» »

Izrael : Palestina že n-tič

Izrael : Palestina že n-tič

Temo vidijo: vsi
««
93 / 239
»»

BorutO ::

WizzardOfOZ je izjavil:


Kar pripravite se na 2.3 milijona migrantov, ker jih po poti do nas ne bodo nikjer hoteli.

Toliko butasta EU kot je ... bodo spet imeli veliko dobrodošlico za reveže in doktorje iz bližnjega vzhoda ... Dokler bodo po EUju na oblasti takšni prizadetki, kot je Fajonova, ki bi vse naredila, da bi migrante spustila v slovenijo (le k sebi domov in v okolico ne), tako dolgo bomo v qurcu ...

Ravno gledam malo zdaj te palestince po svetu, kako huškajo ob tem, da je hamas napadel izraelce in jih pobil ... v Sidniju ali kje že so huška nej Izraelce uplinijo .. golazen. In ti potencialni teroristi svobodno hodijo okoli po svetu in nimajo nobenega nadzora. Sem pa bral en tuji medij, da američani zaradi palestinskega protesta v new yorku že preko kamere oz. poznavanja obrazov iščejo kdo so bili protestniki.

Jaz samo upam, da bodo veliko bolj strogi do palestincev ... Ker kakšen PopTV in 24ur.com bi hitro objavili članke kako so to revni ljudje, sami doktorji, sami ne-teroristi itd ... Če se kdo spomni kako so nas cenzurirali, objavljali ekstra članke, da ni res kar se za slike in videi širijo po spletu, ko je bil tisti najhujši val ... Na vsak način so nas hoteli prepričati nasprotno, kot so dokazovali videi, slike in izkušnje domačinov.

Nikec3 ::

Zakaj je veliko antisemitizma v Sloveniji? Vzroke gre iskati v obdobju 1941-1990.

A mi lahko poveš en primer, kako se ta antisemitizem kaže? Pa ne tega mešat z državo Izrael, za katerega pa res ne poznam niti enega Slovenca, ki bi mu to bila vzorna država.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

BorutO ::

cirecire je izjavil:

Slovensko zaljubljenost v Palestince je spoznal celo Politico


Itak, da tako mislijo, ko pa berejo samo rtvslo.si, kjer brišejo vse prozahodne komentarje in objavljajo vse propalestinske komentarje. Danes in včeraj sem na rtv napisal par komentarjev, ki res niso bili žaljivi, samo slike sem omenil in videe kaj so počeli in kaj je bilo objavljeno, pa me niso objavili .. na enem komentarju sem enemu pribil samo, da je hamas teroristična skupina ... objavili niso nikoli. In potem itak, če tuji mediji berejo take komentarje, da imajo občutek, kot da je tri četrt slovenije za ruse in palestince.

Matheus ::

BorutO je izjavil:

cirecire je izjavil:

Slovensko zaljubljenost v Palestince je spoznal celo Politico


Itak, da tako mislijo, ko pa berejo samo rtvslo.si, kjer brišejo vse prozahodne komentarje in objavljajo vse propalestinske komentarje. Danes in včeraj sem na rtv napisal par komentarjev, ki res niso bili žaljivi, samo slike sem omenil in videe kaj so počeli in kaj je bilo objavljeno, pa me niso objavili .. na enem komentarju sem enemu pribil samo, da je hamas teroristična skupina ... objavili niso nikoli. In potem itak, če tuji mediji berejo take komentarje, da imajo občutek, kot da je tri četrt slovenije za ruse in palestince.


Glavni urednik za poročanja o vojnah v Ukrajini in Izrael je itak vsem znani rusofil Vasev. Poleg pa še tista, da ne rečem kaj Kaja Sajovic.

Škoda, da Janši ni uspelo popucati te nesnage iz RTV-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matheus ()

jimyboy ::

Samo da bi Baldvin bil zdrav tega sranja tam nikoli nebi bilo.

