» »

Izrael : Palestina že n-tič

Izrael : Palestina že n-tič

Temo vidijo: vsi
««
247 / 249
»»

nuclear ::

Trump je pro-israel. Lahko kako neutraln osebo refernciras? Dejansko vse neutralne entitete obsojajo debilizem Izraela. Tut dost zidov samih.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Malidelničar ::

nuclear: preprosto je takšna situacija na terenu. Indija (ki je bila mednarodno precej nevtralna) je pro-Israel, Millei, Nayib Bukele in nov trend voditeljev na Zahodu. Celo del arabskega sveta, kar smo videli pred tistim Hamasovim oktobrskim napadom, ko se je del arabskih držav zbližal z Izraelom (primarno tu mislim na ZAE).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Fritz ::

Malidelničar je izjavil:

nuclear: Izrael očitno vidi, da so OZN tukaj odpovedali. Podobno meni tudi Trump in zato je Trump tudi šel v bilateralno reševanje zadeve z Abraham Accords, ker so bili OZN diskreditirani (že zgodovinsko glede odnosa do teroristične PLO in nasploh postopanja pri teh zadevah).
Navsezadnje se je tudi v času hladne vojne takrat zadeve na BV kar je bilo konkretnega reševalo bilateralno, s posegi s strani ZDA ali pa Sovjetske zveze.

Apartheid režimu popolnoma nič ne daje pravice streljati na pripadnike OZN. Nič. Najsi to še tako opravičujete. Edini problem tukaj je, da OZN ne ukrepajo tako kot bi morale.

In gremo naprej s primeri zahodne propagande. Kdo že strelja na pripadnike OZN?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

geopolitica ::

Kaj sploh ozn dela v libanonu? Mir verjetno ne.

Legon ::

Malidelničar je izjavil:

nuclear: Izrael očitno vidi, da so OZN tukaj odpovedali. Podobno meni tudi Trump inzato je Trump tudi šel v bilateralno reševanje zadeve z Abraham Accords, ker so bili OZN diskreditirani (že zgodovinsko glede odnosa do teroristične PLO in nasploh postopanja pri teh zadevah).
Navsezadnje se je tudi v času hladne vojne takrat zadeve na BV kar je bilo konkretnega reševalo bilateralno, s posegi s strani ZDA ali pa Sovjetske zveze.

In to je opravicilo da lahko streljas na predstavnike mirovnih sil?

Sync ::

Fritz je izjavil:

Sync je izjavil:

"In Odesa, the russians attacked a container ship with ballistic missiles.
The ship had been ordered by the United Nations for delivery to Palestine and was loaded with 45 containers of sunflower oil.

russia doesn't care about anything - it just wants to destroy - even humanitarian supplies."

Drugega kot, da so to neadertalci ne morem napisat. Lep vikend vam želim podporniki ruskega brata.

:)):)):))

Kaj bo dostavljeno Palestini, če je okupirana in okupator omejuje ali prepoveduje dostavo pomoči. Je pa lepo, da priznavaš Palestino.

Nekateri imajo sicer rahlo drugačno mnenje o tem kaj so Rusi ciljali in zadeli:
Russia hit the port of Odessa overnight with an Iskander missile, targeting the cargo ship "Shui Spirit" that was transporting NATO-supplied explosive cargo from Constanta, Romania.
https://x.com/MenchOsint/status/1844238...

Se mi zdi da jedilno olje nima tako močne sekundarne eksplozije (glej video). No, še en primer uspešne propagande kot tisto...saj vsi vedo, da jih je apartheid režim bombardiral. Ne, zblojen in spropagandiziran folk na zahodu tega ne ve in bo težko vedel, če bo spremljal samo propagando, ki se prodaja kot novinarstvo. Na srečo je takšnih vse manj, glede na javnomnenjske raziskave.


Zdaj se odloči ali čisto prepovedujejo ali omejujejo??

