» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
153 / 156
»»

Ales ::

Okapi je izjavil:

... It is fitted with a Longines manually wound mechanical movement, caliber 19.75.

A ok, bil sem blizu. :)

Me je malo sram priznati, ampak nekatere te "poročene" ure, kot jim pravijo, sploh niso videti slabe. Vsaj na videz. In če imaš dovolj veliko zapestje zanje.;)

Prekrasne številčnice in mehanizmi definitivno naredijo svoje! Pred leti sem čisto resno razmišljal o kaki podobni, a sem se potem odločil, da raje ne. Če že, bi jo raje vzel v novem žepnem ohišju.

Nekateri res gledajo na te modernizirane ure kot na nekaj slabega in po svoje jih razumem. Argument je, da s kupovanjem spodbujamo uničevanje originalnih žepnih ur. Po drugi strani pa gre v veliki meri za mehanizme, ki so že tako osiroteli, ker so zlata ohišja pretopili. Prav tako je bilo nekoč čisto normalno, da so bili mehanizmi kupljeni posebej, ohišja pa posebej, sestavil pa jih je lokalni uvoznik oz. urar. Tako da v vsem skupaj vidim več pozitivnih, kot negativnih aspektov.

Vendar, kot praviš... za ročno uro pride vse skupaj zelo veliko. Če vzamemo za primer tvoj mehanizem, 19 ligne oz. 42,86 mm, in potem na to še ohišje... pa si hitro na ohišjih razreda 47 mm plus krona. Povrh vsega ogromna večina mehanizmov iz žepnih ur na osi nemirke nima zaščite proti udarcem, tako da so za nošenje na roki precej občutljivi. Močnejši sunek in adijo...

Okapi je izjavil:

Evo, po 14 dnevih ugotavljam, da Omega zaostaja 1 sek/dan (oziroma malenkost več - v 14 dneh je pridelala 15 sekund zamude). ...

Eh ta dilema pri zaostajanju. Osebno ne maram preveč, da ura zaostaja, a pri eni sekundi se mi zdi, da jo je bolje pustiti pri miru. Čeprav z mikroadjusterjem 1 ali 2 s ne bi smel biti tak problem... ampak res, bog ve, če bodo dovolj natančni. Dober urar pa vem, kaj bi ti svetoval - pusti pri miru. Ena ali dve sekundi ne odtehtata stresa na tesnilu, tveganja za vnos kakega prašnega delca, itd.. Se ne splača.

V vsakem primeru bi jo jaz še nekaj časa nosil, preden bi se odločil. Komot se še sama malo drugače uteče... Malo ji pade amplituda, pa boš mel to sekundo not. Ali pa ji sam malo pomagaš s položajem čez noč...

Furbo ::

Ales je izjavil:

Nekateri res gledajo na te modernizirane ure kot na nekaj slabega in po svoje jih razumem. Argument je, da s kupovanjem spodbujamo uničevanje originalnih žepnih ur.

Trg pač deluje ponudbi/povpraševanju primerno. Če verjamejo v te ure, so lahko samo veseli, ko jih bo uničenih dovolj, bodo preostale vredne več.
Lp,f

Okapi ::

Ales je izjavil:

V vsakem primeru bi jo jaz še nekaj časa nosil, preden bi se odločil. Komot se še sama malo drugače uteče... Malo ji pade amplituda, pa boš mel to sekundo not. Ali pa ji sam malo pomagaš s položajem čez noč...

Saj v resnici nisem resno razmišljal, da bi Omego nesel na servis. Sem omenil samo zato, ker se mi zdi zanimivo, da je garancija zastavljena tako, da ti regulirajo uro, ki zaostaja 1 sek/dan.

Okapi ::

Furbo je izjavil:

Ales je izjavil:

Nekateri res gledajo na te modernizirane ure kot na nekaj slabega in po svoje jih razumem. Argument je, da s kupovanjem spodbujamo uničevanje originalnih žepnih ur.

