» »

commodore 64 igre

commodore 64 igre

«
1
2

r3dkv1c4 ::

se kdo spomni te igrice....sam sem jo preigral po cele noči ko sem imel 7-8 let....hehe

opeter ::

Konkretno se te igre ne spomnim. Malo mi izgleda kot Space Invaders s ptiči oz. netopirji.
Na C64 smo pri sosedu nabijali edino Popaja, druge igre ni imel. :D

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

floyd1 ::

"Boulder Dash" cele noči ;)
Wizard of War, Commando, Rambo do joystick-ovega bridkega konca...
Pa s kasetara vse nalagat, glavo nastavljat z izvijačem... "Turbo tape" najprej gor, pa obrate pisat. Ja bili so cajti.

green barret je bila tut huda...pa atletika....lepi spomini:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

SLO_Robert ::

Jes sem imel modul , da ni blo treba Torbo 250 nalagat hehehe
ready.
←L
press play on tape

Največ sem nažigal Emlyn Hughes , še danes nabijam prek emulatorja , pol Navy Moves ,Kikstart ,Ghouls N Ghosts , Hard'n'Heavy , PIt Stop 2 , Raid Over Moscow ,Choplifter......

sam res slađan dober spomin imaš....
...pitstop(formule) so bile razred zase....kickstart, paperboy je bil tut hud....testdrive in še me kaj spomnite....

frajer je bil pa tisti ki je imel disketno enoto...

Peters ::

Tole sem preigraval še in še.

Mafionzo ::

Ej jes pa iščem eno zelo zelo staro igro že dolg časa. Igral smo jo s prjatlom na njegovmu kumpu nekje leta 2001. Pač bli smo mejhni in kompi so šele počas prihajal ker smo z vasi ane pa nam je blo zakon. Če je bla barvna nevem ker smo igral na črno-belem monitorju. Je blo pa tko, da si igral nekakšno snežinko al zvezdico in si mogu neke ko so se premikal zapirat s premikanjem blokov. Tud CO2 si mogu pobirat če se prov spomnim. Tak da če se kdo morda spomni? Je pa igra zagotovo nekje iz 1995 al pa še prej.
Aja sicer pa Hocus Pocus je zakon ;)

mgermo ::

Pitstop je res bil zakon, Commando in best igra ever Giana Sisters

Alamar ::

opeter je izjavil:

Na C64 smo pri sosedu nabijali edino Popaja, druge igre ni imel. :D
8-OSamo eno igro, ko pa se jih je na stotine dobilo zastonj ali za drobiž. To pa skoraj ne verjamem.:))

Tale športna je bila pravi uničevalec igralnih palic

Pač, na vzhodnem koncu Slovenije nismo imeli Radia Študent ... :)
V Ljubljano pa se je potovalo zelo malo. Vsaj mi nismo kaj dosti.

Trafiko z moj mikro ali svet kompjutera ste pa že imeli. Noter polno oglasov, kjer so majstri za drobiž ponujali kasete. Se spomnim, da je bilo cel kup gusarčkov gor iz Maribora in Sobote.:))

Tole sem se spomnil sedaj. Kako smo tole nažigali two player

alamar samo da se je niso naveličali:)

drugace je pa tale atletika bila povod za uničenje ducat joystickov.....heheheheh

tu pa je padlo en kup svet. rekordov:)))

Saj sem napisal, da smo lomili palce.

Še ena legendarna, ki smo jo nabijali. Ne vem, če se spomnite

to smo pa mi imeli celo tekmovanje v soseski...hehe

zanimiva bi bila tudi primerjava današnjih palic in takratnih...spomnim se da, quickshot2 je bila vrhunska palica in če si imel le to si bil glavni v vasi....draga pa k žafran....pa več ali manj smo vse sami doma popravljali.

nekaj takega če se dobro spomnim je bilo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

SLO_Robert ::

PecenkA ::

Tole je bil fotr nadrkan do amena:

Meni osebno pa tale špil seka (dvojka tudi):

Prešpilal sem pa itak vse, kar mi je pod roke prišlo. Vmes pa itak skuril milijon joystickov.

