» »

Trojanec Olmarik.TDL4

Trojanec Olmarik.TDL4

Geozadetek ::

Zdravo!
Imam eno težavo, ki mi ne da spati... Včeraj mi je Nod32 zaznal trojanca Olmarik.TDL4 in mi dal jasno vedeti, da ga ne zna odstraniti. Probal sem preko interneta z različnmi nasveti ( potegni to, inštaliraj to, prilepi txt na forum,... ) pa brez uspeha. Kar sem razbral iz pomoči je to, da ne obstaja univerzalna rešitev te težave, ampak so se ukvarjali z vsakim posebaj. Večina jih je končala s sveže nameščenimi Windowsi :)
Jaz sem probal čas zavrteti nekaj dni nazaj in nekaj mi je uspelo rešiti. Pokazale so se ikone, računalnik lahko še celo nekako funkcionira, le malo počasneje. Tako bom lahko pobral dol datoteke ki jih potrebujem in tako kot večina, naložil svežo verzijo sistema.
Težavo pa imam z zunanjim diskom. Ker je bil ob okužbi priklopljen, lahko sedaj v raziskovalcu vidim zasedenost diska, strukturo imenikov, ko pa kliknem na direktorij se mi odpre in javi, da je prazen. Če pa kliknem z desnim na direktorij ( na primer z glasbo ) in stisnem Odpri z Winampom, mi jih brez problema Winamp začne predvajati. Torej datoteke na disku so, le vidijo se ne. Tudi zasedenost diska je takšna, kot mora biti. Če priklopim ta disk na drug računalnik je situacija enaka. Ker imam na njem kar precej enih datotek, za katere sem potreboval ogromno časa, tega ne bi želel formatirati.
Tudi pod lastnostmi posameznih datotek ( vidne so samo tiste, ki so v root direktoriju), so pod zavihkom varnost dodani novi uporabniki.
Mogoče kdo ve za rešitev?

amigo_no1 ::

Total Commander, obkljuksj "show hidden/system files" in boš videl vse kar je gor.

Geozadetek ::

Hja, gor imam celo zbirko mp3-jev, ki ne bi smeli biti, oziroma vsaj nikoli niso bili pod sistemskimi datotekami. Želel bi nekako disk usposobiti, da bi kjerkoli ga bom priklopil, videl kaj je gor. Isto je bilo na PC-ju, dokler nisem čas zavrtel nazaj. Na namizju ni bilo ikon, v start meniju so bili vsi direktoriji z programi prazni, cel kup opozoril. Po restoru pa so se ikonce zopet pojavile. Ker nisem doma, ne morem takoj preveriti, bom pa sporočil.

amigo_no1 ::

Ja potem pa odstrani atribute hidden/system.

Atribute je očitno spremenil trojanc.

Geozadetek ::

aha... na to pa nisem pomislil... sporočim!

Geozadetek ::

Amigo, ti si car! To je bilo to. Mi je ZELO odleglo, ko so se je na ekranu izpisala vsebina direktorijev... :)
Hvala!

Sedaj pa počakam še kakšen dan, če ima slučajno kdo kakšne izkušnje z virusom, potem pa formatiranje...
lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadležna bližnjica na ključku

Oddelek: Pomoč in nasveti
61806 (1629) AC_DC
»

Kako naj ponovno naložim xp-je? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
685410 (4645) pilotgirl84
»

brisanje mape???

Oddelek: Pomoč in nasveti
71237 (1120) Matev
»

Prostor na disku!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101330 (1164) Alexius Heristalski
»

Boot.ini

Oddelek: Pomoč in nasveti
71208 (1125) TheHijacker

Več podobnih tem