» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
22 / 168
»»

rc-car ::

boštjan: ja, se mi zdi da bo kar tako.

A kdo ve kje imajo nove samsunge 172X? Jih v BOFu že imajo?
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Jackass ::

indijanc: Ne, razlika je v svetilnosti (HX - 400, HS - 250), DVI-ju, zvočnikih in senzorju za samodejno nastavlanje optimalne svetlosti zaslona. Vse našteto ima HX, ne pa tudi HS.
jAcKaSS

ivanuscha ::

Naka. HS, ki je v PCFormatu je novi Sony, podatki so tapravi. Pejte na Sony.com, pa boste vidl. Sicer je pa razlika med NOVIM HS(ne moreš jih razumet, da mu niso vgradl dvi) in HX poleg dvi-ja se ta, da ima SDM-HS73P/B novo tehnologijo XBRITE, kar v PCFormatu sploh ne zaslediš, testi v njem so bedni. Kakšna je pa razlika v resnici-v kvaliteti slike in v igrah, pa itak noben ne ve. Namesto, da bi orenk stestiral, samo podatke obračajo-bedniki! :\

morphling1 ::

Se malo oglašam iz Lana v Dutovljah, na posoji imam zadnji kos Lcd Compaq TFT8030, ki sem si ga pač spravil za hude čase :) Zdaj prvič res špilam na FPS igre na tem monitorju in moram reči, da sem zdaj prepričan. V igrah ni nobenih velikih problemov, 2D slika kjer sem 98% časa je pa enkratna, tokrat res prestopam na LCD :)

Grem naprej fragat
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Live: Se opravičujm, sm spregledu tist P. Ja vidm, da je nova serija izbolšana in dražja. Jah sam če bi mu dal še DVI, pol to ne bi bil slabši model. Sej je pol še HX, ki ima vse to in še več (denarja).

Sam zdej je tut razlika v ceni majhna. Prej je bla kr razlika med HS (550$) in HX (620$). Zdej je pa HS 610$. Torej zdej je razlika samo še 10$ ~ 2k sit kr pa mislm, da se splača odštet za DVI. Čeprov bo pr ns verejtn večja razlika v ceni.
jAcKaSS

ivanuscha ::

Ja sam HS je novejsi od HX-a in ma novo tehnologijo XBRITE!
No zdele sem mal gledal za teste lcd-jev po netu in sem odkril korejsko stran monitor4u.co.kr, kjer majo najboljse teste lcd-jev, kar sem jih kdaj zasledil! Na žalost je samo v korejščini, si pa lahko pomagaš z altavista page translatorjem world.altavista.com. So testiral Samsunga 177x(!), LG 1720P... je veliko slik in grafov, tako da ni problem. Delajo celo primerjavo med analog in dvi na istem monitorju! Sicer je tud angleška stran monitor4u.com, sam je čist oskubljena-brez testov. Majo pa celo en lcd tester(programček) gor, sam mi ga ni uspel downloadat, mi je en error prbil ne vem zakaj.

PIsmu, če bo pršu še HX nov bom mogu svojga fentat, da dobim novga!:D
jAcKaSS

zile ::

Webmojster ::

No, še bom jaz kaj dodal k tej temi.

Sem danes kupil Samsunga 174t in moram priznat, da nisem zadovoljen.

Na levi in desni strani sta dva področja kjer je slika bolj osvetljena kot drugje na ekranu, kar se opazi predvsem če je odzadje temne barve.

Seveda sem hotel ugotovit ali je to pri vseh LCDjih tako in sem testiral danes tudi LGja (17', ne vem točno modela .. cena cca. 15K manj kot Samsung) in sem bil presenečen, slika je bila tudi zelo dobra ampak teh svetlih plasti kot pri Samsungu ni bilo.

Grem jutri menjat Samsunga .. pa probajmo z LG-jem

That's all

ender ::

Očitno imajo pri Samsungu neke težave s paneli - danes so mi na LanComovem servisu na vsak način zatrjevali, da meni namenjen 193T dela povsem normalno (črke na slo-techu so izginile ob scrollanju), nakar so me poizkusili prepričat da sem moral pred tem gledat 192T. Tisti monitor je šel nazaj (<8 dni), kljub temu LanCom vztraja, da pri njih vsi 193T delajo enako.
Potem sem na fuzija.si našel 193T, zmenil sem se da ga grem pogledat, ta je deloval precej bolje (sicer ne tako dobro kot monitorja, ki ju imamo v službi, vendar dovolj da sem ga kupil).

