» »

varna povezava

varna povezava

marko88 ::

Kabel za internet imam vključen v router Linksys WRT54GL, iz routerja pa v računalnik. Tako priklopljeno zato, da mi ne prekinja povezave (pri brezžičnem kdaj pa kdaj prekine)in da imam lahko po potrebi tudi wi-fi. Mi lahko nekdo pove katere nastavitve so potrebne na routerju/modemu??, da imaš zaščiteno linijo. Zanima me tudi kje se nastavi ključ za wi-fi? Nisem računalničar zato prosim po domače in po korakih. Vsake pomoči bom vesel.

NeMeTko ::

Teško je to na hitro razložiti v verziji 'for dummies', pa da boš na koncu še razumel, za kaj se gre.

Priporočam ti, da najdeš koga, ki zadevo obvlada, da ti za pivo ali dva vse skupaj nastavi in razloži osnovne pojme. Problem foruma je v 'prekopicavanju' informacij, ki jim na koncu ne vidiš ne repa ne glave, skratka te na koncu še bolj zmešajo, kot si bil že na začetku.

Sicer pa nisi nič napisal o trenutni konfiguraciji. Po tvojem pisanju sodeče, si nekaj že skonfiguriral, pa se ti je očitno nekje zataknilo? Pišeš, da ti Wifi deluje (čeprav ne ravno zanesljivo), torej očitno že imaš postavljeno konfiguracijo za ISP stran routerja. Po drugi strani pa sprašuješ kje se vpiše ključ za Wifi - ali to pomeni, da imaš trenutno odklenjen dostop brez ključa?

Nekaj takega, kot 'zaščitena' linija ne obstaja. Obstaja bolj zanesljiva povezava (kabel) in manj zanesljiva povezava (Wifi). Če imaš povezavo preko UTP kabla, ne potrebuješ še Wifi povezave.

Za kaj več, boš moral bolj podrobno opisati, kaj in kako imaš ta hip nastavljeno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crknil wrt54gl ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
323159 (2117) Daniel
»

Ali je tablica Xplore xp7901 iz spara dobra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5018456 (7544) hojnikb
»

Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7718687 (16070) Furbo
»

WI-FI kolobocija

Oddelek: Kaj kupiti
131872 (1450) Machete
»

Motnje wireless povezave

Oddelek: Omrežja in internet
91790 (1545) Pimoz

Več podobnih tem