Ker je velika razlika, da tisti kateri potrebujejo dobijo 100l olja, 1000l, 10.000l ali nič. Seveda tebi je smešno, ker nikoli nisi živel v pomanjkanju, ker nekateri so hvaležni že za sam liter olja.
Btw, v zadnjih 6 dneh ni uspešno čez ščit prišla samo ena balistična raketa v Odesi.


Sem pa ti že pred 6meseci nazaj napisal, da bi lahko hamas odložil orožje se prenehal skrivat za navadno rajo in izpustil vse talce. Ti se seveda nisi strinjal.
Koliko Palestincev je od takrat umrlo?? Kaj kažejo te tvoje raziskave??
Če, pa ti misliš, da bodo v kratkem izraelski "kolesarji" kaj naredili se motiš.

In, ker so teroristi zelo mimo vsekali Z tem darilom za Putlerjev r.d. 7 oktobra 23 in se kasnejšo manipuliranje svetovne javnostji ni tako izšlo kot so pričakovali bi lahko vsaj to naredili.

Ampak vam podpornikom verske vojne je itak vseeno, ker je vaš primarni cilj uničit cioniste, apartheidovce, Izraelce"bilokatere" oz. jih izgnat od tam, anede?

In, ker kao nas "kavč maistore" ti pa tebi podobni v drugi temi pošiljate na prvo bojno linijo v Ukrajino jaz tebi predlagam, da nekaj več narediš za Palestince in se prijaviš na bilokatero humanitarno organizacijo katera ima trenutno omejen nekoč v prihodnje pa neomejen dostop do Gaze in greš ti tja na prvo bojno linijo.

Boš dosti več naredil za Palestince kot pa to kaj zdaj delaš, da te tvoje ankete- javnomnenske raziskave podpore zrastejo za 0,0002%! Pa še jaz te bom v tem primeru podprl.


Izraelci pa ne bodo šli nikamor. Na koncu še vedno imajo rdeči knof, ki bi ga uporabili v skrajni sili!

In kaj boste zdaj naredili oz. bodo tvoje ajatole? Boj do zadnjega, Palestinca?

sbawe64 ::

7.10 se je v zgodovini zgodilo marsikaj, invazija ZDA na Afganistan
https://www.onthisday.com/day/october/7

tudi en kup se jih je rodilo, Niels Bohr npr.
https://www.onthisday.com/birthdays/oct...

Kako si povezal upor zatrtih Palestincev z rojstnim dnevom ruskega politika je zanimiva mentalna gimnastika.
2020 is new 1984
Corona World order

Sync ::

Z brics-t. T kot talibani.
https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news...
In, ker so vsi zavohali šibkost pri vodji svetovnega policaja.

Za Putlerja se pa ve, da ima rad "zgodovinske" carske ipn. datume in seveda Z tem so speljali svetovno pozornost na bližnji vzhod.
V bistvu lahko rečemo, da so mu Palestinci"hamas" takrat kupili potreben čas pri igranju 5D šaha.

fur80 ::

sbawe64 je izjavil:

Napad izraela na pripadnike ZN je direktna vojna napoved vsem državam katere dajejo sile v to organizacijo. Teror, etnično čiščenje ter napadanje mirovnih sil je klasicen pokazatelj da je izrael šolski primer teroristične države.



Hezbolah pa napada v zaveterju UN-a 20m stran od stolpa pa imajo skladišče orožja in rove, namesto, da bi se UN umaknil, so živi ščit pred Hezbolahom, sedaj pa premisli malo kaj bi ti naredil, če te napadajo iz te pozicije. Jih je Izrael že večkrat opozoril, da naj se umaknejo.

Israeli Journalist @Doron_Kadosh
(one of my favorites) visited southern Lebanon again today.

He reveals how Hezbollah operates from their rat tunnels, boasting that a huge cache of weapons was seized from within from the IDF.

