» »

Kam namestiti ventilator

Kam namestiti ventilator

error7891 ::

Poleg ventilatorja v napajalniku imam v računalniku po novem ventilator samo še na CPU-ju (Athlon X4 635), ker je grafična kartica pasivna Radeon HD 6570.
Ali je potrebno na ohišju imeti kakšen ventilator, ker sedaj nobeden ne piha zraka iz ohišja. In če ja, kam ga je najbolje namestiti? Na zadnjo stran ali na stransko stranico?

ps.
Ali bi bilo možno, da bi se znebil še ventilatorja na CPU-ju in bi kupil samo neka kvalitetna rebra? Če ve kdo kaj o tem, naj prosim napiše.

freesty ::

Pomoje nebi bilo mozno, ker bi se ti vroc zrak kopicil v racunalniku. Bi pa blo mozno, ce bi kupil 2 ventilatorja in bi enega dal spredaj ohisja, da piha not in enega zadaj, da piha ven. Tako, bi zrak krozil in bi lahko imel pasivni hladilnik na procesorju.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Lonsarg ::

Če nimaš neke ekstra vročine je napajalnikov ventilator ponavadi zadosti. Vse kar še potrebuješ je odprtina/mreža(najbolje pri trdih diskih), kjer potem zrak piha notri v ohišje(ponavadi to ohišje že tako imajo).

Ne rabiš nobenega ventilatorja montirat na to mrežo, je zadosti da je reža, kjer pride zrak notri, potegnil ga bo pa od napajalnika ventilator. Pasivni hladilnik pa lahko montiraš na procesor, sam rabiš kar eno velko beštijo, da ne bi kar od navadnega hladilnika ventilator dol dal, mogoče pri kakem low voltage procesorju, ne pa pri tvojem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad bi utišal računalnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
483641 (2665) jcb
»

Tih in zmogljiv računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
142466 (2224) bate
»

pregrevanje grafične ali...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121291 (1133) DrBekunis
»

Kako bi vi utisali tole masino

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
82155 (1886) EjTi

Več podobnih tem