Forum » Operacijski sistemi » Namestitev Windows XP - različni problemi
Namestitev Windows XP - različni problemi
smes ::
Pozdravljeni,
mene pa zanima, če bi mi kdo vedel pomagati kaj bi lahko bile te napake. Prijatelju želim formatiral računalnik, ker mu je crknil disk in mi nikakor ne uspe. Probal sem zamenjati že ram, ter drugi disk, drugi cd-rom, tri različne windowse XP(samo SP1 še ne ) tudi windows 7. Vedno se pojavi neka napaka zato sem jih poslikal in bi prosil, če bi mi lahko kdo pomagal.
Razen ene nisem slikal gre pa se za PARTMGR.SYS ostale pa imam poslikane:
Prosim za pomoč :)
mene pa zanima, če bi mi kdo vedel pomagati kaj bi lahko bile te napake. Prijatelju želim formatiral računalnik, ker mu je crknil disk in mi nikakor ne uspe. Probal sem zamenjati že ram, ter drugi disk, drugi cd-rom, tri različne windowse XP(samo SP1 še ne ) tudi windows 7. Vedno se pojavi neka napaka zato sem jih poslikal in bi prosil, če bi mi lahko kdo pomagal.
Razen ene nisem slikal gre pa se za PARTMGR.SYS ostale pa imam poslikane:
Prosim za pomoč :)
Yacked2 ::
Odklopi vse nepotrebne USB naprave (tiskalnik,mikrofon,zvočniki,kamerca...)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Rame sem odstranil in dal noter druge ter ni nič pomagalo. nič ni bilo priklopljeno razen mrežna kartica ostalo pa samo nujno potrebno za delovanje pc-ja.
Yacked2 ::
Pol pa vrži baterijo vn iz matične, mogoče so kakšne nastavitve zjebane. (ko to storiš moraš ponovno nastaviti svoje nastavitve!)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
amigo_no1 ::
Bootaj v win 98se/hirensbootcd , narediš eno fat32 particijo, nanjo skopiraj vsebino win xp cdja (mapa i386), poženeš "winnt.exe".
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
Podatkovni hdd kabel si že menjal ?
Če kljub temu dobivaš bsodje je matična rip.
Kondenzatorje si preveril ?
http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm
Podatkovni hdd kabel si že menjal ?
Če kljub temu dobivaš bsodje je matična rip.
Kondenzatorje si preveril ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
kable sem zamenjal z novimi, ker sem še jih slučajno imel. sem si potegnil ta hirensbootcd dol vendar ko se cd zažene mi vrže ven mini windows - > windows xp. Win98 ni nikjer sem pa si potegnil dol verzijo 15.2
Kam pa bi se naj ta datoteka od win98 še morala prilepit, da zadeva deluje?
Kam pa bi se naj ta datoteka od win98 še morala prilepit, da zadeva deluje?
SasoS ::
To je brezveze...zaženi memtest tako kot sem ti napisal. Nima veze če si menjal RAM, saj ti bo memtest povedal tudi če je kje napaka na matični (ali pa so vsi rami zanič...mogoče nekompatibilni s to matično?). Kopiranje windows cd-ja na fat32 ne bo rešilo problema če je pc nestabilen...
kixs ::
Glede na to, da se je Hirens bootil, je mozno, da so bili problem kabli. Se enkrat probaj narediti setup WinXP.
Sicer pa Memtest je skoraj nujen pri kakrsnih koli napakah.
lp
Sicer pa Memtest je skoraj nujen pri kakrsnih koli napakah.
lp
Če bi bili drugi rami katere sem menjal nekompaktibilni potem verjetno jih tudi nebi zaznalo v samem računalniku. Kot sem že omenim sem menjal kable od cdroma ter od samega diska in ne pomaga. Mislim, da ni več pomoči da je šla matična, ker je bilo menjano vse :) bom pa še zagnal memtest
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7194 (5140) | GTX970 |
» | Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8666 (7323) | Jst |
» | Računalnik - težave/nadgradnjaOddelek: Pomoč in nasveti | 4873 (4189) | stiper7 |
» | Blue Screen - pomočOddelek: Strojna oprema | 6973 (937) | GTX970 |
» | Modri zaslon BSODOddelek: Pomoč in nasveti | 1825 (1480) | prenasalec |