Poldi112 ::

Sami neznani špili. Jaz se spomnim samo dveh. En je bil podoben pacman-u, moral si se sprehoditi po vseh črtah pajkove mreže in pajki so te lovili. Pa ena, kjer si bil en ropar in si s konja skočil na vlak, potem po vrhu vagonov do enega, v katerem so te mislim da psi ubili, predno si odprl blagajno :)
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

kixs ::

Nekaj teh Quickshot joystickov imam se doma ;)

Alamar je izjavil:

Trafiko z moj mikro ali svet kompjutera ste pa že imeli. Noter polno oglasov, kjer so majstri za drobiž ponujali kasete. Se spomnim, da je bilo cel kup gusarčkov gor iz Maribora in Sobote.:))

Eh, nam nihče ni kupoval teh revij. Bili smo še zelo mladi (9-10 let stari leta 1989/1990) ... in sosed je dobil od nekoga starejšo odsluženo varianto C64 s kasetnikom.

Piratske zadeve smo začeli kupovat po 1993/94, ko so se začeli širiti IBM PC kloni tudi pri nas.
Takrat so diskete (pozneje pa CD-je) posamezniki pošiljali po pošti, si imel cele kataloga/letake itn.
Pa Mantis je tržil shareware diskete, pa imel si možnost za mesečno naročnino na ta zadeve.

kixs je izjavil:

Nekaj teh Quickshot joystickov imam se doma ;)

odlično ne meči stran....lahko šenkas v muzej hehe

St235 ::

haha, jaz sem glih zadnjič našel zalogo federkov, pismo pri napetih seansah decatloana je blo treba imet odmor za čik, da smo federčke menjal.

St235 je izjavil:

haha, jaz sem glih zadnjič našel zalogo federkov, pismo pri napetih seansah decatloana je blo treba imet odmor za čik, da smo federčke menjal.

sam res, jaz sem staremu vse vžigalnike pobral da sem mel fedrčke....:))))

matejceh ::

Alamar je izjavil:

Tole sem se spomnil sedaj. Kako smo tole nažigali two player

Neverjetno! Ena najboljših glasbenih podlag v zgodovini iger, priceless :)

direstrait ::

in

Nostalgija :)

socialec ::

Verjetno ste opazili sami v feedu, malo soli pa še lahko vtrem, da bolečina še ne popusti po vsem tem času.

Deal: Relive the C64 glory days - 99,000 games free to play

8BitDo reveals Commodore 64 refresh of Retro Mechanical Keyboard with Super Buttons and Super Stick accessories

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Kurzweil ::

socialec je izjavil:

Verjetno ste opazili sami v feedu, malo soli pa še lahko vtrem, da bolečina še ne popusti po vsem tem času.

Deal: Relive the C64 glory days - 99,000 games free to play

8BitDo reveals Commodore 64 refresh of Retro Mechanical Keyboard with Super Buttons and Super Stick accessories

Hvala za tole... a niso te igre na voljo že ves čas?

Sam sem sicer bolj pri Atariju, je pa cel kup iger, ki so bila izdane na obeh platformah... sem pa prebral cel članek, tako da sem zasledil tudi link do seznama Atari iger.

Obstaja kakšna zadeva, recimo Raspberry Pi based, da bi bil gor nek user interface preko katerega bi na TV poganjal vse Atari, Amiga, Commodore, Spectrum in podobne igre... lahko seveda tudi konzole... še posebej, da bi res vse bilo na enem kupu?!

bm1973 ::

Ja, obstaja nek emulator...

Ravno v te namene...

https://retropie.org.uk/

Legon ::

Imas tudi Batochero, osebno mi je bližje kot retropie. Jaz sem jo primarno imel imel za Arcade machine (mame), ampak podpira tudi ostale sisteme.

bm1973 je izjavil:

Ja, obstaja nek emulator...

