Forum » Mobilne tehnologije » Samsung Galaxy S II ali ACE 2
Samsung Galaxy S II ali ACE 2
ZLOky ::
primerjava: GSM_Arena
Odločam se za nakup med tema dvema, kar jaz opazim razliko je:
-S2 ima boljšo kamero 8Mp napram 5Mp pri ACE 2
-S2 večji zaslon ob isti ločljivosti
-ACE2 je "novejši" izdan 2012, S2 2011
Zanima me namreč procesor, pri S2 je Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 pri ACE 2 pa Dual-core 800 MHz NovaThor U8500. Za procesorja mi ni jasno a sta iz iste družine samo različni frekvenci delovanja, oz. po domače, kateri je boljši?
A je smiselen nakup starešega telefona s hitrejšim procesorjem? A se v praksi to pozna?
Hvala za odgovore.
Odločam se za nakup med tema dvema, kar jaz opazim razliko je:
-S2 ima boljšo kamero 8Mp napram 5Mp pri ACE 2
-S2 večji zaslon ob isti ločljivosti
-ACE2 je "novejši" izdan 2012, S2 2011
Zanima me namreč procesor, pri S2 je Dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 pri ACE 2 pa Dual-core 800 MHz NovaThor U8500. Za procesorja mi ni jasno a sta iz iste družine samo različni frekvenci delovanja, oz. po domače, kateri je boljši?
A je smiselen nakup starešega telefona s hitrejšim procesorjem? A se v praksi to pozna?
Hvala za odgovore.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
rdecaluc ::
Jaz sploh nebi razmišljal in bi vzel SGS2.
EDIT: Zakaj? HSDPA, Corning Gorilla Glass, 16GB/32GB storage, 1 GB RAM, 1080p@30fps kamera, Standard battery, Li-Ion 1650 mAh.. tole najmanj :D
EDIT: Zakaj? HSDPA, Corning Gorilla Glass, 16GB/32GB storage, 1 GB RAM, 1080p@30fps kamera, Standard battery, Li-Ion 1650 mAh.. tole najmanj :D
Est modus in rebus. ,typos
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rdecaluc ()
first_line ::
Dvojko, ali pa kakšnega Nexusa.
Če jemlješ rabljeno že od 250€ naprej, nažalost prodajejo samo prekmurci, drugače bi bil na dvojki že sam (kljub temu da sem bil še pol leta nazaj sveto prepričan da je prevelika).
Če jemlješ rabljeno že od 250€ naprej, nažalost prodajejo samo prekmurci, drugače bi bil na dvojki že sam (kljub temu da sem bil še pol leta nazaj sveto prepričan da je prevelika).
marqo007 ::
Procesorja sta iz iste družine, cortex-A9. V splošnem je galaxy SII boljši v vseh pogledih, vendar pa prav tako tudi v ceni :) Baterija ti bo v ACE2 držala dosti dlje, sam ga imam in ima res odlično avtonomijo baterije, saj gre za system on a chip sestavo. Ob nekaj smsih, klicih in nekaj minut browsanja na dan mi zdrži med 3-4 dni. Oba bosta dobila v naslednjih 2 mesecih update na android 4.1 torej bosta tudi iz softwareskega vidika povsem enaka.
basket ::
Jaz bi ti predlagal, da si pogledaš še SONY XPERIO P. Cenovno je glih vmes med tema dvema samsungoma, vendar je po zmogljivostih bolj podobna SII..
keitai ::
S2, ali kot je basket omenu, xperio P.
Procesorja sta oba na osnovi A9, ampak je novathor pri isti frekvenci počasnejši + novathor ima enojedrno grafično Mali400, exynos ima 4-jedrno Mali400.
Procesorja sta oba na osnovi A9, ampak je novathor pri isti frekvenci počasnejši + novathor ima enojedrno grafično Mali400, exynos ima 4-jedrno Mali400.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keitai ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poceni telefonOddelek: Kaj kupiti | 4017 (3339) | cordoba |
» | Xperia U ali Galaxy Ace?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2876 (2325) | Morientes |
» | Kateri mobitel za cca. 200EUR na Orto Smart ali Mingl 17Oddelek: Kaj kupiti | 2997 (2545) | Wofk |
⊘ | iPhone 5Oddelek: Mobilne tehnologije | 5752 (4768) | Gandalfar |
» | Galaxy Ace (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 12268 (11189) | BOCo. |