» »

Izrael : Palestina že n-tič

Izrael : Palestina že n-tič

Temo vidijo: vsi
««
136 / 238
»»

Lonsarg ::

Se vedno smo v obdobju proxy vojn in ne svetovnih, razlog pa je da za svetovno vojno rabijo vecje velesile se med sabo sfajtat.

Ampak nekako je razmerje vojaskih moci trenutno tako, da ni nekega proti-pola zahodu ki bi vojasko imel kaj vec kot 10% moci zahoda (ce recimo zdruzimo Iran in male arabske drzave in Kitajsko in Rusijo).

Ampak tudi ko Kitajska zraste in se ta % zvisa je bolj verjetna hladna vojna kot kaka konkretna oziroma povecanje proxy vojn. Pac velesile so ratala mal bolj pametne in se ne grejo vec direktno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

fikus_ ::

Utk je izjavil:

Vaslov, al kaj že je, se niti ne trudi več skrivat svojih laži.

Vsak dan ubitih več kot 400 otrok

V Gazi, ki jo več tednov oblegajo in obstreljujejo izraelske sile, je vsak dan ubitih ali ranjenih več kot 400 otrok, je opozoril sklad ZN-a za otroke Unicef.


Ali veš, da je v Gazi okrog polovica prebivalcev mlajsih od 18 let, torej so to otroci.
Ne bom pa komentiral številk, so prirejene v interesu pripovedovalca.

.

PacificBlue je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Mnogi pravijo, pisejo, da Mosad ni imel pojma , da se pripravlja eroristicni napad hamasa, ti pa piseš, da so namensko žrtvovali 1300 svojih drzavljanov.
Čigavega, izraelskega ozemlja?


Mislis, da ni verjetno, da bi Mosad sponzoriral Hamas preko kakih drugih kanalov? Recimo, da potem Hamas napade Izrael in lahko Izrael zaradi tega potem nekako upravicuje unicenje Gaze in Palestincev. Divja teorija..sam Netanyahu mi ni ravno dihtih.


Sedaj se pa gremo ze teorije zarote, samo da bi imel prav.

.


dronyx je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Lahko hvalite drzavo Izrael, ampak Mosad je 7. Oktobra totalno zamocil, sedaj pa pravijo, da so z rusenjem posameznih stavb ubijali tocno te in te Hamasovce. Ali verjamete v te pravljice?

Kakor sem jaz bral so imeli par ur pred napadom krizni sestanek, samo niso vedeli, da se pripravlja tako velik napad. Drugače pa kakšnega hamasovca tudi geolocirajo ko uporablja mobilni telefon, nakar to lokacijo bombardirajo.


Spet zgodbica za potrditev kako kar naenkrat Mosad ve za hamasovce, kje se nahajajo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

Malidelničar ::

Lonsarg je izjavil:

Se vedno smo v obdobju proxy vojn in ne svetovnih, razlog pa je da za svetovno vojno rabijo vecje velesile se med sabo sfajtat.

Ampak nekako je razmerje vojaskih moci trenutno tako, da ni nekega proti-pola zahodu ki bi vojasko imel kaj vec kot 10% moci zahoda (ce recimo zdruzimo Iran in male arabske drzave in Kitajsko in Rusijo).

Ampak tudi ko Kitajska zraste in se ta % zvisa je bolj verjetna hladna vojna kot kaka konkretna oziroma povecanje proxy vojn. Pac velesile so ratala mal bolj pametne in se ne grejo vec direktno.


Wow imaš dober point, na to nisem pomislil (čeprav o WWIII veliko razmišljam - bitke, taktika, potek vojne, zavezništva, št. žrtev, posledice WWIII itd.)!

Faktor vojaške rasti Kitajske je pomemben in ga ni za podcenjevati - Kitajci so BISTVENO MOČNEJŠI od Rusov - drugi člani prihodnjih sil osi so tu verjetno res vojaško šibki.

Iz tega vidika je rusko-ukrajinska vojna pokazala ogromno beri: kako smo PRECENJEVALI rusko vojaško tehniko (kje so Armate, WTF?!?!?!).

Arabski svet (kar gledamo v konfliktu z Izraelom) je demografsko izjemno močan (za kakšne human-wave napade) ampak povsem vojaško-politično nesposoben. Pa vprašanje ali se bo lahko dolgoročno povezal, glede na nasprotja šiiti - suniti?

Vidim pa tu kamp prihodnjih sil osi Kitajska - Rusija - Severna Koreja - Iran - Sirija - Milice (Hezbolah, Al Kaida) - Nikaragva - Venezuela.

