Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi

Okapi ::
A si prepričan, da so plavi kazalci pri Gerlachu res vročinsko obdelani, ne kemično? Ker AFAIK ni nobene razlike v barvi.
O.
O.

Furbo ::
Sploh nimate okusa za ure, ampak za firme. Alpinist je res ena najlepših ur. Brez številk bi bil sploh oh.
Se samo meni zdi, ali Omega res ponuja največ med težkokategorniki?
Okusi so različni, pri meni velja manj = več.
Na konkretnem seikotu mi je vsega preveč.
Od obupne barve diala ki ne paše nikamor,
do parnih številk na številčnici,
jajčastega kazalca,
vseh mogočih črtic in oznakic na dialu,
dveh kron-why?,
zaradi zlatih številk in markerjev v obliki puščic na dialu, v kombinaciji z ostalim, mi izgleda mi kot čudna mešanica zgodnjega in poznega 19. stoletja.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Venomus ::

Na konkretnem seikotu mi je vsega preveč.
Zelena barva odlično sodi k takšni retro pustolovski uri. Poleg tega je še odlično izvedena in se prikazuje v številnih odtenkih, odvisno od svetlobe.
Zlata barva številk in kazalcev se lepo sklada s temno zeleno barvo številčnice. Verjetno najbolje od vseh barv.
Kazalci so ena od najbolj klasičnih oblik, včasih so take uporabljali praktično vsi, z Rolexom vred. Izvirno je oblika funkcionalna, da je lahko na njih kar se da veliko svetleče barve, za dobro vidnost ponoči. Sedaj pa deluje kot retro element.
Druga krona je za vrtenje obročka s smermi neba. To je element, ki da uri videz dodatne (poklicne) uporabnosti, kot potapljaški obroček, ali tahimetrski obroček pri tistih s štoparico. V primeru Alpinista je to pač pustolovsko/terenska uporabnost.
In jasno, če nočeš imeti ure, ki je videti kot nekaj, kar bi lahko imel na roki Indiana Jones, potem so seveda vse te stvari v glavnem odveč. Če pa hočeš imeti tako uro, so vse še kako na mestu.

Tale Grand Seiko Sport je res lep, samo raje ne bom pogledal za ceno... mislim da me nebi navdušilaOdvisno, kje te cene nehajo navduševati.

O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

GrimReaper ::
A si prepričan, da so plavi kazalci pri Gerlachu res vročinsko obdelani, ne kemično? Ker AFAIK ni nobene razlike v barvi.
O.
Sem potem našel da so ion plated, kar naj bi bila najboljša metoda od štirih:
http://forums.watchuseek.com/f71/new-g-...
Tukaj je še opisana razlika med heat/chemically/painted:
http://forums.watchuseek.com/f71/blued-...
Tukaj piše da imata Prometheus in Archimede kemično barvane:
http://forums.watchuseek.com/f242/avail...
http://forums.watchuseek.com/f367/laco-...
Sicer sam to hitro vidim, če vpišem ime ure v Google slike.
Recimo pri Gerlach Batory/303 imaš slike od povsem temno do povsem svetlo modrih. Pri Prometheus in Archimede se pa z različno svetlobo nič ne dogaja.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Pri Prometheus in Archimede se pa z različno svetlobo nič ne dogaja.To pač ni res. Na teh dveh slikah se recimo lepo vidijo "dvobarvni" kazalci.
Na teh dveh slikah je modra tudi čisto drugačna.
Zgodovina sprememb…

Odvisno, kje te cene nehajo navduševati.Na Japonskem ga dobiš za 4 jurje evrov. V primerjavi s katerokoli primerljivo švicarsko uro je tako rekoč poceni. OK, Omege stanejo tam nekje, ampak če nimaš fetiša na izključno mehanske ure, je spring drive v resnici eno klaso višje. Pa obdelava ohišja in kazalcev je pri Grand Seiku verjetno tudi nekaj boljša kot pri Omegah. Natančnost izdelave je IMHO povsem primerljiva tudi s 5 in 10x dražjimi švicarji, katerih edina "prednost" so bolj šminkerski mehanizmi.
O.

Koliko pa kaj stane najdražji Grand Seiko? Ne mislim kakšne posebne različine, ampak tako povprečno, izmed dražjih, koliko lahko največ plačaš za njih? So kakšni model za več kot 10.000 €?