Trg pač deluje ponudbi/povpraševanju primerno. Če verjamejo v te ure, so lahko samo veseli, ko jih bo uničenih dovolj, bodo preostale vredne več.

Po mojem je zbiralcev žepnih ur itak čedalje manj, ur, vrednih zbiranja, pa v glavnem ne uničujejo oziroma predelujejo. Tu ikrajinski mojstri dobro vedo, kakšna je vrednost posamezne žepne ure v izvirnem ohišju, in tiste, ki so zanimive za zbiralce, prodajo zbiralcem.
Tako da dejansko predelava v zapestne ure kvečjemu rešuje stare mehanizme in številčnice.

Okapi ::

Pa ko že ravno o starih urah, na seznamu želja imam IWC. Iz nostalgičnih razlogov, ker sem imel kot mulc to firmo za najimenitnejšo švicarsko znamko (vsaj v okviru ur, ki so jih serijsko izdelovali), uglednejšo od Rolexa in za razred boljšo od recimo Longinesa ali Omege.

Takrat na številčnicah še ni pisalo IWC, ampak International Watch Co., kar se mi je tudi zelo še posebej imenitno.Lepo ohranjene 50+ let stare IWCje je mogoče dobiti za okoli 1500 evrov. Ampak imajo en problem - majhni so, 33-36 mm v premeru.

Imajo sicer še en drug problem - marsikatera taka ura, zlasti tiste cenejše, nima izvirne številčnice, ampak "restavrirano", kar pogosto pomeni tudi v bistvu na novo narejeno, oziroma pobarvano in potiskano. Ampak to me niti ne moti toliko, če je dobro narejeno.

Obstaja tudi en sodobnejši model, na katerem je, v spomin na stare čase, napis v starem slogu. Uro so leta 1993 izdali ob 125 letnici firme. Ampak je draga, pod 10.000 evrov je ni mogoče dobiti.No, potem pa oni dan brskam po netu in najdem še eno (rabljeno) uro s starim napisom in v sodobni velikosti 42 mm. Se mi je malce nenavadno zdelo, ampak sem kmalu ugotovil, v čem je trik. Njen lastnik je očitno tako kot jaz ljubitelj starega napisa International Watch Co. in je enega od novejših modelov (Portofino Pure Classic), na katerem je sicer že novi logotip IWC, opremil s po meri narejeno številčnico v starem slogu.

Z izvirno številčnico.


S po meri najreneo številčnico v starem slogu je videti takole.Uri je priložena tudi izvirna številčnica, tako da v bistvu lahko celo izbiraš, kakšno bi raje imel.

Skratka, ravno nekaj takega, kar iščem, samo je pa že spet en problem. Cena. Hočejo 6500 evrov, česar si za nekaj, kar bi imel iz čisto sentimentalnih razlogov, na roko bi pa dal mogoče 3x na leto za en dan, nekako ne morem privoščit.

In sem torej še naprej v lovu za kakšno lepo staro International Watch Co, pa čeprav majhno. Konec koncev je tudi 36 mm na roki videti čisto v redu.;)

Konlov ::

Saj me malo matra ura, ampak se mi ne da vsak večer z roke in zjutraj na roko dajati.
Mi je pa všečna tale, ki kaže, koliko je še navita ali kako?


Ne vem pa, kaj je razlika med mehanizmi automatik, kvarčna...

Darko! ::

He, zanimivo, kaj vse se ljudje pripravijo naredit.

Možak je modificiral svojega kvarčnega Casiota s tem, da ga je napolnil s silikonskim oljem (podobno kot npr. Sinn EZM 2B). Rezultat je prav zanimiv.

otago ::

Na koliko časa menjate baterije?

Imam kvarčno Jacques Lemans kronograf, prejel kot darilo, pa se je po menjavi baterije po nekaj mesecih ustavila. Res pa, da je bila nošena le nekajkrat vmes. Casio ure(f91w,f105w) so delali po 3+ leta b.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

Okapi ::

Darko! je izjavil:

He, zanimivo, kaj vse se ljudje pripravijo naredit.