Nekaj zanimivosti glede pozicioniranja sil v prihodnjem globalnem konfliktu:

1. Št. nenaravnih zavezništev zaradi preživetvenih interesov: formalno komunistični Vietnam je tu prvi case. Zakopali so bojno sekiro z ZDA in so sedaj formalno 'bestiči' in v primeru napetosti v južnokitajskem morju bi jih Američani jasno vojaško podprli, plus vietnamska partija je jasno nakazala, da ne podpira politike kitajske partije.
2. Usodna menjava taborov: prvi case - Indija. Ok imajo določene težave, ala hindujski nacionalizem, ampak so demokracija, imajo gospodarstvo ki se vsaj trudi biti formalno tržno, imajo dobre stike z ZDA. Tu pričakujem vstop Indijcev v G8 recimo in jasno opredelitev za zavezništvo z ZDA in EU (v zameno se jim bomo morali še kaj opravičiti za nazaj, pa res pokazati, da jih spoštujemo da so enakovreden partner itd.)
3. Prosti strelci, za katere se je dokazalo, da se ne morejo pozicionirati zaradi notranjepolitične stabilnosti: prvi case - Brazilija. Lula jih je seveda tlačil v BRICs-e kot neke leve Neuvrščene, ampak smo videli konservativnega Bolsonara, ki je potegnil s Trumpom.
4. Nejasen regijski politični trend na določenem kontinentu: primerjava Arabski (muslimanski) svet vs. Lat. Amerika. Ok vemo da bodo vse države od Mavretanije do Pakistana vedno kontra Zahod, ne glede na to kaj se zgodi. Celoten blok. Ampak imaš pa države Lat. Amerike, ki so kulturno del Zahoda, ampak so dolgo časa lezle v levo in bile nek spoiler v enotnosti/moči Zahoda. Imeli smo desne vlade (Čile) in predsednike (Bolsonaro) zdaj pa se je organizirala močna politična kontraeakcija (forum Madrid - Foro Madrid), katere cilj je vse države Južne amerike vrniti v desno/konservativno sfero in jih povezati v ZDA (recimo Javier Millei v Argentini itd.).
5. Destabilizacijske sile znotraj posameznega tabora: Tu govorimo o akterjih v državah enega tabora, ki v resnici delujejo za nasprotni tabor. Tu je Zahod na slabšem. Ima ogromen del politične levice, ki je pripravljena politično (pazite: in vojaško? Brigatte rosse style?? podpreti nasprotni tabor (trenutno Hamas, enkrat Kim jong Una itd.) s ciljem da sami v kaosu pridejo na oblast. Nasprotni tabor ima pro-Zahodne celice ampak v nobeni od core-držav niso niti približno enako močne (mogoče pogojno Venezuela).
6. Last-but-not-least: kako si bomo po šahovsko razdelili eno glavnih prihodnjih bojišč - Afriko: V Afriki se bije glavni boj za okrepitev prihodnjih taborov. In ne slepimo se - Zahod je v slabi situaciji, Kitajska in Rusija pridobivata. Ne bi mogel reči, da bi celoten afriški blok prestopil v anti-Zahodni tabor (niti to ne bi imelo vojaškega vpliva IMHO), ampak to bo hud problem. sploh ker lahko delajo določene konflikte nestablinosti - imaš serijo vojaških udarov, Niger, Burkina Faso, potem stalno nestabilna Somalija, pa potem nora Eritreja, pa potem kaotični Kongo, pa disfunkcionalna Južnoafriška republika itd. Mislim, da ima Zahod šanso, da bi si na afriškem kontinentu dobil določeno število manjših političnih 'beachheadov' preko katerih bi potem izvajal operacije. Prvi je največja afriška država Nigerija, ki zaradi internih islamističnih trenj potrebuje Zahod za ohranitev enotnosti in političnega vpliva. Pa so kar demokratični. Potem tam ob Gvinejskem zalivu nekaj kar demokratičnih držav, ala Togo, Gana, Slonokoščena Obala, Liberija, celo Senegal. Veliko šanso imamo pa na jugu. Ob demokratično zavidljivo stabilnih Namibiji in Botsvani (ter višje Keniji), špekuliram, da bi ob političnem zasuku v desno na dolgi rok lahko Zahod v svoj tabor dobil JAR.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Chalky ::

Rambutan je izjavil:

Jutri poteče ultimat Hezbolaha, ki ga je naslovil na ZDA. Premirja najverjetneje ne bo, bo to uvod v WW3?

https://tass.com/world/1700787

Hezbollah to mobilize fighters for war against Israel unless there is ceasefire in Gaza
The report notes that the Hezbollah leader Sheikh Hassan Nasrallah agreed the ultimatum with Brigadier General Esmail Qaani, head of the Iranian Revolutionary Guards' Quds Force, who arrived in Beirut on Tuesday

BEIRUT, November 2. /TASS/. Leader of the Shia party Hezbollah Sheikh Hassan Nasrallah has through mediators given an ultimatum to the US, demanding an end to Israel’s military operation in Gaza by November 3, Kuwait’s Al-Jarida newspaper reports, citing Iranian diplomatic sources.

According to the sources, if the US fails to meet this demand, in his Friday televised address, Sheikh Nasrullah will announce "a general mobilization of Shia units for war with Israel and will launch military operations against Israel from all directions."