Ravno v te namene...

https://retropie.org.uk/

Sem že zasledil tole... bi pa bilo fino, da bi zadeva že imela includano milijon iger oz. "romov"... pa ne toliko zato, da bi podpirali mojo lenobo, bolj kot nek katalog, da se spomnim in mimogrede vidim...

Recimo za PC obstaja eXoDos, kjer imaš endless seznam iger za PC, ki jih potem downloada... ni pa stvar te narave, da bi dal na Rpi oz. kaj podobnega in samo vtaknil v HDMI port na TVju. Predvsem je koristen nek katalog, da te sploh spomni... pri filmih in glasbi je podobno...

Nekaj takšnega bi imel za omenjene platforme... tega bi bila še starša vesela, ki ste nekoč tudi znala odigrat kakšno igro na Atariju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Praviloma so te stvari ločene v izogib zapletom z avtorskimi pravicami. Pa tudi katalog iger je preprosto prevelik, da bi imel kar vse zraven emulatorja. Imaš pa potem spletne strani z ogromnimi katalogi ROMov in pobereš kar rabiš. Moram reč, da odkar imam svoj arcade sem preigral kar precej zadev iz 80-90, predvsem sem potešil svojo radovednost kako zgledajo višje stopnje, ker v najstniških letih nikoli ni bilo dovolj žetonov :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

kamiKaZaA ::

Kurzweil je izjavil:

Obstaja kakšna zadeva, recimo Raspberry Pi based, da bi bil gor nek user interface preko katerega bi na TV poganjal vse Atari, Amiga, Commodore, Spectrum in podobne igre... lahko seveda tudi konzole... še posebej, da bi res vse bilo na enem kupu?!

Nisem šel sedaj preverjat, ampak pred leti si točno to dobil in še zraven 2 klasična kontrolerja na kabel s palčko na nemškem Amazonu. Cena pa se je gibala med 200-250€. Gor pa si imel C64, Amiga, ZX spectrum, Atari, Nintendo, Super Nintendo, N64, Playstation 1 in Sega, cca. 30.000 iger. No na koncu nisem kupil. Da sem pa to šel iskat je bil razlog, da je imel Big Bang kalsični igralni avtomat za 600€. Torej dati bi moral nekje 800-850€ in bi imel doma igralni avtomat, kjer sem kot otrok hodil igrati (kupoval žeton).

Našel nekaj podobnega za 80€ (ni na zalogi):
https://www.amazon.de/-/en/Console-Inte...

No featured offers available
€79.99 (1 new offer)

Vidim pa, da so cene fajn padle od takrat, ko sem nazadnje gledal. In da imaš danes usb ključek in brezžična kontrolerja, prej pa si dobil raspberry pi (goli) in 2 žična kontrolerja z palčko (usb).

10,000 games and 9 game formats: The game console for TV supports PS1/Atari/Me/Sfc/Fc/Gba/Gbc/Md/Cps game formats. The 64G game memory card has 10000 built-in games and is equipped with 9 emulators that support multiple games. The improved game chip supports emulators such as 8-bit, 16-bit, 32-bit, 64-bit and 128-bit. It perfectly meets your needs for image quality and game fluid.

@Legon, povsem razumem... tudi običajno sem potem te igre sam dodajal, sem mislil, če je kdo že naredil kaj v tem smislu. Tudi jaz vsa ta leta, ko je čas in želja igram igre iz otroštva... in jih seveda obračam, zadeve dobivajo povsem nove dimenzije, sploh kakšne story driven zadeve, ko človek povsem razume... podobno kakšni filmi iz otroštva, ki si jih gledal presnete iz nemških programov, kjer si razumel nekje 50%, potem pa ko vstopiš v najstniška leta in kasneje vidiš, zakaj zares gre. Isto kakšen Monkey Island in nešteto drugih iger, ko so imele igre nek specifičen humor, dialoge, zgodbo... nekaj površinsko si vedel, prav zares pa šele leta kasneje. Da ne rečem igre, ki jih takrat nisem končal zaradi kakšnih specifičnih situacij... pravno te dni končujem Kings Quest V... 6. del sem že končal... naslednje je na vrsti igra Reunion... tisto kar pa se tiče žetonov pa raje ne bi... to sem pred leti reševal vse mogoče, kako z veseljem sem pritiskal F1 ali karkoli je že bilo za insert coing... ravno zadnjih sem igral tisti opico, Toki mislim, da se imenuje... pa pred tem side scroll arkaden/frp špil, katerega se naslova ne spomnih zdejle, se je pa upgrejdalo orožja in je bila za tiste čase odlična... bil si nek vitez... mogoče se celo spolnim, tam je šla šantrga žetonov.