Hezbollah keeps a abandoning their positions…


https://twitter.com/Osint613/status/184...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

nurmaln ::

geopolitica je izjavil:

Kaj sploh ozn dela v libanonu? Mir verjetno ne.

Kontrolira demilitarizacijo Hezbolah baje ;((
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

sbawe64 ::

Bibi lula in kaka po ZN
https://www.rtvslo.si/svet/bliznji-vzho...
Verjetno so se notri skrivali marsovci.

Najprej jih pripadniki IDF za uvod obstreljujejo s tankom in pozneje z drugim orožjem, jih po doslej znanih podatkih skupno štiri ranijo, potem pa preidejo k bistvu in namenu tega, ter zahtevajo odhod mirovnikov. Ni presenečenj. "Odvečne oči" in nadzorne kamere ZN so očitno preveč moteče. Kamere mirovnikov so se že doslej enostavno uničevale. Z ljudmi je postopek nekoliko drugačen.

miselni izziv:
Zamislimo si, kakega kravala in čustvenih izpadov največjih 'borcev za svobodo, sožitje in demokracijo' bi bili deležni po medijih, če bi to počela neka druga vojska.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sbawe64 ()

Fritz ::

Zdaj jih še bolj odkrito napadajo. Melonijeva je sicer nekaj stokala a nič konkretnega.

https://x.com/UNIFIL_/status/1845470755...

@ Sync
Se mi zdi da potrebuješ strokovno pomoč. Jokaš zaradi ladje z jedilnim oljem (dejansko je šlo za strelivo ipd.) kot da bi Ukrajinci živeli v hudem pomanjkanju osnovnih živil ob tem, da imajo odprto kopensko mejo s Poljsko, Madžarsko, Slovaško, Moldavijo in Romunijo. In to jokaš v temi o okupirani Palestini kjer v Gazi vlada lakota, ker apartheidovci not ne spustijo niti humanitarne pomoči. Res si težko bolj licemeren kot je to.

Aja, pa v Gazi in Libanonu še naprej pobijajo otroke. Vsak jebeni dan.
https://x.com/s_m_marandi/status/184546...

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Kalibri ::

Sicer spet lazeš. Rešitev je znana. Naj vrnejo talce in nehajo raketirati Izrael, pa bodo imeli mir. Pa svoje ljudi naj nehajo zatirati, bi bolniki pa jih podpirati

Telbanc ::

https://x.com/DrLoupis/status/184552296...

Da se tema mal poživi, ni še potrjeno.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

IgorCardanof ::

UNIFIL več kot očitno ni uspel naredit ničesar, da bi se dogovor iz leta 2006 držal. Na poziv Izraela, da naj se umaknejo s teritorija, se pa nočejo? Torej reševat zadeve nočejo, hočejo pa sedaj mešat meglo?

Nobenega izmed nas ni na terenu, ampak Izrael pravi, da so hezbolahove tuneli in bunkerji manj kot 100m stran od UNIFILovih baz. Lahko se gremo spet klasično igro da Izrael laže in da UNIFIL pa tega ziher ne bi dovolil.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

IgorCardanof je izjavil:

UNIFIL več kot očitno ni uspel naredit ničesar, da bi se dogovor iz leta 2006 držal. Na poziv Izraela, da naj se umaknejo s teritorija, se pa nočejo? Torej reševat zadeve nočejo, hočejo pa sedaj mešat meglo?

Nobenega izmed nas ni na terenu, ampak Izrael pravi, da so hezbolahove tuneli in bunkerji manj kot 100m stran od UNIFILovih baz. Lahko se gremo spet klasično igro da Izrael laže in da UNIFIL pa tega ziher ne bi dovolil.