BorutO ::

Srbi so podporniki rusov, rusi so podporniki Irana, Iran je podpornik Hamasa ... oz prepletena mreža enih in drugih, ki se podpirajo med seboj ... In potdem dobiš končno sliko ven tako, da srbija, rusija, iran, sirija, palestina, egipt, libanon itd podpirajo skrajne islamske skrajneže, ki so hladnokrvni teroristi in se zraven snemajo, ko koljejo civiliste ter se kasneje izživljajo nad trupli ter zraven huškajo ob mrtvi civilistki ...
Torej, rusi podpirajo terorizem ... zato pa imajo ukrajinci slovenski barbarin rov v Buči.

In danes se rusofili zgražajo nad izraelci, ker so prebivalcem v gazi prepovedali elektriko, hrano, vodo itd ... a ko so pa rusi oblegali azovstal tako dolgo, da je ujetim v bunkerju zmanjkalo hrane in vse, je pa bilo kaj? A veste koliko podobnosti je v tej palestinsko-izraelski vojni podobnosti z rusko? Ogromno. Jaz jih vidim dnevno ... Ampak "slovenski" rusofili, ki so naenkrat postali veliki podporniki terorističnega hamasa, teh podobnostih ne opazijo ... ko jim jo predstaviš na dolg in širok način, pa takoj najdejo drugi izgovor za opravičevanje hamasa nad izraelom ... Ni čudno, da so rusofili tako zagriženi za masovne pokole civilistov in civinlih nepremičnin, ko pa zagovarjajo terorizem ...

Nikec3 ::

In danes se rusofili zgražajo nad izraelci, ker so prebivalcem v gazi prepovedali elektriko, hrano, vodo itd ... a ko so pa rusi oblegali azovstal tako dolgo, da je ujetim v bunkerju zmanjkalo hrane in vse, je pa bilo kaj? A veste koliko podobnosti je v tej palestinsko-izraelski vojni podobnosti z rusko? Ogromno.

Res je veliko podobnosti. V Rusko-Ukrajinskem sporu je agresor Rusija, v Izraelsko-Palestinskem pa od 2. svetovne vojne naprej Izrael.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Scaramouche3 ::

Hamas res živi v svoji glavi, oni bi kar odmislili žrtve!


Hamas official: 'We have not killed any civilians'

WizzardOfOZ ::

Prav pogledat sem si šel še enkrat film Kingdom of heaven.
Danes, par stoletij kasneje, še vedno bijemo iste bedaste bitke (samo orožje je malo bolj sofisticirano) in še vedno se vere tepejo med seboj. Pi*da, a človeštvo res ne zna 2 koraka naprej stopit, pa se mal zazret v idiotizme verstev in jih prepovedat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

BorutO ::

Američani so dostavili izraelu napredno vojaško orožje.
First U.S. Arms Cargo Lands in Israel After Hamas Attacks
The first plane carrying advanced U.S. weaponry landed at an airbase in southern Israel, the Israel Defense Forces said, following deadly Hamas attacks. "The armaments are designed to facilitate significant military operations and increase preparedness for other scenarios," the IDF said. Israel is mobilizing 300,000 reservists ahead of a planned ground offensive to dislodge Hamas, a Palestinian militant group in Gaza.

The U.S. carrier strike group sent toward Israel as a deterrent measure against hostile regional groups arrived Tuesday, the Pentagon said. The USS Gerald R. Ford, an aircraft carrier, and its accompanying ships were operating in the Mediterranean when the Biden administration directed them toward the Middle East.


In to...
EU Warns Musk's X Platform Over Content Circulating About Conflict
European Union official Thierry Breton warned X, Elon Musk's social-media platform, that it could be violating content-moderation rules under the EU's Digital Services Act by allowing certain content to be circulated about the conflict between Israel and Hamas. "We have indications that your platform is being used to disseminate illegal content and disinformation in the EU," Breton wrote in a letter to Musk, who acquired the platform known as Twitter late last year and renamed it X.

