» »

Apple bo selil del proizvodnje iz Kitajske nazaj v ZDA

1 2
3
»

Ramon dekers ::

Motiš se. Prodaja računalnikov se je povečala le za neko malenkost vsako leto med vso to krizo, niti slučajno ni padla za 25%, odsotnost večje rasti pa je predvsem v tem, da se proda konkretno veliko milijonov tablic in pametnih telefonov.


Je bil članek tu, da na račun tablic.

Kdo rabi dvo-jedrni procesor na telefonu? Nihče, preživeli bi tudi brez tega. Kdo hoče dvo-jedrni procesor na telefonu? Najbrž spet nihče. Jaz osebno hočem kvantni tisoč jedrni procesor in fuckload rama ter neomejeno diskovja z latenco 0. Aja, pa avtonomijo baterije do konca vesolja in ppijev do neba. Kot vidiš spet prideva do enakega problema kot zgoraj. Koliko hrane potrebuješ in kakšne ter koliko in kakšnih oblek, da imaš dovolj? In predvsem kdo sedi v centralnem komiteju in to določa?


Hja problem je ker s tem dejansko ne moreš ničesar konkretnega ustvariti. Kaj če ti igračka? Razlika je ali imaš ti bagarja da se voziš po cesti ali zato, da z njim gradiš in služiš. Verjetno bi ga pa vsak rad imel.

Kdo določa kaj bi nekdo rad imel? Marketing, lahko rečemo tudi centralni komite.


Kot vidiš spet prideva do enakega problema kot zgoraj. Koliko hrane potrebuješ in kakšne ter koliko in kakšnih oblek, da imaš dovolj?


Moje mnenje je, da je to enako kot pri otroku kjer so lačne oči ne pa želodec.

nekikr ::

Problem je še vedno isti. Koliko hrane in kakšne je dovolj, da nekoga obsodiš, da je preveč razsipen in mu to vzameš in daš drugim? So to kruh, sol in mleko ali najbolj imeniten kaviar? Če nekje vmes, kje?

Ramon dekers ::

Še vseeno je dejstvo, da hrano potrebuješ, dvojedrni procesor pa ne. In če je nekdo debel ker je preveč sladkarij je tukaj pač očiten problem, enak tistemu kjer mora nekdo zamenjati telefon vsako leto samo zato da bo izpadel "in" v družbi.

vostok_1 ::

@jype

Ne zaničuj primarnega pa sekundarnega sektorja. Moraš vedeti, da terciarni sektor, če se omejimo na softverske storitve...ne bi obstajale, v kolikor ne bi bilo primarnega in sekundarnega sektorja.
Največji efekt ima recimo softver, ko izdeluje zadeve za uporabo v prvih dveh sektorjih. Takrat lahko rečemo, da se ustvarja "življenska" dodana vrednost. Ves ostali softver, ki dela za entertainment pa je fluff in ni vzdržen, brez solidnega primarnega in sekundarnega zaledja.

Nevem točno kaj vse počne Zemanta, ampak kolikor mi je znano ste v sivi coni glede "življenske" dodane vrednosti. Torej je vaš učinek zaznaven ni pa ključen. Hype je predvsem tisto zaradi, katerega imate posel.
Nevem pa kaj vse drugega delate, to priznam.

Softver z veliko "življensko" dodano vrednostjo je recimo softver za upravljanje smartgrid-a.
Windows je prav tako softver z konkretno dodano vrednostjo, saj je osnova mnogim bistvenim sistemom.