Hezbolah je samo letos izstrelil več kot 31 000 raket na Izrael. In kaj sploh je tam delal UN. So kaj prijavili, so kaj preprečili. Skratka tam so samo sam sebi namen in v napoto, še celo delajo v škodo Izraelu in sedaj po večkratnih pozivih naj se umaknejo, jih imajo Izraelci poln kurac in se bodo morali spokat ali zlepa očitno ne gre, torej zgrda.

sbawe64 je izjavil:

Bibi lula in kaka po ZN
https://www.rtvslo.si/svet/bliznji-vzho...
Verjetno so se notri skrivali marsovci.

Najprej jih pripadniki IDF za uvod obstreljujejo s tankom in pozneje z drugim orožjem, jih po doslej znanih podatkih skupno štiri ranijo, potem pa preidejo k bistvu in namenu tega, ter zahtevajo odhod mirovnikov. Ni presenečenj. "Odvečne oči" in nadzorne kamere ZN so očitno preveč moteče. Kamere mirovnikov so se že doslej enostavno uničevale. Z ljudmi je postopek nekoliko drugačen.

miselni izziv:
Zamislimo si, kakega kravala in čustvenih izpadov največjih 'borcev za svobodo, sožitje in demokracijo' bi bili deležni po medijih, če bi to počela neka druga vojska.


UN pobegne že veliko prej, ko se kaj zaostri, tako stati upajo samo Izraelu, da jih prosi naj se umaknejo. V kaki Afriki bi jih poradirali, sploh ne bi kdo kaj vprašal, to bi bilo tako na hitro, da ne bi opazil ti niti novice na kakem ARD-fu ob 22:15 za 15s. na RTV Katja kaj takega sploh ne bi omenila, ker to sploh ne pride do možganov.
Se spomniš ko so na naše streljali morovne enote nekje 2 leti nazaj, ko so padli v zasedo. 20s novica na RTV ob 22:00. Si kaj jokal? Nisi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

nurmaln ::

fur80 je izjavil:

Hezbolah je samo letos izstrelil več kot 31 000 raket na Izrael.

31000 zveni pa kar veliko. Kak link? Ne dvomim da gre v tisoče, ampak 31000?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

fur80 ::

nurmaln je izjavil:

fur80 je izjavil:

Hezbolah je samo letos izstrelil več kot 31 000 raket na Izrael.

31000 zveni pa kar veliko. Kak link? Ne dvomim da gre v tisoče, ampak 31000?


Sem prebral nekje pa ne najdem več. Lahko pa za primerjavo izračunaš iz tega ven. Samo oktobra teh 13 dni pa -5 ker je bil članek pred petimi dnevi, je 8 dni je bilo izstreljenih več kot 3000 raket.

An Israeli military spokesperson said over 3,000 rockets had been fired into Israel from Lebanon so far in October, but interceptions by air defences had prevented many casualties and significant damage.

https://www.reuters.com/world/middle-ea...

koyotee ::

https://www.rtvslo.si/svet/bliznji-vzho...

Adijo še zadnja šansa za kakršnokoli diplomacijo.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Fritz ::

Kalibri je izjavil:

Sicer spet lazeš. Rešitev je znana. Naj vrnejo talce in nehajo raketirati Izrael, pa bodo imeli mir. Pa svoje ljudi naj nehajo zatirati, bi bolniki pa jih podpirati

Jebe se apartheid režimu za talce, saj je popolnoma jasno kaj hočejo - etnično očistiti ali pobiti Palestince in zasesti ozemlje.

And there it is. They're finally admitting it. This is all this has ever been about. Not hostages. Not ending Hamas. Not self defense. Not mass rapes. Not beheaded babies or babies placed in ovens. This has always been about taking land from the indigenous people of Palestine.
Haaretz: Israeli Government Done With Ceasefire Talks, Seeks Annexation of Gaza
Israeli military is carrying out part of an ethnic cleansing plan in north Gaza, which could pave the way for Jewish settlements
https://news.antiwar.com/2024/10/13/haa...


Po tem, ko je Hezbollah izvedel uspešen napad na oporišče Golani brigade so se apartheidovci, kot običajno, znesli nad civilisti. Tokrat v Gazi, lahko bi v Tyru, Bejrutu, Damasku ali kje drugje..

