» »

priklop interneta

priklop interneta

bigbada ::

Pozdravljeni

Doma imamo kabelsko TV (teleing). Zanima me če bi hotel naročiti internet od istega ponudnika, kako bi izgledal priklop? Rabiš modem ali to majstri vse poštimajo? Pa kam se potem to priklopi. V katerokoli vtičnico hočeš v hiši? Ker najraje bi imel v sobi kjer imam PC. Ali mora biti tam kjer je TV? Ker mi ni čisto jasno kako naj bi to izgledalo. Hvala za odgovor in lp

sese12 ::

Pokliči jih, pridejo k tebi in ti vse uredijo. Dobil pa boš modem za internet. Priporočam ti tudi priklop telefona, ker so zelo poceni.

PS. Bil sem na SiOL-lu 13 let. Po prehodu k Teleingu sem pozabil, kas so težave s sliko na TV in s telefonom !

NeMeTko ::

Verjetno ti bodo priklopili modem na tisto vtičnico, kjer imaš zdaj priključen TV (če ga imaš v sobi, pa na tisto?).

Če bo stal modem v dnevni sobi, boš imel na izbiro - vleči UTP kabel od modema do sobe ali kupiti wifi router in wifi adapter za računalnik. Če imate več naprav, ki bi jih povezovali na internet (še kakšen računalnik, mobilni telefoni,(pre)pametni TV,...) bo router skoraj nujno potreben, saj ti bo rešil kup vprašanj, kako stvari priklapljati in kam s kabli.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razdelitev UTP kabla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
10425378 (10340) Daniel
»

Težava s priklopom televizije v omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
114321 (3966) broken/link
»