» »

[Java] Array ter NULL

[Java] Array ter NULL

shadeX ::

Imam nalogo, ki od mene zahteva naj vpišem ime ter številko osebe, za 20 oseb. Program naj sprašuje za imena ter številke dokler ne napolnim imenika ( 20 oseb ) ali pa uporabnik prekliče vnos s tem da vpiše v obrazec "zzz". Po koncu vpisovanja naj program izpiše koliko oseb je shranjenih v imeniku, vendar se moraš prepričati da ne šteješ "zzz" v števec. Nato izpiši vsa imena, ter nato naj te program vpraša katero številko želiš imeti prikazano - od katere osebe.

Program sem sicer naredil vendar sem spustil nekaj in sicer tole:

Nato izpiši vsa imena

Na začetku sem rezerviral memory za tole:( uporabil sem 5 oseb namesto 20, ker se mi res ne da pisati 20 oseb v imenik :D )
String[] names = new String[5];
		String[] nums = new String[5]; /*
Sicer za številko sem rezerviral tudi String array namesto int, zato ker itak ne bom delal nobenih operacij na številkah, pa tudi če uporabim int kot podatkovni tip, mi na koncu ne izpiše številke če se začne npr z : 051 ( ne izpiše 0 ) vendar nvm..*/

Torej k vprašanju. Če recimo v imenik vpišem samo 3 osebe in nato vpišem "zzz" mi program prekine, vendar če hočem nato izpisati imena, mi lepo izpiše 3 imena ( ter zzz ), ter zraven še NULL.

Zato ker pač array sem rezerviral za 5 oseb, vpisal sem jih samo 3 ( oziroma 4 - s " zzz "-jem vmes ). Moje vprašanje je ali je mogoče da to nalogo rešim tako da mi ne bo prikazovalo tistega NULL za vsak nevpisan objekt? ( pa brez ArrayList objekta ).

_Dormage_ ::

Seveda, a prosim pokažeš še na kak način izpisuješ imenik?
Verjetno je tam problem.
Izpisuj elemente po vrsti dokler ne naletiš na null.

draciel ::

jap imaš prav. that did the trick. hvala ;D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program v C#

Oddelek: Šola
6732 (599) GangStarr
»

[C#] Domača naloga - osnove

Oddelek: Programiranje