Forum » Programiranje » Java cmd
Java cmd
IceBoX ::
V Eclipsu sem napisal nek program, ki za delovanje potrebuje nekaj JAR knjižnic, ki sem jih v Eclipse dodal. Program dela normalno in brez problema. Zanima me, kako lahko program zaženem iz command prompta v windowsih. Za prevajanje sem napisal
Uspešno potem dobim .class datoteko. Problem nastane ko hočem program zagnati z ukazom
Izpiše mi "Error could not find or load main class imePrograma". Kaj delam narobe? Zakaj pa mi potem normalno prevede?
javac -cp pot_do_prvega_jara;pot_do_drugega_jara;pot_do_tretjega_jara imePrograma.java
Uspešno potem dobim .class datoteko. Problem nastane ko hočem program zagnati z ukazom
java -cp pot_do_prvega_jara;pot_do_drugega_jara;pot_do_tretjega_jara imePrograma
Izpiše mi "Error could not find or load main class imePrograma". Kaj delam narobe? Zakaj pa mi potem normalno prevede?
Huh...
IceBoX ::
Saj program imam v istem direktoriju. Vse imam na namizju, torej .java in .class datoteko kot tudi vse jar datoteke.
Huh...
KaRkY ::
java -cp ".;jar;jar;jar..." mainClass
Pomembno je da tudi direktorij ker se nahajajo class datoteke dodaš v classpath. Zato je na začetku dodan trenutni direktorij.
Pomembno je da tudi direktorij ker se nahajajo class datoteke dodaš v classpath. Zato je na začetku dodan trenutni direktorij.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KaRkY ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako vključiti v jar dodaten jarOddelek: Programiranje | 848 (714) | jeryslo |
» | java- ne zažene programaOddelek: Programiranje | 866 (687) | enadiz |
» | zagon Java aplikacijeOddelek: Programiranje | 1156 (1018) | l0g1t3ch |
» | Java problemOddelek: Programiranje | 1620 (1318) | infiniteLoop |
» | [JAVA] mysql-connector-java in povezava z MysqlOddelek: Programiranje | 2046 (1928) | Sergio |