Možak je modificiral svojega kvarčnega Casiota s tem, da ga je napolnil s silikonskim oljem (podobno kot npr. Sinn EZM 2B). Rezultat je prav zanimiv.Pravo model Casia imam, silikonsko olje imam, zdaj je samo vprašanje, ali se mi ljubi pacati.;)

Okapi ::

otago je izjavil:

Na koliko časa menjate baterije?

Imam kvarčno Jacques Lemans kronograf, prejel kot darilo, pa se je po menjavi baterije po nekaj mesecih ustavila. Res pa, da je bila nošena le nekajkrat vmes. Casio ure(f91w,f105w) so delali po 3+ leta b.p.

Digitalne ure zdržijo z eno baterijo precej dlje kot tiste s kazalci, lahko tudi 10 let. Tiste s kazalci bi sicer tudi morale več kot "nekaj mesecev". Koliko jo nosiš, ne vpliva. Vpliva recimo, če ima osvetlitev in jo velikokrat uporabljaš. Pri takih s štoparico vpliva tudi, ali štoparica dela ali ne.
Vplliva tudi, kakšna baetrija je notri. Lahko so dali noter kakšno ultra-poceni kitajsko za par centov (in zaračunali 10 evrov, kot to znajo delati nekateri "urarji").

Okapi ::

Zeppelin prišel. Zelo v redu, tudi na timegrapherju se odlično izkaže (notri je solidna Miyota 91xx). Zelo mi je všeč rerto kupolasta šipca. Edino pasek je bolj "češki".Bi bila pa ura še boljša (za moj okus), če bi bil notri mehanizem na ročno navijanje in bi bilo zato lahko ohišje par milimetrov tanjše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Konlov ::

#Aliexpress € 60,59 73%OFF | Corgeut 42MM leather Power reserve Automatic calendar mechanical watches rosegold Hollow case luxury men watch relogio masculino
https://a.aliexpress.com/_dWdTaco
Jest pa s temle začenjam...

Map ::

No evo, pa imam tudi jaz pol ure novo uro na roki, Davoso Ternos. :)Zadnjič me je tisti Glycine ravno toliko premami(in me je mankjo kovinske zapestnice zmotil), da sem začel brskati po eBayu. Naletel sem na nekaj mesecev staro Davoso na dražbi, ki je bila nošena med servisom primarne ure. Ponudil sem 400 evrov in jo dobil za dobrih 350, s poštnino vred slabih 400. Naslednji dan želim plačat, ampak ne gre. Denar je, limiti niso preseženi, kartica ni pretečena.. Nekaj časa poskušam, nato se pozanimam. Ravno na tisti dan, 26.6., je izdajatelj kartice dobil prepoved opravljanja dejavnosti in so zato bile vse njihove kartice nedelujoče. Dobljeno dražbo naj bi plačal v dveh dneh, ampak je bilo to nemogoče, zato sem kontaktiral prodajalca in mu razlozil situacijo, sprva je bil razumevajoč, nato pa je potrpežljivost minila in je dražbo preklical. Uro je nato prodal še tisti dan za 320 funtov.

Ostali rabljeni primerki so bili precej dražji, od 500 do 600 evrov, in vsaka je imela kako prasko preveč, pa tudi nisem bil ravno pripravljen dat toliko za par let staro uro. Na koncu sem na Chrono24 kontaktiral enega prodajalca novih ur, ki mi jo je ponudil za 650 evrov + nato pašček in z dostavo. To se mi je zdela dovolj dobra ponudba, da sem uro tudi kupil.

Kaj naj rečem, ura mi je všeč, čeprav koga zmoti, da je homage. Keramični bezel izgleda super, na roki se lepo nosi, sem pa bil presenečen, da je mehanizem oz. rotor tako glasen. Zanima me, kako točna bo. In upam, da še dolgo ne bom kupoval druge ure. ;)

Okapi ::

Davosa so v redu. Imam že lep čas nagledano eno, model Argonautic Lumis, s tritijevimi cevkami.

