Forum » Omrežja in internet » Wireless-povezava vzpostavljena ampak nimam dostopa do interneta
Wireless-povezava vzpostavljena ampak nimam dostopa do interneta
9Andy3 ::
Zivjo!
Nabavil sem prenosnik in imam nekaj tezav pri priklopu v splet doma. Imam Brezžični usmerjevalnik CISCO Linksys WRT54GL. Prenosnik se normalno poveže z njim, piše mi da je vzpostavljena povezava, toda piše mi da ni dostopa do interneta. Imam pa internet preko SIOL-a. Preko istega routerja dostopam se z namiznim racunalnikom - deluje brez tezav.
Nabavil sem prenosnik in imam nekaj tezav pri priklopu v splet doma. Imam Brezžični usmerjevalnik CISCO Linksys WRT54GL. Prenosnik se normalno poveže z njim, piše mi da je vzpostavljena povezava, toda piše mi da ni dostopa do interneta. Imam pa internet preko SIOL-a. Preko istega routerja dostopam se z namiznim racunalnikom - deluje brez tezav.
NeMeTko ::
Primerjaj mrežno konfiguracijo (start meni, run, ipconfig /all) na namiznem in prenosnem računalniku.
Preveri, če imaš (razen IP številke) enake podatke pri žični, kot pri brezžični povezavi.
Preveri, če imaš (razen IP številke) enake podatke pri žični, kot pri brezžični povezavi.
***Default servers are not available
Default server: Unknown
Address: 127.0.0.1
pri ukazu ipconfig /all pa mi okence takoj zapre ko enter kliknem
Default server: Unknown
Address: 127.0.0.1
pri omrežni diagnostiki pa mi napiše da je med odpravljanjem težav prišlo do napake:
ID paketa: NetworkingDiagnostics
Pot: C:/ Windows/diagnostics/system/networking
Koda napake: 0x80070002
Vir: Mehanizem
Uporabni: ----
Kontekst: Omejeno
ID paketa: NetworkingDiagnostics
Pot: C:/ Windows/diagnostics/system/networking
Koda napake: 0x80070002
Vir: Mehanizem
Uporabni: ----
Kontekst: Omejeno
amigo_no1 ::
Dns-jev ne dobiš...za začetek.
vpiši te (193.2.1.66 in 193.2.1.72):
http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/a...
start meni, run, cmd, ipconfig /all
vpiši te (193.2.1.66 in 193.2.1.72):
http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/a...
start meni, run, cmd, ipconfig /all
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Map ::
Jaz se moram najprej povezat z brezžično in potem še s širokopasovno. Preveri, kako je pri tebi.
amigo_no1 ::
Sem ti dal slikco.Poglej jo in uporabi pametTM.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5190 (3596) | seba-beba |
» | prenosni računalnik / wirelass - wifiOddelek: Pomoč in nasveti | 1288 (1033) | frozev |
» | Intrnet povezava..PROBLEM!!Oddelek: Omrežja in internet | 1036 (834) | gun2ter |
» | Windows update nedosegljiv zaradi menjave Siolovega modemaOddelek: Programska oprema | 4819 (4487) | Barti |
» | Internet - omejena povezavaOddelek: Omrežja in internet | 5517 (5154) | djtey |