» »

Izbira boljšega digitalnega fotoaparata

Izbira boljšega digitalnega fotoaparata

prox ::

Jaz se odločam za nakup nekega boljšega fotoaparata..zaj pa zaenkrat izbiram med tremi:
1. http://www.mimovrste.com/artikel/173043...
2. http://www.mimovrste.com/artikel/173001...
3. http://www.mimovrste.com/artikel/173042...

Ima kdo izkušnje s temi tremi? Kolikor sem probal v big bangu mi je pri sony-ju bil všeč hiter fokus, dober stabilizator slike in neslišno hitro pribljiževanje, kar nikon ni imel ravno najboljše.. Ni mi pa všeč da sony nima funkcije time lapse :/

Najbolj mi je pomembno da ima dober stabilizator slike pri snemanju, neslišen zoom, timelapse funkcijo, dober fokus...
Če kdo še pozna kakšen model približno istega cenovnega ranga in kvalitete (slika, video posnetki, funkcije...) povejte. Katerega priporočate iz lastnih izkušenj?
Hvala.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|
  • spremenil: prox ()

jnovak ::

A rabiš tako velik zoom (30x in več)?
Meni zadostuje cca. 5x in v tem primeru imaš na izbiro Nikon COOLPIX P7100, Nikon COOLPIX P7700, Canon PowerShot G12, Canon PowerShot S100, Canon PowerShot S110. Imajo večji senzor in boljšo svetlobno vrednost - kvalitetnejše slike na splošno in ob slabši svetlobi.

Če je zoom pomembnejši, potem preskoči moj predlog.

dottor ::

Pri Nikonu poglej malo na netu kakšne slike dela pri slabi svetlobi, predvsem če boš uporabljaš že prednaložene nastavitve. Če boš slikal z Manual pa ni panike. Moj P90 dela na prednastavitvah solidne slike, je pa v slabi svetlobi katastrofa tudi z polnim flešom. Pri ročnih nastavitvah pa dela super slike ne glede na svetlo, 1x ko se naučiš kako rokovat z njim in ko ti poklicni fotografi povejo par trikov. Mi pa je Nikon najbolj ušeč glede postavitve tipk.

prox ::

Mi je všeč takšen zoom, večji od 30x. Zaj..če ima kdo izkušnje z zgoraj naštetimi, naj mi predlaga katerega bi izbral.
Rad bi:
-Hiter neslišen zoom (med fotografiranjem in snemanjem)
-Hiter dober fokus
-Dober macro
-Možnost snemanja Time Lapse
-Kvalitetne slike in dober stabilizator (za snemanje)
-Veliko funkcij

Zaenkrat se najbolj nagibam Sony-ju, potem pa Canon-u, vendar sem nekak neodločen med njima (canona še nisem imel možnosti sprobati, saj je v big bangu bila prazna baterija :/ )
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

dottor ::

Pri tako velikih zoomih ne gre brez stojala, saj vsaka najmanjši tresljaj ali premik roke nardita sliko nerazločno. Pri stojalih pa ne šparat. Sam sem uzel ko so meli na Mimovrste 10let stojalo za 10€ (drugače je 40€) pa se pozna malo denarja, malo muzike... Stojalo ima res tanke noge in te je učasih strah da se ne prevrne, je pa čene drugo vsaj dobro za kote poskrbljeno. Sicer pa ga največ rabim za makro slike kjer da ne rastegnem. Kar se fotoaparatoc tiče je najbolje da vsakega sam sprovaš in vidiš kiri ti najbolj odgovarja. Vsak ma svoje potrebe in okuse. Če se da provaj si kje fotoaparat sposodit za dan ali dava pa sprovaj res čim več funkcij ki jih ponuja tako podnevi kot ponoči. Če si prepričan da ne boš nikoli slikal nočnih slik ali ob slabi svetlobi pol se posveti kaj ti ponuja pri dnevni svetlobi, pa kaj dobiš vn ko naložiš slike na računalnik, ker se ogromno krat zgodi da slika na fotoaparatu zgleda super ko jo daš na računalnik je pa katastrofa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kateri fotoaparat kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
194101 (1353) bluefish
»

Kateri fotoaparat? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8728173 (19781) bela120
»

Spet nakup fotoaparata -Canon