Forum » Programiranje » [MySQL]Stored procecdure za kreacijo baze
[MySQL]Stored procecdure za kreacijo baze
KernelPanic ::
Spostovani!
Zakaj mi pri zagonu sledece stored procedure:
Zakaj mi pri zagonu sledece stored procedure:
-- -------------------------------------------------------------------------------- -- Routine DDL -- Note: comments before and after the routine body will not be stored by the server -- -------------------------------------------------------------------------------- DELIMITER // CREATE PROCEDURE dbCreate(IN dbName VARCHAR(255)) BEGIN PREPARE statement FROM 'CREATE DATABASE IF NOT EXISTS ? COLLATE=utf8_bin'; EXECUTE statement USING @dbName; END // DELIMITER ;MySQL vztrajno vraca sinakticno napako? Gledam ze od pol osmih zjutrah in nisem vec pameten ... Prosim za drug par oci ...
Mavrik ::
Ja zakaj pa zamenjaš delimiter med stavki iz podpičja v dve poševnici? Jasno da bo sytax error če pa potem dalje veselo uporabljaš podpičje.
The truth is rarely pure and never simple.
No tole je shranjena procedura, ki jo mysql workbench popravi sam:
-- -------------------------------------------------------------------------------- -- Routine DDL -- Note: comments before and after the routine body will not be stored by the server -- -------------------------------------------------------------------------------- DELIMITER $$ CREATE DEFINER=`user`@`%` PROCEDURE `dbCreate`(IN dbName VARCHAR(255)) BEGIN PREPARE statement FROM 'CREATE DATABASE IF NOT EXISTS ? COLLATE=utf8_bin'; EXECUTE statement USING @dbName; ENDIn se vedno javi 1064 (Syntax Error). A je mogoce kaksen problem z pravicami in vraca zavajujoc error?
Spura ::
Torej, ce zbrises vrstico DELIMITER $$ ti ne dela? In pa dodas podpicje za END...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
Sem probal, nic ne pomaga, mysql server mi vztrajno vraca naslednje:
ERROR 1295 (HY000): This command is not supported in the prepared statement protocol yet
Spura ::
Ja mozno da ne mores uporabljat Create Database v prepared statementih? Najbrz odvisno od vezije mysql.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP povezava z MysqlOddelek: Izdelava spletišč | 925 (770) | snooze77 |
» | MySql Vprasanje - problem dupliciranih kljucevOddelek: Izdelava spletišč | 1436 (1258) | KernelPanic |
» | php skripta za registracijo uporabnikovOddelek: Izdelava spletišč | 2089 (1670) | skorpio |
» | [Java] Shranjevanje podatkov in datotekOddelek: Programiranje | 1229 (1182) | Vesoljc |
» | Pošiljanje v mysql bazoOddelek: Izdelava spletišč | 1083 (1017) | zaj_tam |