Breton listed three areas of concern, including a recent change to X's public-interest policy, reports of potentially illegal content circulating on X despite being flagged by authorities, and reports of fake and manipulated images and facts circulating on X in the EU. The company has said it is working to combat misleading content and respond to the crisis, including taking steps like removing newly created Hamas-affiliated accounts; coordinating with an industry group; expanding the fact-checking feature Community Notes; and taking action on tens of thousands of posts.

Scaramouche3 ::

Žid Finkelstein o Izraelu...

lisaac ::

Brez skrbi, nič ne bo eskaliralo.. To kar pišejo mediji zdaj zadnje dni se to tam dogaja že leta in leta, samo novica dneva ni bila to pri nas.

Tam so vajeni živeti v kaosu, to jim je nekako v krvi. Medijska pokritost le tega se bo dogajala še nekje 14 dni, potem bo šla pa karavana naprej.

AtaŠtumf ::

BorutO je izjavil:


In danes se rusofili zgražajo nad izraelci, ker so prebivalcem v gazi prepovedali elektriko, hrano, vodo itd ... a ko so pa rusi oblegali azovstal tako dolgo, da je ujetim v bunkerju zmanjkalo hrane in vse, je pa bilo kaj?


T.i. Rusofil: “Ampak ameri so tudi raketirali in napadali tuje drzave.”

Slo-techovec: “To je cisti whataboutizem.”

Slo-techovec: “Ukinitev elektrike, vode, hrane, …, je zlocin in prasec Putin mora odgovarjati za cloveski zlocin, pa se civiliste in otroke Rusi pobijajo.”

T.i. Rusofil: “Izrael je prekinil vodo, elektriko, hrano, …, Gazi in sedaj raztreljuje civilne stavbe, kjer umirajo otroci in civilisti!”

Slo.techovec: “Saj to niso ljudje, ampak zivali in moj profil je pobarvan v izraelske barve, itak pa isto Rusi delajo, in to ni noben whataboutizem!"



Zabavano vse tole, ce se ne bi tragedija v Ukrajini in Palestini dogajala!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AtaŠtumf ()

Malidelničar ::

Tega ne razumem zakaj vlečete Srbe noter v zgodbo? Poln kufr imam tega .... mismo pa izgubili po lastnih neumnostih Koroško, Gorico, Trst, kaj naj sedaj?????
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

tikitoki ::

Matheus je izjavil:

Zakaj pa sosednje Arabske države ne želijo sprejeti Palestincev v svojo državo kot begunce? Aja, ker imajo Jordanci in Libanonci sedaj z njimi totalno sranje...


Zakaj bi prejeli miljone beguncev, da Bodo zionisti pokradli zemljo in nadaljevali s teroriziranjem sosedov?

tikitoki ::

bciciban je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Bin Salman bi lahk vsakemu Palestincu placal enosmerno karto v Riad, ampak noče


Tudi Egipt samo pravi kako so Izraelci grdi da imajo zaprto mejo z Gazo.
Nevem kaj čaka z odprtjem meje Gaza Egipt.

Tako za zgled pa to.


Ker so jih izraelci zagrozili z vojaskim napadom, ce nudijo hanitarno pomoje. Kar je vojni zlocin, da NE bo pomote

Malidelničar ::

Malce spremljam Francijo in Eric Zemmour nove trdo desne stranke Reconquete (ki ima zelo močno kandidatko na evropskih volitvah Marion Marechal Le Pen), javno in odločno podpira Izraelce. Podobno Marine Le Pen s svojo Front National. Medtem se voditelji skrajno leve (neo-komunistične) stranke La France Insoumnise od Melenchona niso izjasnili z obsodbo Hamasovih dejanj. To pa jim v sondažah zelo škodi - bile so domneve in pričakovanja, da bi levica s skupno fronto lahko izzvala francosko desnico. Eric Zemmour je premeteno igral na čustva, ko je Hamas povezal z napadom v klubu Bataclan.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Utk ::

AtaŠtumf je izjavil:

BorutO je izjavil:


In danes se rusofili zgražajo nad izraelci, ker so prebivalcem v gazi prepovedali elektriko, hrano, vodo itd ... a ko so pa rusi oblegali azovstal tako dolgo, da je ujetim v bunkerju zmanjkalo hrane in vse, je pa bilo kaj?