Al-Jarida notes that the Hezbollah leader agreed the ultimatum with Brigadier General Esmail Qaani, head of the Iranian Revolutionary Guards' Quds Force, who arrived in the Lebanese capital of Beirut on Tuesday.

According to the newspaper’s sources, General Qaani stated earlier at a meeting of Iran’s Supreme National Security Council that Tehran’s regional allies might lose popular support if they failed "to join the fight to support the Palestinian people."


Iranu teče voda v grlo saj se dobro zaveda da če Izrael porazi in uniči Hamas da jim potem ostane samo še Hezbollah predno pridejo do Irana.

Največji problem Irana je da bi v morebitnem porazu Hamasa in priključitev Gaze potem Izrael lahko vse svoje enote usmerim na drugo stran saj zdaj Gaze nebi bilo več in Iran nebi mogel drezati v Izrael iz tiste strani. Tega se Iran boji.

Problem Hezbollah je da so čakali predolgo saj so Američani v zadnjih 3 tednih uspeli v BV poslati ogromno orožja. V Mediterantskem morju je skoraj 50 vojaških ladij. 2 udarni skupini, 11 rušilcev, 10 corvetov, verjetno še nekaj podmornic ter vsaj 1 LHD. B-1 bombniki so včeraj prispeli v Turčijo. 5 bombnikov je tudi v UK-ju, poleg tega so na bližnji vzhod poslali vsaj 1 squadron f-16 in se en kup f-10 ter 11 patriot sistemov in 1 thaad sistem. To je tisto kar so povedali. 3 dni nazaj so na Twitterju objavili kako so ameriška vojaška transportna letala samo v 24 urah opravila 60 dostav (bog ve česa).

ZDA po mojem spremljajo vse skupaj in če bodo zaznali premike Hezbollah bodo imo uporabili “first strike” opcijo in uničili 90% vseh zmogljivosti še predno pride do napada. Dvomim da bodo Američani čakali v primeru napovedi vojne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

Malidelničar ::

Chalky: pa ne misliš, da so Američani omejeni s številom carrier striking groups?

Opomba: v mojem prejšnjem razmišljanju sem naredil katastrofalno napako in med wild-playerji nisem omenil enega najbolj očitnih - Turčije.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Chalky ::

Malidelničar je izjavil:

Chalky: pa ne misliš, da so Američani omejeni s številom carrier striking groups?

Opomba: v mojem prejšnjem razmišljanju sem naredil katastrofalno napako in med wild-playerji nisem omenil enega najbolj očitnih - Turčije.


Kakor vem imajo Američani 11 udarnih skupin. Za Hezbollah ne potrebujejo več. Ne pozabi na letalske baze v zalivskih državah. To so baze velikosti Ljubljane in tam imajo ZDA ogromno bojnih letal. Iran bi moral napasti SA, UAE, Katar, Kuweit ter Jordanijo istočasno kajti dvomim da bi Iran samo gledal ko bi letala letela iz omenjenih baz. Ne pozabi tudi tisti otok v Indijskem oceanu kjer imajo Američani bombnike gor ki lahko zlahka dosežejo Iran.

Hezbollah je preveč napihnjena zadeva. Jih ne podcenjujem vendar gre vendarle za amaterje na pram prave vojske. Imajo rakete vendar kaj potem ko jih enkrat izstrelijo? To bi bil konec Hezbollah ter Libanona. Izrael bi že preživel Hezbollah pa ne. Dokler bo lahko Izrael iz neba tolkel infrastrukturo bo imel ogromno prednost. Ena JDAM raketa stane $14k naredi pa ogromno škodo saj vidiš da v Gazi zravna celotno sosesko. Teh bomb lahko Izrael proizvede bistveno več kot ima Hezbollah vojakov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Chalky ()

Matheus ::

Popolnoma nor moraš biti, da napoveš vojno ZDA.

Verski blazneži so nori. Očitno si želijo tam v puščavi doživeti nov pojem puščave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matheus ()

fur80 ::

Rambutan je izjavil:

Jutri poteče ultimat Hezbolaha, ki ga je naslovil na ZDA. Premirja najverjetneje ne bo, bo to uvod v WW3?

https://tass.com/world/1700787

Hezbollah to mobilize fighters for war against Israel unless there is ceasefire in Gaza
The report notes that the Hezbollah leader Sheikh Hassan Nasrallah agreed the ultimatum with Brigadier General Esmail Qaani, head of the Iranian Revolutionary Guards' Quds Force, who arrived in Beirut on Tuesday

BEIRUT, November 2. /TASS/. Leader of the Shia party Hezbollah Sheikh Hassan Nasrallah has through mediators given an ultimatum to the US, demanding an end to Israel’s military operation in Gaza by November 3, Kuwait’s Al-Jarida newspaper reports, citing Iranian diplomatic sources.

