» »

Počen ekran

Počen ekran

kriko1 ::

Meni je danes telefon pošteno zgrmel na tla in se je naredila pajčevina na ekranu.
Slika zadaj je sicer v redu, nobenega razlitja, celo na dotike se odziva sam pač steklo je počeno.
Gledam po ebayu in me zanima če je to to kar rabim:
http://www.ebay.co.uk/itm/Replacement-L...

Torej tale digitizer oz touchscreen - je to pač celotna šipca?
Še slikce:

lp

errhec ::

Bo kar dovolj. Vendar pri nekaterih telefonih zlepijo digitizer in LCD skupaj,
zato prej preveri če se da dobiti narazen.
dd

Hm sedaj drugje eden mi pravi da je digitizer ok, ker se odziva na dotik in da kar je zamenjat je maska - cover.

Ta video sem našel kako menja digitizer in mislim da je šipca res del ohišja. Malo sem zmeden, sicer pri ARC s pa je res lcd, digitizer in šipca vse skup (kot sem videl na videu).

errhec ::

Zamenjati je treba digitizer, le ta je ponavadi nalepljen na ohišje.
Digitizer je v bistvu sestavljeno steklo ki zaznava dotik.
dd

Res je, digitizer je skup z tistim steklom, ta pa se lahko sname kot komplet od ohišja.
Hvala vsem :)

_geek_ ::

Malce si bom sposodil temo in sicer a obstaja kakšen način kako testirat digitizer-je? Namreč LCD prikazuje vse vredu, tudi pine na samem konektorju od digitizer-ja sem preveril (če bi bili zviti ali kaj podobnega) vendar touchscreen še vedno ne dela. Ali se da kako ugotoviti če je kriv telefon ali je nov digitizer fuč (brez drugega telefona in drugega digitizerja)?

Poglej log sistema, če ga sploh zazna.
Določeni digitizerji imajo drugi krmilnik gor in ne delujejo z romi, ki ponavadi podpirajo samo eno vrsto.

_geek_ ::

Hvala ti za predlog. Sem uspel rešiti zadevo, tako da sem prvo vse backup-al in nato še factory reset in sedaj dela :)

SendID ::

No naj si še jaz malce sposodim temo. Zadnji mesec pri telefonu opažam, da mi touch ne deluje več dobro. Težko je ocenit, ampak kot celota se slabo odziva. Eno minuto dela Ok, spet naslednjo pa bore malo. V glavnem full moteče. Kakorkoli je že kdo imel podobne probleme? Gre se za telefon LG G2.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počen ekran - katerega kupit?

Oddelek: Mobilne tehnologije
71540 (1042) matjash
»

LG Nexus 5 počen ekran - vprašanje

Oddelek: Mobilne tehnologije
307018 (5476) SonoR
»