Forum » Programiranje » VB vpršanje za kodo
VB vpršanje za kodo
dynr la ::
Pozdrav,
v Visual Basic delam program, ki bo preverjal za določeno kodo. Sprogramiral bom da boš s pomočjo gumbov vpisal pravilno kodo. Zdj me pa zanima, kaj moram naredit, da bomprogram avtomatsko, ko bo vpisanih recimo pet števil pregledal, če je geslo pravilno in če je nadaljeval z opravili ki jih bom vpisal, da se zgodijo, v primeru, da je geslo pravilno.
Al pa recimo, mogoče bi dodal še, da avtomatsko preveri recimo ko je vpisanh pet števil če je pravilno in potem obarva TextBox zeleno, če je nepravilno pa rdeče.
Hvala za pomoč
v Visual Basic delam program, ki bo preverjal za določeno kodo. Sprogramiral bom da boš s pomočjo gumbov vpisal pravilno kodo. Zdj me pa zanima, kaj moram naredit, da bomprogram avtomatsko, ko bo vpisanih recimo pet števil pregledal, če je geslo pravilno in če je nadaljeval z opravili ki jih bom vpisal, da se zgodijo, v primeru, da je geslo pravilno.
Al pa recimo, mogoče bi dodal še, da avtomatsko preveri recimo ko je vpisanh pet števil če je pravilno in potem obarva TextBox zeleno, če je nepravilno pa rdeče.
Hvala za pomoč
vorantz ::
za textbox naštimaj textchanged event
pol pa v tem preverjaj dolžino pa če je pravilno itd
vzemi si 5 minut cajta pa preberi osnove .net frameworka pa ti bo tkoj jasno
pol pa v tem preverjaj dolžino pa če je pravilno itd
vzemi si 5 minut cajta pa preberi osnove .net frameworka pa ti bo tkoj jasno
dynr la ::
Ok zdej sm mau spremenu kodo:
Zanima me, kaj spremenit, da bo, po vpisanem napačnem geslu, ko se napačno geslo obarva rdeče ko bom spet poskušal vpisati pravo geslo barva pisave takšna kot na začetka, se pravi ne zelena in ne rdeča.
Koda:
Zanima me, kaj spremenit, da bo, po vpisanem napačnem geslu, ko se napačno geslo obarva rdeče ko bom spet poskušal vpisati pravo geslo barva pisave takšna kot na začetka, se pravi ne zelena in ne rdeča.
Koda:
Private Sub Button12_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button12.Click If TextBox1.Text = ("1234567890") Then TextBox1.ForeColor = Color.Green intAnswer = MsgBox("Uspešno ste se prijavili! Kliknite Ok za nadaljevanje.", vbOKCancel, "Prijava uspešna") If intAnswer = vbOK Then System.Diagnostics.Process.Start("http://www.facebook.com") Me.Close() Else Me.Close() End If MsgBox("Uspešno ste se prijavili!", MsgBoxStyle.OkCancel) Me.Close() End If If Not TextBox1.Text = ("1234567890") Then TextBox1.ForeColor = Color.Red MsgBox("Geslo je napačno!") TextBox1.Clear() End If End Sub
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual Basic - matrike z datagridviewOddelek: Programiranje | 1256 (928) | blay44 |
» | Visual BasicOddelek: Programiranje | 3459 (2485) | cekr |
» | Odpiranje programa v Visual StudioOddelek: Programiranje | 918 (776) | darkolord |
» | vb.net: dynamic textboxOddelek: Programiranje | 1186 (1076) | saule |
» | [VB] Komunikacija s serijskimi napravamiOddelek: Programiranje | 2314 (1588) | mNeRo |