Ferdo66 ::

Ti imaš kr en mal fetiš na tritij ;)

Okapi ::

Če so pa tiste s tritijem edine, ki se ponoči res dobro vidijo.

Darko! ::

Okapi je izjavil:

Se mi samo zdi, ali je pašček res malo preveč zategnjen?

Dej nehi Okapi; če bi kakšen policaj takole vklenil petkove kolesarske protestnike, bi bila otečena zapestja na naslovnici naslednje Mladine ;)

Čiju moraš pustit, da neovirano teče po roki :)

Map ::

Da ti ne bo od tritija tretja roka zrastla, potem bos sele v tezavah. :D

Konlov ::

Ali obstaja automatic tam do 300€, da v okencu ni ime dneva pa datum, ampak je v okencu datum pa mesec.

Okapi ::

Po mojem ne. Na Aliexpressu jih sicer nekaj je, ampak moraš verjetno mesec ročno premikat.

Konlov ::

Našel. Žal spet prehitro naročil zgoraj omenjeno.
https://www.watchi.co/iwc-pilot-s-iw379...

Dri3r ::

Glede na to da za hobi popravljam ure sem imel priložnost v roki držat nekaj teh poceni ponaredkov znamk kot so Panerai, Breitling, AP.. in lahko povem da so za bruhat slabo narejene. Da so ponaredek se dejansko vidi že na 5m razdalje.
dri3r

Konlov ::

Ker mi original nič ne pomeni, to ni cilj. Omenjena ura ima, kar želim. Katere materijale pa vsebuje in kaj je v drobovju, je pa druga...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

Ales ::

Konlov je izjavil:

Našel. Žal spet prehitro naročil zgoraj omenjeno.
https://www.watchi.co/iwc-pilot-s-iw379...

Tale 46 mm širok in skoraj 2 cm debel ponaredek bi ti itak uničili na carini, tako da...

Mimogrede, ali zgolj trolaš, kot po drugih temah, ali resno kaj kupuješ? Namreč, s tisto, ki si jo napopal malo višje gor, znaš celo biti zadovoljen za začetek... Z malo sreče...

Okapi ::

Tista prva z Aliexpressa je sigurno boljša. Pri tem ponaredku IWC koledarske funkcije verjetno sploh ne delajo. Let zanesljivo ne premika ura sama, za mesece sem pa tudi skoraj siguren, da jih ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Konlov ::

Ales je izjavil:

Konlov je izjavil:

Našel. Žal spet prehitro naročil zgoraj omenjeno.
https://www.watchi.co/iwc-pilot-s-iw379...

Tale 46 mm širok in skoraj 2 cm debel ponaredek bi ti itak uničili na carini, tako da...

Mimogrede, ali zgolj trolaš, kot po drugih temah, ali resno kaj kupuješ? Namreč, s tisto, ki si jo napopal malo višje gor, znaš celo biti zadovoljen za začetek... Z malo sreče...

Žgav s pa ti, k si tolk mam pudobn...

Hvala Okapi. Upam, da se z ono iz ali navadim uro nosit. Pa sorry, če z kitajci smetim tule...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

Ales ::

Konlovu se moram opravičiti glede "trolanja", zamešal sem ga z drugim uporabnikom foruma.

46mm "IWC"-jev se le izogibaj, sicer pa s "kitajci" ni nič narobe. Marsikatera njihova ura zna biti kvalitetna... No, marsikatera pa tudi ne... Ampak z malo raziskovanja se najde marsikaj zelo lepega za čisto dostopen denar.

Konlov ::

Sori tudi tebi za moj odziv. Slotech naj pred vsem bo "slotech". Morda v tejle temi moje vprašanje z "poceni kitajci" res ni bilo na mestu...