@kamiKaZaA, to vzamem takoj... zadnjič sem našel tudi joysticke od Atarija. Vidim pa, da imaš folk, ki jih še dela. Arcade kabinet pa je dejansko v dolgoročnem planu, da se ga izdela, mogoče nekega dne več o tem.

ja, ta nostalgija je bila povod da sem se lotil projekta in po črto sem izjemno zadovoljen. Je pa tudi res, da je končni strošek tam nekje okrog 600 EUR. S tem, da nekje 100-200 EUR bi se dalo it ceneje, če bi se recimo odpovedal top diplayu, vzel cenejše komponente itd... Je pa top feeling preigravat špile, kjer sem ponavadi videl samo 1-2 stopnjo. Tudi coop v teh špilih ima čisto drugo dimnezijo.

kamiKaZaA je izjavil:

Našel nekaj podobnega za 80€ (ni na zalogi):
https://www.amazon.de/-/en/Console-Inte...

No featured offers available
€79.99 (1 new offer)

Vidim pa, da so cene fajn padle od takrat, ko sem nazadnje gledal. In da imaš danes usb ključek in brezžična kontrolerja, prej pa si dobil raspberry pi (goli) in 2 žična kontrolerja z palčko (usb).

10,000 games and 9 game formats: The game console for TV supports PS1/Atari/Me/Sfc/Fc/Gba/Gbc/Md/Cps game formats. The 64G game memory card has 10000 built-in games and is equipped with 9 emulators that support multiple games. The improved game chip supports emulators such as 8-bit, 16-bit, 32-bit, 64-bit and 128-bit. It perfectly meets your needs for image quality and game fluid.

Moje izkušnje s takimi zadevami so praviloma na spektru od slabih do katastrofalnih. Sploh kontrolerji so ponavadi slabši kot če jih ne bi bilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Legon je izjavil:

Moje izkušnje s takimi zadevami so praviloma na spektru od slabih do katastrofalnih. Sploh kontrolerji so ponavadi slabši kot če jih ne bi bilo.

Hvala za mnenje o svoji izkušnji. Pri teh dveh kontrolerjih me je zmotila velikost, ker ga lahko v dlani držiš (torej je to mali kontroler). Tisti original za C64 je bil konkretno širok (obstajal je tudi klasični ozki) in nekaj takega se je tudi takrat ponujalo. Žal pa ne najdem na net-u slike, da bi prilepil...

Zdaj sem celo videl, da Big Bang prodaja za 48EUR - 10.000+ iger in 2 kontrolerja. :D
https://www.bigbang.si/retro-4k-ultra-h...

PROGRAMSKE OPREME EMULATORJI: GB, GBA, ATARI, PS1, MAME, FC, MD, GBC, SFC Konzola ima na izbiro več kot 10.000 vgrajenih klasičnih retro iger.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamiKaZaA ()