V službi imamo monitorje izdelane v novembru 2003, moj je januar 2004, tisti ki sem ga vrnil pa februar 2004...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

M@T ::

Postal sem novi lastnik Samsung 172x.

Pri meni je slika noramlo osvetljena igre lafajo TO mi je vazno. NAjbolj vazno mi pa je da oci ne trpijo vec.

Mam pa en problem imam neko tocko v ekranu ki nesveti in bilo bi vse vredu ce nebi bila v centru pozornosti je v Serdini zaslona malo odmaknjena proti spodnjemu robu. To pa nemorem prenesti.

A se lahko ekran zamenja. KAJ LAHKO STORIM ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M@T ()

boštjan ::

mislim,da maš DP in jaz bi zamenjo monitor,če praviš,da je moteče.

M@T: če je minilo manj kot 8 dni odkar si ekran kupil, ga pojdi takoj zamenjat. Sicer pa 1 mrtva pika ni dovolj.

M@T, en prodajalec mi je razlagal, da če je DP nekje v sredini zaslona, ti ga avtomatsko zamenjajo. Najbolje je da kličeš in vprašaš kako je s tem..

SCHalko ::

Vidim, da ste tukaj v glavnem "mahnjeni" samo na Samsunge. To me spominja na zgodbo s Slovenci in WV. Kljub težavam, ki jih ima Samsung z zadnjimi serijami monitorjev, jih vi še veselo kopujete. Kaj pa konkurenca? Za manj denarja dobiš več muzike! Vidim, da nikjer ne omenjate AOC monitorjev. Ok, nekdo jih je popljuval. Jaz pa mislim, da za najmanj denarja dobiš največ monitorja. Ravno zato grem jutri po njega! Model 729A. Ima DVI. pa še monitor lahko zasučeš za 90 stopinj. Aha pa še en test::\

Test monitorjev

LP!

Sem poslal mail in sem dobo da morajo biti 5 taksnih tock. NI se pa 8dni ni od datuma prevzema. IN kaj naj storim ce nocejo menjat.

če še ni 8dni imaš vso pravico zahtevat nov monitor ali keš nazaj,ker nisi zadovoljen z monitorjem.kje pa si kupo?ker če je to internet štacuna,pol je ta rok daljši,mislim da 15dni.

Kupil sem ga pri mimovrste to je internetna stacuna. Bom probal menjat ja.

ti samo izpolni oni formular,ko si ga dobil zraven in pošlji ga v originalni embalaži,ker drugače bodo tečnarli. Pa lepo razloži v čem je problem.

Primoz78 ::

Ti kar poslji nazaj ce ni se 8 dni neglede nato kaj ti trgovec rece...jaz sem se naj**** ker sem jim pisal mail ze drugi dan pa so mi isto kot tebi rekli...in nism poslal nazaj, tako mam na Sony-ju X73 1 DP :\

Lp Primoz

KAksen folmular in kje ga naj dobim zraven tudi nisem dobil kabla za DVI. Zraven sem dobil nekaksno knjizico za quick instal pa warranty card ni pa bilo nobenega folmularja. Ce ga bodo priklopli bodo sami vidli v cem je probem PA zagnali kako igro Ekran je super sam ko le ta tocka nebi bila v SREDISCU ekrana.

DVI kabla itak ne boš pri nobenem samsungu dobo poleg.Zraven računa si moral dobiti en formular,kjer maš dve opciji,REKLAMACIJA in VRAČAM V GARANCIJO.Če boš pošiljal nazaj jih moraš v 15dneh obvestiti od prejema pošiljke,30dni pa maš cajta da pošlješ nazaj,30dni od prejema blaga.
Obrazec pa se im. Obrazec za vračilo artiklov. če ga nisi dobil,jih pokliči.

Sem najdo ta obrazec in ga izpolnil.