Okapi ::

Poceni kitajci lepo sodijo v to temo. Imajo veliko dobrih ur za zmeren denar.

Je pa treba ločiti med ultra-poceni kitajci za pod 30 evrov, ki se jih je bolje izogibati (če hočeš uro dejansko uporabljati), in tistimi za 50 evrov in več, kjer se že dobijo kar solidni modeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

Nova ura, in poučna zgodbica, da je treba biti pri spletnih nakupih in dražbah previden na vse podrobnosti.;)

Torej, že pred časom mi je v oči padel en Tissot z lepo številčnico in kronometrskim mehanizmom, model T-Tempo. Novi so stali okoli jurja, kar je bila kar ugodna cena za švicarski kronometer. Rabljeni so sedaj kakšnih 600 evrov.

No, in potem oni dan malo gledam, katere ure so na dražbi Catawiki, in opazim tudi enega takega Tissota. Trenutna ponudba je bila pri 280 evrov, in ker se mi je zdela cena nizka, sem brez pretiranega razmišljanja in poglabljanja v podrobnosti ponudil 290 evrov. S tem, da je bilo do konca dražbe še cel dan, in sem bil tako ali tako precej prepričan, da bo kdo ponudil več.

Potem sem pa malo bolj natančno pogledal in videl, da je prodajalec iz Turčije. Se pravi je treba prišteti še DDV in carinjenje. Poleg 9% marže Catawikiju (ki se obračuna posebej), in 29 evrov poštnine. Za uro, ki je bila sicer videli še kar lepo ohranjena, ampak brez papirjev in originalne škatle. In mi je bilo takoj žal, da sem sploh kaj ponudil. Nakar se je izkazalo, da ni bilo junaka, ki bi ponudil 300 evrov, in tako sem pridelal še eno uro več.;)

Skupen strošek je bil potem 426 evrov, kar je sicer še vedno nekako sprejemljiva cena, ampak četrtino več, kot sem na hitro mislil, da bo, ko sem šel v dražbo. Kakšnega profita z njo že ne bom naredil, če se jo kdaj odločim prodati.

Uro je danes UPS dostavil. Na timegrapherju ne blesti ravno, precejšnje razlike so glede na položaj, od +2 do +15 sek/dan. Nič strašnega sicer, ampak verjetno bom znanca urarja vprašal, koliko bi prišel osnovni servis.

Drugače pa je prav lepa urica.;)

Konlov ::

Kateri usnjeni pašček je bolj uporaben. Ali na zatič, ali na tisti vzvod?

Darko! ::

Stvar okusa in kaj ti pomeni uporabnost

https://www.watch-band-center.com/watch...

Konlov ::

Hvala za link. Hja, ciljal sem na snemanje in zapenjanje ure. Verjetno tisti mehanizmi pri tem prekašajo zaponko, znajo se pa sami odpeti ob narobnem dotiku ure ali kako?

Konlov ::

Uff, našel z letnico in mesecem. Pa nima številk za uro brrrr:
#Aliexpress € 54,24 42%OFF | Top Brand 42mm Debert mechanical wristwatches moon Phase White Dial Silver Year Day Month Week 316L SS Case Automatic watch men
https://a.aliexpress.com/_dTe8Zjm

Okapi ::

Samo da ne boš mislil, da bo za Novo leto ura sama prestavila leto. Tudi mesec je po mojem treba prestavljati ročno, s pritiskom na gunb.

Vse te funkcije na uri so bolj za okras, niso delujoče.

Konlov ::

No ja, saj za leto bi še šlo, mesec bi bilo pa že fino. Oćitno na automatikih teh podatkov ne bom imel...

Okapi ::

Malo brskam po netu in naletim na eno zanimivo uro.
Vacheron Constantin - velja za enega od treh najuglednejših izdelovalcev ur sploh, svete trojice urarjev, kot pravijo (poleg Patek Philippe in Audemars Piquet).Ampak ura sama kot taka, čeprav imenitna, ni tisto, zaradi česar je vredna pozornosti (in 25 jurjev, kolikor bi radi zanjo). Zanimiva je zaradi gravure zadaj.


