» »

Matična prepozna samo polovico rama!

Matična prepozna samo polovico rama!

Blisk ::

Mam en star računalnik z plato P2xbl, prej je blo gor 64 Mb rama, zdej pa sem dal gor nov ram 128 Mb, pa ga računalnik prepozna samo 64.
BIOS sem že updejtal itd. pa še vedno isto, kaj se da narest, v čem je problem.

Dodatek by V-i-p: Blisk, drugič prosim napiši v naslov teme še kaj več kot pa samo ram, velja?
  • spremenil: V-i-p ()

dr.J ::

RAM je drugače narejen kot pred leti. Poskusi dobiti kak star modul in ga najprej preizkusi, potem šele kupi. Sicr se ponekje še dobijo ustrezni moduli, a so obupno dragi.

postar_si ::

Jaz sem imel iste tezave. Predvidevam, da ram ki si ga kupil ima na ploščici samo na eni strani ram module. Ti potrebuješ obojestranskega, starejši tip oz. moras prasat v trgovini če ga imajo. :8)

SkIDiver ::

128mb bi ti moglo spoznat brez težav. Poskusi še z kakim drugim ramom.

Kar se pa tiče obojestranskih ramov so bli problemi pri 256mb palčkah, ki so imela na sebi 8 čipov in je vsak nosil 32mb pomnilnika. 128 pa nosi pri 8 čipih 16mb kar bi moralo delovat. Obojestranski 256mb ram pa ima 16 čipov po 16 mb vsak.

cifi ::

Ja zdej po tanovm rami vsebijejo 32MB čipe, stari računalniki pa jih prepoznajo samo po 4, 8 ali 16MB rama na čipek. Se pravi da ti za vsak čipek vzame 16MB rama krat 4, kolikor čipkov je gori in te pride ravno pol manj 64MB. To je to.

Priporočam da ti nekdo, ki ima računalnik star kako leto zamenja njegovih 128 rama za tvojih pa bo. Samo da bo imel tisti ram za npr 128 rama 16 krat 8 čipkov . Pol je pa lahko enostransko lotan ali pa dvostransko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ne prepozna nekaj rama

Oddelek: Strojna oprema
131404 (1239) Senzacionale
»

Plata zazna samo pol RAMa

81223 (1088) Jakka
»

Ne zaznja povne rame

Oddelek: Pomoč in nasveti
51156 (1028) MKrmec
»

Matična zazna samo "polovico" rama

101065 (934) Tic
»

So mi prodali 2x64MB namesto 2x128 MB SDRAM?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141719 (1285) vili

Več podobnih tem