» »

Motnje wireless povezave

Motnje wireless povezave

ShowDown ::

Lastim si naslednjo wireless mrežno kartico: Klik
Problem je v tem, da ko se kartica poveže, jo očitno nekaj moti. Na začetku je signal sicer 54mbps (ne vedno), vendar hitro pade postopoma do 1Mbps, dokler se ne prekine. Tudi če dam računalnik zelo blizu routerja, je zgodba ista. Nevem če to vpliva, vendar imam grafično kartico, ki ima ogromna rebra, ki zadaj tudi malenkost gledajo iz ohišja. Zanima me ali je problem v gonilnikih ali jo dejansko moti grafa...ali pa je nekaj čisto tretjega. Zanima me tudi, če bi se problem rešil z anteno, ki ima kabel in bi lahko anteno posledično postavil malo stran od računalnika.

blackbfm ::

Potegni kabel če imaš možnost. Za moje pojme je wireless tehnologija še bolj v povojih kot za kaj bolj resnega. Tudi če boš zrihtal signal ne pričakuj nekih velikih hitrosti.

preem ::

ker protokol pa uporabljaš za wireless? b? g? probaj a, če podpira. probaj zamenjat tudi kanal ki ga uporablja. prav tako, lahko tam v device managerju, štimaš neke stvari, kot so moč oddajanja in te scene, probej se tam kej špilat. probaj tudi kak drug računalnik, če imaš možnost, kacga laptopa, če isto zgublja signal.

Goldee ::

Potegni kabel če imaš možnost. Za moje pojme je wireless tehnologija še bolj v povojih kot za kaj bolj resnega. Tudi če boš zrihtal signal ne pričakuj nekih velikih hitrosti.

Tole seveda ni res. No, mogoče s tvoje perspektive.
Wireless tehnologija je prisotna že dalj časa in je zelo interesantna in tudi zanesljiva. Seveda ne s cheap opremo, ko pa se ozreš za Cisco produkti je to whole new story.

Drugače pa, kot je že omenil preem, poskusi se poigrati z nastavitvami. Izberi protokol a, kanal 11 in maximalno moč oddajanja (max signal, ne max range). Te nastavitve se seveda razlikujejo od naprave do naprave, so pa v osnovi zelo podobne.
Za hitrost izberi 1mbit obligatory in to je to.

Še nekaj nisi povedal - koliko je računalnik oddaljen od routerja/so vmes zidovi?
Katere znamke je router (model)?

In ne, grafična definitivno ne moti.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

blackbfm ::

Ja večina nima routerja za 300 in več €. Zame je to nezanesljiva tehnologija lastim pa si Linksys WRT54GL < pa ta naj bi bil eden izmed boljših za domačo uporabo. Se lahko samo vržem na hrbet in smejem. Ali pa jokam. Da ne govorim kako dober HP prenosnik (skoraj nov) sem imel zadnjič doma. Stvar se ni hotla povezat dokler nism izklopu enkripcije, verjetno so bili driverji krivi, samo mi je javljalo da je vse up-to-date..no saj to nima veze. V glavnem hitrost in odzivnost sta poden od podna pri wirelessu. Pa kakšni disconnecti iznenada tut niso redkost. Tista mobilnost pa za moje pojme še zdaleč ne odtehta vseh teh minusov. Čez kabel ga ni, niti slučajno se ne morta primerjat če rabiš zanesljivo povezavo.

ttommy ::

Tudi jaz imam Linksys WRT54GL router in mi wireless prek tega deluje odlično-vse BP.utorrent mi downloada z 1.1MB/sek pri 10MB liniji,COD2 na Nizozemskem serverju z 49ms ping,MSN,email,odpiranje strani gladko brez prekinjanja....
Nastavitve in še enkrat nastavitve,kar pa se razlikuje od PC do PC glede na programje,čist sistem itd...
LP
Gamer

Pimoz ::

L.O.L.
tele z wirelessom se mi zdijo pa kr mal bose :) ja priznam da se wifi sesuje na vsake tolko...sam večino časa deluje pa bp! in to trdim z vso gotovostjo :) upam si celo rečt da lahko skupj stesterava z ali brez enkripcije (seveda na linksysu wrt54gl-k si ga glih omenu (kšn dlink and stuff vrjamem da dela probleme)) poleg tega je pa še en trik...use ddwrt or tomato :)

blackbfm ::

Kok je to večino časa? 2 uri? ddwrt je neuporaben out of the box. Tomato je ok (imam naloženega), samo wireless pa še vedno smrdi, sem mel na treh različnih firmwerih (original, ddwrt, tomato) podobne rezultate, tomato deluje še najbolš. Meni vleče max 0.5 MB/s < mreža deluje tako da ti slabo rata, sploh ob prenosu večjih datotek. Prenosnik HP pa je bil sposoben okoli 70 KB/s, oddaljen 5 metrov od routerja. Zdej sta 2 možnosti, a mam jz zjeban router al pa wireless smrdi (več verjetnosti). Se pogovarjam na msn s kolegico pa jo neki dol meče, jo uprašam kaj ji ni jasn pa prav da ma wireless, mi je blo takoj jasn. Še dobro da uporabljam wireless le občasno in mi je skoraj vseeno.

OmegaBlue ::

V tvojem primeru imaš ti nekaj hudo narobe. Imam na parih koncih Linksys in Buffalo vsi z DD-wrt stvar dela super. po pisarni oddaljen ene 15-20m dela na polno (okoli 2,2MB/s). PEBKAC ali zanič hardware.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Pimoz ::

večino časa pomeni da mam linksysa že ~6 mescov pa je samo enkat neki crkitis ga prjeu pa še to sam za 5 min se je sam use poštimu :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

wireless router predlog?

Oddelek: Pomoč in nasveti
256176 (4253) Galaxy
»

Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7418276 (11213) Hayabusa
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011781 (9635) Pyr0Beast
»

Kateri router naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
879736 (6477) janezek67
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407826 (5697) OmegaBlue

Več podobnih tem