Starejši bralci slo-techa bodo sigurno prepoznali Titov podpis.;)

Uro je namreč Tito podaril sovjetskemu generalu Smirnovu (ki je jeseni 1944 morda sodeloval pri osvoboditvi Beograda, oziroma Srbije).

Ampak malo mi je vse skupaj sumljivo. Namreč, Tito je Smirnovu podaril še enega Vacherona, še bolj imenitnega (s štoparico). Leta 2011 so ga na dražbi Pri Christie's prodali za 50 jurjev. Sicer je čisto mogoče, da mu je podaril dva, lahko pa da je na tem drugem gravura tudi ponarejena. Namreč, sumljivo mi je to, da je ura, po serijski številki sodeč, iz leta 1949. Takrat smo bili pa z Rusi hudo skregani. Ona druga ura je izpred 2. vojne in jo je Tito lahko Smirnovu podaril pred 1948. To drugo mu je pa očitno, če mu jo je res, podaril po letu 1953, ko je umrl Stalin in smo se znova pobotali.

Okapi ::

Še malo o ponaredkih, tokrat o tistih, ki postajajo čedalje boljši.

Naletim na tale video, kjer mlada dama razlaga o razlikah med pravim in ponarejenim Patekom.


Jenni je hudo simpatična;) , ampak najlažje opazne razlike med ponaredkom in izvirnikom pa ni omenila.

Razlike v natančnosti izdelave, na katere se osredotoča, so namreč zelo problematične, če nekdo nima izkušenj s pravimi vrhunskimi urami, oziroma nima za primerjavo zraven še originala (kar pri nakupu take ure nikoli nimaš).

Če kupiš Pateka za par sto evrov, potem itak ni treba ugibati, zadeva je ponarejena. V čudeže, da nekdo prodaja dedkovo uro, ne da bi vedel, koliko je res vredna, ni treba verjeti. Nič bolj verjeten ni čudež, da naletiš na nekoga, ki je uro ukradel in ne ve, koliko je vredna.

Problem je, ker take ponaredke prodajajo tudi za deset in več jurjev, skupaj s ponarejenimi papirji. Lahko celo z originalnimi papirji, v originalni škatli. Prevarant kupi pravega Pateka, potem pa ga proda brez škatle in papirjev, te pa priloži ponarejenmu.

Skratka, koristno je poznati zanesljiv način za ločevanje ljuljke od pšenice.

Patekov mehanizem ima, tako kot večina boljših mehanizmov, prosto vzmet nemirke. Po angleško se temu reče free-sprung. Večina drugih mehanizmov ima nemirko z regulatorjem, s katerim reguliramo frekvenco nihanja nemirke (se pravi, nastavljamo uro, da gre malo hitreje ali počasneje). Pri tistih mehanizmih brez regulatorja to urarji naredijo z nastavitvami drobnih uteži na kolesu nemirke.

Tule je z neta sposojena slika regulirane nemirke.


Vzmet nemirke je vpeta na mestu B. Regulator A lahko premikamo, in s tem spreminjamo razdaljo med A in B (rdeča črta na sliki). Ta del vzmeti, vpet med A in B, je neaktiven, se pravi se spreminja tudi dolžina aktivne vzmeti in s tem frekvenca nihanja.

Takšna regulacija je preprosta in hitra, prinaša pa to druge vrste problemov, v katerih podrobnosti se tule ne bomo spuščali. Boljši mehanizmi zato regulatorja nimajo.

No, in glavna ter najbolj preprosto opazna razlika med pravim Patekom in ponaredkom je ravno v tem, da Patek regulatorja nima, ponaredek ga pa ima

Tule je slika iz zgornjega videa, kjer se vidi razlika v mehanizmih (ponaredek je desno).Tule je bolj od blizu. Regulator na ponaredku je označen s puščico.Nemirka z regulatorjem je lahko znak za sum tudi pri marsikateri drugi dragi uri, ampak se je pred tem treba prepričati, kakšen mehanizem je v izvirniku.

