» »

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Kateri digitalni fotoaparat naj kupim?

Temo vidijo: vsi
««
84 / 135
»»

YaN-cH ::

jaz bi izbiral med Canon SX230 in Sony Cyber-shot DSC-HX9V. Izbral bi pa sonya zaradi širšega kota objektiva.

AaBoy ::

Hvala za odgovor, če še ima kdo kakšno mnenj ali drugi aparat za predlog, pa samo z besedo na dan.

V primerjavi z ostalimi:
Seznam kamer

perkomat ::

http://www.mimovrste.com/artikel/173041...

ali je vreden svojega denarja, ali priporočate kakšnega drugega v istem cenovnem rangu?

Okapi ::

Kar v redu je tale Samsung. V primerjavi z zmogljivejšimi modeli mu manjka GPS in video ne snema fullHD, ampak "samo" 720p, ampak če tega ne pogrešaš, je vsekakor vreden teh 190 evrov.

O.

joebanana ::

Kupujem digitalni fotoaparat. Proračun je med 200-300€. Kakšen predlog?

Zgodovina sprememb…

joebanana ::

Kupujem digitalni fotoaparat. Proračun je med 200-300€. Kakšen predlog? Pa ne žepnih, oziroma best buy, najboljša slika za ceno. thx

p.s. sry za dvojni post... zgleda se ne da popravljat/brisat po nekaj časa

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

NIKON L120 199,90

prismo ::

Katera nastavitev za snemanje filmov je najboljša za Sonyu DSC-HX9V?

Ni ravno o digitalni kameri vendar me zanima kakšno spominsko kartico je najbolje kupit za 12+ mega pixlov in FULL HD video digitalno kamero?

Aaboy: tako, da je Class10.

To sem si prebral, pač če še kaj drugega morem gledati ali samo da je class10?

V tej temi sem vam že pisal da imam namen kupit kamero. Par odgovorov sem dobil, da je dobra izbira sony hx9v, vendar je ta predrag za mene (potrebuješ polnilec, baterijo, torbico, spominsko kartico). Sedaj se odločam med Nikon p300 in Canon SX230 HS. Sedaj GPS mi ni toliko pomemben, me pa zanima ali se 28mm pozna proti 24mm?

Katerega vi priporočate?

floyd1 ::

Pri širokem kotu se pozna vsak milimeter. Sploh, ko fotkaš in ugotoviš, da ne moreš več stopiti nekaj korakov nazaj ;). Ravno obratno pri "tele" območju dodatnih 20 ali 30mm ni tako hudo veliko. Recimo 220 proti 250mm.

Vantage ::

Ce se odlocas med tema dvema potem z lahkoto Nikona P300 ;)

@Vantage Zakaj pa? Širši kot? Panorama? Ker na canona si lahko namestim še toti "popravek" in dobim kar dosti funkcij zraven. Ali se razlika v arperturi res toliko pozna?

P300 je ze kompakt za malo zahtevnejse uporabnike (ima moznost vecih rocnih nastavitev), res pa je da tale Canon ni slab. Nikon premore sirsi kot in vecje zaslonko, medtem, ko ima Canon vecji zoom. Sicer pa vseeno kaksne lastnosti ima, na koncu bos kupil bos tako tistega, ki ti je bolj vsec in ima vecji zoom :)

Dejanko meni boljša kvaliteta slik največ pomembna. Pač bereš razne review-je, ki piše toti je tu dober toti je tam dober, itd itd, zato se je težko določiti. Seveda pa treba stvar v roke prijeti in tako vidiš kaj ti bolj ustreza :D

CHDK je dejansko močan adut za Canona. Ko se odločaš in če nisi ravno najbolj nedeljski fotograf, moraš vsekakor pogledati, kaj vse omogoča, in se odločiti na tej osnovi.
http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

O.

Jp morem videt koliko se pozna 24 vs 28mm in 4.2x vs 14x zoom v mojih očeh. Najbolje na neti vzet, nisi zadovoljen nazaj pošlješ :D

Večji razpon v tem primeru vsekakor pretehta, če hočeš imeti vsestransko uporaben fotoaparat, primeren tudi za potovanja. 4,2x je za žure in slikanje otrok doma dovolj, sicer pa le bolj za silo. Pa zdaj je itak tako, da če slikaš pokrajino in bi rad imel širši kot, narediš panoramsko fotko, pa je.

