Forum » Programiranje » bloomov filter za optimizacijo i/o operacij
bloomov filter za optimizacijo i/o operacij
litenull ::
Pozdrav,
Spet jaz. :D
Zanima me, ali ste že uporabili bloomov filter za preverjanje, če je vredno dostopati do baze v primeru, da element sploh ni v objektu podatkov? Je že kdo delal s tem ? Se splača to uporabiti, da zloadaš data v ram z bloom filtrom in s tem prišparaš pri dostopanju do baze ?
Spet jaz. :D
Zanima me, ali ste že uporabili bloomov filter za preverjanje, če je vredno dostopati do baze v primeru, da element sploh ni v objektu podatkov? Je že kdo delal s tem ? Se splača to uporabiti, da zloadaš data v ram z bloom filtrom in s tem prišparaš pri dostopanju do baze ?
Isotropic ::
ga sicer ne poznam, ampak od tega, kar sem bral do sedaj, se definitivno splaca, ce imas problem, za katerega je ustrezen.
Spura ::
Sm probal pa se vecinoma ne splaca zaradi dolocenih omejitev. Moras dobr vedet na kaksen nacin od njega profitiras.
litenull ::
Če imam točno določeno št. elementov (spam list), in preverjam če je email prisoten v bloom filtru, se mi zdi, da se da zelo dobro koristit. Sploh pa zmanjšaš napake, če veš, koliko je elementov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: litenull ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [UWP] [C#]Oddelek: Programiranje | 4184 (2214) | BivšiUser2 |
» | python in postgresql (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7504 (6405) | ZaphodBB |
» | Kako oz. z čim izdelujete spletišča? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 13926 (12342) | Goran's Blog |
» | java desktop app - kaj priporočate?Oddelek: Programiranje | 2453 (1646) | boss-tech |
» | QT4 pomočOddelek: Programiranje | 920 (881) | MasterMind |