Najdražji je tale, uradna cena je 20 jurjev, dobiti pa ga je mogoče za dobrih 15 (na Japonskem).
Mogoče so sicer še kakšne dražje posebne izdaje, nisem toliko raziskoval. Za astronomsko drage ure ima Seiko blagovno znamko Credor. Te so pa hitro 100 jurjev in več.
Sicer pa se cene za "navadne" kremenčeve Grand Seikote začno pri nekako 1400 evrih (oziroma s popustom pri 1000).
Najbolj pribljubljeni modeli s Spring Drivom so pa od 3-4 jurje. Spring Drive s štoparico so okoli 6 jurjev.
Mogoče so sicer še kakšne dražje posebne izdaje, nisem toliko raziskoval. Za astronomsko drage ure ima Seiko blagovno znamko Credor. Te so pa hitro 100 jurjev in več.
Sicer pa se cene za "navadne" kremenčeve Grand Seikote začno pri nekako 1400 evrih (oziroma s popustom pri 1000).
Najbolj pribljubljeni modeli s Spring Drivom so pa od 3-4 jurje. Spring Drive s štoparico so okoli 6 jurjev.
Zgodovina sprememb…

RejZoR ::
Odvisno, kje te cene nehajo navduševati.Na Japonskem ga dobiš za 4 jurje evrov. V primerjavi s katerokoli primerljivo švicarsko uro je tako rekoč poceni. OK, Omege stanejo tam nekje, ampak če nimaš fetiša na izključno mehanske ure, je spring drive v resnici eno klaso višje. Pa obdelava ohišja in kazalcev je pri Grand Seiku verjetno tudi nekaj boljša kot pri Omegah. Natančnost izdelave je IMHO povsem primerljiva tudi s 5 in 10x dražjimi švicarji, katerih edina "prednost" so bolj šminkerski mehanizmi.
O.
4.000 €? Jaz sem mislil da je nekje okoli 2.000 €... kar konkretna cena.
Koliko pa kaj stane najdražji Grand Seiko? Ne mislim kakšne posebne različine, ampak tako povprečno, izmed dražjih, koliko lahko največ plačaš za njih? So kakšni model za več kot 10.000 €?
Sam to je ura s Spring Drive mehanizmom. Hibrid med mehanskim in kvarčnim. Navija se kot mehanska (z utežjo, ki se vrti v notranjosti in navija vzmet), ampak nima klasičnega escapementa, ampak je elektronsko voden s kvarčnim oscilatorjem. Ima 72 urno rezervo in največja posebnost Spring Drive ur je res popolnoma tekoče gibanje sekundnega kazalca. In tle dejansko ne gre za iluzijo tekočega gibanja, ker bi kazalec skakal v tolk majhnih koakih, da tega ne vidiš ampak dejansko kazalec drsi.
Poglej si na Youtube posnetek kakšnega takega Seika na Watch Tanaka kanalu. V gibanju izgleda res neverjetno lepo. Tko da za tak poseben mehanizem 4k niti ni velik znesek.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Tko da za tak poseben mehanizem 4k niti ni velik znesek.Oziroma drugače povedano, mogoče celo je, ampak nimaš cenejše možnosti.
Edina alternativa je pravzaprav Bulova. Precisionisti so sicer 10-20x cenejši, celo še bolj točni in sekundnik se premika skoraj enako gladko, ampak so ohišja za par razredov slabša, oblikovanje čudaško in še baterijo hitro pokurijo.

