Forum » Mobilne tehnologije » USB napajalniki
USB napajalniki
Okapi ::
Imam pet napajalnikov z USB izhodom, pa me zanima, ali je treba pazit, kaj s čim napajam. OK, vsi imajo izhod 5V, ampak moči oziroma tokovi so različni, od 0,5 A, kolikor ima en na baterije, prek 0,8 A za telefon do 2 A za tablico. Da se bo tablica dlje polnila, če bom uporabil napajalnik od telefona, mi je jasno, bolj me zanima, če kaj škoduje akumulatorju od telefona, če ga polnim z napajalnikom od tablice.
O.
O.
RejZoR ::
Če je izhodna amperaža manjša načeloma ni problem, samo dalj časa se bo polnilo. Problem nastane, če boš šibko baterijo polnil z 2A chargerjem tablice. Sicer ti bo napolnilo skoraj instantno ampak se bo z vsakim takim polnjenjem baterija uničevala. 5V 500mA je moč USB izhoda na računalnikih in kar se smatra za sweet spot s katerim nobeni stvari ne moreš škodit. Tko da če si v dvomih, 5V 500mA...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Okapi ::
Mimogrede, zdajle vidim, da se pri Gigabytu hvalijo, da ima plata, ki jo imam, na USB-jih 3x power, se pravi 1,5 A (na USB3 celo še več), za polnjenje iPada.
Tako da zdaj je glavno vprašanje, koliko res akumulatorčku v telefonu škoduje polnjenje z močnejšim napajalnikom. Oziroma na močnejšem USB priključku na peceju. Močno, zmerno, malo ...?
O.
Tako da zdaj je glavno vprašanje, koliko res akumulatorčku v telefonu škoduje polnjenje z močnejšim napajalnikom. Oziroma na močnejšem USB priključku na peceju. Močno, zmerno, malo ...?
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izhodna moc adapterjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1211 (945) | bajsibajsi |
» | USB polnilci - delujočiOddelek: Strojna oprema | 6706 (5760) | klinker |
» | Avtomobilski adapterOddelek: Na cesti | 3176 (2536) | Mare2 |
» | Polnjenje pametnega telefonaOddelek: Mobilne tehnologije | 5509 (4766) | IL_DIAVOLO |
» | Za Evropo enotni polnilci mobilnih telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 13622 (11607) | Pyr0Beast |