Forum » Programska oprema » GIMP plugini
GIMP plugini
poweroff ::
Na 64-bitni Ubuntu (12.04) sem si namestil tale plugin:
http://registry.gimp.org/node/25988
(po postopku opisanem znotraj zip datoteke - binarni datoteki hine in unhide sem skopiral v /usr/lib/gimp/2.0/plug-ins).
Vendar pa v GIMP meniju ne najdem menija Steganography. Ko sem binarne programe zagnal ročno mi javi tole:
./unhide
./unhide: error while loading shared libraries: libgimpui-2.0.so.0: wrong ELF class: ELFCLASS64
Je to morda zato, ker so 32-bitni, jaz pa imam 64-bitni sistem? No, opcija 2 je, da z orodjem gimptool namestim (prevedem) .c datoteko:
sudo gimptool-2.0 --install-admin hide.c
Vendar pa v Ubuntuju ne najdem gimptool-2.0... Kakšna ideja kako rešit to zadevo?
http://registry.gimp.org/node/25988
(po postopku opisanem znotraj zip datoteke - binarni datoteki hine in unhide sem skopiral v /usr/lib/gimp/2.0/plug-ins).
Vendar pa v GIMP meniju ne najdem menija Steganography. Ko sem binarne programe zagnal ročno mi javi tole:
./unhide
./unhide: error while loading shared libraries: libgimpui-2.0.so.0: wrong ELF class: ELFCLASS64
Je to morda zato, ker so 32-bitni, jaz pa imam 64-bitni sistem? No, opcija 2 je, da z orodjem gimptool namestim (prevedem) .c datoteko:
sudo gimptool-2.0 --install-admin hide.c
Vendar pa v Ubuntuju ne najdem gimptool-2.0... Kakšna ideja kako rešit to zadevo?
sudo poweroff
- spremenilo: poweroff ()
Randomness ::
Je to morda zato, ker so 32-bitni, jaz pa imam 64-bitni sistem?To je to.
Poskusi najti gimptool, drugače pa ti ostane mogoče še ročno prevajanje z gcc.
Kakšna ideja kako prevesti z gcc? Ni namreč nobenih configure, make skript zraven...
sudo poweroff
BigWhale ::
Hja, rečeš
sudo apt-get install libgimp2.0-dev
In potem se gimptool čudežno pojavi... Solved!
sudo apt-get install libgimp2.0-dev
In potem se gimptool čudežno pojavi... Solved!
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Remix OS 64 bit (napačen) downloadOddelek: Operacijski sistemi | 3237 (2878) | m3k |
» | gcc + math.h + -lm problemOddelek: Programiranje | 984 (900) | BigWhale |
» | ActivIdentity in Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8414 (5727) | aigmt |
» | Linux, pobrisane particije in recoveryOddelek: Operacijski sistemi | 2690 (2264) | 5er--> |
» | Intel dosegel končno hitrost (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 5868 (5777) | slemo |