To pač ni res. Na teh dveh slikah se recimo lepo vidijo "dvobarvni" kazalci.
Ah, sem prav vedel da boš to opazil. Ja, malo se pozna razlika z različno svetlobo, ampak niti približno ne tako kot pri Batoryju, SG 816.351 ter Aqua Terri.
Zame je termalna obdelava (omenjeni moji dve uri in recimo Stowa) in ionska (kar sem zasledil samo pri Batory) edino tisto pravo.
Taki kazalci so mi pa na urah od vsega tudi najbolj všeč, zato tudi gledam zdej da bom kupil še Citizen Signature Grand Classic ter Aqua Terro Captain's.
Vem da to ni ravno najboljše za pestrost zbirke, ampak navaden črn dial in kovinski kazalci meni ne pomenijo nič. Vsaj moder dial mora bit.
Oz. Aqua Terro zna sčasoma zamenjat Snowflake, ki ima neverjetno lep dial. Pa moder sekundni kazalec je tut precej debelejši kot pri mojem Seagullu, pri katerem se morš res pomatrat da ujameš tisto pravo svetlobo, tako da ni potrebe da bi bila še ostala dva modra.
Moj zadnji Seiko SDGC027 ima kazalce samo modro barvane, ampak tega sem kupil bolj zarad diala, kazalci že na slikah niso zgledali da bi bili termično obdelani.
Sicer pa glede movementov, kar sem na hitro bral, gre IMO tako:
Seiko Spring Drive 9R65> Seiko 9S85 Hi-Beat 36000 > Seiko 9S65 28.800 = Omega Co-Axial 8500
Pa tud po ceni gre nekako tako, edino da sta prva dva enako $6300.
Ampak je prvi precej bolj točen, pa sekundni kazalec tut bolj tekoče teče. Nimam pa pojma s kolk beati na sekundo je to primerljivo, kot rečeno sem včeraj zelo na hitro površno bral.
Sicer pa preden bom prišparal za tako uro, bom verjetno vedel vse in še več.

Najdražji je tale, uradna cena je 20 jurjev, dobiti pa ga je mogoče za dobrih 15 (na Japonskem).
Zanimivo, zakaj še nisem slišal za Credor znamko? Izgleda jo navadni ljudje po forumih ne kupujejo niti je Seiko ne oglašuje pri nas?
Takšne drage in zanimive ure, pa jih ne poznam, čudno...

Sam to je ura s Spring Drive mehanizmom. Hibrid med mehanskim in kvarčnim. Navija se kot mehanska (z utežjo, ki se vrti v notranjosti in navija vzmet), ampak nima klasičnega escapementa, ampak je elektronsko voden s kvarčnim oscilatorjem. Ima 72 urno rezervo in največja posebnost Spring Drive ur je res popolnoma tekoče gibanje sekundnega kazalca. In tle dejansko ne gre za iluzijo tekočega gibanja, ker bi kazalec skakal v tolk majhnih koakih, da tega ne vidiš ampak dejansko kazalec drsi.
Poglej si na Youtube posnetek kakšnega takega Seika na Watch Tanaka kanalu. V gibanju izgleda res neverjetno lepo. Tko da za tak poseben mehanizem 4k niti ni velik znesek.
Res so dobri inovatorji te Japonci, si moram pogledat par posnetkov da vidim kako to izgleda v praksi. Odkar sem prvič kupil avtomatsko uro, sploh ne morem več nositi ure z navadnim kvarčnim mehanizmom. Tale Spring drive je pa izgleda še ena stopnja več od navadne avtomatske...

Koliko pa kaj stane najdražji Grand Seiko? Ne mislim kakšne posebne različine, ampak tako povprečno, izmed dražjih, koliko lahko največ plačaš za njih? So kakšni model za več kot 10.000 EUR?
Recimo zlate verzije Snowflaka.
http://www.azfinetime.com/grand-seiko/?...
Od 18-19k, zlata je najcenejša, čeprav bi mislil da bo ravno obratno. Samo en kos vsake se prodaja v USA.
Odkar sem prvič kupil avtomatsko uro, sploh ne morem več nositi ure z navadnim kvarčnim mehanizmom. Tale Spring drive je pa izgleda še ena stopnja več od navadne avtomatske...
Tudi med 21.600 in 28.800bhp je kar nekaj razlike. Res pa da zame je povsem dovolj 21.600.
Kvarčne sem pa sam tud že zasovražil, seveda če nebi poznal avtomatskih, bi si najraje lastil Eco-Drive Perpetual uro, daš gor in šibaš dalje, ura je vedno napolnjena, datum je vedno taprav.
Ne vem pa kolk ima smisla si lastit tako uro ob poplavi avtomatskih, bo Okapi več povedal o tem. Sam je pa skoraj 100% ne kupim, čeprav sem ravno pred kratkim gledal enega Kinetica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()

