Forum » Pomoč in nasveti » Ali je dobro imeti disk v RACK ohišju? (se je zagrel do 65 °C)
Ali je dobro imeti disk v RACK ohišju? (se je zagrel do 65 °C)
HitriPepe ::
Namreč sem zamenjal malo diske in sem dal 80 Gb v kišto, starega maxtorja 40gb 7200 pa sem dal v rack ohišje in zgodilo se je naslednje:
-temperatura diska se je med kopiranjem dvignila na 65°C, kar me je kar malo šokiralo, saj se mi zdi zelo veliko in sem ga rajši kar ven odmontiral!
-potem se je kar neki ugašal pa ne vem če zaradi temperature al sem imel kakšen slabi stik na konektorju!
Zanima me ali lahko disk crkne oziroma je to normalno da se tak greje in kaj narediti v primeru, da bi ga rad vseeno imel v rack ohišju!
Lp
-temperatura diska se je med kopiranjem dvignila na 65°C, kar me je kar malo šokiralo, saj se mi zdi zelo veliko in sem ga rajši kar ven odmontiral!
-potem se je kar neki ugašal pa ne vem če zaradi temperature al sem imel kakšen slabi stik na konektorju!
Zanima me ali lahko disk crkne oziroma je to normalno da se tak greje in kaj narediti v primeru, da bi ga rad vseeno imel v rack ohišju!
Lp
www.STROJI.NET
Dr_M ::
ce mas plasticen rack probi ksne lukne zvrtat notr.jest sm si tko naredu pa so temp. dost nizje. pa cim vec ventilatorjev ti more zadi vn pihat vroc zrak.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Blisk ::
Jst mam rack čist luknat (že v originalu) in z ventilatorjem.
Sicer pa če maš zmontiran še kak ventilator v ohišju, ne bi smel bit problem.
Sicer pa če maš zmontiran še kak ventilator v ohišju, ne bi smel bit problem.
Mr.B ::
Vzemi rack z ventilatorjem , vem da se taki dobijo pri sunrisu.V glavnem pa življenska doba pada zelo exponentno z višanjem temperature.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
HitriPepe ::
Ja zamenjava Racka ne bi bil problem, če ne bi imeli vsi kolegi in sosedi enakega kot jaz, tega z ventilatojem sem probal ampak potem ne paše z ostalimi. Bom svojega prerihtal ali pa še bom kupil en disk z 10 gb, ki ga ne bo škoda, pa naj se kuri.
Lp
Lp
www.STROJI.NET
freejack ::
Disk je ena izmed najpomembnejših stvari v računalniku, če ne najpomembnejša. Če ti ta crkne, z recimo 40Gb podatkov gr, mislim, da ne bi bil preveč srečen. Sicer pa tistih 5k al pa 10k več za dober cooler al pa rack, pa tut ni tko veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: freejack ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pripomočki za stišanje računalnika - kje kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 1214 (1214) | trek@s |
» | Kako "poteka" gostovanje streznika?Oddelek: Omrežja in internet | 3071 (2579) | Bakunin |
» | Hlajenje diska v racku in graficneOddelek: Hlajenje in modifikacije | 942 (833) | Sodom |
» | Strežniki za nadaljno prodajo ...Oddelek: Omrežja in internet | 2493 (1930) | [BISI] |
» | mod diskaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1795 (1201) | segi |