» »

hrupen ventilator

hrupen ventilator

miki16 ::

Ker podobne tezave se nisem zasledil na forumu sem se odlocil da napisem slednje vprasanje.imam vent vulcano cu+ in odkar imam plosco Ga-7vrx(amd 16000xp)povzroca veliko hrupa.ventilator se vrti od 7031 do 8437 rpm.s prejsno plosco se mi je vrel za 2000rpm manj.sedaj se mi grej na 42 stopinj(prej nekaj stopinj manj) kako naj zmanjsam hrup ventilatorja po moznosti brez menjave ventilatorja?

morphling1 ::

Zgleda da vent preveč napetosti dobiva. Rešitev je ali priklop na eno od variant ki jih dobiš iz molexa in sicer 5 ter 7V, ali pa kupiš recimo Zalman fan mate, ki je pač adapterček s katerim s potenciometrom zvezno spreminjaš napetost, lahko pa kaj podobnega tudi sam narediš (pobrskaj po starih temah ter člankih). To da je pa temperatura drugačna pa ni povezano z ventom, saj bi pri višjih vrtljajih morala biti seveda nižja, ampak z različnimi senzorji na platah, s katerimi si ne moreš preveč pomagat, glede kakega natančnega merjenja
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

ziv
zanima me se kaj je molex oz. kje je to?koliko bi prisel ta adapter za regulacijo obratov in kje v lj ga dobiti?

ali3n ::

molex je konektor za štrom ki ga vtakneš v disk, CDrom... kako zgleda vidiš čisto zgoraj desno - v slo-tech pasici na vrhu...:D
O adapterjih ti je že Morph napisal: variant je veliko... od "samogradnje" pa do nakupa Zalman Fanmate (dobiš ga Mlacom-u, morda še kje drugje..)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

morphling1 ::

Molex je v bistvu ime firme, ki izdeluje vse mogoče konektorje in podobne stvari http://www.molex.com ime se je prijelo tudi za te 4 pinske disk/cdrom power priključke ter za 3 pinske ventilatorske priključke. Zalman fan mate stane v 840 sit v Mlacomu, kar je tako poceni da se ti ne splača sam ustvarjat, razen če ne misliš delat kaj močnejšega. Zalman fan mate je dober za ene 6W vente, če priklopiš kaj močnejšega in omejiš napetost ga bo razgnalo :)
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

se to me zanima:
kako pa naj utisam ventilator za napajalnik?a se da to kaj doma naresti ali se mora kupiti napravco ki je za to narejena?

kuglvinkl ::

Zakaj misliš, da je pri tem vent. kaj drugače?
Your focus determines your reallity

ja recimo ventilator za ima prikljucke na tri kontakte,vent iz napajalnika pa nima.ce dam potenciometer vmes kaj se rabim poleg tega?
danes sem kupil fan mate in sem zelo zadovoljen(usesa ne trpijo vec in tudi racunalo lazje deluje).v glavnem zanima me kako bi utisal vent na napajalniku?ali to skoduje napajalniku oz.elementom v napajalcu?

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miki16 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje vrtljajev ventilatorja na procesorskem hladilniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
194197 (3999) ST-777
»

Vantec Tornado Regulator