Mal gledam ure do nekje 40 EUR, planiram vzet kot darilo za dedka in vidim, da se da dobit prav luštne ure za ta denar. Sem gledal predvsem Casio in Lorus (ki je vbistvu Seiko).
Klasični Casio:
http://www.watchshop.com/mens-casio-wat...
Klasični Lorus:
http://www.watchshop.com/mens-lorus-wat...
AquaTerra homage:
Pašček oz zapestnica niti ni taka ovira, gledam nekako da so mogoče malenkost bolj classy. Po možnosti brez datuma, da se mu ne bo treba ubadat s tem vsake 2 mesca. Pa skbrijo me beli diali. Rad bi, da se kazalci čim bolje vidijo, torej kazalci svetli, temdno ozadje oz obratno. Zato mi je kljub datumu Lorus AquaTerra z modrim dialom blazno zanimiva zadevca.
Casio mi je tud ful všeč, je sicer mal večji s 40mm ampak me spet skrbijo srebrni kazalci na beli podlagi. Ima kdo kej izkušenj s tem pri starejših, ko ne vidijo več tolk dobro?
Klasični Casio:
http://www.watchshop.com/mens-casio-wat...
Klasični Lorus:
AquaTerra homage:
Pašček oz zapestnica niti ni taka ovira, gledam nekako da so mogoče malenkost bolj classy. Po možnosti brez datuma, da se mu ne bo treba ubadat s tem vsake 2 mesca. Pa skbrijo me beli diali. Rad bi, da se kazalci čim bolje vidijo, torej kazalci svetli, temdno ozadje oz obratno. Zato mi je kljub datumu Lorus AquaTerra z modrim dialom blazno zanimiva zadevca.
Casio mi je tud ful všeč, je sicer mal večji s 40mm ampak me spet skrbijo srebrni kazalci na beli podlagi. Ima kdo kej izkušenj s tem pri starejših, ko ne vidijo več tolk dobro?

Modra "Aqua Terra". Drugače dober find, bi morala bit boljše kvalitete kot na WUS tako opevani Seagull.

Ne vem pa kolk ima smisla si lastit tako uro ob poplavi avtomatskih, bo Okapi več povedal o tem. Sam je pa skoraj 100% ne kupim, čeprav sem ravno pred kratkim gledal enega Kinetica.Jaz nisem nek fetišist mehanike in kot ljubitelj gadgetov na splošno so mi tudi elektronske ure enako všeč. Seveda morajo biti malo posebne, ne navaden mehanizem za 5 evrov. Radijsko voden sončni Oceanus je zame enako zanimiv kot katerakoli mehanska do 1000 evrov. Enako velja za Seikov kinetic z večnim koledarjem.
Kinetic Perpetual combines the beauty of a classic mechanical perpetual calendar, correct until February 28, 2100, with the advantages of Kinetic - powered by the movement of your body - perpetual quartz accuracy, and up to 4 years autonomy when not worn.Za 450 evrov, kolikor sem dal zanjo, se mi zdi boljši nakup od katerekoli ure z osnovnim švicarskim mehanizmom, ki bi jo dobil za podobno ceno.
This caliber is a triumph of classical watch-making and modern microelectronics. With 232 parts, which is almost the same number as other high-class mechanical chronograph watches, and the world's smallest ultra-sonic motor, just 0.4 mm thick, the Kinetic Perpetual caliber sets a new standard in Perpetual Calendar watches.
This 0.4 mm thick ultra-sonic motor is the only motive energy for the 101 parts in the mechanical gear trains of the Perpetual Calendar which correctly displays not only date and day, but also months, including February of leap years.
Potem je tu še vprašanje gladkosti premikanja sekundnika. Tudi glede tega nimam nobenega posebnega fetiša. Gladko premikanje je sicer zanimivo, ampak pretiravati z navdušenjem pa IMHO ni treba

In če odgovorim še na vprašanje o "korakih" - pri Spring Drivu se sekundnik premika popolnoma gladko, z neskončno koraki v sekundi. Pri Precisionistu se premika s 16 koraki v sekundi, pri Seiku hi-beat z 10 koraki v sekundi, pri Eti z 8 koraki v sekundi in recimo pri Seiku 6R15 s 6 koraki v sekundi. Jaz osebno bi dal v eno razred gladkosti Spring Drive in Precisionist in v drugega vse ostale.
O.

