» »

Wireless težave

Wireless težave

addy93 ::

Pred nekaj tedni so se začele pojavljati težave z brezžičnim internetom. Imam router Linksys-Cisco, model WRT120N. Težava je sledeča. Ko sem na stacionarnem računalniku in delam vsakdanje stvari...Mail, brskam po netu, muzika... in imam na omrežje priklopljen telefon deluje vse okay. Brez kakršnihkoli težav.

Težava nastane ko se na to omrežje priklopi moj prenosni računalnik. Takoj mi vrže net ven "povezava z omrežjem je bila prekinjena"... Brez povezave ostanejo vsi, ki so v tistem trenutku povezani z routerjem. Zanimivo je, da se to zgodi samo ko se prenosnik priklopi na omrežje. Sem naredil mini test in sem z neta na telefon povlekel 8gb veliko datoteko...brez komplikacij. Potem sem isto stvar naredil z prenosnikom in mi je omrežje vrglo ven vsaj 10x. Na domačem omrežju.

Uporabljam Network Magic za nadzor omrežja. Network magic -> Map pokaže, da prekinitev povezave nastane med stacionarnim računalnikom in routerjem. Čudi me, da včasih ko priklopim prenosnik, se tudi Network magic resetira. :-S

To "internetni mrk" traje cca. 5sec oz. dokler ne kliknem "poveži se", vendar je precej moteče. Poigral sem se z nastavitvami, v primeru da se moj signal meša z kakšnim od soseda, vendar tudi to ne pomaga. Tovarniško sem resetiral router... Brez uspeha.

Zato se obračam na vas.

Hvala...

amigo_no1 ::

prenosni računalnik

Kateri model & OS ?
Če priklopiš na kabel je enako ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

[D]emon ::

Sam sem imel podoben problem na WRT54GL zaradi collidanja IP/MAC naslovov. Se splaca preveriti se to.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: [D]emon ()

amigo_no1 je izjavil:

prenosni računalnik

Kateri model & OS ?
Če priklopiš na kabel je enako ?

Prenosnik je znamke Asus, model K53s... Na njem laufa Windows 7. Kabla nisem preizkusil... Stacionarcu pravtako zmanjka neta, tko da mislim da je z kablom isto. Sem probal tudi to da bi zamenju vhode pa ni pomagala. Danes grem kupit nov kabel... Mogoče je v tem catch. Čeprav ne zgleda poškodovan.

crniangeo ::

Verjetno si imel kloniran MAC naslov :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

crniangeo je izjavil:

Verjetno si imel kloniran MAC naslov :)

Mi lahko poveš kaj več? :-)

amigo_no1 ::

Nastavi router wifi na B, če dela preveri še na G.
Imaš nastavljen fiksen kanal oddajanja ter katero kodiranje (nastavi kanal 1 in brez zaščite) ?

Preveri, če ima kak odjemalec statičen lan ip, ki sovpada v dhcp pool (oz situacijo, da imaš v lanu podvojen mac/lan ip).
ipconfig/all

Os je x32 ali 64 ?

btw, teh K53 asusov je kot Rusov, kateri model imaš točno ?
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile...

btw2, ni jasno, ali je povezuješ na router preko kabla ali wifi ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

preveri če imaš na obeh napravah isti ip nslov, sliši se neverjetno , vendar je slučajno lahko kej ročno nastavljeno :)

NeMeTko ::

Zelo podoben problem je ne dolgo tega imel še en uporabnik, pa nismo prišli do kraja, kaj mu povzroča sitnosti.

Če je na nivoju mrežne konfiguracije vse postavljeno, kot mora biti, se kaj takega ne sme dogajati. Če se kljub temu dogaja, bi posumil, da je mogoče nekaj narobe s firmware-om na routerju ali gonilniki za brezžično omrežje na prenosniku.

Preveri, če imaš na obeh straneh nameščene aktualne verzije in jih posodobi, da tako odpraviš vsaj ta možni izvor težav.

Kaj pa če ima na obeh napravah isto ime ? recimo ime računalnika simon
pa na drugem isto simon ? :)

OmegaBlue ::

Ime tukaj nima efekta. Glede na simptome, se skoraj sliši kot, da bi prenosnik se začel oglašati ali na isti MAC adresi ali pa izvajat ARP poisoning. Oboje se zelo težko naredi ne namerno.

Po hitrem guglanju se izkaže da ima ta model kar nekaj problemov s povezljivostjo :/

Za malo lažje debuganje, lahko narediš na svojem prenosniku "ipconfig /all" in prilepiš sem, poleg tega pa še kak screenshot nastavitev routerja, vsaj del kjer so vidni MAC naslovi in nastavitve IP-jev?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

amigo_no1 je izjavil:

Nastavi router wifi na B, če dela preveri še na G.
Imaš nastavljen fiksen kanal oddajanja ter katero kodiranje (nastavi kanal 1 in brez zaščite) ?

Preveri, če ima kak odjemalec statičen lan ip, ki sovpada v dhcp pool (oz situacijo, da imaš v lanu podvojen mac/lan ip).
ipconfig/all

Os je x32 ali 64 ?

btw, teh K53 asusov je kot Rusov, kateri model imaš točno ?
http://www.asus.com/Notebooks/Versatile...

btw2, ni jasno, ali je povezuješ na router preko kabla ali wifi ?

OS je 64... Asus model: Asus notebook K53SJ, K53SV, K53SC series, 4gb RAM, Inter (R) pentium CPU B940 2.00 2.00 GHz. GT540M GPU.

Gre se za WiFi... Ne prek kabla.

Pozdravljeni.

Vem, da je tema že zastarela a težave imam še vedno in zdaj smo nekako zožili težavo. Namreč ugotovili smo, da problem nastane, ko se na omenjeni WiFi vklopi moj računalnik. Torej, long-story-short, na router je priklopljenih 7 naprav in delujejo normalno. Ko se priklopim gor jaz s svojim Asusom, po nekaj minutah vrže ven vse naprave, ki so gor prijavljene.

Očitno router ne mara mojega računalnika. Zakaj? I have no idea. Do You?

Hayabusa ::

Daj za test bootaj v ubuntu 12 live cd, vpiši geslo in preveri če "vrže ven".
V tem času se router disconecta iz neta / resetira ?
Si testiral brez zaščite wifi povezave ?
Vsi ostali pc-ji v tvojem lanu dobijo IP preko dhcp-ja ?

greencorn ::

Na lastno odgovornost:
netsh int ip reset resetlog.txt

Še prej pa naredi system restore point.

Jack

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender

Oddelek: Omrežja in internet
315340 (4021) Mikec17