@kamiKaZaA,

Ta kompaktna, a zmogljiva konzola omogoča enostavno priključitev na vaš televizor prek HDMI, s čimer zagotavlja visoko ločljivost 4K Ultra HD za izjemno jasne vizualne učinke. Konzola je vnaprej naložena z 10.000 retro igrami, ki zajemajo klasike iz različnih generacij igralnih konzol, zaradi česar je popolna izbira za ljubitelje nostalgije.Konzola je izjemno enostavna za uporabo - preprosto priključite HDMI Game Stick v svoj televizor, povežite napajanje prek USB-ja in že ste pripravljeni na ure neprekinjene zabave. Konzola podpira tudi več igralcev, kar vam omogoča igranje s prijatelji in družino. K8 je popoln način, da znova odkrijete svoje najljubše igre v modernem 4K Ultra HD formatu.4K Ultra HD Igralna Izkušnja: Povežite HDMI Game Stick na svoj televizor in uživajte v kristalno čisti grafiki pri igranju retro iger.10.000 Vnaprej Naloženih Iger: Ogromna zbirka retro iger, ki zajema priljubljene klasike iz različnih obdobij.Plug and Play: Enostavna nastavitev brez potrebe po kompleksni namestitvi programske opreme - preprosto priključite in igrajte.USB Povezljivost: Konzolo napajate prek USB-ja, kar omogoča hitro in enostavno uporabo.Večigralska Podpora: Priložen večigralski način za družabno igranje s prijatelji ali družino.Enostavna Nastavitev: Konzolo lahko enostavno priključite in začnete igrati v nekaj minutah, brez zapletenih postopkov.Visoka Kakovost Slike: S podporo za 4K Ultra HD je igranje iger na tej konzoli neverjetno podrobno in vizualno osupljivo.Velika Zbirka Iger: Izbirajte med več tisoč igrami, ki vam bodo prinesle ure zabave in nostalgije.Prenosna in Kompaktna: Zaradi majhne velikosti jo lahko enostavno vzamete s seboj na potovanja ali obiske k prijateljem.Retro TV igralna konzola je prava poslastica za ljubitelje iger, saj je opremljena z dvema ploščicama in ponuja impresivno zbirko 10.000 klasičnih naslovov v kakovosti 4K Ultra HD. Poleg tega vam vgrajena 64 GB SD kartica omogoča shranjevanje dodatnih iger in podatkov. Popoln za igranje iger s prijatelji in družinska srečanja.VEČ kot 10000 VGRAJENIH IKONIČNIH IGRFUNKCIJA ZA ARHIVIRANJE IN ISKANJE IGR V ZAZNAMKIHKOMPLET 2 BREZŽIČNIH KRMILNIKOVTEHNOLOGIJA PLUG&PLAY - NI POTREBNO NAMESTITI DODATNIH GONILNIKOV ALI PROGRAMSKE OPREMEEMULATORJI: GB, GBA, ATARI, PS1, MAME, FC, MD, GBC, SFCKonzola ima na izbiro več kot 10.000 vgrajenih klasičnih retro iger. Poleg tega je mogoče razširiti knjižnico naslovov.Z našo konzolo se boste odpravili nazaj v brezskrbna leta svoje mladosti!V kompletu sta dve baterijski brezžični ploščici, ki podpirata signal 2,4 GHz. Pokličite svoje najdražje in tekmujte skupaj z igranjem vaših najljubših iger! Klasični naslovi bodo zagotovili odlično zabavo za vso družino, ne glede na starost igralcev.Za upravljanje konzole vam ni treba namestiti nobene dodatne programske opreme ali gonilnikov - samo priključite emulator (gamestic) v vrata HDMI na televizorju in ga priključite na napajanje. Pomnilniško kartico postavimo v vrata TF in nato priključimo sprejemnik ploščice na emulator - in to je to!Po vklopu konzole boste videli intuitiven meni, kjer lahko izberete igro s seznama ali jo poiščete tako, da vnesete njen naslov. Izberete lahko tudi igro iz zgodovine nedavno odprtih elementov na svojem prilagojenem zavihku.Ločljivost: 4K Ultra HD TV Video 1080P/720PPriključki: HDMI, USBEmulator: MAME /FC /GB /GBA /GBC /MD /SFC /PS1 /ATARI2600 /ATARI7800, (vključno z 8-bitnimi, 16-bitnimi, 32-bitnimi, 64-bitnimi in 128-bitnimi)RAM: 256 MBFLASH: 128 MBEmulator (Gamestick) - gostitelj64GB spominska kartica2 brezžična krmilnikaUSB sprejemnik za krmilnikekabel HDMIUSB napajalni kabel

... nekak tole ni OK, premalo, čeprav za nekatere kratice niti ne vem kaj je mišljeno...