O.

BigFoot ::

Mi lahko kdo svetuje katerega kompaktnega digitalca za do 100€ se splača nabavit?
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Juwe ::

Je kdo kaj brskal za nikona D7000, ali pa če ve kje se ga bi dalo kaj bolj poceni dobit! :)

globoko grlo ::

verjetn v tujini, drgač ga pa ma ene par forumovcev, se bojo oglasl
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

kuglvinkl ::

geizhals.at je dober začetek.

Dobro bom raje tako napiso. A se ga da dobit kje za nižjo ceno kot 900€ z poštnino vred. :P

Okrog 900 evrov se suče body.

aha, a bi se potemtakem splačalo kar z 18-200 VR2 objektivom za 1300€ vzeti?

kuglvinkl je izjavil:

priporočena je 1150€

Juwe je izjavil:

da ker je pri nas 1700€

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kmetek ()

kmetek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

priporočena je 1150€

Juwe je izjavil:

da ker je pri nas 1700€

900 evrov

Zgodovina sprememb…

Yossarian ::

Okaj, Božiček bo nakupoval in sicer zrcalno refleksni fotoaparat v rangu med 400 - 500 ojrof. Nasveti, priporočila?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

BALAST ::

Za ta denar dobiš komaj težak za prenašat osnovni DSLR. Kaj ko bi božičku predlagal manjšega, bolj priročnega mikro DSLR (čeprav nima ravno zrcala, ker je pomanjšano ohišje).

Lumix DMC-GF3KEF-K - Schwarz + Objektiv 14-42 mm 400EUR+poštnina
Za tistih preostalih 80EUR pa lahko kupiš stojalo, SD kartico, torbico za nošenje...
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Yossarian ::

Ni za mene, tako da smo omejeni na te karakteristike. Rabim nasvet v gornji smeri.

Aja, naj bi bilo nekaj v rangu Nikon D 3100.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

SG_101 ::

Prosim za pomoč pri nakupu digitalnega fotoaparata, s ceno do 100€. Uporabljala ga bo nezahtevna uporabnica za fotografiranje na počitnicah, izletih...
Bi pa bilo fajn, da bi fotoaparatu že bile priložene batarije, torbica, sd karitca, polnilec za baratije :)

hvala

MrStein ::

Lahko pripomnim, da ima v tem rangu Sony zelo dobra ohišja, recimo v primerjavi z Nikon, ki zgleda kot poceni kitajska plastika, kjer se vse maje.

(mnenje na vzorcu treh aparatov...)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SG_101 ::

tale bi bil najbrž kar vredu? http://www.mimovrste.com/artikel/173040...

gledal sem sicer še tega( http://www.mimovrste.com/artikel/173040... ), pa me moti batarija, ki naj bi zdržala za manj kot 200 posnetkov...

mogoče kakšno mnenje o tem sonyju na prvem linku, ga ima kdo?

lp

BullDozer ::

Sem fotograf začetnik, zadnji dve leti sem sicer veliko fotografiral, vendar z mobilcem. Sedaj bi kupil nekaj bolj resnega. Pretežno bi fotografiral naravo, cenovni razred nekje do 300 eur. Dobro bi bilo, da bi imel zraven še kvalitetno kamero in da bi delal dobre fotografije v slabši svetlobi.

Sicer pa se odločam se med tema dvema:

Panasonic

Nikon

Greek ::

Pozdravljeni.

Zanima me, kakšno je vaše mnenje glede fotoaparata SONY DSCW 530S http://www.bigbang.si/foto-in-kamere/fo.... Cena v Big Bangu je 95€, imam pa še BB bone, tako da bi plačal le 75€. Verjetno za to ceno nima konkurence? Ali je še mogoče kaj boljšega v tem cenovnem rangu, kjer bi prav tako prišel v poštev BB bon za -20€?

Hvala v naprej!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Greek ()

tx-z ::

A bi mi kdo znal odgovoriti sledeče?

V klubu iščemo nek fotoaparat, ki bo namenjen predvsem slikanju raznih športnih prireditv (tekmovanja, demonstracije,...).
Kaj predlagate, za budget okol 500€?

