» »

Neobstoječ logični disk

Neobstoječ logični disk

Stripy ::

Imam en fizični disk razdeljen na tri particije: C,D,E (Fat32, win98). Zadnjic sem prikljucil zraven en NTFS disk, zagnal sistem z boot diskete in uporabil program readntfs in skopiral nekaj stvari z ntfs diska. To sem pocel ze nekajkrat prej, pa ni bilo problemov. Zdaj sem pa ob poskusu zagona winsov obvisel pri Checking DMI pool data (ali nekaj podobnega). Disk sem imel na IDE3 (RAID, ATA100). Ko sem ga potem preklopil na IDE1 (ATA66), se je sistem zagnal, ampak se je med moja dva logična diska D in E, vrinil nov, tako da je moj E, postal F. Nov disk (sedaj E) je nedostopen, torej ne morem z njim ničesar narediti. Ko pa sem gledal MBRje, so mi zgledali popolnoma v redu, pa tudi razni disk editorji so videli tri particije. Vse datoteke na mojih diskih so v redu in tudi velikosti diskov. Če ima kdo kakšno idejo, od kod potem ta nov logični disk in kako se ga znebiti, naj jo prosim deli z mano.

ToniT ::

To, kar se je zgodilo, je čisto v redu. O tem je bilo že dosti govora.
Primarna particija na drugem disku se po defaultu postavi pred extended particijo na prvem disku (na grobo povedano).

V windowsih XP pa jahko spreminjaš črke pogonov v disk managementu (Computer management->Disk management).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ToniT ()

sash ::

Če prav razumem, bi mogoče to lahk pomagalo:

probi Partition Magic 8, ker z njim boš lahko menjal črke pogonov in spremenil "vrsto" diskla/particije (primarna, podaljšana in nevem kaka še). in zadeva bi ti mogoč lahko zlaufala.
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Stripy ::

V redu, očitno ni bilo dovolj jasno napisano. Sedaj nimam več NTFS diska, priklopljen je bil samo za nekaj časa. Imama en fizični disk, razdeljen na tri particije. Ampak meni kaže sistem štiri logične diske. Disk E, ki se je vrinil med moji dve logični particiji, je nedostopen, nič ne morem z njim storiti. In tudi če bi dodal še en disk, se ta ne vrine med logične particije, ampak mogoče le med primarno in logičnimi. Razni partition managerji mi pa še vedno javljajo tri particije. Bom pa poskusil še z Partition magicom, če pa še to ne bo pomagalo, sledi formatiranje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razširitev particije

Oddelek: Operacijski sistemi
71950 (1339) zuz3k
»

Sprememba logične particije v primarno

Oddelek: Strojna oprema
202654 (2315) BlaY0
»

Črke pogona in particij

Oddelek: Pomoč in nasveti
141614 (1409) Hypno
»

Particije...

Oddelek: Pomoč in nasveti
61109 (1009) CaqKa
»

WinXP- kako dodaš/sparticioniraš/sformatiraš nov HDD ?

Oddelek: Programska oprema
241773 (1554) andrej

Več podobnih tem