According to the sources, if the US fails to meet this demand, in his Friday televised address, Sheikh Nasrullah will announce "a general mobilization of Shia units for war with Israel and will launch military operations against Israel from all directions."

Al-Jarida notes that the Hezbollah leader agreed the ultimatum with Brigadier General Esmail Qaani, head of the Iranian Revolutionary Guards' Quds Force, who arrived in the Lebanese capital of Beirut on Tuesday.

According to the newspaper’s sources, General Qaani stated earlier at a meeting of Iran’s Supreme National Security Council that Tehran’s regional allies might lose popular support if they failed "to join the fight to support the Palestinian people."


Ultimat Hezbolaha? Kaj se to zajebavas ti, ali je skrita kamera? Komu to,Izraelu, USA? Potem boš spet jokal tu ko bodo otroci živi zid.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

fur80 ::

Chalky je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Chalky: pa ne misliš, da so Američani omejeni s številom carrier striking groups?

Opomba: v mojem prejšnjem razmišljanju sem naredil katastrofalno napako in med wild-playerji nisem omenil enega najbolj očitnih - Turčije.


Kakor vem imajo Američani 11 udarnih skupin. Za Hezbollah ne potrebujejo več. Ne pozabi na letalske baze v zalivskih državah. To so baze velikosti Ljubljane in tam imajo ZDA ogromno bojnih letal. Iran bi moral napasti SA, UAE, Katar, Kuweit ter Jordanijo istočasno kajti dvomim da bi Iran samo gledal ko bi letala letela iz omenjenih baz. Ne pozabi tudi tisti otok v Indijskem oceanu kjer imajo Američani bombnike gor ki lahko zlahka dosežejo Iran.

Hezbollah je preveč napihnjena zadeva. Jih ne podcenjujem vendar gre vendarle za amaterje na pram prave vojske. Imajo rakete vendar kaj potem ko jih enkrat izstrelijo? To bi bil konec Hezbollah ter Libanona. Izrael bi že preživel Hezbollah pa ne. Dokler bo lahko Izrael iz neba tolkel infrastrukturo bo imel ogromno prednost. Ena JDAM raketa stane $14k naredi pa ogromno škodo saj vidiš da v Gazi zravna celotno sosesko. Teh bomb lahko Izrael proizvede bistveno več kot ima Hezbollah vojakov.


Pa Libanon bodo poravnali vun, če bo treba, Talibane so lovili v rovih na več 1000m, tu je vse ravno. Tu se pa ne bo sparalo, pa ma Hezbollah 100x manj ko Rus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

Matheus ::

Žrtve bodo pa večinoma nedolžni Libanonci, ki imajo ugrabljeni državo s strani Hezbollaha.

Utk ::

Ali veš, da je v Gazi okrog polovica prebivalcev mlajsih od 18 let, torej so to otroci.
Ne bom pa komentiral številk, so prirejene v interesu pripovedovalca.

Vidiš, ti si ciljna publika za njegove laži. Sploh nisi opazil, da v naslovu trdi, da je 400 ubitih, spodaj pa 400 ubitih ALI ranjenih. Večina ljudi iz članka potegne 400 ubitih, pika.

dronyx ::

Libanon je ekonomsko propadla država. Letna inflacija je čez 200%. Potem bi se šli pa še vojskovat z Izraelom!? Tem ljudem res ni pomoči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

sparklyslo ::

dronyx je izjavil:

Libanon je ekonomsko propadla država. Letna inflacija je čez 200%. Potem bi se šli pa še vojskovat z Izraelom!? Tem ljudem res ni pomoči.


Sej Libanonci ne bi radi šli v vojno. Hezbolah je s pomočjo Irana popolnoma ugrabil Libanon. Libanon bi bil brez iranskih islamistov povsem druga drzava.

Kapitan Jack ::

Spet mrtvi civilisti...

Invictus ::

sparklyslo je izjavil:

dronyx je izjavil:

Libanon je ekonomsko propadla država. Letna inflacija je čez 200%. Potem bi se šli pa še vojskovat z Izraelom!? Tem ljudem res ni pomoči.


Sej Libanonci ne bi radi šli v vojno. Hezbolah je s pomočjo Irana popolnoma ugrabil Libanon. Libanon bi bil brez iranskih islamistov povsem druga drzava.

Libanon je bil včasih Pariz Bližnjega Vzhoda.

Tako, da lahko vidite, kako sranje je tam naredil Izrael...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

fikus_ ::

Matheus je izjavil:

Žrtve bodo pa večinoma nedolžni Libanonci, ki imajo ugrabljeni državo s strani Hezbollaha.


V Libanonu so večina prebivalstva Arabci pregnani iz ozemlja sedanjega Izraela. Torej avtonomni Libanonci so manjšina.
Tako da to zna povleči Libanon v vojno, ce se hezbolah odloči napasti izrael.
Hezbolah je mocan, ampak zaenkrat se ni ugrabil drzave.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

sbawe64 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Se pravi država tako velika kot slovenija, ima 5 krat toliko GDP kot slovenija in daje več kot četrtino slovenskega GDP za orožje.

