Forum » Operacijski sistemi » Originalen win7
Originalen win7

zlesar ::
No zdaj pa za vse tiste pametne... Kupil sem novi win7 ultimate 64-bit (tokrat originalnega). Uspelo mi je zbrisati vse particije in narediti gpt disk, sedaj pa mi javi to:
Sistema Windows ni mogoče namestiti na ta disk. Strojna oprema računalnika mogoče ne podpira zagona s tega diska. Prepričajte se, ali je kontrolnik diska v računalnikovem meniju BIOS omogočen.
vsem ki ste mi priporočali nakup originalnega cd-ja se lepo zahvaljujem :p
Sistema Windows ni mogoče namestiti na ta disk. Strojna oprema računalnika mogoče ne podpira zagona s tega diska. Prepričajte se, ali je kontrolnik diska v računalnikovem meniju BIOS omogočen.

NeMeTko ::
Sedaj, ko imaš originalni Win7, lahko pokličeš ma Microsoft podporo in jih gnjaviš, dokler ti zadeva ne bo špilala.
Kaj tu ni jasno?
Kaj tu ni jasno?

NeMeTko ::
Btw. - zakaj si particioniral na GPT? Če ti sistem ne podpira EFI (oz. imaš standardni PC BIOS), že po definiciji ne moreš z GPT particije bootati Win7.
Zbriši particijo in jo kreiraj tekom namestitve Win7, pa ne boš imel težav.
Zbriši particijo in jo kreiraj tekom namestitve Win7, pa ne boš imel težav.

Cold1 ::
Poanta nakupa je v tem da podpreš avtorja, ne v domnevni boljši kakovosti, načeloma sta si namreč piratska in licenčna kopija enaki, razen če si pri piratiziranju nesposoben.

mtosev ::
microsoft ni kriv, če ti ne znaš inšalirati en os. jebiga. nekaj si zajebal.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zvezdica27 ::
lp,
na spletu piše, da 64 bitne win 7 lahko, če bios podpira (EFI), bootaš tudi z GPT diska. 32 bitne pa ne. Recimo wikipedia.
Ampak ja... zakaj GPT? Nova particija in to je to.
zz
na spletu piše, da 64 bitne win 7 lahko, če bios podpira (EFI), bootaš tudi z GPT diska. 32 bitne pa ne. Recimo wikipedia.
Ampak ja... zakaj GPT? Nova particija in to je to.
zz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 10 setup ne zazna SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 5860 (2431) | jahidtech |
» | Particijska tabela - prepisOddelek: Pomoč in nasveti | 1330 (1098) | gddr85 |
» | težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 12789 (11316) | solatko |
» | SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 21055 (3293) | Mare2 |
» | Asus k75vj in dual boot Linux in Windows 8Oddelek: Operacijski sistemi | 1174 (1088) | DOOM_er |