A man, woman and a little girl captured burning alive after Israel bombed tents sheltering displaced civilians in the courtyard of Al-Aqsa martyrs hospital in Deir Al-Balah, Central Gaza.

1944 Auschwitz
2024 Gaza

The difference ?
- in Gaza they are burned ALIVE
- the Zionists brag about it.
- we cannot say we didn't know
- we can see it LIVE

https://x.com/SuppressedNws/status/1845...



fur80 je izjavil:

nurmaln je izjavil:

fur80 je izjavil:

Hezbolah je samo letos izstrelil več kot 31 000 raket na Izrael.

31000 zveni pa kar veliko. Kak link? Ne dvomim da gre v tisoče, ampak 31000?


Sem prebral nekje pa ne najdem več. Lahko pa za primerjavo izračunaš iz tega ven. Samo oktobra teh 13 dni pa -5 ker je bil članek pred petimi dnevi, je 8 dni je bilo izstreljenih več kot 3000 raket.

An Israeli military spokesperson said over 3,000 rockets had been fired into Israel from Lebanon so far in October, but interceptions by air defences had prevented many casualties and significant damage.

https://www.reuters.com/world/middle-ea...



https://x.com/AJEnglish/status/18455557...

Komentar ni potreben.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fritz ()

Fritz ::

IgorCardanof je izjavil:

UNIFIL več kot očitno ni uspel naredit ničesar, da bi se dogovor iz leta 2006 držal. Na poziv Izraela, da naj se umaknejo s teritorija, se pa nočejo? Torej reševat zadeve nočejo, hočejo pa sedaj mešat meglo?

Nobenega izmed nas ni na terenu, ampak Izrael pravi, da so hezbolahove tuneli in bunkerji manj kot 100m stran od UNIFILovih baz. Lahko se gremo spet klasično igro da Izrael laže in da UNIFIL pa tega ziher ne bi dovolil.

Probleme in vprašanja naslovi na VS OZN. Misija OZN je namreč tam na podlagi resolucije VS OZN. Mednarodno pravo pa to, anede.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

TESKAn ::

Te resolucije, 1701?

and the disarmament of armed groups including Hezbollah, with no armed forces other than UNIFIL and Lebanese military south of the Litani River,

To se je izvedlo, al je 18 let premalo?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

redtech ::

nurmaln je izjavil:

fur80 je izjavil:

Hezbolah je samo letos izstrelil več kot 31 000 raket na Izrael.

31000 zveni pa kar veliko. Kak link? Ne dvomim da gre v tisoče, ampak 31000?


Potem verjetno tudi lažejo o žrtvah (Gaza), če je vir isti. Mediji ne raziskujejo več - oglašujejo.

Fritz ::

TESKAn je izjavil:

Te resolucije, 1701?

and the disarmament of armed groups including Hezbollah, with no armed forces other than UNIFIL and Lebanese military south of the Litani River,

To se je izvedlo, al je 18 let premalo?

Ne vem. A je 57 let premalo?

https://www.un.org/webcast/pdfs/SRES233...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Malidelničar ::

Fritz je izjavil:

IgorCardanof je izjavil:

UNIFIL več kot očitno ni uspel naredit ničesar, da bi se dogovor iz leta 2006 držal. Na poziv Izraela, da naj se umaknejo s teritorija, se pa nočejo? Torej reševat zadeve nočejo, hočejo pa sedaj mešat meglo?

Nobenega izmed nas ni na terenu, ampak Izrael pravi, da so hezbolahove tuneli in bunkerji manj kot 100m stran od UNIFILovih baz. Lahko se gremo spet klasično igro da Izrael laže in da UNIFIL pa tega ziher ne bi dovolil.

Probleme in vprašanja naslovi na VS OZN. Misija OZN je namreč tam na podlagi resolucije VS OZN. Mednarodno pravo pa to, anede.