Radijske solarne so tud mali čudeži če tko pogledaš. Vedno je v nulo točna, datume nastavlja sama in kar se vzdrževanja tiče z njimi nimaš nobenega dela dokler povsem ne crkne, kar se zna najverjetneje zgodit čez ene 20-30 let, če imaš sploh namen tolk časa nosit eno in isto uro.
In to še posebej velja za ure tipa Casio Oceanus.
In to še posebej velja za ure tipa Casio Oceanus.

Modra "Aqua Terra". Drugače dober find, bi morala bit boljše kvalitete kot na WUS tako opevani Seagull.V čem točno bi morala biti boljše kakovosti?
ampak me spet skrbijo srebrni kazalci na beli podlagi. Ima kdo kej izkušenj s tem pri starejših, ko ne vidijo več tolk dobro?Pri "srebrnih" kazalcih je vse odvisno od tega, kako dobro so spolirani. Če so dobro spolirani, se presenetljivo dobro vidijo tudi na beli podlagi. S tem da je vidnost boljša ob slabši svetlobi kot na opoldanskem soncu, ko lahko bela številčnica "preglasi" kazalce.
O.

GrimReaper je izjavil:
Modra "Aqua Terra". Drugače dober find, bi morala bit boljše kvalitete kot na WUS tako opevani Seagull.
Ja, sam to je kvarčna, Sea-Gull pa je mehanska. Tko da je že tle ogromna razlika. Kot tud v ceni.

V čem točno bi morala biti boljše kakovosti?O.
Kvaliteta ohišja, diala, kazalcev. Sicer pa zdej gledam makro slike Seagulla in sploh ne zgleda švoh, ne vem zakaj sem tako mislil, verjetno zarad tiste zapestnice, katero tako ali tako lahko zamenjaš za pašček, oz. mislim da bi morale obstajat tut take s paščkom.
Vseeno pa mislim da je QC pri Sea-Gullu hit and miss, mislim da lahko glede na moji dve uri in kar sem še našel od drugih, lahko trdim da je kar nekaj slabši od Seika.
Pri takih urah (Parnis, Seagull, Gerlach, druge mikro znamke) bi drugič najraje napisal, da naj pogledajo za napakami katere sem sam že doživel, da nebi bilo neprijetnih presenečenj. Alpha recimo je pa že sama po sebi zanič, nimajo kaj dosti za gledat.
Zgodovina sprememb…

Čeprav je pa na WUS folk, ki pravi, da so Alphe dobre. Go figure.

V Affordable sekciji najdeš vse mogoče primerke, katerim ne gre kar tako zaupat. Nekateri so pač hitro zadovoljni. Sej sem tud sam mogoče bil prvo uro ko sem dobil Fineata, ampak se potem hitro strezneš.
Pri Alphi ni treba nič z lupo gledat.
Veliko pove tud to da je ena mojih redkih ur, ki je nisem imel na zapestju več kot pol ure.
Verjetno zato, ker ne gledajo ure pod mikroskopom ali neko hudo lupo. WTF.
Pri Alphi ni treba nič z lupo gledat.
Veliko pove tud to da je ena mojih redkih ur, ki je nisem imel na zapestju več kot pol ure.
Zgodovina sprememb…

Saj smo že tu ugotovili, da imamo ljudje različno stroga merila za ocenjevanje. Jaz recimo bi dal neki uri veliko prej oceno 10 kot GrimReaper, oziroma bi verjetno bilo povprečje mojih ocen za 2-3 večje od njegovega povprečja.
Pa pri ocenjevanju jaz recimo tudi vedno upoštevam ceno in ure za 100 evrov ne ocenjujem enako strogo kot bi uro za 1000 evrov.
O.
Pa pri ocenjevanju jaz recimo tudi vedno upoštevam ceno in ure za 100 evrov ne ocenjujem enako strogo kot bi uro za 1000 evrov.
O.

