» »

e-mail in pridobitev podatkov o nadaljnem pošiljanju tvojega sporočila

e-mail in pridobitev podatkov o nadaljnem pošiljanju tvojega sporočila

Ramon dekers ::

Zanima me sledeče; kako lahko vidiš, da je nekdo tvoje sporočilo poslal drugim osebam in po možnosti komu. Ta možnost definitivno obstaja, kako se sprovede?

Yacked2 ::

http://emkei.cz/ misliš na kaj takega ? Če ja, potem sprejemnik prejme sporočilo, a zraven ne dobi certifikata o avtoritizaciji pošiljatelja, pri facebooku ter gmail je to jasno izpisano (Nemoremo potrditi, da je sporočilo res prišlo od pošiljatelja), pri siolu pa tega nisem opazil. Komu in kaj je bilo tako poslano lahko izveš le tako, da te prejemnik tega "tvojega" sporočila nadere oziroma pretepe oz. sporoči na kakšen drug način.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Komu in kaj je bilo tako poslano lahko izveš le tako, da te prejemnik tega "tvojega" sporočila nadere oziroma pretepe oz. sporoči na kakšen drug način.

Ne, obstaja subtilna verzija. Đezus. Se bo potrebno bolj poglobit, pa ne da to potrebujem, je pa uporabna metoda in nikoli ne veš.

To vem, da lahko dobiš nazaj potrditev kot pri smsu.

NeMeTko ::

Prav NOBENE možnosti nimaš, da bi videl, če je nekdo tvoje sporočilo posredoval naprej, če ti to sam ne pove (npr. da te vpiše v CC).

Edini način, ki ti omogoča vsaj nekakšno zaščito pred nepooblaščenim posredovanjem sporočila tretjim osebam je ta, da sporočilo šifriraš oz. uporabiš neko od DRM rešitev. Vendar tudi v tem primeru lahko prejemnik še vedno naredi screenshot ali pa preprosto 'pretipka' vsebino tvojega sporočila.

Sprijazni se, da tudi v realnem svetu ne moreš vedeti, če je nekdo neko njemu zaupano skrivnost zblebetal naprej in komu jo je.

Ne, ne obstaja ta možnost. Kolega je to sprovedel, kako bom moral ugotoviti sam.

marvin42 ::

Če mi pošlješ mail, ne boš nikoli ugotovil ali sem ga ali ga pa nisem poslal 10 naslovnikom naprej, kaj šele komu sem ga ali ga pa nisem poslal. Razen če si v navezi s celotnim mojim imenikom in ti vsak posreduje kar dobi od mene.
Mostly Harmless

5er--> ::

V mail vključiš sliko s tvojega serverja, kjer potem gledaš koliko različnih IP naslovo dostopa do nje. Tako vsaj približno veš koliko ljudi je videlo mail.

Pomanjkljivosti: ponavadi lahko rečeš, da noveš videt slik z nekega sporočila in 1 IP ni enako 1 mail/človek.

Ziga Dolhar ::

Web Bug

Ampak, v spodobnih e-poštnih klientih to ne dela, ker privzeto ne nalagajo slik z internetsov.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

A web bug is an object that is embedded in a web page or email

Torej če pošlješ dokument oziroma sliko, kateremu je namenjena, jo pogleda, lahko potem ti brez problema zasleduješ kam in komu je zadeva poslana.

A web bug is any one of a number of techniques used to track who is reading a web page or email, when, and from what computer. They can also be used to see if an email was read or forwarded to someone else, or if a web page was copied to another website. The first web bugs were small images.

Nice, mislim da bo to kar to. Bo treba zadevo stestirati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

skripta za pošiljanje brezplačnih sms sporočil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
19549634 (14874) AštiriL
»

Remote Contol Over Mail -RCM

Oddelek: Informacijska varnost
4613011 (10613) SeMiNeSanja
»

e-mail spoofing s telnet povezavo na port 25 SMTP strežnika

Oddelek: Omrežja in internet
173089 (2798) BlueRunner
»

Kako reagirate glede SPAMa ????