Forum » Elektrotehnika in elektronika » Osciloskop ISKRA
Osciloskop ISKRA
jjohny ::
Prijatelj mi prodaja osciloskop od ISKRE. Pravi, da je star okrog 15 let (zadnji Iskrini osciloskopi). Je enokanalni in je do 10 MHz. Oznake ne poznam. Zanima me ali ima kdo kaj iskušenj (kvaliteta) s takšnim osciloskopom in če se ga splača kupiti.
lp, jani
lp, jani
16F84 ::
Mislim, da si avtor posta isti kot na Elektro-n - če ne, naj napišem še nekaj tukaj. Ne vem, če si na elektro-n omenil, da je enokanalen Sam uporabljam iskrinega MA4046 že kaih 15 let.Ta je sicer dvokanalen (sicer sedaj je s službe že romal v domačo delavnico ) Primeren je pred vsem za kako servisiranje industriske elektronike - vsaj zame zlata vreden.Od njega ne pričakuj preveč glede kakih meritev analognih veličin. MA4046 "gre" sicer do 15M normalno pa gre z njim delati do 10M.
Torej, če stvar nameravaš kupit za kako servisiranje kjer natančnost ni ne vem kako pomenbna je stvar uporabna - za kake točne meritve analognih veličin pa ne. Nisi navedel kaka je cena ? Po moje je dobro ohranjen s sondami vreden max. 20ksit.
lp
Silvo
Torej, če stvar nameravaš kupit za kako servisiranje kjer natančnost ni ne vem kako pomenbna je stvar uporabna - za kake točne meritve analognih veličin pa ne. Nisi navedel kaka je cena ? Po moje je dobro ohranjen s sondami vreden max. 20ksit.
lp
Silvo
madviper ::
Iskrini osciloskopi so super stvar, sam se ti ga ne splača kupit, če se ne ukvarjaš z elektroniko profesionalno, če pa misliš sam šalterje delat ti ne bo pomagu bogve kaj!
So super stvari to, če jih seveda znaš uporabljat sam da je mal star. Kup si ga če ga znaš uporabljat in veš ak boš delu z njim, drugače pa je zanj škoda dnarja!
Odločitev je tvoja!
So super stvari to, če jih seveda znaš uporabljat sam da je mal star. Kup si ga če ga znaš uporabljat in veš ak boš delu z njim, drugače pa je zanj škoda dnarja!
Odločitev je tvoja!
I'd like to do something crazy!
Brane2 ::
Iskrin scope je bil bolj tko.
Edini model, ki je bil kolikortoliko uporaben, je bil 20MHz dvokanalec.
Vzemi ga, (mislim tega enokanalca) če ga dobiš RES poceni. To je po moje ne več kot 10 kSIT in še to če stvar 100% dela.
Folk, res vas ne razumem. Svojega Hamega 2x30 MHz prodajam že celo večnost za 30 kSIT, folk pa se žene za Iskrinimi osciloskopi.
Bli so relativno dobri za čas ko so nastali, a od tega je že 20 let...
Edini model, ki je bil kolikortoliko uporaben, je bil 20MHz dvokanalec.
Vzemi ga, (mislim tega enokanalca) če ga dobiš RES poceni. To je po moje ne več kot 10 kSIT in še to če stvar 100% dela.
Folk, res vas ne razumem. Svojega Hamega 2x30 MHz prodajam že celo večnost za 30 kSIT, folk pa se žene za Iskrinimi osciloskopi.
Bli so relativno dobri za čas ko so nastali, a od tega je že 20 let...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
16F84 ::
V kakem stanju je ta tvoj Hameg ter za kateri model gre - pred časom ga je znanec kupoval ( ne vem, če ga je že kupil) Mu lahko posredujem podatke.
lp
Silvo
lp
Silvo
Brane2 ::
Stvar je stara ko zemlja, verjetno bi bil potreben C12 test za določitev na stoletje natančno...
Dolgo časa sem jo aktivno uporabljal in bi jo še danes, če ne bi mel Tek-a 3034, ki suva, vendar je cenovno že pri cenejših avtomobilih...
Za stvar imam nekje tudi servisno knjigco s shemo, sem pa na njej naredil nekaj predelav. Tako sem na vsak kanal dal svojo ledico, da vidiš, kateri kanal je trenutno aktiven pri alterniranju, pa poseben vhod za razdelitev drugega kanala na 8 digitalnih vhodov sem dodal, vendar sem tiskanino nekam šutnil in je ne najdem več. Verjetno bi jo lahko prav hitro znova naredil, samo se mi ne da. Je pa stvar zgledala mega cool za svoje čase. Pičiš majhno tiskaninco gor in namesto dveh žarkov jih dobiš 1+8=9 !
Ene parkrat sem ga odprl zaradi popravila. Te stvari so stare in mehanski stiki na stikalih radi odpovedo, elektronika pa drugače dela. Aja, pa en kanal sem svočas odkuril, zato sem moral zamenajt en tranzistor (zamenjal-dela).
Tudi kombinirano (1:1/1:10) sondo (HungChang ?) mam zraven. Nekoč sem imel dve, a ne vem kje se je zgubila druga. Vem, da sem dal več ko 5 kSIT zanjo...
Evo še slikce. Stvar sem pobral z omare in jo škljocnil, ne da bi se jo trudil pobrisat...
Dolgo časa sem jo aktivno uporabljal in bi jo še danes, če ne bi mel Tek-a 3034, ki suva, vendar je cenovno že pri cenejših avtomobilih...
Za stvar imam nekje tudi servisno knjigco s shemo, sem pa na njej naredil nekaj predelav. Tako sem na vsak kanal dal svojo ledico, da vidiš, kateri kanal je trenutno aktiven pri alterniranju, pa poseben vhod za razdelitev drugega kanala na 8 digitalnih vhodov sem dodal, vendar sem tiskanino nekam šutnil in je ne najdem več. Verjetno bi jo lahko prav hitro znova naredil, samo se mi ne da. Je pa stvar zgledala mega cool za svoje čase. Pičiš majhno tiskaninco gor in namesto dveh žarkov jih dobiš 1+8=9 !
Ene parkrat sem ga odprl zaradi popravila. Te stvari so stare in mehanski stiki na stikalih radi odpovedo, elektronika pa drugače dela. Aja, pa en kanal sem svočas odkuril, zato sem moral zamenajt en tranzistor (zamenjal-dela).
Tudi kombinirano (1:1/1:10) sondo (HungChang ?) mam zraven. Nekoč sem imel dve, a ne vem kje se je zgubila druga. Vem, da sem dal več ko 5 kSIT zanjo...
Evo še slikce. Stvar sem pobral z omare in jo škljocnil, ne da bi se jo trudil pobrisat...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC-podprt digitalni osciloskop - kje, koliko, kakšenOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5329 (4487) | alessliber |
» | Se izplača ta osciloskop?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1005 (946) | zlabo |
» | kam po multimeter?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3599 (3320) | Azrael |
» | JDM programator - kje kupiti?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1993 (1806) | Brane2 |
» | Katera so najhitrejša logična vezja. (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4805 (4166) | CaqKa |