Forum » Elektrotehnika in elektronika » SPI eeprom flash - prosim za pomoč
SPI eeprom flash - prosim za pomoč
asskicker ::
Pozdravljeni!
A mogoče na Slotechu obstaja junak, ki bi mi sprogramiral zaflashan Winbond-ov SPI?
Gre za 32M-bit SPI flash z oznako Winbond 25Q32BV. Trenutno tiči v Asusovi osnovni plošči E35M1-I DELUXE,
ki ne daje od sebe omembe vrednih znakov življenja.
Vljudno prosim za pomoč ....
LP
A mogoče na Slotechu obstaja junak, ki bi mi sprogramiral zaflashan Winbond-ov SPI?
Gre za 32M-bit SPI flash z oznako Winbond 25Q32BV. Trenutno tiči v Asusovi osnovni plošči E35M1-I DELUXE,
ki ne daje od sebe omembe vrednih znakov življenja.
Vljudno prosim za pomoč ....
LP
Heaven is on the next door!
Brane22 ::
Hmm. V kateri obliki je FLASH ?
Je v DIP podnožju in se ga lahko ven vzame ali je SMD in ga je treba dol odlotat ?
A je kje kakšen konektor za programiranje on-board v bližini ?
Drugače če se ti da, lahko na kakem drugem boardu zalotaš setup kot ga mam jaz.
Odlotaš ćip s plate in ga zalotaš z žičkami na DIP poddnožje.
Nato zalotaš večžilni kabel v plato, drugi konec pa na podnožje.
Kiga zaradi lepšega lahko zmontiraš na prazen plastični slot za CDROM ali flopi.
Vanj počiš originalni čip in to je to.
Ko je treba sprogramirat kak drugi čip, vzameš previdno med delom mašine tega ven, drugega not v podnožje in na Linuxu s flashromom sprogramiraš vanj, kar pač rabiš...
Je v DIP podnožju in se ga lahko ven vzame ali je SMD in ga je treba dol odlotat ?
A je kje kakšen konektor za programiranje on-board v bližini ?
Drugače če se ti da, lahko na kakem drugem boardu zalotaš setup kot ga mam jaz.
Odlotaš ćip s plate in ga zalotaš z žičkami na DIP poddnožje.
Nato zalotaš večžilni kabel v plato, drugi konec pa na podnožje.
Kiga zaradi lepšega lahko zmontiraš na prazen plastični slot za CDROM ali flopi.
Vanj počiš originalni čip in to je to.
Ko je treba sprogramirat kak drugi čip, vzameš previdno med delom mašine tega ven, drugega not v podnožje in na Linuxu s flashromom sprogramiraš vanj, kar pač rabiš...
Brane22 ::
Evo, tko to zgleda na moji mašini:
Ti čipi so več ali manj kompatibilni. Prej ej treba preverit datasheete za to, da boš 100% a doslej mi je delalo vse, kar sem probal.
Koboš delal kabl, ga previdno in dobro "zamasiraj". naredi ga iz starega ATA kabla za CDROMe itd ( 40 žilni) in vsaka druga žila naj bo povezana na maso, tudi če je na drugem koncu odrezana - ne gre nikamor.
Tako boš dobil boljše impedančno ujemanje in manj šuma, kar ni nepomembno. Komunikacija s čipom je seerijska ampak dokaj hitra in odboji lahko uničijo signal. Na napajalne pine podnožja na koncu daj majhen multilayer kondi 100nF...
Ti čipi so več ali manj kompatibilni. Prej ej treba preverit datasheete za to, da boš 100% a doslej mi je delalo vse, kar sem probal.
Koboš delal kabl, ga previdno in dobro "zamasiraj". naredi ga iz starega ATA kabla za CDROMe itd ( 40 žilni) in vsaka druga žila naj bo povezana na maso, tudi če je na drugem koncu odrezana - ne gre nikamor.
Tako boš dobil boljše impedančno ujemanje in manj šuma, kar ni nepomembno. Komunikacija s čipom je seerijska ampak dokaj hitra in odboji lahko uničijo signal. Na napajalne pine podnožja na koncu daj majhen multilayer kondi 100nF...
asskicker ::
Pozdravljen Brabe22!
Hvala za odgovor.
Flash je v obliki čisto običajnega DIP podnožja z 8 nogicami, tako kot tvoj na sliki.
Žal nimam nobene druge delujoče plate s podobnim flashom. Tak hot update sem že delal leta nazaj.
Čip pa je mislim da natančno tole ...
http://www.winbond-usa.com/hq/enu/Produ...
Najbolj čisto bi bilo s programatorjem.
Če pa imaš ti to možnost, mi lahko pomagaš?
LP Severin
Hvala za odgovor.
Flash je v obliki čisto običajnega DIP podnožja z 8 nogicami, tako kot tvoj na sliki.
Žal nimam nobene druge delujoče plate s podobnim flashom. Tak hot update sem že delal leta nazaj.
Čip pa je mislim da natančno tole ...
http://www.winbond-usa.com/hq/enu/Produ...
Najbolj čisto bi bilo s programatorjem.
Če pa imaš ti to možnost, mi lahko pomagaš?
LP Severin
Heaven is on the next door!
misek ::
Jaz imam programator, ki podpira 25Q32, verjetno tudi BV. Sem iz MB, vendar na dopustu do 3. septembra. Če ti do takrat ne uspe sporoči, pa se kaj dogovorimo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napaka pri nadgradnji BIOSa - plošča GigabyteOddelek: Strojna oprema | 1817 (1183) | Ahim |
» | Bios bad flash - programatorOddelek: Pomoč in nasveti | 1306 (1133) | matter |
» | Katere monitorje za 3 screen eyefinity?Oddelek: Kaj kupiti | 3259 (3086) | Xickle |
» | BIOS switcheroo...Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1797 (1677) | Brane2 |