Zdaj me se zanima KAJ PA CE NOCEJO MENJAT kaj pa takrat neredim.

perci ::

Poveš nam in se bomo takrat naprej pogovarjal. Itak imaš 15 dnevni rok za vrnitev.

Tezaab ::

Kot je meni znano, lahko katerokoli stvar, po slovenski zakonodaji, vrneš v osmih dneh od nakupa (ali prevzema, se ne spomnim natančno), ČE IMA NAPAKO (da se izognejo situaciji "ja, tole bi jst vrnu, mi ni všeč") - ta pika ki ne dela (si ziher da ni umazan monitor?:D) je napaka, po mojem zadosti). Potem ti trgovec mora ali zamenjati produkt, ali dati drug, ekvivalenten produkt, ali pa vrniti denar. Ti, kot kupec, pa lahko sam izbereš možnost - ni ti treba sprejeti tiste rešitve, ki bi ti jo rad vsilil prodajalec.

Note: to pišem po spominu, zato me ne POVSEM prijet za besedo...

M@T,upam,da si izpolno polja,ki so pod rubriko REKLAMACIJE

Ta člen (o prizkusnem roku izdelka) bi js prov rd enkrat vidu. Ker tle na ST-ju večina prav, da maš nek rok, drugi mi zatrjujejo, da ne.

A je tle kakšn pravnik?
jAcKaSS

Tukaj ne gre za navaden pravni posel ampak za poslovanje preko poste, interneta, telefona, itd. V takem primeru imas vedno moznost v 15 dneh od datuma prevzema blaga moznost to stvar vrniti ne glede na razlog zaradi katerega zadevo vračaš. Pri navadni prodaji kjer sta obe stranki na kraju prisotni pa to seveda ni res. NIMAS pravice vrniti zadeve v 8ih dneh samo zato, ker ti ni vec vsec - ceprav veliko prodajalcev to dopušča.

Ker sem dober kot kruh, sem vam poiskal del ZVPot(Zakon o varstvu potrošnikov), ki govori o tem. Poglejte si 43č člen, prvi odstavek, pa boste vedeli kar rabte vedt. Zakon je na strani državnega zbora.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Ghero0 ::

Res da ne spada glih sem sam vseeno:

45. člen

Če podjetje z namenom skleniti prodajno pogodbo pošlje potrošniku blago, ki ga ta ni naročil, se takšna pošiljka blaga šteje za reklamno darilo.

Heh, k bi men kdo ksng LCDja po posti poslal.... :D
Banging your head against a wall uses 150 calories an hour.

Hvala vam za vse informacije. JA izpolnil sem tisto rubriko pod polja reklamacije. :D
O nadaljevanju vam pa sporocim. Kak se bo razpletlo. Ekran Bom dal na posto v cetrtek.
RES NAJLEPA HVALA.

mahi ::

boštjan: Napačno si reku da pri samsungih ne pridejo DVI kabli zraven Pridejo! Vcasih pa res niso bili prilozeni. 173p ga 100% ima zraven, pa tudi 174 in 173t mislim da ga imajo zraven ... vsaj tako mi je kolega reku.

btw: Ce hoce kdo res dober 17" LCD naj kupi 173P od Samsunga!!! ghosting je tukaj tuj pojem!

tomba ::

Zivijo mojstri,

dajte malo povedat, kako pogosti so ti mrtvi piksli... A je to zadeva ki se pogosto pojavlja? Je povezana s casom uporabe ali ne? A vi jih imate (tolerirate)? Dajte kaj vec napisat o tem...

lp!

Po mojih izkušnjah so dead pixli večinoma na zaslonu se preden ga zacnes uporabljat - se pa seveda tudi s časom pojavi kak.

imi ::

Pri meni se je pojavil en po dveh dneh uporabe, sedaj ga niti več ne opazim. Je pa take vrste, da se vidi le na beli podlagi.

Ja, saj meni tudi, zato pa sprasujem. Mene namrec precej moti, ker ima vecina WIN programov belo ozadje in se crna pika hitro vidi, pa se precej v sredini ekrana je. Jaz bom probal uveljavit garancijo, bomo videli...

Hehe ::

a ni tko, da če imaš ČRNO piko na beli podlagi pol imaš 3 mrtve piksle (rdečega, modrega in zelenega)?