T.i. Rusofil: “Ampak ameri so tudi raketirali in napadali tuje drzave.”

Slo-techovec: “To je cisti whataboutizem.”

Slo-techovec: “Ukinitev elektrike, vode, hrane, …, je zlocin in prasec Putin mora odgovarjati za cloveski zlocin, pa se civiliste in otroke Rusi pobijajo.”

T.i. Rusofil: “Izrael je prekinil vodo, elektriko, hrano, …, Gazi in sedaj raztreljuje civilne stavbe, kjer umirajo otroci in civilisti!”

Slo.techovec: “Saj to niso ljudje, ampak zivali in moj profil je pobarvan v izraelske barve, itak pa isto Rusi delajo, in to ni noben whataboutizem!"



Zabavano vse tole, ce se ne bi tragedija v Ukrajini in Palestini dogajala!

Tistemu, ki se brani, je pač dovoljeno malo več kot tistemu, ki napada. Če bi Ukrajinci lahko ugasnili elektriko po celi Rusiji, ali pa vsaj Moskvi, jim tega _NIHČE_ ne bi zameril. Če Rusi to naredijo Kijevu, pa ni kul. V tem primeru, v tem tednu, se Izrael pač brani, in logično, da bo naredil vse kar je potrebno, da bo polovil in uničil Hamas. Ja, tudi kakšen palestinski civilist bo nastradal zarad tega, sploh ni dvoma. Pa kaj čmo zato? Se zato Izrael ne bi smel branit? Ko bo pa Izrael izklapljal elektriko iz ljubega miru, potem bomo pa proti.

l0g1t3ch ::

Kaj pravijo Saudijci glede palestincev...

You know, for us, they are like the gypsies are for you. You don't want to have them near.


Toliko o muslimanski pomoči med sabo. Tele reveže imajo vsi muslimanski bratje samo za tepčke za izkoriščat.

Je pa neko razširjeno mnenje med savdijci, da zadaj stoji Iran, ker jim ni v interesu normalizacija odnosov med KSA in Izraelom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: l0g1t3ch ()

SasoS ::

Ne razumem čemu pozivi k priznanju Palestine. Priznanju česa? Saj še sami nočejo države. Besides, menda se ne misli da če bi bila Gaza samostojna da bi bil na meji schengen? Fuck, še Avstrijci ga ne spoštujejo v osrčju EU...

2006 so v Gazi "demokratično" izvolili Hamas, ki je namesto izboljševanja infrastrukture raje lučal rakete proti Izraelu...zdaj so pa spet grdi zahodnjaki krivi da živijo v razmerah kot so.

AtaŠtumf ::

Kaj pravi tako opevani ZN glede priznanja Palestine?

Je kdo ze priznal Palestinsko drzavo, morda ze kaka EU drzava?
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

tikitoki ::

Utk je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

BorutO je izjavil:


In danes se rusofili zgražajo nad izraelci, ker so prebivalcem v gazi prepovedali elektriko, hrano, vodo itd ... a ko so pa rusi oblegali azovstal tako dolgo, da je ujetim v bunkerju zmanjkalo hrane in vse, je pa bilo kaj?


T.i. Rusofil: “Ampak ameri so tudi raketirali in napadali tuje drzave.”

Slo-techovec: “To je cisti whataboutizem.”

Slo-techovec: “Ukinitev elektrike, vode, hrane, …, je zlocin in prasec Putin mora odgovarjati za cloveski zlocin, pa se civiliste in otroke Rusi pobijajo.”

T.i. Rusofil: “Izrael je prekinil vodo, elektriko, hrano, …, Gazi in sedaj raztreljuje civilne stavbe, kjer umirajo otroci in civilisti!”