UNIFIL ga je polomil na celi črti in ob tem tudi očrnil modre čelane in OZN-ov peacekeeping. Zato verjetno Trump načrtuje rešitev na BV-ju mimo OZN-a.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

TESKAn ::

Fritz je izjavil:

TESKAn je izjavil:

Te resolucije, 1701?

and the disarmament of armed groups including Hezbollah, with no armed forces other than UNIFIL and Lebanese military south of the Litani River,

To se je izvedlo, al je 18 let premalo?

Ne vem. A je 57 let premalo?

https://www.un.org/webcast/pdfs/SRES233...

A smo spet pri whataboutismu? 'Če lahko 'zahod', zakaj ne smejo diktatorji?'?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

MadMen ::

UNIFIL in UNRWA sta ena slaba šala, naprimer zaposleni na UNRWA je bil vodnja HAMASa v Libanonu(Fateh Sherif Abu el-Amin).

Malidelničar ::

MadMen je izjavil:

UNIFIL in UNRWA sta ena slaba šala, naprimer zaposleni na UNRWA je bil vodnja HAMASa v Libanonu(Fateh Sherif Abu el-Amin).

Saj to jaz govorim. To so resne zadeve in del mednarodne skupnosti, nekateri akterji so mislili, da se lahko zajebavajo iz teh zadev - torej, da je mednarodno pravo krinka. To pa je višek! Zdaj se je pa Izrael odločil potegniti potezo in vse kaže, da se je odločil zadeve odločno presekati tudi Donald Trump.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Fritz ::

TESKAn je izjavil:

Fritz je izjavil:

TESKAn je izjavil:

Te resolucije, 1701?

and the disarmament of armed groups including Hezbollah, with no armed forces other than UNIFIL and Lebanese military south of the Litani River,

To se je izvedlo, al je 18 let premalo?

Ne vem. A je 57 let premalo?

https://www.un.org/webcast/pdfs/SRES233...

A smo spet pri whataboutismu? 'Če lahko 'zahod', zakaj ne smejo diktatorji?'?

Heh, a sedaj je whataboutism, da UN apartheid režimu 57 let ne uspeva preprečiti etničnega čiščenja Palestincev in gradnje ilegalnih naselbin ampak bi pa moral takoj razorožiti Hezbollah.

Za tiste ki ne vedo, se temu reče dati zadeve v ustrezen zgodovinski in mednarodnopravni kontekst. Vprašanja geopolitike pa tako ali tako ne moremo gledati mimo konteksta mednarodnega prava in obnašanja vseh akterjev. Če sam napadaš druge države v nasprotju z mednarodnim pravom potem nimaš pravice drugim očitati enako. Aja, ZDA in njeni trabanti lahko, anede 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Utk ::

Očitno je genocida v Palestini konec, ker RTV več ne uporablja te besede. Vsaj kolk sem opazil, sicer njihove novice o tem večinoma itak preskočim.

Kalibri ::

Fritzko razume mednarodno pravo enosmerno. Njegovi lahko kar hočejo, oni, ki jih ne mara, pa ne smejo.

Od navijača Hezbolaha in Hamasa poslušati o mednarodnem pravu je smešno

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kalibri ()

Legon ::

Edina bolj smešna stvar je, ko o mednarodnem pravu sanjajo cionisti in njihovi fanatični zagovorniki.

Utk ::

Med katere spadam jaz, ki ne bi naših ciganov zamenjal niti za Palestince niti za Izraelce?

mojsterleo ::

Otroci Gaze prispeli v Slovenijo na rehabilitacijo.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/o...