GrimReaper je izjavil:
Pri takih urah (Parnis, Seagull, Gerlach, druge mikro znamke) bi drugič najraje napisal, da naj pogledajo za napakami katere sem sam že doživel, da nebi bilo neprijetnih presenečenj. Alpha recimo je pa že sama po sebi zanič, nimajo kaj dosti za gledat.
Jaz imam Alpho GMT Pepsi in sem kar zadovoljen z njo. Odkar imam sicer Seikota SKX009 iz 1997, skoraj vintage, nekako ne nosim Alphe več dosti, ampak poleti sem jo kar dosti.
Kovinski pašček mi je bil všeč poleti, ker ima vmes luknje in koža diha. In ko se zapestje malce razširi zaradi vročine mi je res fino pasala na roko, ravno prav.
Zelo dobra ura za ta denar, $99. Vse deluje kot bi moralo, dobra rezerva, GTM kazalec se lahko sam nastavi.
Edino kar me moti so kazalci in indeksi za uro, ker so zelenkaste barve zaradi luma. Če bi bili beli, bi bilo še toliko bolje

Tole je pa Seiko ki ga nosim zadnje čase. Kmalu ga bo nadomestil drugi vintage, 6309

To že, ampak je cel kup stvari kjer ne rabiš nobene lupe. Že res da si pri urah za jurja bolj kritičen, saj so koneckoncev dražje, ampak tud pri uri za 150 EUR pričakuješ nek nivo kakovosti. Ker če je cenejša ni treba da je vse postrani, polno smeti pod kristalom, popacano z lepilom itd. Ker imaš proizvajalce, ki sicer naredijo cenejšo uro ampak ne škrtarijo pri sami izdelavi ampak pač izbirajo cenejše proizvodne procese in materiale. Recimo Seiko 5, če jih pogledaš na zunaj so ure vbistvu za svoj razred neverjetno lepo izdelane. Šparajo pa da pač uporabijo folded linke, votle končne linke, klik zaponka namesto double push s safety clipom, steklo je mineralno namesto safirja, movement je bolj osnoven brez naprerdnih funkcij (ročno navijanje/hacking). Ampak še vedno, ko uro primeš v roke nimaš nekega feelinga, da je cenena in šlampasto narejena.

Tale Alpha pa res zgleda ok.
Če ne drugega je spet hit and miss. Pa za njihov servisni oddelek lahko rečem da je porazen.
Sicer pa na Kitajsko ne pošiljam nič več, eno zapestnico sem 3 mesece nazaj poslal, pa se je nekje vmes izgubila.
Če ne drugega je spet hit and miss. Pa za njihov servisni oddelek lahko rečem da je porazen.
Sicer pa na Kitajsko ne pošiljam nič več, eno zapestnico sem 3 mesece nazaj poslal, pa se je nekje vmes izgubila.

GrimReaper je izjavil:
Tale Alpha pa res zgleda ok.
To je pa res ja, ni enostavno dobit Alpho ki dobro izgleda in deluje

Jaz sem imel srečo, da sem dobil vse v delujoči obliki, prodajalec preko emaila je bil prijazen in hiter in na carini me niso obdavčili, samo pogledali in zaprli.

Na Kitajsko tudi sam nebi pošiljal na popravilo, ni vredno. Ali se nekako zmeniš, da ti ceneje pošljejo kakšen del (ponavadi so kar ustrežljivi) ali pa najdeš koga pri nas in ti popravi.

fantasycamp ::
To že, ampak je cel kup stvari kjer ne rabiš nobene lupe. Že res da si pri urah za jurja bolj kritičen, saj so koneckoncev dražje, ampak tud pri uri za 150 EUR pričakuješ nek nivo kakovosti. Ker če je cenejša ni treba da je vse postrani, polno smeti pod kristalom, popacano z lepilom itd. Ker imaš proizvajalce, ki sicer naredijo cenejšo uro ampak ne škrtarijo pri sami izdelavi ampak pač izbirajo cenejše proizvodne procese in materiale. Recimo Seiko 5, če jih pogledaš na zunaj so ure vbistvu za svoj razred neverjetno lepo izdelane. Šparajo pa da pač uporabijo folded linke, votle končne linke, klik zaponka namesto double push s safety clipom, steklo je mineralno namesto safirja, movement je bolj osnoven brez naprerdnih funkcij (ročno navijanje/hacking). Ampak še vedno, ko uro primeš v roke nimaš nekega feelinga, da je cenena in šlampasto narejena.
se strinjam tole za 160€ deluje res lepo narejeno čeprav je pomoje dosti poceni material

Za 150 evrov lahko dobiš zelo v redu uro. Recimo ta Casio Lineage, ki ga imam - sončne celice, radijsko vodenje, safirna šipca, zelo solidna izdelava ...

