» »

Dos/Linux - print server

Dos/Linux - print server

gaso ::

Fantje tkole je: rad bi zraven ploterja postavu en 486 računalnik ki bi imel gor samo al Microsoft Network Client 3.0 al pa Linux in Sambo, da bi zadeva delala kot print server. Zdej me pa zanima kaj najprej priporočate =najmanj dela, najmanj sitnosti, najboljši odzivni čas, administracija.... Kot drugo mi pa ne da spat vprašanje al jz rabm na tem 486-tki driverje oz. met instaliran ploter al lahko zadevo uredim tko, da bo računalnik naredil samo "copy test.plt to lpt1" oz. da pošlje print file direktno na lpt1 in da 486-tka sploh ni treba da ve, da ima kakšen printer instaliran? Upam, da sem tole dost jasno napisal no...
Ko smo pa že tle: a obstaja kakšna možnost, da printaš čez com1, com2 oz. da bi v računalnik dodal še kakšen lpt izhod?
Hvala za eventuelne odgovore v naprej!
lp gaso

kr3dn ::

hja v linuxu lahko nardis, samo mors met filtre za ploter (kao driverji).
povej ker ploter mas, pa uhka pogledam ce zanga filter na linuxu (men dela linux tut kot printer server, brez problemov).

kr3dn

gaso ::

kr3dn mam encad Cadjet 2 ploter. Zdej na to masino bi prklopu se en hp 1100... Ne spomnim se kter program smo mi mel na faksu ampak tam je blo zakon ko so se lepo fileti postavl v vrsto pa si tocno vidu kaj in kako bo laserc sprintal, lahko si kaksen filet dal visje na listo se prav ga je prej printal in tko... Ma gledam ce se da to nardit z eno 486 ker drugac pac kups skatlco print server... A je kdo tolk no da bi mi povedu a je mozno racunalnik oz. cliente konfigurirat pa nastavt tko, da bi ta kao print server samo preposlal datoteko na lpt1 vse drugo bi pa nardil driverji na client racunalnikih... Ma ja print to file sam kako pol ta filet avtomatsko poslat prek mreze na 486-tko in da jo ta sprejme pa poslje komando recimo v dosu copy filet.xxx to lpt1?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

matricni tiskalnik-nastavitve

Oddelek: Strojna oprema
61414 (1346) dëych
»

print file

Oddelek: Operacijski sistemi
81026 (961) gumby
»

kako določit printer na LPT2 v W2K?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121496 (1384) ToniT
»

LINUX+WIN2000

Oddelek: Pomoč in nasveti
362017 (1582) tec
»

SERVER za FULL DENARJA

Oddelek: Kaj kupiti
482175 (1509) Brane2

Več podobnih tem