» »

Računalnik se ne zažene

Računalnik se ne zažene

mihec161 ::

moj prijatelj si je zamenjal ohisje, nato pa ko je hotel vklopiti računalnik monitor ni dobil slike,probal je zamenjati psu in ram.
racunalnik je malo starejsi, agp vodilo graficna je od radeona, procesor pa nevem tocno vem pa da je 1 jedro 1.6ghz.
Hvala za odgovore

crniangeo ::

neki je premal vklopil :) Al pa clo narobe :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

pviran3 ::

kej piska?

ni speakera gor, vklopljeno pa je vse vredu
hmm...

pviran3 ::

nekaj pol že ni vredu. Najdi en speaker, drugače ne veš kje začet debugirat.

kaj lahko mogoce namesto speakera prikljucim na radio prek kablov, ker drugace ga nemorem dobit tak hitro racunalnik pa bi on rabo cim hitreje.

solatko ::

Pa se ta tvoj prijatelj, kaj bolj spozna na tisto kar dela, kot ti na to, kar pišeš. Vse skupaj nima ne repa, ne glave.
Za normalen odgovor, rabimo osnovne podatke o MB, CPU, GPU, RAM-ih......, potem pa bo kaj več.
Delo krepa človeka

plata je asrock k7v88
CPU je amd(nevem kateri tocno vglavnem star je kr nekaj let je 1 jedrni in ima 1.6ghZ=
GPU sem probal 2 graficni 1 je ati aiw 9800 se 128m za 2 pa nevem tocno,
Ramov imam 5 in sem sprobal vse rami so velikosti 12mb, 256mb,512mb.
sprobal sem obe graficni, drugi psu.

mihec161 - Zadeva je tako stara, da nima smisla sploh kaj popravljat.
Kot prvo, so zanič kondenzatorji, verjetno celo cela plata, kot drugo, je verjetno zanič, celo procesor, tudi napajalnik ni kaj prida, če je enako star. Podnožje A(462), malenkost bolje kot Intelov PIII.
To so cca 10 ali več let stare zadeve, ki že na začetku, niso bile kaj prida (sploh MB).
Težko boš, kjerkoli dobil zadeve, s katerimi bi lahko testiral, če ti elektronika in osciloskop niso profesija.
Vse skup ni vredno 10€, se pa dobi na trgu, delujoče, nekaj krat boljše, rabljene pisarniške računalnike HP, Lenovo, DELL,...... za ca 30-50€, na katerih lepo dela w7.
Delo krepa človeka

Duhec ::

mihec161 je izjavil:

moj prijatelj si je zamenjal ohisje, nato pa ko je hotel vklopiti računalnik monitor ni dobil slike,probal je zamenjati psu in ram.
racunalnik je malo starejsi, agp vodilo graficna je od radeona, procesor pa nevem tocno vem pa da je 1 jedro 1.6ghz.
Hvala za odgovore

Kot prvo poglej spodaj pod ploščo, če ni kak kovinski distančnik preveč in tako dela šlus na vezju pod plato.
Preveri, če si poleg glavnega napajalnega konektorja vklopil tudi kockast 4-pinski 12V konektor na desnem spodnjem robu plate.
Preveri, da nimaš na reset konektorju kak drug kabelček, ki dela šlus in tako onemogoča start plošče.

Duhec - Ta plošča verjetno ne da nič več od sebe. Če je čista tišina in ni premikov ventilatorja, je zanič CPU (pri AMD zelo pogosto).
Delo krepa človeka

ventilatorji se vrtijo, disk se zazene, samo slike ni.

crniangeo ::

mihec161 je izjavil:

ventilatorji se vrtijo, disk se zazene, samo slike ni.

ram , grafa :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik sredi dela pokaže back screen?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
6724 (529) solatko
»

Ali je kriv procesor

392969 (2044) PIK7
»

PCI express x16

242652 (2348) shadeX
»

PC se ne zažene