Forum » Mobilne tehnologije » Google/LG Nexus 4
Google/LG Nexus 4
mjolnir ::
Pa če si rekel, da nikoli nisi nobenega custom rom-a gor flashal in da nimaš s tem izkušenj. Torej nisi uporabljal. Kako pol lahko veš, da je to crap?
Jerry000 ::
Pa če si rekel, da nikoli nisi nobenega custom rom-a gor flashal in da nimaš s tem izkušenj. Torej nisi uporabljal. Kako pol lahko veš, da je to crap?
Dej se enkrat preber prosm. Nism reku da so romi crap, crap mi je htc sence, touchwiz itd
mjolnir ::
In ne pogresas prav nobene custom funkcije, like reboot menu, power widgets, torch tile, color settings, navbar options, itd?
Ker jst sem se tolko na to navadu da mi je stock Android enostavno en oskubljen crap, pa naj bo od Sammyja, HTCja al pa nekaj tretjega, v vsakem nekaj manjka. S tem da je, vsaj Slim pa se ene par romov za katere vem, opazno hitrejsi od stock.
Men je ravn to crap kar si ti naštel. Ne pogrešam 0. Stock android all the way
Dej se enkrat preber prosm. Nism reku da so romi crap, crap mi je htc sence, touchwiz itd
Ti si še enkrat preberi njegov post na katerega si odgovarjal. On govori o custom romih in ne o touchwiz, sense itd. Torch tile pa color options ter druge stvari so custom rom in ne tw ter sense funkcije. Drugače pa ne poznam nikogar, ki bi rekel, da mu je touchwiz všeč.
In ne pogresas prav nobene custom funkcije, like reboot menu, power widgets, torch tile, color settings, navbar options, itd?
Ker jst sem se tolko na to navadu da mi je stock Android enostavno en oskubljen crap, pa naj bo od Sammyja, HTCja al pa nekaj tretjega, v vsakem nekaj manjka. S tem da je, vsaj Slim pa se ene par romov za katere vem, opazno hitrejsi od stock.
Men je ravn to crap kar si ti naštel. Ne pogrešam 0. Stock android all the way
Ti si še enkrat preberi njegov post na katerega si odgovarjal. On govori o custom romih in ne o touchwiz, sense itd. Torch tile pa color options ter druge stvari so custom rom in ne tw ter sense funkcije. Drugače pa ne poznam nikogar, ki bi rekel, da mu je touchwiz všeč.
Nimam za kaj še 1x brat, če pa sem odgovoril že:). Verjetno ti nisi razumel, odgovoril sem mu da je crap touchwiz itd.
JayKay ::
ok, folk vsak kupi nexus napravo iz svojih razlogov. prerekanja o tem kaj je boljse in smiselno ni potrebno.
Egidij88 ::
Na fonu mi dela vse, razen Play Store tezi, "No connection". Dafaq? Gugel racun faila... dodam se enkrat pa vidim jutri...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Egidij88 ()
Sami ::
Le še zaloge na prodajnih mestih ali operaterjih...tam še dobiš novega.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Evo ravno sem dobil OTA update 4.4.2. :D
Naj bi bile neke težave z update-om 4.4.1. in ga nekateri sploh nismo dobili.
link: http://www.androidpolice.com/2013/12/09...
Moram mal sprobat...:-)
Naj bi bile neke težave z update-om 4.4.1. in ga nekateri sploh nismo dobili.
link: http://www.androidpolice.com/2013/12/09...
Moram mal sprobat...:-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
IL_DIAVOLO ::
dr.Akula ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Ve kdo, če se obeta padec cene temu fonu?
Na mimovrste je zdaj 300€, piše da je na zalogi.
Tudi jaz sem dobil update iz 4.4 direktno na 4.4.2 :)
ni podatka
kpkp ::
mogoce kdo ve v cem je fora, da ste nekateri ze dobili 4.4.2, nekateri pa se nismo?
Google Engineer Dan Morrill:
Rollouts are conducted in phases. Typically they start at 1% of devices for around 24 - 48 hours; we watch the return rates and resulting device checkins and error reports (if any), and make sure nothing looks wrong before sending it to more. Then typically it goes to 25%, 50%, 100% over the course of a week or two.
What the percentages mean is that when your device checks in, it has a 1% chance (for example) of being offered the OTA. If it doesn't (randomly) get an offer, it will never get an offer until the next batch.
IOW, once your device checks in and gets turned down, that's it until the next batch. Mashing on the "check for updates" button just causes your device to check in again, and get automatically turned down again. Think about how that makes your device feel! WON'T SOMEONE PLEASE THINK OF THE PHONES?!