A se mi samo zdi, da so še mal Hamasovega zaslužnega kadra vmes uturili? Jaki otroci invalidi. 8-O

Zgodovina sprememb…

Chalky ::

Čudno da o teh stvareh na naših portalih sploh ni možno nič prebrati. Gre za območje ki ga je po resoluciji UN označil kot območje kjer se Hezbollah ne sme nahajati. Kot je zdaj razvidno so pa kopičili na jugu Libanona dovolj orožja da bi lahko pobili ogromno število Izraelcev na Severu.


https://x.com/IDF/status/18458590296394...
https://x.com/TreyYingst/status/1845831...

Hezbollah orožje nekaj metrov stran od UNIFIL.
https://x.com/IDF/status/18458142631153...

Tole 4 dni nazaj:

https://x.com/IDF/status/18444106393197...

Podobno se je dogajalo v Gazi in UNRWA kjer so zdaj tudi priznali da so bili v organizaciji tudi člani Hamasa. Lepo bi bilo da bi kdaj mediji zapisali celotno zgodbo in ne samo eno stran.

kunigunda ::

nurmaln je izjavil:

nuclear je izjavil:

Izrael je po izvrsitvi invazije leta 1982, okupiral juzni del libanona. A Ti je tesko dojet Zakaj hezbolah obstaja?

Hezbolah je bil baje ustanovljen zato da bi Izrael izrinili iz Libanona.
Ko se je Izrael potegnil ven iz Libanona si je pa Hezbolah rekel "Cilj dosežen, dajmo se razpustiti" in nikogar več niso napadali. Sej je bilo tako ane?

Ne, ko so Izraelci sli ven, se je Sirija hotela polastiti Libanona in je zopet hezbolahu uspelo jih spodit.

nuclear ::

Chalky je izjavil:

Čudno da o teh stvareh na naših portalih sploh ni možno nič prebrati. Gre za območje ki ga je po resoluciji UN označil kot območje kjer se Hezbollah ne sme nahajati. Kot je zdaj razvidno so pa kopičili na jugu Libanona dovolj orožja da bi lahko pobili ogromno število Izraelcev na Severu.


https://x.com/IDF/status/18458590296394...
https://x.com/TreyYingst/status/1845831...

Hezbollah orožje nekaj metrov stran od UNIFIL.
https://x.com/IDF/status/18458142631153...

Tole 4 dni nazaj:

https://x.com/IDF/status/18444106393197...

Podobno se je dogajalo v Gazi in UNRWA kjer so zdaj tudi priznali da so bili v organizaciji tudi člani Hamasa. Lepo bi bilo da bi kdaj mediji zapisali celotno zgodbo in ne samo eno stran.


Lol IDF tweet. Ta IDF morilec otrok je meme na netu drgac. (https://knowyourmeme.com/memes/there-is...

Anyways, free palestine from zionism
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nuclear ()

IgorCardanof ::

Torej ti pravis, da juzno od Litani reke ni Hezbolaha?

Ali kaj je tvoj point? Misija je bila, da se resi regije vseh militantov in da je tam samo libanonska vojska.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Fritz ::

Chalky je izjavil:

Čudno da o teh stvareh na naših portalih sploh ni možno nič prebrati. Gre za območje ki ga je po resoluciji UN označil kot območje kjer se Hezbollah ne sme nahajati. Kot je zdaj razvidno so pa kopičili na jugu Libanona dovolj orožja da bi lahko pobili ogromno število Izraelcev na Severu.

Ogromno število? Ogromno število na lestvici od 1 do 10 ali ogromno število v primerjavi s pobitimi Palestinci.

Vsaka obtožba cionistov je priznavanje lastne svinjarije.


https://x.com/lisogorrr/status/18399213...

https://x.com/AJEnglish/status/18455557...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Fritz ::

Ko se je zjutraj tole pojavilo na spletu, sem bil prepričan, da gre za ponaredek. Saj ne morejo biti tako usekani.

Pa ni.