Če povzamem...dejavnosti terciarnega sektorja imajo večjo "življensko" dodano vrednost, v kolikor "proizvajajo" za prva dva sektorja. Dejavnosti terciarnega sektorja, ki strežejo zgolj terciarnemu sektorju pa so pogosto nevzdržne. (IMO)

D3m ::

Kakor sem zasledil delajo storitve za bloggerje. Če imajo polega tega še kaj drugega ne vem.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ramon dekers ::

Dejavnosti terciarnega sektorja, ki strežejo zgolj terciarnemu sektorju pa so pogosto nevzdržne. (IMO)


TO! Že leta 2004 sem rekel, da je naš (slovenski) sistem nevzdrežen na podlagi fakta, ki si ga ti izdahnil. Imeli smo samo še banke in trgovine, ekonomiste pa so učili da proizvodnja ni potrebna...Kljub vsemu so se javna in gradbena dela izvajala (of course na ceno kreditov NLB-ja).

Avstrija ima res visok terciarni sektor, a brez proizvodnega in gradbenega sektorja si upam trditi da bi bil slej ko prej "padel" tudi ta.

jype ::

vostok_1> če se omejimo na softverske storitve

Zakaj bi se omejevali na softver?

Ramon dekers> Avstrija ima res visok terciarni sektor, a brez proizvodnega in gradbenega sektorja si upam trditi da bi bil slej ko prej "padel" tudi ta.

Jaz si pa upam trditi, da bi bil zgolj za četrtino manjši.

vostok_1> Dejavnosti terciarnega sektorja, ki strežejo zgolj terciarnemu sektorju pa so pogosto nevzdržne. (IMO)

Kdo pa pravi, da bi morali streči zgolj terciarnemu sektorju? Nazadnje, ko sem preveril, večina držav ni bila izoliranih, ravno nasprotno - povezovale so se v vedno tesnejše integracije, da lažje izkoristijo svoje največ vredne potenciale.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

gruntfürmich ::

jype je izjavil:

Jaz si pa upam trditi, da bi bil zgolj za četrtino manjši.

že mogoče da si v to prepričan. ampak pragmatičnih in preračunljivih avstrijcev pa v to ne boš prepričal nikoli. še manj da bi šli to dejansko izvajat, pa čeprav bodo lahko od takrat naprej samo lenarli in šteli denarčke...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

Zdrava ekonomija mora imeti vse tri sektorje. To ne pomeni nujno, da zdej folk še vedno orje z voli!

Poglejte ZDA po drugi svetovni vojni, ko je bilo še vse intaktno. Da bo širša regija živela zgolj od blogov pa žal ne bo šlo...mogoče prvih 10 let ajde.

jype ::

gruntfürmich> že mogoče da si v to prepričan. ampak pragmatičnih in preračunljivih avstrijcev pa v to ne boš prepričal nikoli. še manj da bi šli to dejansko izvajat, pa čeprav bodo lahko od takrat naprej samo lenarli in šteli denarčke...

Popolnoma jasno je, da se tebi niti sanja ne, kaj je terciarni sektor.

vostok_1> Da bo širša regija živela zgolj od blogov pa žal ne bo šlo...mogoče prvih 10 let ajde.

Tut od betona in avtomobilov ne more živeti cela regija? Al to pa lahko, ker si je par smrkavih pamžov to izmislilo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ramon dekers ::

Tut od betona in avtomobilov ne more živeti cela regija? Al to pa lahko, ker si je par smrkavih pamžov to izmislilo?


V bistvu lahko. Če smatraš pod avtomobile industrijo, pod beton pa gradnjo in javna dela je logično da dejansko lahko od tega živi ne samo regija pač pa tudi država. Ti priporočam kakšno knjigo, če te zanima mi pošlji zs. So notri dejansko izvedeni izračuni, se mi tu ne ljubi pisat.

Pa še to Zda so se iz recesije izvlekle ravno zaradi betona (seveda v prejšnem stoletju).

bluefish ::

1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj Apple proizvaja iPhone na Kitajskem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12225388 (19305) jb_j
»

Zakaj se polovica iPhonov proizvede v Žengžouju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6721733 (17065) kitaj
»

Kaj pomeni vrnitev dela Applove proizvodnje v ZDA

Oddelek: Novice / Ostale najave
135436 (3491) amigo_no1
»

Foxconn bi se širil v ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7626241 (24041) Mr.B

Več podobnih tem