That said, once the new batch does start, hitting that button does give you a new roll of the dice -- but once. Since devices usually only check in for system updates every 24 hours (I think? Certainly on a many-hours basis) this can get you your shot sooner than it would happen on its own.
So, mash away. :) Just be patient, and mashing on it more often than once or twice a day isn't going to gain you anything.
Edit: also, keep in mind that this isn't first-come/first-served. You're not racing other devices to get your slot in the current batch, or something.
Vanquish ::
kpkp najlepsa ti hvala! Zelo koristna informacija, sem potem uspel dobiti :D
Fora je v tem, da se vse te informacije shranijo direkt na telefonu in ce gres v aplikacije in poisces "Google Services Framework" in das "Clear data" je vsak poizkus novi.
Po 2 poizkusih mi je po tem uspelo in je zdaj ze na 4.4.2
upam, da bo se komu pomagalo :)
Fora je v tem, da se vse te informacije shranijo direkt na telefonu in ce gres v aplikacije in poisces "Google Services Framework" in das "Clear data" je vsak poizkus novi.
Po 2 poizkusih mi je po tem uspelo in je zdaj ze na 4.4.2
upam, da bo se komu pomagalo :)
Mavrik ::
Čestitam, lih si si sfukal pushe v vseh appih. A res nisi mogel počakati par ur? Včeraj je namreč šel 4.4.2 na poln rollout.
The truth is rarely pure and never simple.
Dejansko ne, v 50% primerov, ko sem se vsedel v avto, mi je telefon dvigoval telefonsko povezavo z avtom in ni je bil avto v "telephone mode" in se kake druge zadeve.
Dejansko sem imel velike tezave, na eno izmed zadnjih posodobitev pa sem cakal skoraj 2 tedna, zato mi je to najhitrejsi nacin...
Dejansko sem imel velike tezave, na eno izmed zadnjih posodobitev pa sem cakal skoraj 2 tedna, zato mi je to najhitrejsi nacin...
Če niste opazili, Nova Launcher 2.3 je zunaj. Diši po KitKatu: imaš transparent opcijo za system in notification bar, tudi na free verziji lahko spremeniš pisave za ikone (nisem siguren, da tega prej ni bilo...) itd.
Tako da sem iz GEL-a nazaj na Novi.
Tako da sem iz GEL-a nazaj na Novi.
damjanll ::
Vanquish: ko sem jaz nazadnje to naredil sem si zjebal play store in mi update in install appsov niso vec delali...
mogoce kdo ve v cem je fora, da ste nekateri ze dobili 4.4.2, nekateri pa se nismo?
Google Engineer Dan Morrill:
Rollouts are conducted in phases. Typically they start at 1% of devices for around 24 - 48 hours; we watch the return rates and resulting device checkins and error reports (if any), and make sure nothing looks wrong before sending it to more. Then typically it goes to 25%, 50%, 100% over the course of a week or two.
What the percentages mean is that when your device checks in, it has a 1% chance (for example) of being offered the OTA. If it doesn't (randomly) get an offer, it will never get an offer until the next batch.
IOW, once your device checks in and gets turned down, that's it until the next batch. Mashing on the "check for updates" button just causes your device to check in again, and get automatically turned down again. Think about how that makes your device feel! WON'T SOMEONE PLEASE THINK OF THE PHONES?!
That said, once the new batch does start, hitting that button does give you a new roll of the dice -- but once. Since devices usually only check in for system updates every 24 hours (I think? Certainly on a many-hours basis) this can get you your shot sooner than it would happen on its own.
So, mash away. :) Just be patient, and mashing on it more often than once or twice a day isn't going to gain you anything.
Edit: also, keep in mind that this isn't first-come/first-served. You're not racing other devices to get your slot in the current batch, or something.
Hvala za tale info
dejanslo ::
A vam dela google now? Meni ne prikazuje nobenih vsebin, razen "do doma je xx minut". V nastavitvah sem označil, da želim vreme, nekaj športa, itd.
There`s More Than One Way To Do It
Evo mi je updatal na 4.4.2. Ampak, a ni blo rečeno da naj bi bil status bar z tem patchom transparenten? Ter da naj bi kamera dobila nek novi UI? Lahko nekdo prosim me updata kaj je v tem patchu novega:)? Res se mi ne da useh člankov brat, rad bi samo na hitro update
dr.Akula ::
Ampak, a ni blo rečeno da naj bi bil status bar z tem patchom transparenten? Ter da naj bi kamera dobila nek novi UI? Lahko nekdo prosim me updata kaj je v tem patchu novega:)? Res se mi ne da useh člankov brat, rad bi samo na hitro update
Oba bara (zgornji in spodnji) sta s tem updejtom sedaj transparentna na lock screenu. Update za kamero je bil samo na Nexusu 5.
ni podatka
Ampak, a ni blo rečeno da naj bi bil status bar z tem patchom transparenten? Ter da naj bi kamera dobila nek novi UI? Lahko nekdo prosim me updata kaj je v tem patchu novega:)? Res se mi ne da useh člankov brat, rad bi samo na hitro update
Oba bara (zgornji in spodnji) sta s tem updejtom sedaj transparentna na lock screenu. Update za kamero je bil samo na Nexusu 5.
