» »

GeForce FX Not a home run...

GeForce FX Not a home run...

1 2
3
»

nodes ::

Vse lepo in prav, izboljšajo gonilnike, naredijo še na VPU in coolerju kozmetične popravke, vzamemo še minuto odmora in potem vidimo, kaj se bo izcinilo. Vsa abstraktna lepota potem izgine ko pogledam na koledar.

Nič se ne sekiram, za prostor v ringu že čakajo novi bojevniki.

Sam vseen, tista napoved specifikacij NV40 je bla pa res huda.

AngelOfDeath ::

Mam eno vprašanje za morphlinga in tiste ki pozorno spremljajo grafično sceno.

Zanima me če Nvidia že uporablja kaj podobnega kot je atijev "Hyden surfaces removal" (ne obdeluje pikslov ki ne bodo prikazani na monitorju). Vem da g1 in g2 tega še nimata, zato me zanima če se je pol kaj spremenilo ali še vedno ne uporablja česa podobnega ?

Senitel ::

Vse nove grafične kartice razen Parhelije imajo razne optimizacije z bufferja...

Parallax ::

Ja pa kaj se bodo se zmislili? Kdo bo pa poslusal ta hrup. Takoj ko bi dobil GFX bi vzel ta ventilator dol in nekaj svojega skup spravil. Kisto imam zelo tiho in tega nebi mogel prenasat. Se na abitovem GF Ti4200, ki ima "zelo tih vnetilator" sem ga mogu zamenjat z enim drugim enako velikim, ker se ga je slisalo po celi sobi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Parallax ()

Klemenn ::

ej , kaj bo FX prišel v omejenih količinah, al bo kot druge karte?

morphling1 ::

FX bo zelo omejen, NV35 ki je že v polnem teku naj bi že maja prišla ven in bo močno izboljšana verzija FXa, narejena v IBMovi najnovejši tovarni na 300mm silicijevih rezinah, v napredni 0.13mikronski tehnologiji. Zaradi veliko problemov TSCM z 0.13 zaradi česar je že NV30 tako zamujal in majhnega procenta dobrih jeder iz rezine so pri Nvidi sklenili ta deal z IBMom, ter še za naslednjika NV40. IBM ima večino najbolj naprednih tehnologij izdelave procesorjev zelo dodelane tako bakrene povezave kot SOI vprašanje je samo če bo cena teh čipov pri IBMu tako ugodna kot pri TSCMu. TSCM ostaja Nvidiin glavni proizvajalec saj bodo izdelovali najbolj množične NV31, NV34 čipe. Da pa prehod na 0.13 res ni mačji kašelj pa se zgleda kaže tudi pri Atiju, saj njihovi R9600/9600pro že zamujajo. Tudi za njih dela TSCM
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kuglvinkl ::

vprašanje je samo če bo cena teh čipov pri IBMu tako ugodna kot pri TSCMu

Morda bo zaradi zniževanja cene, ob recimo dražjem VPUju, prav zaradi tega uporabljen DDR1.
Your focus determines your reallity

Zheegec ::

No saj DDR1 bo itaq uporabljen za NV35, DDR2-256bit pa so tako dragi da je to edina pametna poteza...na drugi strani pa ATI razmišlja o R9800pro 256MB RAM z DDR2 256-bit kar bi pomenilo neverjetno drago kartico.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

morphling1 ::

To da so šli nazaj na DDR1 je kompromis s ceno to je sigurno, samo 256 bit vodilo bolj zakomplicira pcb ter sam gpu s kontrolerjem, tako da na tem ne bodo veliko prišparali, cena bo odvisna predvsem od IBMove uspešnosti izdelave, ker tu se gleda samo kak procent delujočih čipov dobijo iz ene rezine in kot sem nekje bral je TSMC pod 50% tako da je izmeta veliko. Malo bega podatek o 500 MHz spominu DDR1, ker to je enake hitrosti kot DDR2 pri NV30, tako da zgleda da je Samsung (predpostavljam ker hi-end kartice imajo samo njihove čipe) naredil še hitrejši DDR1 (2ns) spomin, ampak verjetno je še vedno cenejši kot enak DDR2 spomin, ki je šele v svojih povojih.
ALIEN3001, spominski čipi so ve večini primerov vsi 32bitni gre samo za razporeditev njih, da se skupaj dobi 256 bitno širino. Gre pa za enake čipe tako pri 128 bitnem kot 256 bitnem vodilu -> glej nforce2 Dual channel delovanje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

kuglvinkl ::

Ja, ker 256bit vodilo in DDR2 bi blo verjetno peklensko drago (taka varianta R9800 naj bi bla okrog 600$, se ve, jako nepreverjeno). In na Guru3D slišim, da bom MEM od NV35 laufal na 400 MHz.

Your focus determines your reallity
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NV35 ali GeF FX 5900 Ultra (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584573 (3863) Ahiles
»

Bo GeforceFX omejena serija?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
302805 (2805) Senitel
»

Radeon 9900

Oddelek: Novice / Grafične kartice
291912 (1912) NoUse4AName
»

Geforce FX

Oddelek: Strojna oprema
252065 (1556) Soni

Več podobnih tem