Slo.techovec: “Saj to niso ljudje, ampak zivali in moj profil je pobarvan v izraelske barve, itak pa isto Rusi delajo, in to ni noben whataboutizem!"



Zabavano vse tole, ce se ne bi tragedija v Ukrajini in Palestini dogajala!

Tistemu, ki se brani, je pač dovoljeno malo več kot tistemu, ki napada. Če bi Ukrajinci lahko ugasnili elektriko po celi Rusiji, ali pa vsaj Moskvi, jim tega _NIHČE_ ne bi zameril. Če Rusi to naredijo Kijevu, pa ni kul. V tem primeru, v tem tednu, se Izrael pač brani, in logično, da bo naredil vse kar je potrebno, da bo polovil in uničil Hamas. Ja, tudi kakšen palestinski civilist bo nastradal zarad tega, sploh ni dvoma. Pa kaj čmo zato? Se zato Izrael ne bi smel branit? Ko bo pa Izrael izklapljal elektriko iz ljubega miru, potem bomo pa proti.


Palestinci se braniji pred pogoltnimi in kradljivimi zionistim

Utk ::

Palestinci se braniji pred pogoltnimi in kradljivimi zionistim

A tistimi na festivalu?

trancer01 ::

Izvirni greh je bil ustanovitev Izraela med samimi Arabci. Samo tega nihče noče na glas povedati.

kow ::

Cak.. a ni izvirni greh, da Arabci niso ostali doma? V Arabiji?
Od kod ti tudi ideja, da so tam bili "med samimi Arabci". Nice story, bro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

l0g1t3ch ::

trancer01 je izjavil:

Izvirni greh je bil ustanovitev Izraela med samimi Arabci. Samo tega nihče noče na glas povedati.


Sej tam so že od nekdaj živeli tudi židje in kristjani.
Samo arabci so precej uspešno delali na etničnem čiščenju.

Je pa to področje bilo že zadnjih dva dva tisoč let pod tujo oblastjo. Od Rimljanov preko Otomanov pa Britancev... Tudi palestinske države tudi zares nikoli ni bilo ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: l0g1t3ch ()

Gambino ::

Ne zastopite nekateri. arabci nikdar niso bili narod, to so bili nomadi. Izrael nikdar ni bil nomadski narod.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gambino ()

fikus_ ::

Vidim da ste se mnogi iz RU-UA teme preselili sem, ker kot kaže se tam ne dogaja več dosti kaj zanimivega.

Povezava obeh spopadov je, da so 155 granate namenjene UA in so bile v poljskih skladiščih sedaj že na poti v Izrael.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fikus_ ()

kow ::

Nice story, bro. Drzi se teme, ki ni Ukrajina.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

SasoS ::

Bomo videli, Izrael ima avijacijo pomoje ne rabijo toliko granat kot UA. Basically lažje pošiljat vodene bombe, to se ne prekriva toliko z UA dokler ne zalaufajo F16.

kow ::

Naklada propagando, ne ga jemat resno. Meja z Gazo je dolga nekaj deset kilometrov, v Ukrajini pa je fronta izredno dolga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

fikus_ ::

Vprašajte se, ali bodo Izraelci z vojsko šli v Gazo od stavbe do stavbe, so pripravljeni žrtvovati nekaj tisoč svojih vojakov, kako se bo odzvala civilna javnost v Izraelu. Za Netanjahove ideje niso pripravljeni umreti vsi Izraelci.
Verjamem pa da bodo Izraelci od daleč streljali/metali bombe, rakete na Gazo in rušili, kjer koli bo kaj pomigalo.

Hamas je naredil veliko napako, niti niso pomislili na posledice. Poleg tega tudi njihov način napada, da napada predvsem civilne cilje, je popolnoma zgrešen. Bi razumel, da napadejo vojaške cilje, potem bi to lahko upravičevali, tako je pa to teroristično dejanje škodovati civilistom, nekakšno maščevanje.
Izraelci imajo že leta podobno taktiko, kjer se za koleteralne žrtve ne sekirajo, svet je pa to dopuščal.