Se bomo moral začet učit od njih. Bomo strah in trepet v regiji in vsi se nas bodo bali. Kdaj začnemo?

In ZDA za sabo, ki jih podpira med drugim tudi finančno.
2020 is new 1984
Corona World order

AtaŠtumf ::

dronyx je izjavil:

Libanon je ekonomsko propadla država. Letna inflacija je čez 200%. Potem bi se šli pa še vojskovat z Izraelom!? Tem ljudem res ni pomoči.


Zakaj ljudje mislijo, da je orožje bajno drago?

Vsak pripadnik Libanona si komot privošči Kalašnika, municijo in 10 doma narejenih bomb, enako kakor pripadnik katerekoli druge države, v Afriki ponekod za kruh nimajo, pa je Kalašov kolikor hočeš in se streljajo med seboj.

In ko enkrat pride do boja na tleh ni ravno nobene razlike, če te ubije metek Kalaša za 0.1 eur ali pa 240k USD vredni izstrelek Javelina.

Tanke vredne več milijonov Hamas uničuje z doma narejenimi bombami, ravno te dni je prišel posnetek, ko je šla več milijonska Merkava 4 v luft.

ps: Zakaj za sovraštvo do Judov uporabljamo izraz anti-semetizem, saj sam izraz semitska ljudstva vključuje tudi Palestince, arabce itd.
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

To so pač drugi vatli iste j. ameriške države, ki sedaj prekinajo diplomatske odnose z izraelom so še pred časom ploskale putinu pri enakem početju.

dronyx ::

AtaŠtumf je izjavil:

Vsak pripadnik Libanona si komot privošči Kalašnika, municijo in 10 doma narejenih bomb, enako kakor pripadnik katerekoli druge države, v Afriki ponekod za kruh nimajo, pa je Kalašov kolikor hočeš in se streljajo med seboj.

To si verjetno lažje privoščijo kot toplo vodo in elektriko. Ampak kje je poanta? Taka vojska nima šans proti Izraelski vojski. Ti vidiš nek video na YT kako so (menda) uničili tank z doma narejeno bombo. Ampak razmerje v mrtvih je pa 1:100 ali še bistveno slabše. Pa ne gre samo za mrtve. Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. Ne vem če si Libanon to res želi. Ampak če hoče sem prepričan, da ima Izrael še dovolj lasersko vodenih bomb. Ko zmanjka, pa priletijo Herkulesi iz ZDA z novimi pošiljkami. Vojaška industrija trenutno dela z maksimalnimi obrati in tako dobro jim ni šlo že dolgo časa.

fikus_ ::

"Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. "

Torej je nekdo le spoznal da se stvari ne zgodijo kar same od sebe, da ima vsaka posledica svoj vzrok.
Torej ima napad Hamasa tudi svoj vzrok, ali ne?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Chalky ::

Jonathan Conricus je rekel da Izrael v Gazi uporablja 1/3 oziroma 1/4 svojih zračnih sil in da naj bi bili pripravljeni na Hezbollah če bo prišlo do napovedi vojne. Spodaj video:

https://twitter.com/jconricus/status/17...

RedDrake ::

fikus_ je izjavil:

"Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. "

Torej je nekdo le spoznal da se stvari ne zgodijo kar same od sebe, da ima vsaka posledica svoj vzrok.
Torej ima napad Hamasa tudi svoj vzrok, ali ne?

Če greš dovolj vzrokov nazaj, boš spoznal da je na koncu srž težave v religiju miru, ki pač nevernikom reže glave in jih meče s stavb.

Smrekar1 ::

fikus_ je izjavil:

"Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. "

Torej je nekdo le spoznal da se stvari ne zgodijo kar same od sebe, da ima vsaka posledica svoj vzrok.
Torej ima napad Hamasa tudi svoj vzrok, ali ne?


Ima, ima.

Savdska Arabija je bila tik pred podpisom obrambnega sporazuma z ZDA, kar bi predstavljalo grožnjo Iranu. V zameno za sporazum bi (med drugim) normalizirali odnose z Izraelom. Iranu kot wannabe lokalnemu hegemonu, ki gradi Tretji Perzijski Rajh, gre to v nos, zato so svojim podanikom v Jemnu in Palestini naročili, da je to potrebno preprečiti. Če zaradi tega nasanka nekaj deset tisoč Palestincev je to cena, ki jo je Iran pripravljen plačati.

Vse samo da bi se njihove imperialne ambicije v Arabiji nadaljevale.

Nekateri jim pri tem ploskajo in pravijo, da je kriv Izrael.

Kapitan Jack ::

Smrekar1 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

"Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. "

Torej je nekdo le spoznal da se stvari ne zgodijo kar same od sebe, da ima vsaka posledica svoj vzrok.
Torej ima napad Hamasa tudi svoj vzrok, ali ne?