Raje DSLR ali kompakta? Če kompakt, mogoče Nikon 1 J1, bi bil ta primeren?
tx-z

Za 500€ kaj konkretnega iz raztreda DSLR ne bos dobil. Samo kolkotolko pametne lece za slikanje sporta z malo vecjo zaslonko se zacnejo pojavljati pri ceni tam okoli 1000€ ;) Tako, da rajsi glej za kaksnim zmogljivejsim kompaktom.

opa ::

BullDozer je izjavil:

Sem fotograf začetnik, zadnji dve leti sem sicer veliko fotografiral, vendar z mobilcem. Sedaj bi kupil nekaj bolj resnega. Pretežno bi fotografiral naravo, cenovni razred nekje do 300 eur. Dobro bi bilo, da bi imel zraven še kvalitetno kamero in da bi delal dobre fotografije v slabši svetlobi.

Sicer pa se odločam se med tema dvema:

Panasonic

Nikon

Tale dva se v slabi svetlobi ne obneseta kaj preveč v primerjavi z zmogljivejšimi kompakti ki jih dobiš v tem cenovnem rangu ( po specifikacijah se bolje obnese FZ45, saj ima višjo vrednost zaslonke).
Nobeden ultra zoom pa nima zaslonke večje kot f/2.8 (oz. f/2.7) pri širokem kotu.

kater pa ima 2.7

tx-z ::

Hmm, sam tale J1 se mi zdi še zmer čist kompaktn...dost manši senzor kokr najcenejši dslr....Sej takle mogoče niti ni slab? http://www.mimovrste.com/artikel/173038...

Pač zravn dobiš VR, je vseen 18-55mm...na J1 dobiš 27-81mm

Oz. mogoče celo Canon 550D http://www.mimovrste.com/artikel/173035... ..

Čeprou pa za 50EUR več pa že dobiš 600D http://www.mimovrste.com/artikel/173001... ...Sam v primerjavi s 600D je pa še zmer bolši D5100, k je pa spet mal dražji :S

..Torej, a se splača raj Nikon J1, al mogoče dat mal več dnarja...Torej namest 500EUR da daš 600-700EUR, da dobiš DSLR-ja? Torej predvsem športna fotografija v dvoranah, kej na prostem...
tx-z

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tx-z ()

Major ::

Za kvalitetne športne posnetke bi jaz posegel po srednjem rangu DSLR-jev z vsaj 5fps (npr. Canon 60D ali Nikon D7000) in objektivom z bolj odprto zaslonko (npr. 70-200mm f/2.8). V tem primeru bo potrebno globje sežti v denarnico, vendar so rezultati več kot vredni naložbe.
Svetujem ti še, da v primeru nakupa DSLR aparata, kupiš tudi kakšno knjigo in si vzameš čas čez vikend, da naštudiraš osnovne koncepte fotografije (priporočam: Understanding Exposure, Bryan Peterson).
IT Developer & Photography enthusiast.

Globlje? Ene 2k evrov globlje? :)

Major ::

Lahko tudi 4k€ globlje, sky is the limit :)

Lahko pa naredi kompromis z vstopnim ohišjem (Canon 600D ali Nikon D5100) in boljšim objektivom, kar bo tudi prineslo zelo solidne rezultate.
IT Developer & Photography enthusiast.

kuglvinkl je izjavil:

kater pa ima 2.7

Canon PowerShot SX30 IS

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: opa ()

prismo ::

Kaj mi priporočate v kakšnem formatu naj snemam filmčke 50p ali 50i?
Fotoaparat Sony dsc hx9v.

MrStein ::

Če jih misliš kakorkoli obdelovati, potem "p".

(OK, za kaki crop, pa color correction je vseeno, ampak za premike vsebine slike pa je pri interlace precej bolj komplicirano. Razen če profi programi to sami pohendlajo, samo ob poplavi interlace artefaktov na youtube malo dvomim o tem.)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SkyEye90 ::

Če bi imeli na izbiro ta dva fotoaparata, katerega bi vzeli in zakaj?

NIKON COOLPIX S3100 ALI SONY DSCS3000

Hvala za pomoč pri izbiri. Prijeten dan! S.

SkyEye90 je izjavil:

Če bi imeli na izbiro ta dva fotoaparata, katerega bi vzeli in zakaj?

NIKON COOLPIX S3100 ALI SONY DSCS3000

Hvala za pomoč pri izbiri. Prijeten dan! S.

Nikon Coolpix S3100 je kar dobra izbira. Edino zaslonko ima malo manjšo od dsc-s3000.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: opa ()
««
84 / 135
»»