Matr si me zdej nakuril za tele Lineage ure. Sem našel dve izjemno všečni:
Casio Lineage LIW-120DJ-1AJF
Casio Lineage LIW-130TDJ-7AJF
Problem je samo, da piše WaveCeptor in ne Multiband 6. Sploh podpirata evropske oddajnike? Tale z belim dialom mi je res huda.
Casio Lineage LIW-120DJ-1AJF
Casio Lineage LIW-130TDJ-7AJF
Problem je samo, da piše WaveCeptor in ne Multiband 6. Sploh podpirata evropske oddajnike? Tale z belim dialom mi je res huda.

Problem je samo, da piše WaveCeptor in ne Multiband 6. Sploh podpirata evropske oddajnike? Tale z belim dialom mi je res huda.Se bojim, da je "japonski" model, na Rakutenu je nekaj več podatkov in omenja samo oba japonska oddajnika.
http://global.rakuten.com/en/store/toke...
Tudi na Casiovi japonski strani (Google translate jo povsem uporabno prevede) sta omenjena samo japonska oddajnika.
http://casio.jp/wat/search/watch/detail...
Ampak po drugi strani na WUS poročajo, da oni programček, ki s telefonom ali računalnikom simulira japonski oddajnik, deluje.
O.

Goody ::
Je kdo že kupoval na http://www.firstclasswatches.co.uk ? Imajo enega citizena, ki me mika ampak ne vem kako so kaj zaupanja vredni.. Hvala v naprej.

Enkrat sem imel stik z njimi - sem vprašal, koliko lahko spustijo ceno za eno Bulovo, in so mi hitro in prijazno odgovorili (samo niso dovolj cene spustili
). Drugače pa imam vtis, da so precej dragi, oziroma da lahko večino ur drugje dobiš ceneje - lahko pa da imajo kakšno tudi ceneje kot drugje.
O.

O.

Gledam tole http://www.firstclasswatches.co.uk/citi... (vem da ni po prevladuječem tukajšnjem okusu, ampak meni je všeč) pa je drugje (ali ceneje) ne najdem.

Jomashop (sicer še nisem kupoval tu, ampak je znana trgovina) jo ima za 100 evrov (140 USD), s poštnino in našim DDV vred. Ameriška cena je 100 dolarjev in potem dodajo 40 dolarjev za poštnino in uvozne dajatve, ki jih plačaš ob nakupu.
http://www.jomashop.com/citizen-watch-b...
Če bi vseeno hotel kupiti pri First Class Watch, pa uporabi možnost "Make us an offer". Ponudi 100 evrov (v komentar lahko zapišeš, da je pri Jomashopu toliko) in verjetno ti bodo odgovorili, da tako nizko ne morejo, ti bodo pa ponudili nek popust in potem se odloči, ali je dovolj dober.
Drugače pa čisto lepa urica, zanimiva, ker imajo kremenčeve redko mali sekundnik. In še en primer, da je mogoče za zmerno ceno dobiti zelo spodobno uro. Všeč mi je tudi, da je črna (in površinska obdelava PVD bi morala biti dovolj vzdržljiva, da bo dolgo ostala črna).
O.
Če bi vseeno hotel kupiti pri First Class Watch, pa uporabi možnost "Make us an offer". Ponudi 100 evrov (v komentar lahko zapišeš, da je pri Jomashopu toliko) in verjetno ti bodo odgovorili, da tako nizko ne morejo, ti bodo pa ponudili nek popust in potem se odloči, ali je dovolj dober.
Drugače pa čisto lepa urica, zanimiva, ker imajo kremenčeve redko mali sekundnik. In še en primer, da je mogoče za zmerno ceno dobiti zelo spodobno uro. Všeč mi je tudi, da je črna (in površinska obdelava PVD bi morala biti dovolj vzdržljiva, da bo dolgo ostala črna).
O.
Zgodovina sprememb…

Hvala,
pa pri Jomashop teh 40 USD res vključuje tudi DDV+carino? Ker meni napiše da so to samo Shipping stroški tax je pa 0? Sprašujem da ne bodo naši gor še ddv in carino nabili...
pa pri Jomashop teh 40 USD res vključuje tudi DDV+carino? Ker meni napiše da so to samo Shipping stroški tax je pa 0? Sprašujem da ne bodo naši gor še ddv in carino nabili...