Tako da, ne bi enemu vzel in drugemu dal.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

trancer01 ::

Judov na območju današnjega Izraela ni bilo 1500 let do konca 19. stoletja. Vse skupaj jih je bilo med Arabci nekaj tisoč v nekaj miniaturnih mestecih/vaseh. V večjem številu so se naselili šele v prvi polovici 20. stoletja, jih je pa bilo ob razglasitvi judovske države še vedno od štirikrat do petkrat manj kot Arabcev, ZN pa jim je dodelil večino ozemlja. Jasno, da se Arabci s tem niso strinjali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trancer01 ()

IgorCardanof ::

Glede na posnetke kako bombardidajo Gazo, se zdi kot da ima plan narest nekaj podobnega kot je doživel Mariupol. Torej zravnanje vsega s tlemi.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

trancer01 ::

xseki ::

Free Palestine

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xseki ()

kow ::

Ce hoces Free Palestine, moras prvo pregnati Arabce. Ker zaenkrat se ne obstaja niti ena svobodna arabska drzava.

Malidelničar ::

Palestinci niso narod, ampak so del širšega Arabskega naroda. Jezik, ki ga govorijo je Lavantinska Arabščina, ki se ga govori od Egipta do Sirije. Pod Otomani so preganjali kristjane, žide in druze. Želeli so ustanoviti enotno državo, ki bi obsegala Palestino + celoten arabski polotok + celotna Sirija in Irak. V času WWI jim je pomagal v ta namen znameniti Lawrence Arabski. Toda takoj po koncu vojne so se arabski klani na meetingu v Damasku kregali, se šli petty politics in je bilo Zahodu jasno, da niso zmožni formirati državnosti. Sledila je kolonizacija in nato Balfourjeva deklaracija s katero je Zahod določil, da je bolje, da Palestino dobijo Judje, ki so sposobni vzpostaviti funkcionalno državo. Takrat se je začelo dodatno naseljevanje Judov, ki so jim Arabci sami prodajali zemljo - najslabšo btw. Judje so ustanovili Tel Aviv, ga pozidali z izjemno lepim Bauhaus stilom, ustanovili univerze in v čisti puščavi razvili namakalne in kmetijske sisteme, prve kibutze. Arabci niso ustvarili nič, ker so ob propadu Otomanskega cesarstva, kateri zvesti sluge so bili na upravnih mestih, bili totalno zmedeni in niso niti vedeli sami zase.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

WizzardOfOZ ::

trancer01 je izjavil:

Judov na območju današnjega Izraela ni bilo 1500 let do konca 19. stoletja. Vse skupaj jih je bilo med Arabci nekaj tisoč v nekaj miniaturnih mestecih/vaseh. V večjem številu so se naselili šele v prvi polovici 20. stoletja, jih je pa bilo ob razglasitvi judovske države še vedno od štirikrat do petkrat manj kot Arabcev, ZN pa jim je dodelil večino ozemlja. Jasno, da se Arabci s tem niso strinjali.


Irelevantno. Sedaj so tam in tam bodo ostali.

Nehajte že živet v zgodovini, pa začnite dihat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

brett ::

trancer01 je izjavil:

Tule imate nekaj za izobrazbo.


Zgodovina uči drugače:
Bar Kokhba revolt @ Wikipedia

Dejansko so jih po tem tretjem uporu Rimljani načrtno razselili (kar je bilo preživelih in niso bili zasužnjeni).

Izsek:
... Impact on the Jewish population

The Bar Kokhba Revolt had catastrophic consequences for the Jewish population in Judaea, with profound loss of life, extensive forced displacements, and widespread enslavement. The scale of suffering surpassed even the aftermath of the First Jewish–Roman War, leaving central Judea in a state of desolation.[11][15] Some scholars characterize these consequences as an act of genocide.[11][62] Jewish religious and political authority was suppressed far more brutally than before, and the province of Judaea was renamed Syria Palaestina.