Ima, ima.

Savdska Arabija je bila tik pred podpisom obrambnega sporazuma z ZDA, kar bi predstavljalo grožnjo Iranu. V zameno za sporazum bi (med drugim) normalizirali odnose z Izraelom. Iranu kot wannabe lokalnemu hegemonu, ki gradi Tretji Perzijski Rajh, gre to v nos, zato so svojim podanikom v Jemnu in Palestini naročili, da je to potrebno preprečiti. Če zaradi tega nasanka nekaj deset tisoč Palestincev je to cena, ki jo je Iran pripravljen plačati.

Vse samo da bi se njihove imperialne ambicije v Arabiji nadaljevale.

Nekateri jim pri tem ploskajo in pravijo, da je kriv Izrael.


Ne vem ce je cisto tako, ampak ima smisla.

Chalky ::

It turns out Spain (Andalusia) is also occupied Muslim land, and must be freed.
https://twitter.com/DrEliDavid/status/1...

Zanimivo kako države kot so Irak, Yemen, Sirija brez probema napovejo vojno Izraelu kljub temu da v teh državah ljudje dobesedno nimajo za jest. Sploh Yemen je zanimiv, ljudje dobesedno umirajo od lakote vendar za rakete pa ni problema. Iran se pa samo smeji vsem skupaj. Bi Iran pomagal Libanonu če bi prišlo do vojaškega spopada med Izraelom in Hezbollah? Malo morgen, Iranu je malo mar za Libanon oziroma Jemen in Irak. Skratka Iran ima dobro taktiko kjer ima kup proxy norcev ki se borijo za njih. Ni mi pa jasno kako ostale države ne rečejo ničesar glede tega. Savdska Arabija ni Irana niti omenila ko so Houtiji napadali Savdsko Arabijo. Očitno se Irana vsi bojijo.

fikus_ ::

RedDrake je izjavil:

fikus_ je izjavil:

"Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. "

Torej je nekdo le spoznal da se stvari ne zgodijo kar same od sebe, da ima vsaka posledica svoj vzrok.
Torej ima napad Hamasa tudi svoj vzrok, ali ne?

Če greš dovolj vzrokov nazaj, boš spoznal da je na koncu srž težave v religiju miru, ki pač nevernikom reže glave in jih meče s stavb.


Spet bi nekdo šel nazaj, kolikor mu ustreza.

Od boga izvoljeni priseljenci na sedanje izraelsko ozemlje so enkrat po 1. sv. vojni porušili del hotela z britanskimi uslužbenci in njihovimi druzinami. Bratanci so rekli, da so to storili teroristi, izraelci jim pa pravijo borci za svobodo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

AtaŠtumf ::

dronyx je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

Vsak pripadnik Libanona si komot privošči Kalašnika, municijo in 10 doma narejenih bomb, enako kakor pripadnik katerekoli druge države, v Afriki ponekod za kruh nimajo, pa je Kalašov kolikor hočeš in se streljajo med seboj.

To si verjetno lažje privoščijo kot toplo vodo in elektriko. Ampak kje je poanta? Taka vojska nima šans proti Izraelski vojski. Ti vidiš nek video na YT kako so (menda) uničili tank z doma narejeno bombo. Ampak razmerje v mrtvih je pa 1:100 ali še bistveno slabše. Pa ne gre samo za mrtve. Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. Ne vem če si Libanon to res želi. Ampak če hoče sem prepričan, da ima Izrael še dovolj lasersko vodenih bomb. Ko zmanjka, pa priletijo Herkulesi iz ZDA z novimi pošiljkami. Vojaška industrija trenutno dela z maksimalnimi obrati in tako dobro jim ni šlo že dolgo časa.


Da, pa je Izraelcev 100x več kot neprijateljskih držav na tem koncu?
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

dronyx ::

Chalky je izjavil:

Očitno se Irana vsi bojijo.

Seveda se ga bojijo. Iran jim zna hitro ustanovit kakšne radikalne uporniške skupine, s katerimi imajo potem hude težave. Iran - Rusija - Severna Koreja. Trije "biseri".

fikus_ ::

Smrekar1 je izjavil:

fikus_ je izjavil:

"Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa. "

Torej je nekdo le spoznal da se stvari ne zgodijo kar same od sebe, da ima vsaka posledica svoj vzrok.
Torej ima napad Hamasa tudi svoj vzrok, ali ne?


Ima, ima.

Savdska Arabija je bila tik pred podpisom obrambnega sporazuma z ZDA, kar bi predstavljalo grožnjo Iranu. V zameno za sporazum bi (med drugim) normalizirali odnose z Izraelom. Iranu kot wannabe lokalnemu hegemonu, ki gradi Tretji Perzijski Rajh, gre to v nos, zato so svojim podanikom v Jemnu in Palestini naročili, da je to potrebno preprečiti. Če zaradi tega nasanka nekaj deset tisoč Palestincev je to cena, ki jo je Iran pripravljen plačati.