Za dobro mero je tu še slika Patekovega mehanizma, na katerem sem označil drobne uteži na kolesu nemirke, ki jih ponaredek nima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

mikhaair ::

Beremo Okapi, hvala za zanimivosti.

fikus_ ::

Okapi: "Starejši bralci slo-techa bodo sigurno prepoznali Titov podpis"

Na tisti sliki zadnje strani ure je drugačen Titov podpis, kot se ga jaz spomnim (brez JB. . . ).

styrian ::

To je moj 7s26 Seiko mod z novim NH36 hacking mehanizmom (sekundni kazalec obstane pri miru, poleg tega se da ročno naviti). Ima novo krono, ker se stara ni dala razstaviti, izvedel pa sem tudi transplantacijo številčnice dneva v tednu, ker je orignalna NH36 narejena za pozicijo tretje ure, 7s26 pa četrte.

Sploh ne vem zakaj bi kdo potreboval dražjo uro.

 7s26 NH36 mod

7s26 NH36 mod

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: styrian ()

Ales ::

Lep Seiko 5, klasika.

Zelo pohvalno, da si se lotil in nam prišel povedat. Ta tema rabi več takih prispevkov. :)

perci ::

Naajs!

styrian ::

Tu je še ena slika, ko še nisem zamenjal številčnice dneva v tednu in se vidi neporavnanost.

 NH36

NH36

satfinder ::

Casio MRW200H-4B
https://tinyurl.com/y5ausmls
(eBay)

Ura dela, kot to mora. -)


Sem jo pa zamenjal iz razloga: ne ljubi se mi nastavljati datuma
vsaki drugi mesec -) z:

Q&Q VR18J001
https://tinyurl.com/y2g96cle
(mimovrste)

Q&Q VR18J005
https://tinyurl.com/y52m379x
(mimovrste)


Ko kupujem uro, kupim tako, da sem zmozen sam zamenjati baterijo,
favoriziram minimalizem in arabske stevilke. Uro nosim v zepu -
ura na roki mi je moteca. Tesnil ne menjavam - svoje ure drzim
stran od vode. -)

Na Reddit-u sicer redno spremljam:
https://old.reddit.com/r/JapaneseWatche...
https://old.reddit.com/r/ChinaTime/new/
https://old.reddit.com/r/RepTime/new/
Korak do konca in Naprej :).

Okapi ::

Kot zanimivost - Q&Q je blagovna znamka od Citizena. Za cenejše modele, da se ločijo od dražjih "pravih" Citizenov. Pomeni pa Quality & Quantity. Zelo solidne ure.

Seiko ima celo tri blagovne znamke za cenejše modele, Pulsar, Lorus in Alba. Pulsar za malo boljše in Lorus za najcenejše, Alba pa nekje vmes, in v glavnem za azijske države.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Konlov ::

Kaj more pisat, da je za dež, tuširanje...

Okapi ::

Za dež 30 m, 3 bare, za tuširanje pa 100 m, 10 barov. Lahko tudi 50 m, če zaupaš znamki ure, in ura ni stara več kot 5 let, oziroma toliko časa niso bila zamenjana tesnila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Ales ::

Poleg tega pazite, ni samo direktna voda problem, temveč tudi vlaga in nekatere druge posebne situacije, kot je sneg. Slednje recimo je recept za katastrofo.

Če imate kako bolj drago uro, le poskrbite, da je vodoodporna, izmerjeno vsaj na 3 bare, če le ura to zmore. Če je kak vintage kos, ki ni bil nikoli predviden za kaj takega, potem pač ne gre. Ampak skoraj vse moderne ure bi morale biti tega sposobne.

satfinder ::

Ima kdo kaj izkusenj z Orient urami?
Korak do konca in Naprej :).
««
153 / 156
»»