"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Malidelničar ::

Zanimiv članek, ki pokaže zakaj se mora iz vidika Izraela situacija na terenu nujno spremeniti ker trenutna ni viable:

Jerusalem's Long War
Western politicians do not want the status quo to change. Yet the pre-war conditions in the region are not viable for Israel.
https://europeanconservative.com/articl...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

fikus_ ::

Tukaj je ena primerjava kaj piše v Tori in v Koranu, koliko poziva k nasilju ena in druga knjiga:
https://x.com/omar_dddg/status/18466442...

Zavedati se moramo, da sta ti dve "knjigi" nastali v drugih časih, ko je marsikaj bilo sprejemljivo, kar sedaj naj ne bi bilo več.
Tako da na koncu smo samo posamezniki odgovorni za svoja dejanja in ali so prilagojena današnjemu času.

Manjka primerjava še z Biblijo.

PS ostala verovanja nam niso tako blizu, tako da primerjava teh treh knjig bi bila dovolj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

IgorCardanof ::

Ja. Če pa malo pogledamo podatke in dejansko dogajanje po svetu, je pa jasno katera knjiga je bolj brutalna in katera več škode povzroči. Šokantno je, da še najbolj zmerni muslinami želijo šeriatsko pravo v Evropi denimo.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

fikus_ ::

Igor, nekdo se je potrudil in naredil primerjavo, ti pa v 5-6 minutah ugotoviš drugače in kar nekaj pišeš. Pa ti si genijalc!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

IgorCardanof ::

Ne spomnnim se, kdaj sem nazadnje bral, da se je jud razstreil na podzemni ali pobil 150+ obiskovalcev koncerta. Prav tako še nisem videl videov, kjer se judje masovno zbirajo v evropskih mestih in zahtevajo (šeriatsko pravo - karkoli je njihov ekvivalent, če je, najbrž ni, ker niso skrajnezi)
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

fikus_ ::

Obračaš, kakor tvoji agendi ustreza!
Res je, da se muslimani razdeljujejo po celem svetu, med njimi tudi ekstremisti, medtem ko se judovski ekstremisti selijo v IL in tam okrog delajo razdejanje.
Sedaj pa preveri, koliko žrtev kdo povzroča!
V EU se dogajajo napadi priseljencev z noži, posilstva,... . Če bi bila EU politika/sodstvo dosledna, jim ne bi opravičevali njihovo kulturno različnost, ampak bi upoštevali (ne)integriranost v okolje. Če se ne integrira, potem ni primeren za EU okolje.
Samo toliko o tem, če sva že zajadrala izven IL-Palestina teme.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

HitroDihanje ::

fikus_ je izjavil:

Tukaj je ena primerjava kaj piše v Tori in v Koranu, koliko poziva k nasilju ena in druga knjiga:
https://x.com/omar_dddg/status/18466442...

Zanimivo, da v praksi islam izvaja nasilje kjerkoli je možno, torej v samih državah v kateri je islam del državne ureditve in tudi na zahodu s tem ko tu in tam kakšno glavo odrežejo, vržejo v zrak par 10 ljudi, se z letali in se tovornjaki zaletavajo v ljudi in stavbe, pokol z mačetami, itd...
Judje zelo dobro razumejo kontekst amalekov iz Tore in pridno tepejo amaleke, muslimani tudi zelo dobro razumejo sporočilo džihada in ga izvajajo če je le prilika, neglede na to kje se nahajajo. Velika razlika je, da judje tepejo amaleke na zelo omejenem območju medtem, ko muslimani izvajajo džihad kjerkoli se le da...

fikus_ ::

Še en, ki obrača pozornost drugam, ker mu primerjava ni všeč!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

HitroDihanje ::

fikus_ je izjavil:

Še en, ki obrača pozornost drugam, ker mu primerjava ni všeč!

Meni je primerjava še kar všeč...

Malidelničar ::

Pozorno preberite še enkrat članek, ki sem ga pripopal prejle gor, lepo pojasni za kakšne konkretne cilje gre in kako se bo zadeva na terenu rešila.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
««
247 / 249
»»