ČIP 008 ()
ČIP 008: Sm si vzel 5min cajta in preučil te fore s spreminjanjem velikosti pisave.
In ugotovitve so slednje. Tko za oči j zlo lepo, da naštimaš 96 DPI za pisave, nato pa pod Apperence, naštimaš Large Fonts. Ker so te Large Fonts mal manjše kt 120 DPI. No sam morš naštimat, še velikost Caption Buttons (pod Advanced) na 25, ker če ne ti jih z large fonts ali 120 dpi avtomatsko rukne na 29 al 32 in pol so vse male ikone malenkost večje, kr pa pomen, da jih raztegne in zato postanejo grde.
No ampak k nastavš Large Fonts, al pa 120 DPI (pod pisave) so črke samo večje, ne pa tudi debelejše in vsa stvar zgleda ne preveč lepo. Zato pod Apperence/Effects izberš ClearType smoth edges. To črke naredi Malce debelejše. Na LCD-ju se s povečanjem pisave grdo raztegne tut napis start. No ClearType popravi to in nardi, da so napisi lažje berljivi, ter lepši.
Sam men ni bil tale ClearType všeč, ker so pisave mal manj kontrastne, kot pri Standardnem glajenju robov. Zato sm kr obdržu stare nastavitve, dokler še vidm brt.
In ugotovitve so slednje. Tko za oči j zlo lepo, da naštimaš 96 DPI za pisave, nato pa pod Apperence, naštimaš Large Fonts. Ker so te Large Fonts mal manjše kt 120 DPI. No sam morš naštimat, še velikost Caption Buttons (pod Advanced) na 25, ker če ne ti jih z large fonts ali 120 dpi avtomatsko rukne na 29 al 32 in pol so vse male ikone malenkost večje, kr pa pomen, da jih raztegne in zato postanejo grde.
No ampak k nastavš Large Fonts, al pa 120 DPI (pod pisave) so črke samo večje, ne pa tudi debelejše in vsa stvar zgleda ne preveč lepo. Zato pod Apperence/Effects izberš ClearType smoth edges. To črke naredi Malce debelejše. Na LCD-ju se s povečanjem pisave grdo raztegne tut napis start. No ClearType popravi to in nardi, da so napisi lažje berljivi, ter lepši.
Sam men ni bil tale ClearType všeč, ker so pisave mal manj kontrastne, kot pri Standardnem glajenju robov. Zato sm kr obdržu stare nastavitve, dokler še vidm brt.
jAcKaSS
En glas več za Sonyja. Če bi bil 140 jurjev bi ga takoj vzel sedaj pa malo oklevam.
Še vedno se nagibam k NECu 1760nx. A imajo kje v Lj razstavljen ta monitor?
Sonyja imajo v Harveyu.To se spomnim. Samo je priklopljen preko razdelilca. To pa verjetno precej vpliva na kvaliteto slike(pa še DVI ni)?
P.S.: Sem mislil, da je 172X dober monitor. Kolikor sem videl na testih preko interneta so mu vsi dajali pohvale na račun nizkih časov.
Še vedno se nagibam k NECu 1760nx. A imajo kje v Lj razstavljen ta monitor?
Sonyja imajo v Harveyu.To se spomnim. Samo je priklopljen preko razdelilca. To pa verjetno precej vpliva na kvaliteto slike(pa še DVI ni)?
P.S.: Sem mislil, da je 172X dober monitor. Kolikor sem videl na testih preko interneta so mu vsi dajali pohvale na račun nizkih časov.
OM, F, G!
zile ::
Keyser Soze:Ya na začetku so bili malo mešani občutki, ker je imel 16ms. Sedaj pa so na voljo baje tudi z 12ms.
Še en test
Še en test
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zile ()
Torej so ti samsungi z 12ms časi drugi kot tisti z 16ms??
Sedaj sem še rahlo bolj zmeden kot ponavadi. Ima še kdo kakšno mnenje??
Help!!
Sedaj sem še rahlo bolj zmeden kot ponavadi. Ima še kdo kakšno mnenje??
Help!!
OM, F, G!
Gandalfar ::
Jaz imam 171P in je zelo vredu stvar. Sicer je malo starejsi ampak je se zmeraj cisto sprejemljiv.