Forum » Pomoč in nasveti » Zaklep/Odpiranje datoteke samo iz določenega računalnika
Zaklep/Odpiranje datoteke samo iz določenega računalnika
Kamran ::
Ojla,
Zanima me (zaenkrat površinsko) če kdo pozna kakšen program (freeware/otherwise) ali ima izkušnje s tem (programiranje v izbranem programskem jeziku) kako narediti, da se ti določena datoteka lahko odpre samo iz določenega računalnika.
Tema bi lahko v osnovi spadala tudi pod programiranje/programska oprema podtema, vendar ker me bolj splošno zanima jo tukaj odpiram.
Da malce bolj pojasnim 1. odstavek - recimo, da bi rad, da bi pač eno datoteko zaklenil na MAC naslov (mrežne kratice) enega računalnika (in jo potem lahko odprl samo na izbranem PC-ju). Lahko tudi ideja na podomrežje oz. IP naslov.
Je kaj takega na voljo ?
Hvala za kakšna pojasnila, napotek.
Zanima me (zaenkrat površinsko) če kdo pozna kakšen program (freeware/otherwise) ali ima izkušnje s tem (programiranje v izbranem programskem jeziku) kako narediti, da se ti določena datoteka lahko odpre samo iz določenega računalnika.
Tema bi lahko v osnovi spadala tudi pod programiranje/programska oprema podtema, vendar ker me bolj splošno zanima jo tukaj odpiram.
Da malce bolj pojasnim 1. odstavek - recimo, da bi rad, da bi pač eno datoteko zaklenil na MAC naslov (mrežne kratice) enega računalnika (in jo potem lahko odprl samo na izbranem PC-ju). Lahko tudi ideja na podomrežje oz. IP naslov.
Je kaj takega na voljo ?
Hvala za kakšna pojasnila, napotek.
Invictus ::
Lažje je če narediš na tistem računalniku uporabnika, ki ima edini pravico manipulirati z datoteko.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excelove datoteke v mrezi in vec uporabnikov hkratiOddelek: Programska oprema | 1289 (1161) | dronyx |
» | Opustitev službe, samostojna zaposlitevOddelek: Loža | 6460 (4311) | lonz |
» | Pravice in skupna raba datotek v Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5227 (4834) | SLO_Matej |
» | VMwareOddelek: Programska oprema | 2988 (2713) | Blisk |
» | kako združiti 2 datoteki 8programa)???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1440 (1196) | 5er--> |