Kurzweil je izjavil:

@kamiKaZaA,
... nekak tole ni OK, premalo, čeprav za nekatere kratice niti ne vem kaj je mišljeno...

Nima Commodore 64 niti ZX Spectrum. To bi bil pri meni pogoj. Zraven pa še Nintendo, Sega in PS1. Potem bi bilo zrelo za nakup. Ampak zdaj je cena neka normalna cca. 50-60€. Pred leti, ko sem gledal je bilo 200-250€, samo da si takrat dobil velii robustni kontroler z plačko. Zdaj pa dajo neke brezžične špilike zraven. No, jaz tega sigurno ne nabavim. Bi pa nabavil samo v kombinaciji, da bi kupil zraven igralni avtomat (32 colski TV-ekran) (cca. 600€) in bi potem to noter vgradil. Ker v tistem igralnem avtomatu kaj ga je Big Bang prodajal je bilo nekje 10-20 igric samo. Kar je premalo.

D3m ::

Jaz sem dobil PS3 fatboy-a :D

Sedaj uživam ob igranju PS1,2,3 iger.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Netrunner ::

Ah, C64 ... lepi časi. Največ težav sem imel pri igri GHOSTS 'N GOBLINS za katero sem nedavno ugotovil, da je ena najtežjih iger kadarkoli narejenih :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Robert_S ::

Ampak men je bla Ghouls 'n' Ghosts zakon zarad sountracka

Lowink ::

Tale obvlada, drgač se je nardilo še light-show na C64 in prva menjava čipa, ker je nekaj prišlo čez optokaplerje.. krasni spomini.

Netrunner ::

Robert_S je izjavil:

Ampak men je bla Ghouls 'n' Ghosts zakon zarad sountracka

Seveda je oz. je še vedno zakon :) ... zamo zahtevna je... vsaj meni ni uspelo daleš priti.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Robert_S ::

Ja sej jet tud nisem prilezel dalle č:))

Uf, Boulder Dash, to sem preigral res veliko in to prav tega iz videa in sicer na Atariju... me pa prav zanima, koliko je raznih verzij te igre, ker tekom vseh teh let sem res zasledil vse mogoče verzije, tudi več njih, na raznih platformah.

Nisem pa igral ta Ghouls 'n' Ghosts in uspelo vam je, če je bil to namen, se je lotim ta vikend, če bo le čas.

kamiKaZaA je izjavil:

Zdaj sem celo videl, da Big Bang prodaja za 48EUR - 10.000+ iger in 2 kontrolerja. :D
https://www.bigbang.si/retro-4k-ultra-h...

PROGRAMSKE OPREME EMULATORJI: GB, GBA, ATARI, PS1, MAME, FC, MD, GBC, SFC Konzola ima na izbiro več kot 10.000 vgrajenih klasičnih retro iger.

Za ene 25 evrov predrago. To isto zadevo dobišza manj kot 20 evrov na Aliexpressu.

https://www.aliexpress.com/item/1005006...

Verjemi, da ni razlike.

Itak smo ugotovili, da je tole crap, ker ne pokriva dovolj oz. prave platforme.

Točno tako mašino je Big Bang pred leti prodajal za 600€ in jo imel tudi razstavljeno. Sedaj vidim, da je gor 14 igric. Premalo za tako ceno. Če se bo kdaj pojavila takšna mašina z 10.000+ igrami, kjer bodo zajete klasične igre od C64, Amiga 500, Atari, ZX Spectrum, Nintendo, Sega in PS1 si jo takoj nabavim.

https://www.amazon.com/Arcade1Up-Mortal...

«
1
2