Every village in the region of Judea whose remains have been excavated so far had been destroyed in the revolt.[18] The majority of Roman-period settlements in Judea that have been excavated exhibit destruction or abandonment layers, and there is a settlement gap above these layers. It appears that Jewish settlement in Judea had been almost completely eradicated by the end of the revolt.[13]

In 1981, Schäfer suggested that Dio exaggerated his numbers.[63] On the other hand, in 2003 Cotton considered Dio's figures highly plausible, in light of accurate Roman census declarations.[64] In 2021, an ethno-archaeological comparison analysis by Dvir Raviv and Chaim Ben David was published, in which the two scholars assert of sufficient accuracy in Dio's depopulation claims, and describe it as a "reliable account, which he based on contemporaneous documentation".[13]

Jews were expelled from the area of Jerusalem.[65] Mor writes that Jews were expelled from the districts of Gophna, Herodion, and Aqraba.[66]

Artistic, epigraphic and numismatic findings from post-revolt Judea, in Klein's assessment, indicates that the Roman authorities replaced the departing and slain Jews with a mixed population that was made up of a mixture of Roman veterans and immigrants from the western parts of the empire who settled in Aelia Capitolina, its surroundings, administrative centers, and along the main roads, as well as immigrants from the coastal plain and neighboring provinces from Syria, Phoenicia, and Arabia who settled in the Judean countryside.[67][68][69]

In the vicinity of Jerusalem, villages were depopulated, and arable land owned by Jews was confiscated. The lack of an alternative population to fill the empty villages led Roman and later Byzantine authorities to seek a different approach to benefit the nobles and finally the church by constructing estate farms and monasteries on the empty village lands.[70] The Roman legionary tomb at Manahat, the ruins of Roman villas at Ein Yael, Khirbet er-Ras, Rephaim Valley and Ramat Rachel, and the Tenth Legion's kilns discovered near Giv'at Ram are all indications that the rural area surrounding Aelia Capitolina underwent a romanization process, with Roman citizens and Roman veterans settling in the area during the Late Roman period.[71] Indications for the settlement of Roman veterans in other parts of Judea proper includes a magnificent marble sarcophagus showing Dionysus discovered in Turmus Ayya, Latin-inscribed stone discovered at Khirbet Tibnah, a statue of Minerva discovered at Khirbat al-Mafjar, a tomb of a centurion at Beit Nattif and a Roman mansion with western elements discovered at Arak el-Khala, near Beit Guvrin.[67]

In Perea, a Roman military presence in the middle of the second century CE suggests that the Jews there were also victims of the revolt. The name of a Roman veteran from the village of Meason in Perea appears on a papyrus that was signed in Caesarea in the year 151 CE, implying that lands there had been expropriated and given to Roman settlers. A building inscription of the Sixth Legion from the second century CE was discovered at as-Salt, which is identified as Gadara, one of the principal Jewish settlements in Perea, and provides more proof of the Roman military presence there.
...

Slopek ::

Je slučajno že kdo omenil fosforne bombe, s katerimi Izrael "čisti" Gazo? Verjetno se vam to ne zdi pomembno.

sbawe64 ::

Bauc je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

Bauc je izjavil:


Kvečjemu je manj posnetkov iz ukrajine, ker je bolj kot ne prepovedano snemanje na fronti, da ne izdaš položajev. Hamas je pa sam objavil posnetke klanja. Ampak sam nisem nikoli imel občutka, da je kakršnokoli pomanjkanje posnetkov vojne v Ukrajini.


Posnetkov iz Ukrajine je kolikor hočeš, tudi današnjih. Trenutno to pač ni top zadeva.

Saj pravim, če bi Rusi posneli klanje v Buči bi pa imeli tudi podobne posnetke, kot so zdaj prišli iz Izraela.

V Buči je deloval kar ukr Safari oddelek vojske za 'čiščenje'.
So sami povedali.
2020 is new 1984
Corona World order

fikus_ ::

Kaže da bo vroče.

