» »

Prestavitev WIN 7 korak nazaj

Prestavitev WIN 7 korak nazaj

Omnian ::

Pozdravljeni,

nameščen imam Win 7, ki je deloval kot švicarska urica, res izjemno dobro, stabilno, do sedaj ko sem poizkusil namestit nek CAD program. Ta namestitev se je nekako ponesrečila in sedaj imam določene errorje, C diska mi ni hotelo več odpret itd.

Sedaj vprašanje. Ali obstaja kak čudežni program ali postopek, da bi nekako vrnil PC na datum oz. stanje preden sem izvedel to inštalacijo (ko je bilo še vse OK)?

Verjetno tu ni čudežnega zdravila in se bo potrebno počasi pripravit na formatiranje, ampak vseeno raje vprašam.

5er--> ::

System restore na enega izmed prejšnjih restore pointov.

Huh obetavno zgleda tole in najlepša hvala 5er--> za hiter odgovor.

Sedaj sem gledal na youtube, kako naj bi to izgledalo. Verjetno, ko pridem do okna "Create a restore point" enostavno vpišem: Before installing (ta pa ta) software in kliknem Create.

fosil ::

Ne.
Ti ne boš ustvarjal restore pointa, ampak boš obnovil iz že obstoječega.
Torej boš na seznamu izbral en datum preden se je zadeva pokvarila.
Tako je!

milc ::

Skoraj ne verjamem, da bi nek CAD program lahko povzročil takšne težave. Bolj verjetno je, da je kaj resnega narobe z diskom.

Ja ne razumemo se prav. Jaz sem predvideval, da lahko šele sedaj naredim en poljuben restore point za nazaj, na datum ko je recimo še vse delovalo in potem od tam obnovim sistem. Zdaj vprašanje je, ali je Win 7 v preteklosti sam (samodejno) morda naredil kak restore point, kajti jaz ga nisem (žal nisem vedel za to možnost)?

Optimizem počasi pojenja, PC-ja se verjetno ne da kar tako zavrteti za cirka 2 dneva nazaj?

slikar ::

Računalnik, lasnosti, Zaščita sistema, obnovitev sistema, naprej
Od tukaj naprej se boš znašel.

solatko ::

Če nima ugasnjeno ustvarjanje obnovitvenih točk (zelo priljubljeno, ker baje nepotrebno zaseda disk).
Vsako instaliranje travniških programov, lahko pripelje do sesutja windowsa.
Če nimaš že ustvarjenih točk, jih ne moreš ustvariti za nazaj (od kje naj jih pa OS vzame).
Vendno se restore point naredi, ko imamo namen, instalirat kaj nepoznanega.
Delo krepa človeka

Ja če pridem do opcije System Restore -> Choose a different restore point je seznam prazen oz. so le restore pointi, ki sem jih sam ustvaril šele sedaj.

Drugače pa zgleda, da ni ugasnjeno ustvarjanje obnovitvenih točk (na C-ju je omogočeno "on" in razvidno Disk Space Usage 1% (2,08GB)). Sem pa sam kriv za te težave, ker sem malo falil inštalacijski postopek. Nič, zgleda da ne bo šlo. Bom pa za drugič vedel, da prej izdelam restore point, preden kaj nameščam. Verjetno tudi ne bi bilo slabo naredit en restore point, takoj ko sformatiram računalnik in potem teoretično v bodoče niti ni potrebno več zamudno formatiranje, ker bi se vedno vrnil na ta prvi restore point, ki bi ga/bom naredil?

Cold1 ::

Obnovitvene točke se samodejno brišejo, ko zmanjka prostora (če na sistemski disk kopiraš veliko podatkov) in ko ustvarjaš nove; temu primerno niso oblika varnostnih kopij, ampak udoben način povrnitve nastavitev, če si kaj zabluzil.

Po vsej verjetnosti si starejše namestitvene točke izgubil, ko si ustvarjal nove, v prihodnje si zanje na disku pusti (mnogo) več prostora.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows restore point

Oddelek: Programska oprema
5848 (795) franci0
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444360 (26400) BorutK-73
»

Dostop do NTFS diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
191636 (1359) solatko
»

obnovitev sistema

Oddelek: Operacijski sistemi
174204 (3806) imagodei
»

Win XP in obnovitvena točka