Vse samo da bi se njihove imperialne ambicije v Arabiji nadaljevale.

Nekateri jim pri tem ploskajo in pravijo, da je kriv Izrael.


Zamenjal si časovnico. Najprej se je zgodila otoplitev odnosov Iran-SA (pod vplivom Kitajcev), več kot leto kasneje napad Hamasa.

Se podvprasanje, usa imperij, rajh,.... te pa ne moti, prava "religija miru"?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Smrekar1 ::

Kapitan Jack je izjavil:


Ne vem ce je cisto tako, ampak ima smisla.


Direkt tako je.

https://www.reuters.com/world/us-saudi-...

To je bilo en teden pred napadi iz Gaze.

dronyx ::

Šef Hezbolaha - Moji bratje in sestre, mir z vami. In potem nadaljuje - Operacija Hamasa je bila sijajna in 100% palestinska. :|

Kot večkrat rečeno, tem krajem praktično ni pomoči!

Utk ::

Tolk o tem kolk Arabce skrbi za civiliste. Sej ne da Izraelce kaj dost, ampak Arabce pa še manj.

Poldi112 ::

dronyx je izjavil:

Poglej kakšno uničenje je Gazi prinesel napad Hamasa.


Ne ga srat - za uničenje so v celoti krivi židi.

Ti pa boš verjetno trdil tudi, da so bili za zločine nacijev pri nas krivi partizani, ker se niso pustili iztrebiti. Tako naciji kot židje v povračilo za upor proti okupatorju na polno tolčejo civiliste.

Utk je izjavil:

Tolk o tem kolk Arabce skrbi za civiliste. Sej ne da Izraelce kaj dost, ampak Arabce pa še manj.


Kdo točno trdi, da jih? Tega slamnatega moža neprestano pretepate, hkrati pa še kar verjamete, da se zahodnjakom jebe za civile.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

Smrekar1 ::

Poldi112 je izjavil:


Ne ga srat - za uničenje so v celoti krivi židi.


Tudi za tisto, ki je posledica Palestinskih raket, ki so jih poslali nad Izraelske civiliste, pa zaradi slabe izdelave niso prišle ven iz Gaze?

Nekje 20-25% je takih.

Utk ::

Kdo točno trdi, da jih?

Če je njim vseeno za njih, zakaj se bi jaz sekiral? Isto je pri Rusih ko jih pošiljajo v salamoreznice. Če se Putinu jebe, če se Rusom jebe...brum - brum.

Poldi112 ::

Ker si zahodnjak in se ti trga srce, ko gledaš uboge ukrajince. Saj človekove pravice so menda univerzalne, čeprav izgleda, kot da za muslimane ne veljajo.

Vsi moralisti, ki bi šli najraje v vojno z rusi za svobodo Ukrajine tu veselo opravičujete klanje civilov s strani židov.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nurmaln ::

Poldi112 je izjavil:

Tako naciji kot židje v povračilo za upor proti okupatorju na polno tolčejo civiliste.


Naciji za kot povračilo za svoje mrtve vojake nabrali lokalne civile, jih postrojili pred strelski vod in usmrtili. Imaš kak dokaz da je IDF to kdaj naredil?
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Poldi112 ::

A bombe, snajperisti, ... pa ne veljajo? Jih morajo prav postrojiti, pa še svastiko bi morda morali imeti na roki, da bi bilo primerljivo?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nurmaln ::

Poldi112 je izjavil:

...tu veselo opravičujete klanje civilov s strani židov.

Edino klanje civilov (obglavljanje in podobno), ki sem ga kadarkoli videl, je bilo v promocijskih videih ISIS, ko so bili še relevantni.
Zdaj naj bi bilo nekaj podobnega videti tudi v posnetkih go-pro kamer in mobilnih telefonov tistih hamasovcev, ki so 7.10. klali v Izraelu. Teh posnetkov kolikor vem niso spustili v javnost so pa povabili en kup novinarjev na viewing, zato da ne bi bilo kdaj dileme da se je to dejansko dogajalo. Novinarji te trditve potrjujejo.
Imaš ti mogoč kak posnetek ali drug vir da naj bi kaj podobnega delal IDF? Seveda ne, in če bi se kaj takega dejansko zgodilo bi Izrael sam sodil svojim vojakom ki bi zagrešili take zločine.

Poldi112 je izjavil:

A bombe, snajperisti, ... pa ne veljajo? Jih morajo prav postrojiti, pa še svastiko bi morda morali imeti na roki, da bi bilo primerljivo?

Pomembna moralna razlika je med colateral damage (četudi so to mrtvi civilisti) med napadom na legitimne vojaške cilje, in pa namernim pobijanjem civilistov. Če tega ne razumeš ti ni pomoči.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nurmaln ()

Poldi112 ::

Collateral damage je zgolj sterilni izraz za klanje civilov (da domača javnost ne razmišlja preveč o vojnih zločinih). In civilisti v Gazi pač niso legitimen vojaški cilj.

