» »

E-mail server

E-mail server

kljukusa ::

Zdravo,

Trudimo se vzpostaviti enostavni e-mail strežnik, na katerem bi laufal samo arhiv naših starih mailov (ki jih je nabralo že za več kot 50 GB). Zadevo bi poganjali na našem starem strežniku, na katerega smo pred kratkim naložili MS Server 2012 Foundation. Vse skupaj bi bilo priklopljeno samo na lokalno mrežo, saj ta arhiv potrebujemo samo občasno. Edini pogoj je, da strežnik podpira protokol IMAP. Potrebovali bi nekaj enostavnega, s čim manj možnega vzdrževanja (smo bolj leni :)). Kolikor sem gledal se mi zdi najboljša rešitev hMailServer (http://www.hmailserver.com/index.php?pa..., me pa zanima če imate kakšen boljši predlog?

Hvala za odgovore in LP,

kljukusa ::

Hmm, nima res nihče nobenega nasveta?

LP

Gwanaroth ::

Zakaj bi arhive hranil na strežniku? Glede na to, da govoriš o MS serverju, predvidevam, da imate Exchange, za cliente pa Outlook.

Vsakemu userju lokalno zarhiviraj maile v .pst file, ta file pa potem odpri v Outlooku, tako, da imajo vpogled v stare maile. Za bit siguren lahko potem vse te .pst-je od userjev še nekam zbackupiraš.
Lights often keep secret hypnosis..

kljukusa ::

Hvala za predlog, a žal ta rešitev za nas ne pride v poštev. Več ljudi mora namreč dostopati do enega samega naslova. Zato lokalni arhivi žal odpadejo. Podobno rešitev, kot sem jo opisal v prvem postu sem videl pri partnerskem podjetju in jim lepo laufa. Žal na Samba strežniku, kar pa za nas ne prode v poštev (moramo uporabljati MS strežnik zaradi nujne programske opreme, ki še teče na njem). Kolikor sem jaz gledal bi morali naložiti mySQL ali MS SQL ter hMailServer (ali nekaj podobnega). In ta "arhiv" bi se potem obnašal kot lokalni imap strežnik, do katerega bi imelo dostop več oseb.

Drugače pa ne uporabljamo Exchange-a (imamo zunanjega providerja za pošto), client pa je Outlook.

LP

llc ::

Mi uporabljamo hMailServer + MySql + RoundCube (za Web dostop do pošte) v službi na enem prastarem serverju P3-733 in dela čisto bp, res pa da se sporočila ne hraniju na serverju ampak prenašajo k uporabnikom. Če ti to kaj pomaga...

LP

kljukusa ::

Živjo,

pa v bistvu mi :) Glavno, da sem dobil nek feedback, da zadeva deluje in da ne povzroča nekih hudih problemov. Bom v ponedeljek probal tole urediti še pri nas. Hvala še enkrat.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lokalni proxy za pošto

Oddelek: Omrežja in internet
11778 (640) Otzi
»

Spama vedno manj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
186862 (5765) Pyr0Beast
»

Web server na Windows Server 2003

Oddelek: Operacijski sistemi
161698 (1698) faganel
»

Mail server za Win

Oddelek: Omrežja in internet
121482 (1202) Spc
»

Apache & mail server

Oddelek: Izdelava spletišč
101277 (1171) FXMagic

Več podobnih tem