Spodaj piše:
*Shipping includes international duties.
Sem precej prepričan, da to pomeni, da je 22% DDV vključen. 40 dolarjev je 25 za DDV in 15 za poštnino. Lahko pa jim pišeš in jih vprašaš.
Pa celo če bi ti naši vrli cariniki zaračunali še DDV, skupaj pride nekaj manj kot 130 evrov, kar je še vedno ceneje od kupovanja v EU.
O.
*Shipping includes international duties.
Sem precej prepričan, da to pomeni, da je 22% DDV vključen. 40 dolarjev je 25 za DDV in 15 za poštnino. Lahko pa jim pišeš in jih vprašaš.
Pa celo če bi ti naši vrli cariniki zaračunali še DDV, skupaj pride nekaj manj kot 130 evrov, kar je še vedno ceneje od kupovanja v EU.
O.

Jomashop (sicer še nisem kupoval tu, ampak je znana trgovina) jo ima za 100 evrov (140 USD), s poštnino in našim DDV vred. Ameriška cena je 100 dolarjev in potem dodajo 40 dolarjev za poštnino in uvozne dajatve, ki jih plačaš ob nakupu.
O.
Fajn, nisem vedel da Jomashop pošilja k nam

Našel sem eno zanimivo kolekcijo, pravi Seiko fan. Grand Seiko, vintage Seiko, bolj poceni Seiko, ta ima vse...
Tale pa tudi ni slaba

Našel sem eno zanimivo kolekcijo, pravi Seiko fan.Kravce so sicer druge, štalco imam pa enako.

O.

Našel sem eno zanimivo kolekcijo, pravi Seiko fan.Kravce so sicer druge, štalco imam pa enako.
O.

Takšne kolekcije kot je na sliki ne spraviš skupaj ravno v mesecu dni, potrebuješ nekaj časa, sploh za vintage. Ampak se da, jaz imam zaenkrat samo eno isto kravo kot on, ostale pridejo... enkrat

Sej je kul, da imaš kolekcijo, ampak v čem je fora, da ni nobene raznolikosti? Imaš 15 ur, pa je skor vseeno kero nosiš, ker so vse iste. Jezst imam praktično čist vsako uro drugačno. Edini najbolj podobni sta si Steinhart Ocean One in Orient Mako. Vse ostalo pa je totalno različno, od bolj modernih dressy, klasična retrograde do športnih, futurističnih in ženskih, mešano analogne quartz, digitalne in mehanske. Kmalu drugo leto dobim še skeleton Sea-Gulla M182SK, v rdeči barvi, kao isto ženski model. Če bi vzel črnega al pa rdečega bi bil boring. Rdeč pa je čist drugačen and i like it that way :)

49106 ::
100m, kravl :DPri Seiku načeloma glede tega ne lažejo. 100m vodotesnosti v resnici ni noben problem doseči.
O.
http://www.urarstvo-lecnik.si/trgovina/...
Torej zgornja shema ne velja?

Načeloma je za umivanje rok osnovni rating "Water Resist" dovolj, če ravno ne daš ure pod curek vode. Torej par kapljic po uri ni noben problem. Enako velja za rahel dež. Vse ostalo pa kar drži ja.

Sej je kul, da imaš kolekcijo, ampak v čem je fora, da ni nobene raznolikosti? Imaš 15 ur, pa je skor vseeno kero nosiš, ker so vse iste. Jezst imam praktično čist vsako uro drugačno. Edini najbolj podobni sta si Steinhart Ocean One in Orient Mako. Vse ostalo pa je totalno različno, od bolj modernih dressy, klasična retrograde do športnih, futurističnih in ženskih, mešano analogne quartz, digitalne in mehanske. Kmalu drugo leto dobim še skeleton Sea-Gulla M182SK, v rdeči barvi, kao isto ženski model. Če bi vzel črnega al pa rdečega bi bil boring. Rdeč pa je čist drugačen and i like it that way :)
Takšne ure zbirajo pravi kolekcionariji, po zgodovinski vrednosti in pomembnosti

Tale naprimer je pa druga skrajnost, izgleda mu oranžna in Seikoti ustrezajo