"Professor Norman Finkelstein says that Israel has decided on a Nazi-like "Final Solution" for Gaza"
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fur80 ::

trancer01 je izjavil:

Judov na območju današnjega Izraela ni bilo 1500 let do konca 19. stoletja. Vse skupaj jih je bilo med Arabci nekaj tisoč v nekaj miniaturnih mestecih/vaseh. V večjem številu so se naselili šele v prvi polovici 20. stoletja, jih je pa bilo ob razglasitvi judovske države še vedno od štirikrat do petkrat manj kot Arabcev, ZN pa jim je dodelil večino ozemlja. Jasno, da se Arabci s tem niso strinjali.

So živeli tudi v Iranu:
Persian Jews or Iranian Jews[4] (Persian: یهودیان ایرانی, Yâhudiyān-e-Irāni; Hebrew: יהודים פרסים Yəhūdīm Parsīm) are the descendants of Jews who were historically associated with the Persian Empire, whose successor state is Iran. The biblical books of Esther, Isaiah, Daniel, Ezra, and Nehemiah contain references to the lives and experiences of Jews who lived in Persia. Dating back to biblical times, Iranian Jews constitute one of the world's oldest and most historically significant Jewish communities.

Persian Jews @ Wikipedia
Total population
~300,000–350,000 (est.)

Gathering of the Zionist Federation in Iran, 1920

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

sbawe64 ::

fikus_ je izjavil:

Kaže da bo vroče.

"Professor Norman Finkelstein says that Israel has decided on a Nazi-like "Final Solution" for Gaza"

Za vse Borute
drug video
2020 is new 1984
Corona World order

mtosev ::

Me zanima, če bo Netanyahu politično preživel tale security failure.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

SasoS ::

Slopek je izjavil:

Je slučajno že kdo omenil fosforne bombe, s katerimi Izrael "čisti" Gazo? Verjetno se vam to ne zdi pomembno.


A tiste, ki so ubistvu slike ruskih v ukrajini?

guano ::

Kak vas ni sram, ljudje - deca, umirajo, vi pa drkate svoj prav in si merite kurce. Fuknite te atomske že enkrat....zajebali smo.

BorutO ::

No evo ... Američani pošiljajo do izraela še drugo letalonosilko ... Ko bo tretja tam, bo po vsej verjetnosti že pokalo.

What the U.S. Has Promised Israel

President Biden said Tuesday a second aircraft carrier and its flotilla of supporting ships would head to the Mediterranean Sea as part of an escalation of the U.S. military effort to keep Hezbollah from joining the war--and Iran from escalating and exploiting it.

The USS Dwight D. Eisenhower and its accompanying ships were scheduled months ago to sail this week near the Middle East. They are expected to reach the Mediterranean Sea in roughly two weeks, defense officials said, potentially putting two aircraft carrier strike groups, or about a dozen warships, near Israel for a potential response to the crisis inside Israel.

The USS Gerald R. Ford and its accompanying ships arrived near Israel on Tuesday, the Pentagon announced.

U.S. national security adviser Jake Sullivan said Tuesday there were no current plans to send U.S. ground troops into Israel.

Defense Secretary Lloyd Austin earlier this week offered Israeli Defense Minister Yoav Gallant planning and intelligence support from special-operations commandos to help Israel deal with a deepening hostage crisis. On Tuesday, Austin said he spoke with Gallant again to discuss details of that support.

A U.S. military official clarified that there were no plans for the U.S. to send special-operations forces into Gaza to rescue any hostages, but that the support Austin offered would include other kinds of assistance to Israeli forces, who are in the lead.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BorutO ()

WizzardOfOZ ::

BorutO je izjavil:

No evo ... Američani pošiljajo do izraela še drugo letalonosilko ... Ko bo tretja tam, bo po vsej verjetnosti že pokalo.


Kitajci so zmagal. Američani dveh front ne bodo zmogli.
Pripravite se še na tajvansko krizo.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
««
93 / 239
»»