Sam kaj je fora da je samo na lock screenu? Bol logično bi blo če bi splošno naredili da di blo več vidnega polja. Na lock tko ne rabim vidno polje met tok:). Hvala za odgovor
Joj, a nismo že 100x razložili da pač rabiš aplikacijo, ki ti vklopi transparenco?
Joj, a nismo že 100x razložili da pač rabiš aplikacijo, ki ti vklopi transparenco?
Ja sorry, ne spremlam tok teme
@Jerry
Google Experience Launcher (GEL) rabiš, če hočeš transparenco povsod.
Download link
hvala
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
A se se komu zdi al sam men da z tem updatom telefon hitreje in bol tekoce dela? Opazil sem tudi da mi manj rama zre. Prej sem imel prosto 1,2gb, zdej mam pa 1,4. Me pa zanima zakaj mam 2x google play service pod running.
Manj RAMa žre 4.4 proti 4.3, tudi baterija je boljša. Iz 4.4 na 4.4.2 pa je najpomembnejše, da so pokrpali luknjo kar se varnosti tiče.
fast1slow ::
Nalozi si rajsi Nova launcher... Google experience launcher je omejen, tako kot stock...
Drgac pa nevem zakaj se vsi tak sekirate oz. omenjate ram? Le tega imamo vec kot dovolj, velja pa: free ram is wasted ram (na androidu seveda). ;)
Drgac pa nevem zakaj se vsi tak sekirate oz. omenjate ram? Le tega imamo vec kot dovolj, velja pa: free ram is wasted ram (na androidu seveda). ;)
A se se komu zdi al sam men da z tem updatom telefon hitreje in bol tekoce dela? Opazil sem tudi da mi manj rama zre. Prej sem imel prosto 1,2gb, zdej mam pa 1,4. Me pa zanima zakaj mam 2x google play service pod running.
Ja, ena glavnih novosti 4.4 je bistveno manjša poraba RAMa, še posebej na napravah z večjimi resolucijami :) Tudi hitrejši je :)
krho ::
A še komu čudno delajo notifictioni od WhatsApp po nadgradnji na 4.4.2.. Včasih ni zvoka recimo ali pa ni notification lighta...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Ma se kdo probleme z google keep? Namrec na mobiju lepo dela, ko pa na kompu gledam, pa ne morem urejat ze obstojece note. Pa se to je, ce je note dolgi ga odreze-.-
Klemzz ::
Pri meni se tudi pozna dosti manjša poraba rama-a že po updateu na 4.4, tudi baterija se bolje odnese, pri 4.4.2 sem edino opazil, da je malo bolj odziven.
2 posta visje sem napisal zakaj. Imas tudi ti taksen problem? Na mobiju use dela, ko pa na racunalniku odprem keep, pa ne morem sploh urejat note, in se tisti noti ki so dolgi, mi jih odreze in ni sliderja da bi lahko cel note pogledal
MrStein ::
Zgleda so nedavno (spet) spremenili GUI.
Izgleda totalno nepregledno.
Zanimivo, sem zaprl in spet odprl, pa so zdaj zapiski drugače razporejeni. S tem da zdaj ne morem kliknit na njih. Mogoče se je to zgodilo Jerry-ju. Kaže namreč le začetek sporočil in nič ne moreš z njimi (recimo editirati).
Hecno je, da je 10 sekund prej stvar delala.
To je, ko se igrajo z brezveznimi spremembami...
(uporabljam Firefox)
Izgleda totalno nepregledno.
Zanimivo, sem zaprl in spet odprl, pa so zdaj zapiski drugače razporejeni. S tem da zdaj ne morem kliknit na njih. Mogoče se je to zgodilo Jerry-ju. Kaže namreč le začetek sporočil in nič ne moreš z njimi (recimo editirati).
Hecno je, da je 10 sekund prej stvar delala.
To je, ko se igrajo z brezveznimi spremembami...
(uporabljam Firefox)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 558959 (180990) | zk_eu |
» | Najmanj slab Android do 150€Oddelek: Mobilne tehnologije | 5832 (4557) | Bellzmet |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 23855 (20312) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30901 (23869) | Assass1n |