Jaz nimam črne pike, ampak rdečo!

Menda je tako, da je en piksel sestavljen iz treh podpikslov (R, G, B). Ce crkne eden od podpikslov, pac dobis neko specificno barvo (ne vem ce tocno tisto, od katere crkne podpiksel...).

A kdo tocno ve, kaj pomeni garanciaj DOA (Dead-on-arrival)? A to velja za piksle ali za cel monitor (ce ne dela, ti ga pac zamenjajo)?

PARTyZAN ::

imi monitor bi lahko šel zamenjat v 8mih dneh po nakupu btw

Mogoče res. Pa te pike sedaj niti ne opazim. Plus tega pa bi z drugim monitorjem (zamenjanim) imel še več problemov, saj jih je ogromno omenilo da imajo dead pixle. Drugače pa sem z monitorjem (NEC 1760NX) popolnoma zadovoljen. V službi imam še Samsunga 957DF, pa je slika tako meglena, da si bom verjetno kar na svoje stroške nabavil LCD.

Paryzan, a imas glede takih zamenjav kak konkreten podatek? Kaj velja, da ce najdes mrtev piksel v prvih osmih dneh, lahko menjas monitor ali kako? Jaz imam isto situacijo, pa ne vem kako naj prepricam prodajalca, da mi ga zamenja...

Tomi ::

tomba: za en mrtev piksel ti ne bo nihče zamenjal monitorja. Mislim, da je normativ, ki se sicer spreminja glede na proizvajalca, okoli osem pikslov.
metrodusa.blogspot.com

Hja, malo sem pissed-off... Jaz sem tudi placal 100% ceno, zdaj pa ze po dveh dneh ni vec 100% kakovosti...

blackmumba ::

imam lcd Compaq TFT8030 in ga ne dam od sebe za nobeno ceno

Zdaj že tri dni testiram LG L1710S (cena cca. 115.000 SIT). Slika je zadovoljiva, moti me edino, da je spodnji del slike bolj osvetljen kot zgornji (lahko gledaš pod katerimkoli kotom in je vedno različna svetloba zgoraj in spodaj). Kmalu bom še testiral Samsung 172T (pred parimi dnevi sem 174T - motila sta me dva svetla pasova na levi in desni strani) in upam, da bom končno našel dober LCD monitor! ;((

Zgodovina sprememb…

Eagle ::

No zanima me vaše mnenje glede te Iiyame lcdja 17-ke z triletno garancijo ki jo dobim za 100k SIT in sicer: in če mi lahko povete kak je kaj glede odzivnega časa
e-yama 17JN1-S
Velikost: 17"
Ločljivost: 1280x1024
Svetilnost: 300 cd/qm
Kontrast: 450:1
Odzivni čas: 25ms

in če mi lahko povete kak je kaj glede odzivnega časa pa stetilnosti in tega.. na kaj morn pazit in če že ma kdo kake izkušne z tem lcdjom .. thx 4 any info

Kmalu bom še testiral Samsung 172T

No to pa komaj čakam kaj boš rekel o 172t,ker ga imama sam in sem zelo zadovoljen

sami maheri ko bi naj bli tukaj gori pa mi v enem dnevu ne morte povedat na kaj naj pazim pri nakupu lcdja, kaj je pomembno in če se mi splača nakup le tega ki sem ga zgoraj omenjau.. shame on you:\

Pri nakupu LCDja pazi predvsem na to, da ti točno tisti monitor, ki ga boš kupil najprej priklopijo. Potem poglej, da nima mrtvih pik, odpri brskalnik in pojdi na slo-tech (lahko tudi kakšna druga stran, glavno je, da je ozadje temno, besedilo pa sivo) ter poizkusi scrollat. Če se slika ne razmaže preveč, naj ti monitor zapakirajo, in ga vzemi (vzemi točno tega, ki je bil priklopljen, ker so pri istih modelih lahko precejšnje razlike).

ender to mi je jasno je ker kopujem pri kolegu ko ma firmo prek tak da tuji če bi blo kaj narobe bi mi takoj lahko menjo, mene samo zanima ono glede svetilnosti, velikosti pike in teh for kak je kaj z tem pri tem monitoru Iilyama ..
««
22 / 168
»»