» »

wi-fi internet access point+TV

wi-fi internet access point+TV

divx man ::

Pozdravljeni,

Doma imam UTP kabel do televizije speljan preko električnega omrežja s pomočjo električnega adapterja, da ni bilo potrebno vleči utp kabel po celotni hiši. Ker imam po novem siol box, imam port, ki gre skozi elektriko nastavljen na trunk. Ko TV povežem direktno iz adapterja na siol box mi tv dela brez problemov (občasno se slika malce zatika, vendar menim da je problem pri siolu in jih moram poklicati, da to uredijo). Ker sem hotel povezati zraven še brezžični internet, sem kupil dodatni router in ga nastavil kot access point. nato sem direktno povezal router in omrežni adapter iz routerja pa nato kabel v siol box. Internet mi sedaj dela, tako na siol boxu (lahko predvajam video iz računalnika preko dlna)kot tudi preko wi-fi. Vendar pa na siol box ne dobim slike TV programov.
Malce sem iskal po internetu, če je kakšen problem v nastavitvah routerja, vendar odgovor nisem našel, zato se sedaj obračam na vas, ker ne vidim kje bi bil problem. Enak signal (preko istega porta) imam v drugi sobi razdeljen preko navadnega switcha in tam televizija dela normalno.
Ima kdo rešitev?
Router, ki ga uporabljam je TP-Link TL-WR740N

amigo_no1 ::

Doma imam UTP kabel do televizije speljan preko električnega omrežja s pomočjo električnega adapterja, da ni bilo potrebno vleči utp kabel po celotni hiši.

Kaj takega ?
http://www.sitecom.com/homeplug-200-mbp...

Tv priklopi pred routerjem, torej direktno iz siol boxa.
V kateri port imaš priklopljen router ?

Nariši sliko vezave.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

divx man ::

ja omrežne adapterje imam takšne kot na sliki v povezavi. Torej če pravilno razumem, bi moral iz omrežnega adapterja najprej povezati utp kabel v switch in nato enega v siol box drugega pa v router? namreč iz omrežnega adapterja lahko potegnem le en kabel. Edina možnost je, da dokupim še dodaten adapter.

Na drugo vprašanje pa je odgovor takšen. Iz modema imam povezan kabel (katerega port je nastavljen na trunk)na navaden switch in iz switcha gre en kabel do računalnika drugi pa direktno v elektriko. Na drugi strani elektrike (pri televizorju) pa kot rečeno iz adapterja v router (nastavljen kot switch z access pointom)in iz routerja v siol box. V tem primeru slike ne dobim na siol boxu, dobim pa predvajane vsebine preko dlna. Če siol box priklopim direktno na adapter, potem je slika tudi na siol boxu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop več televizij na telekomov modem

Oddelek: Omrežja in internet
288411 (5227) Vaseer
»

Siol box + router

Oddelek: Omrežja in internet
255685 (4026) Daniel
»