Ampak eni še kar verjamete, da je cilj vojske "winnng hearts and minds".
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

nurmaln ::

Poldi112 je izjavil:

Collateral damage je zgolj sterilni izraz za klanje civilov

No saj pravim, če ne vidiš razlike med collateral damage in klanjem civilistov... ti pomoje ni pomoči in edino to lahko razloži zakaj bi nekdo sploh lahko primerjal to kar dela hamas s tem kar dela idf. Broken moral compass se temu reče.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Pac-Man ::

TFW ko so zahodni Hamas lloverji večji ekstremisti od vodje Hezbolaha

https://twitter.com/OzKaterji/status/17...

Nasrallah now also claiming that all the Israelis that were killed by Hamas were in fact killed by IDF crossfire, which only really explains that the Hamas brutality against civilians on display on October 7th was so bad that even Nasrallah won't defend it.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

robertotrm ::

Od vseh zrtev v gazi je 99% nedolznih civilistov. Podatek je objavil kar sam Apartheid rezim v telAvivu. Poleg poziva k iztrebljanju teh cloveskih zveri, kot se je slikovito izrazil predstavnik te falange radikalnih sionistov.
Ob tem nekak pogresamo tisto obicajno evforijo pravicnikov s soncne strani alp, ki so ob vsaki povozeni kuri v ukrajini zaganjali tak vik in krik. V katero podganjo luknjo ste se izgubili sedaj, pateticni izrojenci s prepihom med usesi.
Selektiven sluh in vid sta prepoznavni znacilnosti te falange notoricnih izrojencev cloveske vrste.

Radič ::

To so zombiji s katerimi upravljajo mediji, tokrat pa navodila niso čisto jasna in so malo zmedeni.

Razumeš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Radič ()

kunigunda ::

fikus_ je izjavil:

Matheus je izjavil:

Žrtve bodo pa večinoma nedolžni Libanonci, ki imajo ugrabljeni državo s strani Hezbollaha.


V Libanonu so večina prebivalstva Arabci pregnani iz ozemlja sedanjega Izraela. Torej avtonomni Libanonci so manjšina.
Tako da to zna povleči Libanon v vojno, ce se hezbolah odloči napasti izrael.
Hezbolah je mocan, ampak zaenkrat se ni ugrabil drzave.

Palestincev je manj kot 10% v libanonu.

Matheus ::

Nasrallah:
Two goals we should work to achieve:
1. The war should be stopped
2. The resistance has to win, the Hamas has to win.

In še:

This operation (Oct 7) was fully Palestinian: decision and execution. They even hid it from other factions or other countries involved in the Resistance Axis, this secrecy made it successful.

Po pričakovanjih all talk, no actions... Prestrašen piščanec je želel grozoti ZDA in Izraelu, vojne pa tema dvema država seveda ne upa napovedati.

Me pa zanima v kakšnem smislu je bila operacija HAMASa uspeh? Da bodo sedaj imeli pod kontrolo manj ozemlja? Očitno kot uspeh smatrajo tudi zmanjšanje prebivalstva :)

Pac-Man ::

robertotrm je izjavil:

Od vseh zrtev v gazi je 99% nedolznih civilistov. Podatek je objavil kar sam Apartheid rezim v telAvivu.

Potem ti seveda ne bo težko dat povezave.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Bauc ::

robertotrm je izjavil:

Od vseh zrtev v gazi je 99% nedolznih civilistov. Podatek je objavil kar sam Apartheid rezim v telAvivu. Poleg poziva k iztrebljanju teh cloveskih zveri, kot se je slikovito izrazil predstavnik te falange radikalnih sionistov.
Ob tem nekak pogresamo tisto obicajno evforijo pravicnikov s soncne strani alp, ki so ob vsaki povozeni kuri v ukrajini zaganjali tak vik in krik. V katero podganjo luknjo ste se izgubili sedaj, pateticni izrojenci s prepihom med usesi.
Selektiven sluh in vid sta prepoznavni znacilnosti te falange notoricnih izrojencev cloveske vrste.

Kako lahko primerjaš pobite ukrajinske civiliste z povoženimi kurami? A so ukrajinski civili vredni manj od palestinskih? A si bolan? Zadnje vprašanje je retorično.

sparklyslo ::

Pac-Man je izjavil:

robertotrm je izjavil:

Od vseh zrtev v gazi je 99% nedolznih civilistov. Podatek je objavil kar sam Apartheid rezim v telAvivu.

Potem ti seveda ne bo težko dat povezave.

Tam so itak vsi civilisti. Večina hamasovih borcev je oblečena v fejk adidas trenirke, da jih potem, ko umrejo lahko štejejo med pobite civiliste.
««
136 / 238
»»